HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 16. 00:45

Hat en nemtom, de ahany gepen en neztem, az XP classic skinnel sokkal jobban ment, mint a Win2k...

#1562 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 16. 01:31

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 23:53

Kicsit ellentmondásos ebben a topikban de jómagam is W2k-t javaslok. Stabilabb mint az XP, kevesebb az erőforrásigénye, ugyanakkor, ha gond van vele, többen meg tudják nézni.

Szerintem XP-t több Pistike látott, mint 2k-t. Ha XP kicsit meg van nyomkodva, akkor akár gyorsabb is lehet, mint a Win2k.

Az, hogy stabilabb, az meg számomra értelmezhetetlen.

Szerkesztette: Jahno 2008. 12. 16. 01:33 -kor

Make love not Wor.

#1563 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 07:37

Ubuntu is jó lehet akár. Igen erős a közösségük. Debian-os fejlesztő haver mondta, hogy az ubuntus fejlesztőket megfizetik rendesen. Úgy kezdték, hogy a debian kösözzégből "kivásárolták" a legjobbakat gyakorlatilag. Ezért van ez a nagy nyomulás. Azért megmutatják, hogy linux is lehet jó. Az ubuntu-ra nem sok a panasz, az még az egységsugarúaknak is jobban bejön, mint a hekkelős megoldások. Persze lehet hekkelni is.

De most ez hogy jön ide... :think:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1564 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 09:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 1:31

Szerintem XP-t több Pistike látott, mint 2k-t. Ha XP kicsit meg van nyomkodva, akkor akár gyorsabb is lehet, mint a Win2k.

Az, hogy stabilabb, az meg számomra értelmezhetetlen.

Kezelhetőbb, egyszerűbb. Staabilabb olyan értelemben, hogy azért mégis belőle készült szerverváltozat.
"Légy szerény mint én..."

#1565 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 10:10

miert, a 2003-as szerver szerinted mibol keszult??

http://www.levenez.c...ows/windows.pdf
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1566 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 11:22

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 11:10

miert, a 2003-as szerver szerinted mibol keszult??
...

:offtopic: Gondolom, félvezetők, a nyák alapanyagai, ón, cink, vas, akármi, ötvözetek... :D
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1567 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 12:08

(de nem bitekbol es byteokbol??  :think: )
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1568 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 14:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 13:08

(de nem bitekbol es byteokbol??  :think: )

:offtopic: Jogos, mert az te sw-re, én meg hw-re apelláltam.

#1569 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 12:59

Uppmöhö :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1570 Felhasználó inaktív   Chico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 15:14

Számomra az az érdekes, hogy a Windows rendszerekben elég sűrűn találnak biztonsági réseket, és a javítások kiadását sem kapkodják el. Viszont, Linuxos biztonsági résekről nem nagyon hallani.
Egységben az erő.

#1571 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 19:38

Idézet: Chico - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 16:14

Számomra az az érdekes, hogy a Windows rendszerekben elég sűrűn találnak biztonsági réseket, és a javítások kiadását sem kapkodják el. Viszont, Linuxos biztonsági résekről nem nagyon hallani.

Pedig a a Microsoft folyamatosan adja ki a patcheket. Csak nem verik olyan nagy dobra. Ha megnezed a microsoft weboldalát, elég sűrűn találsz javítócsomagokat.

Szerkesztette: Dextrose 2009. 10. 03. 19:39 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1572 Felhasználó inaktív   Chico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 05:44

A javításokat miért nem reklámozzák annyira? Vagy a negatív reklám jobb reklám?
Egységben az erő.

#1573 Felhasználó inaktív   oooooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 12:13

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 8:37

Ubuntu is jó lehet akár. Igen erős a közösségük. Debian-os fejlesztő haver mondta, hogy az ubuntus fejlesztőket megfizetik rendesen. Úgy kezdték, hogy a debian kösözzégből "kivásárolták" a legjobbakat gyakorlatilag. Ezért van ez a nagy nyomulás. Azért megmutatják, hogy linux is lehet jó. Az ubuntu-ra nem sok a panasz, az még az egységsugarúaknak is jobban bejön, mint a hekkelős megoldások. Persze lehet hekkelni is.

De most ez hogy jön ide... :think:

Bár már egy éves a hozzászólás, de azért megosztanám az Ubuntus inkább csak negatív tapasztalataimat dióhéjban:

- nem ismerte fel az nForce2-es alaplapra integrált 5 csatornás audiovezérlőt, csak ALSA-val megy, de csak 2 csatorna. Lehet "klónozni" a többi hangszóróra is, de az nyilván nem ugyanaz, mint ha minden csatornán más szól. Szóval nekem nincs megfelelő driver a hanghoz.

- ATI X800XT: ennek pedig nincs működő drivere a jelenlegi ubuntu alatt (azaz most a 9.xx), ezért csak a 8-as mehet

-MSI StarCam videokamera: látszólag műkmödik, de gyakorlatilag nem

-HP LaserJet1006 : egy hétköznapi nyomtató, melyhez órákig kellett kutatnom a kölönböző linuxos portálokon, hogy miért nem akar nyomtatni, ha egyszer már alapból képes volt feltenni a drivert. Itt is manuális tötymögés lett a vége, mint a hangnál. Már nyomtat, de minden nyomtatás során kiabál, hogy valami nincs rendben a nyomtatóval.

Szóval ha linux vs. MS a kérdés, akkor mindenképpen lényeges, hogy a linux a fő előnyei ellenére (stabilitás, gyorsaság, biztonság, ingyenesség) azok számára ajánlhat, akik nem pusztán felhasználók, hanem ezért valami alapszinten képesek az operációs rendszerek lelkivilágát is befolyásolgatni. A mezei felhasználók számára szerintem nem javasolt még az ubuntu sem, bármennyire is jó.

#1574 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 14:06

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 0:53

Kicsit ellentmondásos ebben a topikban de jómagam is W2k-t javaslok. Stabilabb mint az XP, kevesebb az erőforrásigénye, ugyanakkor, ha gond van vele, többen meg tudják nézni.

Hát nem tudom, nekem az XP tökéletesen futott egy PII 333 Mhz 96 MB RAM 64 MB Geforce 2 -s gépen. Még a Far Cry is elindult rajta, ahol nem kellett lőni, ott még elég folytonos is volt a kép :)
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1575 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 14:25

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 0:53

W2k-t javaslok. Stabilabb mint az XP, kevesebb az erőforrásigénye

Mindet cáfolom. Erőforrásigénye semmivel nem kisebb, mint egy jól beállított/lecsupaszított XP-nek. Cserébe egyértelműen instabilabb. Többször láttam már megfeküdni (stabil brand hw-en), mint XP-t. Egy csomó minden nem támogatott rajta rendesen: DX9-től kezdve újabb Flash-en át, sorolhatnám még meddig. Arról nem is szólva, hogy a hivatalos terméktámogatása is rég lejárt már.

soko: nForce2-es alaplapra integrált 5 csatornás audiovezérlőhöz, ATI X800XT-hez lehet drivert találni. MSI StarCam videokamera passz, HP ... suxxx. Meg ez igazából nem a linux hibája, hanem a hw gyártóké. De abban igazad van, hogy az átlag felhasználó szemszögéből linux hibának tűnik. Meg rátapintottál az Ubuntu egyik legfőbb, régóta fennálló bajára, a hangrendszerre. Se az ALSA, se a PulseAudio nem szuperál rendesen, eléggé bekavarnak az alkalmazásoknak.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1576 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 14:31

Na szóval. XP memóriafolyás.  Most egy hétig teszteltem, nagyjából 70 MB-al nőtt az allocált memória. Linuxnál  meg ugye fix méretű swap van. A memóriaterületeket hatékonyabban fel tudja szabadítani.

Szerkesztette: zoli62 2009. 10. 04. 14:36 -kor

#1577 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 14:35

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 15:25

Mindet cáfolom. Erőforrásigénye semmivel nem kisebb, mint egy jól beállított/lecsupaszított XP-nek. Cserébe egyértelműen instabilabb. Többször láttam már megfeküdni (stabil brand hw-en), mint XP-t. Egy csomó minden nem támogatott rajta rendesen: DX9-től kezdve újabb Flash-en át, sorolhatnám még meddig. Arról nem is szólva, hogy a hivatalos terméktámogatása is rég lejárt már.

soko: nForce2-es alaplapra integrált 5 csatornás audiovezérlőhöz, ATI X800XT-hez lehet drivert találni. MSI StarCam videokamera passz, HP ... suxxx. Meg ez igazából nem a linux hibája, hanem a hw gyártóké. De abban igazad van, hogy az átlag felhasználó szemszögéből linux hibának tűnik. Meg rátapintottál az Ubuntu egyik legfőbb, régóta fennálló bajára, a hangrendszerre. Se az ALSA, se a PulseAudio nem szuperál rendesen, eléggé bekavarnak az alkalmazásoknak.

Mindenesetre nálam a vas előbb megfeküdt alatta, minthogy szoftveresen gond lett volna vele. Mondjuk ugyanazen az architektúrán tény, hogy az XP gyorsabb volt, bár én különösebben nem szoktam tuningolni rajta.

#1578 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 19:56

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 3., szombat - 13:59

Uppmöhö :Đ

linkeljuk be valami cikk ala, leccileccilecci :szepennez:

:D :D :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1579 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 04. 21:39

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 15:06

Hát nem tudom, nekem az XP tökéletesen futott egy PII 333 Mhz 96 MB RAM 64 MB Geforce 2 -s gépen.

Tökéletestől szerintem elég messze van. Mondjuk úgy, hogy voltak valami ablakok, de böngészőablakból excelbe a ctrl+c meg ctrl+v az majdnem verte a reménytelent.
Make love not Wor.

#1580 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 07:43

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 15:06

Hát nem tudom, nekem az XP tökéletesen futott egy PII 333 Mhz 96 MB RAM 64 MB Geforce 2 -s gépen. Még a Far Cry is elindult rajta, ahol nem kellett lőni, ott még elég folytonos is volt a kép :)

El tudom képzelni a farcry futását.Haver 1300 as cerkán meg gf2mx en játszott vele.Megnyomta az egeret  kiment a konyhába  erre vagy 15mp múlva hallatszott a lövés hangja.  :Đ
Amugy ilyen xp meg win2000 dolgokról lassan nem sok értelme lesz dumálni,mert egyik már elavult a másikat meg amint kijön a win7 szintén elfogja lehetetleníteni a microsoft. A kiterjesztett támogatása is csak
a nettopok miatt megy még ,de win7 re lesz külön nettop verzió..
Gyanítom 1 év mulva annyira megyünk vele mint most a win2000 vagy win98se -al...

Szerkesztette: djculture 2009. 10. 05. 07:47 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81