Idézet: Warrior - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 6:15
Egyik haver azt mondta annak idején, hogy XP alatt már nem kell újraindítani, ha a hálózati beállításokat megváltoztatod (IP-cím, netmaszk, gw, DNS, stb.). Erre azt mondtam neki, hogy nem teljesen van igaza, ugyanis, ha a gép neve/munkacsoportja/tartománya változik, akkor pl. újra KELL indítani. Linuxban ilyen nincs. Miért? Linuxban miért csak kernel-csere esetén kell újraindítani? Még a glibc cseréje is megoldható restart nélkül...
ps.: a legjobb saját sztori az volt, amikor beraktam 1 mobil rack-be 1 "új" hdd-t, XP beindul, felismeri, drivert beilleszt hozzá, működik is, de 1 fél perc múlva feljön a buborék, hogy az eszköz mindaddig nem fog tökéletesen működni, amíg újra nem indítom... Pedig hozzá sem értem, csak bekapcsoltam. Vagy itt is van 2-szer indulás, mint a kosárlabdában? Ez már többször is megesett velem. Tehát nem az a bajom, hogy nem működött, mert működött, csakhát ha a user elfogadja, amit a képernyőn lát, akkor berakja a hdd-t, bekapcs, majd az első egérmozdulat a restart lesz...
Otthon 1 full XP install, minden alkalmazással együtt megvan kb 3-4 restart-ból. Linuxban 1 restart van. Tudom, ez nem mérce, de azért jelent valamit, oka van.
kernelcseréhez sem kell feltétlen reboot, vannak megoldások hogy reboot nélkül frissítsd a kernelt (bár gondolom ez nem újdonság)
szerintem egy nagyon nagy pofáraesésre számíthat majd az ms a viennánál, amennyiben tényleg 2009-ben adják ki. miért? elég sok ember anyázott most is a vista miatt, hogy hw upgrade etc, rá 2 évvel meg megint egy új rendszer, aminél szerintem szintúgy mondhatni követelmény lesz az upgrade (főleg, ha itt már meglépik a .net alapot, mint vistánál tették volna de végül mégsem). ezt azért már nehéz lesz szerintem lenyomni az átlag ember torkán (azokról beszélek, akik most azt hiszik hogy a vistával majd jól ellesznek annyi ideig mint az xp-vel).
jah, amúgy vistában poénos, hogy amikor olvastam (bőven megjelenés után) a boot folyamatáról, akkor épp megjegyeztem egy fórumon, hogy imho erre hamarosan lesz vlmi kis rootkit, láss csodát 1 héten belül a rootkittel volt tele a sajtó

(holott nem tartom magam egy gurunak, windows rendszeren főleg nem, vicces hogy én a kis núb ezt jól láttam, kedves ms meg nem

).
főnököm megkért, hogy varrjam fel neki a vistát, mert hogy új win stb. ok, felteszem. szépen fel is kúszott, ahogy azt illik, nem is volt semmi baj. viszont volt 1-2 anomália, amin igencsak jót röhögtünk. jó, ezek nem a kritikus kategóriát képviselték, sőt. túlképp játékoknál jelentkeztek a problémák. bár szerintem az ms flight simulatort túlzás játéknak nevezni, annál jóval komolyabb. főnököm épp pilóta vizsgákra készül (én is bár ő jóval előrébb tart), mindketten nagy fs fanok vagyunk, így első próba az volt. gondoltuk, hogy de jó lesz, ez már eleve vistán muzsikál jól, legalábbis a marketing duma szerint. nos nem (azóta már igen, csak kell fsx sp1 meg egy tonna peccs, bár xp-n még mindig jobb

). az első móka az volt, hogy a win közölte, hogy bizony az alkalmazás nem kompatibilis az aero-val, ezért aero off. ez vicces volt

másik - bár ez az nvidia sara - az volt, hogy a játék túlképp zökkenőmentesen futott, csak épp játszhatatlan volt, mert kb másodpercenként villódzott a kép. arról nem is beszélve, hogy a dual screent rohadtúl nem kezeli le vistán, xp-n simán (maga az asztal ok, de pl fsx-ben már nem)
hurrá, vissza xp-re. idő közben kiderült, hogy a sok-sok eszköze rohadtúl nem megy a vistán, így végleg törlésre került a partició. (minek szívni, amikor az xp-n minden pöccre megy)
az sem egyszerű (bár ez szintén nvidia hiba), amit az nvidia közölt hibalista, szép kis 10 oldalacska. minek szivassuk magunkat?

az első írásban említett emescse cimborám is csak szív vele, szeretünk játszani neten keresztül, egyedül ő vistás, mindenki xp-s. mindenkinek ok minden, ő meg szív állandóan (pl bf2 egyes pályái nem mennek, csak ha kilép majd vissza, néha-néha minden hibaüzi nélkül kivágja deszkára, lassabbak a gamék, van ami nem is megy (bf2-t is egy napig heggesztette mire elindult

).