HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 17. 09:50

Mi általános iskolában, 7. osztályban (!), fakultáción már írogattuk a Basic programokat 64-esen. Középsuliban elsőben rögtön az elején ott volt a Basic, aztán a Pacal (az már másodikban).

Tehát programozni nem lehet elég korán elkezdeni, minél korábban, annál jobb, még akkor is, ha 1 csomó hátránya van.
Ja, és nem kell fejleszteni, lehet ám azt játékos módon is csinálni. Sokan félnek ettől, hogy hűha, programozik a gyerek, pelenka meg ott van rajt', nincs ebben semmi meglepő, mint mondtam, be lehet őket vezetni simán játékosan is az egészbe. Ott a logo pl. Meg 1 rakás eszköz. A baj csak az, amikor a tanár megijed a programozástól. Hisz nem is kell programozni, csak ismerkedni, apró dolgokat csinálni, szerintem belátható, hogy az a pár apró dolog akár gyökeresen is megváltoztathatja a gyermek gondolkodását, s onnantól kezdve akár egész életét... :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#882 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 09:52

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 10:49

ez szep uj, szines szagos. :) Altalanos iskolaba tokeletes a 3-4 evvel ezelotti tudas is, ugyanis amit ott kell tanitani, abbol a szempontbol teljesen relevans. Az elmult evekben az IT szektorban a fejlodes hw oldalon a jelenlegi architekturak gyartastechnologiajanak feszegeteserol, sw oldalon pedig a magasabb szintu programozasi eszkozok szelesebb koru elterjedeserol szolt.

Semmi olyan, ami erintene egy 14 evest.

Pontosan. Az alap-algoritmusok örök érvényűek. Egy feltételes elágazás, vagy for-ciklus sose for elavulni. De majd az MS biztos kitalál valami "jobbat"...  :eek:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#883 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 10:40

HWSW hír.

:)

Idézet

A Microsoft tiltakozása a legjobb bizonyíték arra, hogy a terv jó." Egyes hírek szerint a redmondiak az Európai Bizottság versenyhivatalával fenyegetőztek, szerintük ugyanis a direktíva korlátozza a szabad piaci versenyt. "Az a tény, hogy a monopóliumon levő cég a verseny szabadsága miatt tiltakozik, több mint nevetséges"

Ez meg tényleg nevetséges, hogy az M$ jön elő a szabad piaci verseny korlátozásával, mikor számtalan esetben szegte meg...  :omg:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#884 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 10:55

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 9:49

ez szep uj, szines szagos. :) Altalanos iskolaba tokeletes a 3-4 evvel ezelotti tudas is, ugyanis amit ott kell tanitani, abbol a szempontbol teljesen relevans. Az elmult evekben az IT szektorban a fejlodes hw oldalon a jelenlegi architekturak gyartastechnologiajanak feszegeteserol, sw oldalon pedig a magasabb szintu programozasi eszkozok szelesebb koru elterjedeserol szolt.

Semmi olyan, ami erintene egy 14 evest.

hiszed te azt.
de a 3-4 évvel ezelotti konyv is gyak. az ujranyomtatasa a 10 évvel ezelottinek.

akik innet kikerulnek ertelmesebb gyerekek, azok ált. 9. osztály végén infobol leeretsegiznek...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#885 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 11:04

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 10:55

hiszed te azt.
de a 3-4 évvel ezelotti konyv is gyak. az ujranyomtatasa a 10 évvel ezelottinek.

akik innet kikerulnek ertelmesebb gyerekek, azok ált. 9. osztály végén infobol leeretsegiznek...

Te mondtad, hogy 3-4 evvel ezelotti tudas van benne :)

(Egyebkent hidd el megnezegettem, a benne levo dolgok nem tuntek veszesen idejemultnak)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#886 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 11:56

Egyszer vitáztam 1 kollégával, akkor még tanítottam, infót (nem ér röhögni)... Az volt a nézetem, hogy középsulis, középső évfolyamos műszerésznövendékek, közgázosok, ilyenek igenis tanulhatnak egy kis algoritmikus gondolkodást. Tehát NEM kimondottan programírást, kódolást, hanem csak algoritmusokat, a "megfelelő" gondolkodásmód alapjait.
Erre másik infós kolléga azt mondta, azzal majd ráérnek ha elmennek dolgozni. Erre azt mondtam neki, hogy ez azért elég sarkos hozzáállás egy pedagógustól.
Azzal érveltem, hogy szerintem jobban jár a gyerek, ha kemény alapokat kap a suliban, nem pedig mindenből 1 keveset, mert aztán végülis semmihez sem fog érteni. Ha jó az alap, arra bármit fel tud építeni, de találkoztam olyan mérnök-infóssal is, aki excelben táblázatot nem tudott adott oszlop szerint rendezni, mert kijelölte az oszlopot, oszt azt rendezte, s fel sem tűnt neki, hogy valami nem stimmel. Szóval ha rajtam múlna, inkább alapokat tanítanék, még akkor is, ha azokból csak később lehet profitálni. Továbbtanuláshoz bőven jó.
Bár kétségtelen, hogy a programozás talán a legnehezebben "ehető" a gyerekek számára, mégis tettem 1 kísérletet anno: kértem, hadd taníthassak 1 osztálynak programozni. Végülis 2 lett belőle.
Tény s való; a dolgot nem csípte mindegyik. Pascal-t használtunk végső soron, de csak kb. 2 hónap (kb. 20 óra) után.
Mint tudjuk, a programozás nem az a szakterület, amelyik hemzsegne a sikerélményektől, márpedig a gyerekeket kell, ami motiválja. Úgyhogy elég kemény volt velük megszoktatni a fejlesztő környezet alapjait is. Utána viszont, mire az első működő pár soros kódok elkészültek, már sokaknak nagyon tetszett, hogy ők alkottak valamit. 1 kicsit bejött a számítás. Fél év múlva még olyasmire is válaszolt 1, azaz egy gyerek - igaz, gondolkodott rajta 1 fél órát -, amire az infós kollégák sem tudtak válaszolni hirtelen: nevezetesen 2 szám típusú változó cseréje hogyan lehetséges, harmadik változó felhasználása nélkül. Ez már csak amolyan poén lett volna, de ledöbbentem, amikor a gyerek kis idő múlva megmutatta. Akkor gondoltam arra, hogy milyen fontosak az erős alapok, nem csak az infóban.
Lexikális tudást könnyű átadni. Annál nehezebb átadni a módszert, ahogyan használni tudják majd saját tudásukat...  :smoker:

#887 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 12:36

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 9:03

Nem is akartam reagálni, mert számomra ez a hozzáállás kb. az elfogadhatatlan kategória...
bocsanat, de nem ertem pontosan, mit akartal mondani. a diak hozzaalasa elfogadhatatlan, vagy az enyem, aki csovalja a fejet, ha egy tanarnak tanulo ilyet mond? ha az utobbi, akkor kifejtened, hogy mire gondolsz?

Idézet

De amúgy meg tudod mondani, hogy egy általános iskolai számítástechnika tanárnak miért kell(ene) tudni a C (vagy akár Java, Pascal, blabla) programnyelvet?
a tobbiek valaszan kivul (lasd programozoi szakkor), van egy teljesen mas valaszom. eloszor is el kell kuloniteni az altalanos iskolas anyagot az egyetemi/foiskolai anyagtol, amit az altalanos iskolas tanar meg kell(kene), hogy tanuljon. most ugye szigoruan az utobbirol beszelunk, ugye? (csak tisztazaskeppen!)

ha ezt leszogeztuk, nezzuk meg, hogy vajon igaz-e az az allitas, miszerint a ket anyag jelentosen elkulonul? hat hogy a fenebe ne, hiszen ha nem kulonulne el, akkor altalanos iskolas vegbizonyitvannyal lehetne altalanos iskolaban tanitani. en ellenben nem hiszem, hogy ez egy ertelmes alternativa lenne, es nem azert, mert pedagogia/pszihologiat kell meg egy tanarnak tanulnia.

ha ezekben egyetertunk, akkor mar nem is latom a kerdesed mogotti ertetlenkedes okat! persze, hogy egy tanar tobbet kell, hogy tanuljon, mint ami az altalanos iskolas tananyag. tobbek kozott azert, hogy a kesobbiek soran az uj tananyagokat is kepes legyen oktatni. ergo a valasz nem konkret (miszerint ezert meg azert...), hanem altalanos: ez az a bizonyos altalanos muveltseg, amit egy szakembernek, aki tanitani akar meg kell bizony szereznie. egy informatika tanarnal ez bizonyos programozasi nyelvek ismerete. Te amugy mit ajanlanal, miben kene tobbet oktatni a szamukra, ami NEM iskolai tananyag?

tisztelettel varom a viszontvalaszod!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#888 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 12:38

szerk: ha a "tanarokon mulik minden" kitetelre utaltal az elfogadhatatlan hozzaallas cimszoban, akkor elfogadom: ez egy koltoi tulzas, es mint ilyen konkretan, szo szerint ertelmezve tulzoan tulzo. nem akart az lenni! ha masra, akkor tovabbra sem ertem.
a forum ma:

#889 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 13:25

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 8:32

csunyan tevedsz! az ellenalas ugyanis mar az egyetemi padsorban elkezdodik. idezet: "Miert kell nekunk C programozast tanulnunk, amikor mi csak altalanos iskolai tanarok leszunk?" na ezzel a hozzaallassal miert csodalkozunk azon, hogy 10 evvel kesobb sem hajlando uj dolgokat megtanulni? (es meg szo sincs huszon ora tanitasrol, pluszmunkarol, gyereknevelesrol!)

de, a tanarokon mulik minden, es a helyzet sokkal rosszabb. nem az altalanos iskolaban van katasztrofa, hanem mar a tanaroktatasban!!

Volt szerencsém (???) egyetemen találkozni informatikus mérnöktanár palántákkal. Nos utolsó évben én mutattam meg nekik mi az a for ciklus, és mi az az adatbázis. És ők voltak a normálisabbak az évfolyamon, a többiek talán azt sem tudták mitől működik egy számítógép. Persze az államvizsga szinte mindenkinek kitűnő lett. Az más kérdés, hogy még ott is puskáztak mind. Aztán oktattam már tanárokat középiskolában is, elszomorító.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#890 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 13:49

felreertes ne essek: az egyetemi oktatas szinvonala is nagyon sokszor siralmas. azaz nem csak a diak tehet rola.
a forum ma:

#891 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 21:37

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 10:50

Mi általános iskolában, 7. osztályban (!), fakultáción már írogattuk a Basic programokat 64-esen. Középsuliban elsőben rögtön az elején ott volt a Basic, aztán a Pacal (az már másodikban).

Tehát programozni nem lehet elég korán elkezdeni, minél korábban, annál jobb, még akkor is, ha 1 csomó hátránya van.
Ja, és nem kell fejleszteni, lehet ám azt játékos módon is csinálni. Sokan félnek ettől, hogy hűha, programozik a gyerek, pelenka meg ott van rajt', nincs ebben semmi meglepő, mint mondtam, be lehet őket vezetni simán játékosan is az egészbe. Ott a logo pl. Meg 1 rakás eszköz. A baj csak az, amikor a tanár megijed a programozástól. Hisz nem is kell programozni, csak ismerkedni, apró dolgokat csinálni, szerintem belátható, hogy az a pár apró dolog akár gyökeresen is megváltoztathatja a gyermek gondolkodását, s onnantól kezdve akár egész életét... :smoker:

A fakultáció a lényeg a mondandódban.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#892 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 21:41

(zarojeles megjegyzes: es a fakultaciot ki tartja?)
a forum ma:

#893 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 21:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 13:36

bocsanat, de nem ertem pontosan, mit akartal mondani. a diak hozzaalasa elfogadhatatlan, vagy az enyem, aki csovalja a fejet, ha egy tanarnak tanulo ilyet mond? ha az utobbi, akkor kifejtened, hogy mire gondolsz?

a tobbiek valaszan kivul (lasd programozoi szakkor), van egy teljesen mas valaszom. eloszor is el kell kuloniteni az altalanos iskolas anyagot az egyetemi/foiskolai anyagtol, amit az altalanos iskolas tanar meg kell(kene), hogy tanuljon. most ugye szigoruan az utobbirol beszelunk, ugye? (csak tisztazaskeppen!)

ha ezt leszogeztuk, nezzuk meg, hogy vajon igaz-e az az allitas, miszerint a ket anyag jelentosen elkulonul? hat hogy a fenebe ne, hiszen ha nem kulonulne el, akkor altalanos iskolas vegbizonyitvannyal lehetne altalanos iskolaban tanitani. en ellenben nem hiszem, hogy ez egy ertelmes alternativa lenne, es nem azert, mert pedagogia/pszihologiat kell meg egy tanarnak tanulnia.

ha ezekben egyetertunk, akkor mar nem is latom a kerdesed mogotti ertetlenkedes okat! persze, hogy egy tanar tobbet kell, hogy tanuljon, mint ami az altalanos iskolas tananyag. tobbek kozott azert, hogy a kesobbiek soran az uj tananyagokat is kepes legyen oktatni. ergo a valasz nem konkret (miszerint ezert meg azert...), hanem altalanos: ez az a bizonyos altalanos muveltseg, amit egy szakembernek, aki tanitani akar meg kell bizony szereznie. egy informatika tanarnal ez bizonyos programozasi nyelvek ismerete. Te amugy mit ajanlanal, miben kene tobbet oktatni a szamukra, ami NEM iskolai tananyag?

tisztelettel varom a viszontvalaszod!

(maradjunk az alapkrédésnél:

Idézet

"Miert kell nekunk C programozast tanulnunk, amikor mi csak altalanos iskolai tanarok leszunk?"

Ennek fényében a tananyag milyen módú elkülönítéséről kezdesz el beszélni?

A szakkör, fakultáció kérdése - bár esetenként ésszerű lehet - maradjon a plusz teendők témakörében. Ahol ugye tudjuk, hogy se a hozzá való szakértelmet nem fizetik meg (sem az iskola, sem a szülők), se a hozzá szükséges plusz munkát. Vagyis ha valaki ezek után elvárja az átlagos számítástechnika tanártól, annak bizony komoly problámája van a realitással.
Friczy

#894 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 21:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 22:41

(zarojeles megjegyzes: es a fakultaciot ki tartja?)

A tanárok közül az, aki elhivatott eléggé, megfizetik eléggé, vagy van elég hülye ahhoz, hogy ennek hiányában foglalkozzon a sok barommal, aki a későbbiekben ifjú titánként átgázol mindenkin.

De a táma már innentől nagoyn  :offtopic:
Friczy

#895 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 22:52

Szerintem is.. ;)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#896 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 22:52

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 21:45

A tanárok közül az, aki elhivatott eléggé, megfizetik eléggé, vagy van elég hülye ahhoz, hogy ennek hiányában foglalkozzon a sok barommal, aki a későbbiekben ifjú titánként átgázol mindenkin.

De a táma már innentől nagoyn  :offtopic:

Tenyleg nagyon off, de:

ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy egy tanarral szemben nem elvaras, hogy meglegyen az elegseges tudasa egy fakultacio megtartasahoz?
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#897 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 23:25

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 21:44

(maradjunk az alapkrédésnél:
igazad van, maradjunk! az en eredeti magyarazatom nem szolt fakultaciorol, igy arrol ne is beszeljunk. (azert megtenned, hogy ertelmezesbeli kerdesemre valaszolnal? meg mindig nem vilagos kinek a hozzaallasa nem elfogadhato a szamodra! tenyleg.)

Idézet

Ennek fényében a tananyag milyen módú elkülönítéséről kezdesz el beszélni?
ennek fenyeben? miert kene egy egyetemista velemenye fenyeben barmirol is beszelni?!?

amugy nem egeszen ertem az allaspontodat. (en kifejtettem az enyemet.) jol saccolom szavaidbol, hogy szerinted egy egyetemen a leendo tanarnak csak es kizarolag olyasmit kene tanulnia, amit o tanitani is fog? (lehet, hogy nem volt egeszen vilagos: en az altalanos iskolai es az egyetemi tananyag elkuloniteserol beszeltem! szerinted nem kene?)

ha igen (nehezen tudom elkepzelni, hogy ez lenne az allaspontod) en csak megvonom a vallamat valaszkent. ha nem, akkor elmondanad, hogy mit kene tanulnia olyat, amit o kesobb nem fog tanitani? ajanlanal valamit konkret programozason kivul?
a forum ma:

#898 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 04:16

Ha már itt tartunk. Van nálunk olyan, hogy általános rendszeradminisztrátor képzés, ahol a főbb operációs rendszerekből (Windows, linux, Novell, Unix) megadják az alapokat? Én ilyennel még nem találkoztam. Olyannal igen, ahol speciálisan az egyik rendszerről szólt a képzés.
"Légy szerény mint én..."

#899 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 09:06

Azért valamit érdemes észrevenni: ugyanazok a tanárok, akik anno azokat a bizonyos fakultációkat tartották, ma is megteszik, hasonló színvonalon.
A régi rendszerben annyi volt a kétségtelen előny, hogy aki mikrogépet használt, az hamarosan elkezdett programokat írogatni, pusztán kedvtelésből. Manapság a PC-s dolgot elcseszik azzal, hogy programozás fúúúj, az valami nagy misztikum, csak a kiváltságosok részére. Bocsi a túlzásért, sajnos épp pedagógustól hallottam ezt.
Én még mindig azt mondom, hogy a tanár értsen is ahhoz, amit lead, s adjon is újat a gyereknek.

Ugyanakkor igaz, hogy LÉNYEGESEN több óra kellene.

Tanmese: volt 1 osztályom rég, heti 2*2 órában volt infó nekik (mászerész-növendékek voltak, 9. évf.). Az osztálynak egyik felét kolléga vitte infón, másikat én. Rám bízták a tanmenetet, igazíthattam saját elképzelés szerint - valamennyire; kísérletet tettem: kb. 3 hónapig gyakorlatilag be sem kapcsoltuk a gépeket. Kissé radikálisnak tűnő megoldás, de így legalább valóban irányíthattam őket. Kaptak egy kis elméletet, s később se volt gond, ha elmélet tanítására került sor. 1 év után velük programozgattam, s a legnagyobb büszkeség talán az, hogy az egyik gyereket épp fejlesztőnek vették fel jóval később, munkahelyre, pedig a saját óráimon kezdett ismerkedni a géppel... Csak azt mondom, hogy lehet ezt sokféleképpen csinálni. Talán szerencsém volt.  :smoker:

ps.: ja, még valami: szerintem az infótanárok java a gépet napi szinten használó gyereknek nem hiszem, hogy órán sok újat tud mutatni. Márpedig kellene.

#900 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 10:26

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 10:06

ps.: ja, még valami: szerintem az infótanárok java a gépet napi szinten használó gyereknek nem hiszem, hogy órán sok újat tud mutatni. Márpedig kellene.

Persze, de ahogy elnézem szinte semmi idejük nincs magukat képezni. A gyerkőcök meg hobbiból lenyomnak heti 3x-órát gép előtt, ezzel nehéz lépést tartani... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.