HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 26. 12:50

Idézet: NauTiLUS - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 11:59

Hidd el elég kevés pénzintézet van ahol szólnak Pistinek a rendszergazdinak, hogy tőtsön le valami Linuxot mer az ingyér van, és szóljon ha már megy a MySQL vagy PostgreSQL, mert akkor rá lehet tolni a pénzügyi rendszert is.
A valóságban egy rendszerintegrátor cég emberei fognak megjelenni, akik cseppet sem olcsón fogják a kérdést megoldani. És itt már nem a 10 Windows 2003 és 2 SQL licenszen fog múlni az ár. Ráadásképpen az árképzésben nem játszik szerepet a pénzintézet voltunk.
Külön nem nevesíteném a céget ahol most vagyok, de 250 ember dolgozik Windows XP-n és Windows 2003 szerverekkel, problémamentesen. Biztos van olyan, hogy naponta egy vagy két gépet újra kell indítani a PC-k közül, de a szervereket csak tervezetten indítjuk újra.
Ellentétben veled, én elhiszem, hogy vannak működő *nix rendszerek, te is elhiheted, hogy vannak jól működő MS rendszerek is, csak érteni kell hozzá...

Én mindent elhiszek, különösen neked, aki nem vette észre az sco-s postomat. Az sco nem egy gagyiware, tehát nem windows. Igen stabil unix rendszer. Drága is. A support meg nem áll meg a licenc ellenőrzésnél és az újratelepítésnél. Az AIX-es postomról nem is írnék, mert az már messzebbre vezetne.

Egyébként egy linuxszal is messzebb lenne az ember, mint egy telibeablakozott bugkupaccal. :)

Én még mindig hiszek neked, de én a saját szememmel láttam a microsoftos fazont izzadni, majd repülni, amikor 3 óra kínlódás után újratelepítéssel akart előhozakodni. :) cut off time....erről ő nem hallott. Azt hitte, bármikor leállhatunk, setupolhatunk, szólhatunk a wizzardnak, hogy legyen nyuszi kalapból, meg galam és galambtoll...sajnos nem.

Persze lekezelhetsz, legalábbis nekiszaladhatsz, döngetheted a ciciket, hogy mi windowszal 250 embert boldoggá tettünk...én meg 1200 embert tettem boldoggá unixszal és még dolgom sem volt vele. :D

Szerkesztette: debianforever 2007. 06. 26. 12:54 -kor

#302 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 13:08

No, egyébként szerintem ezt hívják innovációnak, nem az átlátszó, áttetsző ablakokat plusz 3 gigabyte-ért cserébe. :)

Ez pedig a megbízhatóság mintapéldája.

Szerkesztette: debianforever 2007. 06. 26. 13:10 -kor

#303 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 13:57

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 14:08

Ez pedig a megbízhatóság mintapéldája.

Na ez meg a másik. Biztos nem marketing van mögötte, hogy a BKV pl. XP home-t tesz fel egy szaros jegykiadó program miatt.

Ezt linux-ra szerintem bárki megírta volna jelképes összegért. Nem kell speciális HW, meg alkalmazás.
Csak biztos valami jó kis M$ megállapodás és vegyünk ezt, mert az "ócsó"...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#304 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 14:04

Nos, remélem, még nem linkelte ezt be ide senki, de a témához nagyon kapcsolódik, mindenki olvassa el:
Joel on Software

#305 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 14:29

Idézet: NauTiLUS - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 10:37

Más, a Linux disztribútorok vállalnak bármiért anyagi felelősséget? Szerintem nem.

De nem is fizetős. Letöltöd a Debiant, és kalap.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#306 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 15:03

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 14:57

Na ez meg a másik. Biztos nem marketing van mögötte, hogy a BKV pl. XP home-t tesz fel egy szaros jegykiadó program miatt.

Ezt linux-ra szerintem bárki megírta volna jelképes összegért. Nem kell speciális HW, meg alkalmazás.
Csak biztos valami jó kis M$ megállapodás és vegyünk ezt, mert az "ócsó"...

Ez tényleg vicc, egy rakás kiforrott (win/linux) embedded cucc van amiket erre találtak ki. Hülyebiztosak és a mennyiségi árazásuk sem okozhatna gondot, szerintem itt a magyar viszonyoknak megfelelően "szakértők" döntöttek a beszerzésről...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#307 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 15:22

Micsoda kis flame lett. :) És ha már Samba, akkor Novellről még szó se volt. :)
"Légy szerény mint én..."

#308 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 17:12

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 13:48

Mondjuk én bankokról beszélek, otp, k&h, mkb nem játszik ebben a kategóriában. ;)

bocs, de ezt nem ertem. azt akarod ezzel mondani, hogy pl. az otp, bar a regio legnagyobb bankja nem igazi bank?? nem ertem. elmagyaraznad, mit ertettel itt?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#309 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 18:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 18:12

bocs, de ezt nem ertem. azt akarod ezzel mondani, hogy pl. az otp, bar a regio legnagyobb bankja nem igazi bank?? nem ertem. elmagyaraznad, mit ertettel itt?

de az. a mainframe-juk valami ex digitalos mostmar HPs TANDEM rencer.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#310 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 18:53

Késik vagy nem a Windows Vista SP1?

Nem a reklám miatt, de mintha az utóbbi években gyakorlatilag MINDEN oprendszer-szintű fejlesztésük késne. Vagy csak én nem figyelek eléggé?

Annak idején láttam 1 ütemtervet, ahol konkrétan leírta a neves MS, hogy mi mikor fog megjelenni (ha jól emlékszem, az is vista-gyanús volt), kb. 2 évre előre, napra pontosan. Röhej volt, semmi sem "jött be" belőle, kár, hogy nem találom én sem. Mindenesetre a kérdésem továbbra is áll: miért hazudnak nekünk???  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#311 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 19:10

Idézet: evone - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 13:07

gentooval jobban jarnal :)

Miért?
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#312 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 19:18

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 19:53

Nem a reklám miatt, de mintha az utóbbi években gyakorlatilag MINDEN oprendszer-szintű fejlesztésük késne. Vagy csak én nem figyelek eléggé?

Annak idején láttam 1 ütemtervet, ahol konkrétan leírta a neves MS, hogy mi mikor fog megjelenni (ha jól emlékszem, az is vista-gyanús volt), kb. 2 évre előre, napra pontosan. Röhej volt, semmi sem "jött be" belőle, kár, hogy nem találom én sem. Mindenesetre a kérdésem továbbra is áll: miért hazudnak nekünk???  :smoker:

nem hazudnak, csak becsuszott nehany fiasco, ami szuksegesse tette az Xp SP2-t, tovabba rajottek arra hogy a vadiuj platform a windows ala sokkal tobb munka es kevesebb hozadek, mint ahogy gondoltak.

#313 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 20:10

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 17:12

Milyen paraméter alapján a legnagyobb ? Egyébként az otp nagy előnye, hogy a módszerváltás előtt volt ideje beleivódni a fejekbe. Ez az előny azért lassan kopik. ...de kopik. Ezzel szemben az is igaz, hogy az otp volt az egyetlen olyan bank, aki a giro rendszer bevezetésekor képtelen volt technikailag 16/24 számlaszám rendszerre átállni, haladékot kellett neki adni...ezzel csak harmincegynéhány bankot szívatott meg, akik kénytelenek voltak határidőre átállni 16/24-es rendszerre, megfejelve ezt egy speciális, ún. OTP esettel. Az is igaz, hogy az otp és az állam össze van fonódva kicsit, ezért az otp-nek van a legnagyobb készpénzállománya, de ezt már ne fejtegessük. Ez ugyanis nem pozitívum egy banknál, inkább negatívum, hiszen a berakott pénzem hozadékát annak befektetése adja, azaz a bank kihelyezi a pénzpiacra a dollárokat, majd a hasznon osztozik az ügyfeleivel, akik a tőkét összedobták.

A másik fontos dolog, hogy a postomban nem utaltam a méretekre, mert egy bank banki mivoltát nem feltétlenül a mérete adja, hanem a megbízhatósága, naprakészsége, gyorsasága, rugalmassága, stb. Fentiek közül az OTP-re a következők az igazak: nagy. :D

#314 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 20:21

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 19:53

Eszem ágában sincs a Microsoftot védeni (különsen, mióta megnézegettem az általatok belinkelt videók hatására Steve Ballmert), de egyáltalán nicsenek egyedül a folyamatos késésekkel ebben az iparban. És ha nem csal az emlékezetem, valamikor a 2.4-es Linux kernel is rajta volt azon az ominózus listán, ami a 10 legnagyobb elhúzódó informatikai ígéretet tartalmazza (most nem jut eszembe a neve, de szerepelt már itt az Intel Itanium, sőt "megszületése" óta itt van a Duke Nukem következő része is).

#315 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 20:40

debianforever: ja, ertem! bank az, amit Te annak definialsz. na IGY bizonyara igaz az eredeti kijelentesed, hogy "bank marpedig nem hasznal windowst."

csak tudod ennek a kijelentesnek nincs tul sok ertelme masok szemeben. az enyembe sem, hiaba nem szeretem a windowst.

(egyebkent egy vallalat meretenek meghatarozasara azert vannak modszerek. ugyhogy ne csodalkozz a regio legnagyobb bankja kijelentesen, nem en talaltam ki!)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#316 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 21:51

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 20:40

debianforever: ja, ertem! bank az, amit Te annak definialsz. na IGY bizonyara igaz az eredeti kijelentesed, hogy "bank marpedig nem hasznal windowst."

csak tudod ennek a kijelentesnek nincs tul sok ertelme masok szemeben. az enyembe sem, hiaba nem szeretem a windowst.

(egyebkent egy vallalat meretenek meghatarozasara azert vannak modszerek. ugyhogy ne csodalkozz a regio legnagyobb bankja kijelentesen, nem en talaltam ki!)

Nos, nem vitázok veled, mert:

1. sosem jelentettem ki, hogy nem használ windowst, olvassad el újra, mit is írtam
2. a banki szféra is minősíti önmagát, ott is vannak a bankok és a nem bank bankok, 15 év bankolás után ismerem ezt kicsit
3. a régió legnagyobb bankja...melyik régió ? Ki mondja, hogy a legnagyobb ? Milyen paraméter alapján ? Mert például a raiffeisen bankcsoport kicsit nagyobb, mint amilyen az otp valaha is lesz...persze ha úgy nézzük, hogy az itthoni raiffeisen az egész otp-vel szemben...de ez olyan mercedes motorral vs. roncs mercedes komparálás lenne. Mondjuk a cib is kicsit nagyobb mint az otp, még a jelenlegi formájában is, de most még nagyobb is lesz. Mondjuk azt sem árt tudni, hogy az otp hazai bank, a külföldi érdekeltségek eredményeit is kimutatja, míg a példaként felhozott másik kettő külföldi tulajdonú, itthon csak a magyar érdekeltségek eredményét publikálják. Ha megnéznéd az osztrák eredményt mondjuk a raiffeisen esetében, kiderülne, hogy az otp az aprópénzt zörgeti olyan hangosan.

No, felejtsük el, nem olvasod el amit írok csak vitatkozol. Mondjuk törzsvendég vagy, legyen igazad.

Szerkesztette: debianforever 2007. 06. 26. 21:55 -kor

#317 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 26. 22:26

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 22:51

2. a banki szféra is minősíti önmagát,

Ok, akkor olyan, mint Indexen a "szakmailag szerintem" csávó. Ott is lehetett mondani, hogy baze, 100ezer domain júzer, oszt nem fossa össze magát, de nézzük csak kicsiben a bowling pálya vezérlését a plázákban, meg így tovább. Ha ennyire dráma lenne, akkor pincér inkább kockásfüzetezne, de érdekes módon ezek is mennek, azok is, meg nem kevés Win alapú szerver van, ami 100milliós nagyságrendekben szolgál ki júzereket.

Ezek mellett elég nevetséges az ilyen legagyizzuk a bankot, meg Redmond is azt mondta telepítsd újra, meg amúgyis komolytalan az egész. ezek után ti főleg azok vagytok.
Make love not Wor.

#318 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 23:30

debianforever tavaly az otp vezér Csányi az év bankára lett európában. amit a GIRO rendszerről írsz az igaz, csaktod más az otika egy 100 ezeres ügyfélkörű bank esetében, meg egy olyan esetében amelynek 3 millió ügyfele van és evolúcionálisan fejlesztett informatikát a 80as években házilag úgy, hogy a technológia COCOM alá tartozott.... Amit a tőkekihelyezésekről írsz abban igazad van, csak azt vedd még hozzá, hogy az OTP az egyetlen olyan "magyar" kerbank amelyiket nem kellett közpénzekből konszolidálni.

ha már a raiffeisent hoztad, arról elmondható, hogy a lakossági telebank rendszere egy vicc :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 06. 26. 23:32 -kor

#319 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 06:24

Idézet

debianforever tavaly az otp vezér Csányi az év bankára lett európában.

Én a címekkel nem tudok mit kezdeni. Tudod hálivúdban is lassan már csak oszkárdíjas színészek vannak. Nem azért, mert hálivúd egyre igényesebb, hanem mert egymásnak osztogatják, fű, fa és bokor is megkapja. Az sem jelent semmit, legfeljebb a kívülállónak érték, ha AAA minősítést kap egy pénzintézet. Nem is olyan nehéz azt megkapni, ha amúgy nincs egetverő baj az adott banknál. kb. olyan ez, mint az eredmények auditálása...azon is mindig jót röhögök.

Idézet

Amit a GIRO rendszerről írsz az igaz, csaktod más az otika egy 100 ezeres ügyfélkörű bank esetében, meg egy olyan esetében amelynek 3 millió ügyfele van és evolúcionálisan fejlesztett informatikát a 80as években házilag úgy, hogy a technológia COCOM alá tartozott....

Ne csúsztassunk ! A giro a 90-es években startolt el, a legtöbb hazai bank saját fejlesztéssel indult és a cocom sem igen volt korlát akkor már. Egyébként ebből a szempontból mindegy az ügyfelek száma ha informatikus szemmel nézem. Milyen technológia függöt 92 és 96 között a cocom-tól, amit a többiek magukévá tudtak tenni csak a csányi rt nem ? :)

Idézet

Amit a tőkekihelyezésekről írsz abban igazad van, csak azt vedd még hozzá, hogy az OTP az egyetlen olyan "magyar" kerbank amelyiket nem kellett közpénzekből konszolidálni.

...legalábbis nem direkt módon, mint a posta bankot ! Azért volt egy-két érdekes üzlet az elmúl másfél évtizedben államfater vs. otp......olyan, amit más nem is nyerhetett meg magának... :)

Idézet

ha már a raiffeisent hoztad, arról elmondható, hogy a lakossági telebank rendszere egy vicc :D

Erről nem tudok nyilatkozni sosem használtam telebankot, tehát nem ismerem senkiét. Én netes felületen bankolok, ismerem a raiffeisenét és az otp-jét is. (a cib rendszerét még abból az időből ismerem, amikor a netes bankolás nem ment, hanem mindenki fejlesztette a saját szerver-kliens betárcsázós cuccát. Mi van ma nekik, nem tudom.) Történetesen mindkettő megfelel a célnak a kinézetük meg nem releváns ha "Használható ?" kérdés felől közelítünk.

#320 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 06:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 22:26

Ok, akkor olyan, mint Indexen a "szakmailag szerintem" csávó. Ott is lehetett mondani, hogy baze, 100ezer domain júzer, oszt nem fossa össze magát, de nézzük csak kicsiben a bowling pálya vezérlését a plázákban, meg így tovább. Ha ennyire dráma lenne, akkor pincér inkább kockásfüzetezne, de érdekes módon ezek is mennek, azok is, meg nem kevés Win alapú szerver van, ami 100milliós nagyságrendekben szolgál ki júzereket.

Ezek mellett elég nevetséges az ilyen legagyizzuk a bankot, meg Redmond is azt mondta telepítsd újra, meg amúgyis komolytalan az egész. ezek után ti főleg azok vagytok.

No, szóval olyan szerver nem létezik, ami egymaga mosolyogva kiszolgál 100 000 000 boldog user-t :) Ha erre egy konkrét példát mutatsz...akár délben a blahán is megteszem neked !  :D 

Ezek tehát szerverfarmok...és akkor tudni kéne, mekkorák.

Az otp-t nem ennek okán gagyiztam le, hanem a gyakorlati tapasztalataim alapján, belülről ismerve az összehasonlítottakat.

Tényleg komolytalan vagy a 100 000 000 useres win szervereddel. Fotó van róla ? Megnézném !  :D

Ez ??? Kép

Szerkesztette: debianforever 2007. 06. 27. 06:34 -kor

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »