HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 10. 07:14

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 8:04

Ebből a szempontból a FreeBSD megoldása amúgy nem tűnik rossznak, van a core rész, ami stabil, és van a ports, ami nem annyira :)

Tudom, de valahogy a bsdk sose tudtak megmozgatni a lelki vilagomat, nem tudom miert :confused: :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#662 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 08:42

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 5:35

Ejjen Ejjen :)

En anno azert hagytam a gentoot (erdemei elismerese mellett), mert egyszeruen tele volt a tokom vele, hogy neha az ember fel akart tenni valami pics egyszeru kis vackot, ami dependelt par libraryra, ami nem volt, azt lehetett malmozni 1 orat.... (Tudom, nem harom napot, de nekem az is sok volt :D)

Mostanaban meg epp azert nem nezegetem, mert nekem ez a beletolunk mindent kontroll nelkul, es nincs stabil dolog nem tetszik...

nem igazan esett le nekem mit ertesz beletolunk mindent kontroll nelkul alatt...  :think:

sot, malmozas alatt se :D szerinted mire jo a portage? nem kell semmit malmozni mert az tudja hogy mi a dependje minek

Kép

itt en nem igazan latok malmozast, rogton rantja magaval pl az amarok a kde libjeit is, remelem erre gondoltal

Szerkesztette: evone 2007. 08. 10. 08:51 -kor

macbook air 2014

#663 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 08:52

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 23:29

Gratulálok. Ehhez már tényleg pofa kell, ...

[OFF]
Kezdjük előről, utálok így "összeveszni" valakivel. Az utolsó postodat inkább lenyeltem. Ha durva voltam elnézésedet kérem, komolyan. Én azért váltottam olyan hangnemre, amilyenre, mert úgy éreztem, hogy Te támadtál és kezdtél feleslegesen személyeskedést vinni a vitába.
[/OFF]
-ZsOlTi-

#664 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 09:41

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 8:14

Tudom, de valahogy a bsdk sose tudtak megmozgatni a lelki vilagomat, nem tudom miert :confused: :)

Annyira az enyémet se, hogy nekiálljak komolyan foglalkozni vele. Még 4.2 korában feltettem a céges notebookra (volt egy kis szabad hely), eljutottam odáig, hogy belőttem az alaprendszert, portsból letöltöttem a postfixet és lefordítottam (az alapból benne lévő sendmailtől én hidegrázást kapok :D), és kész. Onnan kellett volna aztán nekiállni és átolvasni a freeBSD handbookot, de ehhez már sem időm, sem türelmem nem volt. Első látásra szimpatikus volt amúgy a rendszer.

Azért az óvatosságra intett vele kapcsolatban, hogy hallottam én már rémtörténeteket a portsban elbarmolt php-ről, és abból nekem az jött át, hogy a portsba kerülő csomagokat nem nézik át kellő figyelmességgel, így fennáll a veszélye, hogy rossz csomagot húzol le, és ha nem mentetted el a korábbit, akkor esélyed sincs visszatérni. Akkor viszont már inkább a Debian vagy az Ubuntu biztonsága (számomra).

Nem beszélve arról, hogy a ports esetén is fordítgatni kell, több gép karbantartása már elég időigényes tud lenni. Nekem meg kétszámjegyű gépet kell uptodate tartani :)
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#665 Felhasználó inaktív   Cesar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 10. 10:00

Idézet: evone - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 8:42

Kép

itt en nem igazan latok malmozast, rogton rantja magaval pl az amarok a kde libjeit is, remelem erre gondoltal

Ugye a gentoo-ban minden mindig a legújabb, friss verzió, de most a konzolban kdelibs-3.5.5-ot írt neked és kubuntun meg 3.5.6 van. Na akkor hogy is van ez?  :Đ

A Linux-on úgyse lesz úgy sose mint Windows-on, hogy lesz az .exe-hez hasonlo .bin vagy valami más és off-line-ba telepíteni. Linux-hoz kell net és akkor no problem. De arra kíváncsi lennék hogy akinek nincs net-je az hogyan használhat Linuxot. Elég nehezen.

#666 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 10:07

miert lenne nehez net nelkul? 3 dvd a debian telepitoje, es azon gyakorlatilag rajta lesz minden, amire az embernek szuksege van. (mplayer kivetelevel.)

szerintem trivialis net nelkul is hasznalni. legfeljebb a bugfixek nem mennek ra fel, de hat net nelkul az meg nem a vilag vege.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#667 Felhasználó inaktív   Cesar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 10:20

Na igen, Debian 3DVD, de abban vannak mp3, dvd -lejátszáshoz szukséges csomagok is?  :rolleyes:  (Esetleg w32codec-ok vagy wine?)

Szerkesztette: Cesar 2007. 08. 10. 10:22 -kor

#668 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 10:26

szerintem nezd meg mit irtam a zarojalben! ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#669 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 10:52

Idézet: Cesar - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 11:20

Na igen, Debian 3DVD, de abban vannak mp3, dvd -lejátszáshoz szukséges csomagok is?  :rolleyes:  (Esetleg w32codec-ok vagy wine?)

"Majdnem minden" benne van, szinte full forrásokkal együtt. A másik előny, ha nincs net, hogy nem is kell frissíteni, az egyszer belőtt rendszer akármeddig mehet... Bár ez nem csak a linuxra igaz, de hisz miért ne lenne rá igaz?  :smoker:

ps.: volt 1-2 disztribúció, ahol mplayer is benne volt (régi UHU-k asszem)... Úgyhogy ez válogatás kérdése. Nem a linux tulajdonsága.

Szerkesztette: Warrior 2007. 08. 10. 11:04 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#670 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 11:02

Idézet: Cesar - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 11:00

A Linux-on úgyse lesz úgy sose mint Windows-on, hogy lesz az .exe-hez hasonlo .bin vagy valami más és off-line-ba telepíteni. Linux-hoz kell net és akkor no problem. De arra kíváncsi lennék hogy akinek nincs net-je az hogyan használhat Linuxot. Elég nehezen.

Márpedig linux semmivel sem másabb ilyen szempontból, hacsak azzal nem, hogy a csomagok össze vannak szedve pár source-on. Minden további nélkül lehet rakni őket UGYANÚGY CD-ről, DVD-ről, pendrive-ról, LAN-ról, akárhonnan.

EXE helyett inkább MSI-t lehetett volna írni, linux alatt meg tgz, rpm, deb, stb...  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#671 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 11:09

Idézet: Cesar - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 11:20

Alapból a windows-hoz sincsenek. Jó mp3 van, de az linux-ra is, mert pl. xmms alapból lejátsza.

Ha külön codec kell, pl. avi-hoz azt úgyanúgy le kell töltened windows-ra is. Ha offline win, akkor máshol letöltöd és pendrive-on elviszed.. :)

Mint linux-on... :D
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#672 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 12:13

Idézet: evone - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 9:42

nem igazan esett le nekem mit ertesz beletolunk mindent kontroll nelkul alatt...  :think:

sot, malmozas alatt se :D szerinted mire jo a portage? nem kell semmit malmozni mert az tudja hogy mi a dependje minek

http://img453.images...8/emergehf7.png

Minden kontroll nelkul: kijott az uj verzio, mar megy is a repoba, mert az jo. En spec nem szeretem, nekem nagyon nem hianyzik az, ami zZsOlTinak igen :)

Malmozas alatt meg azt ertem, hogy ha nem azt mondod neki azon a screenshoton hogy no, hanem azt hogy jessz, akkor utana a kicsi ujjaiddal malmozhatsz egy darabig, amig a geped elvan, es forgat... ;)

:offtopic: Egyebkent hogy a francba birod elviselni ezt a rettenetes szinkavalkadot?  :Đ

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#673 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 12:37

Idézet: Cesar - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 11:00

Ugye a gentoo-ban minden mindig a legújabb, friss verzió, de most a konzolban kdelibs-3.5.5-ot írt neked és kubuntun meg 3.5.6 van. Na akkor hogy is van ez?  :Đ

3.5.7-r3 a legujabb de az nem stable, hanem testing, de aztis ugyanugy fel lehet rakni, gentoon sem minden unstable ami uj, firefox update is aznap benne portageba amint kiadjak, de egy ideig testing es nem stable. viszont alapbol a stable cuccokat ajanlja fel telepitesre. szoval amig nem vagod hogy hogyvan ne gunyoldj, es lehet offline portaget is csinalni.

https://hup.hu/node/42987 ennyi erovel mar most ugyvan...  :rolleyes:

amugy te honnan szeded le a prograjmaid? floppyn adogatjak a haverjaid? :D mert ugy tudom windowson is elsonek letoltesz vaalmit, aztan telepited, na, ez linuxon is pont ugyanigy zajlik, elsonek letolti aztan forgatja ;P

;)

Szerkesztette: evone 2007. 08. 10. 12:40 -kor

macbook air 2014

#674 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 12:48

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 13:13

Minden kontroll nelkul: kijott az uj verzio, mar megy is a repoba, mert az jo. En spec nem szeretem, nekem nagyon nem hianyzik az, ami zZsOlTinak igen :)

Malmozas alatt meg azt ertem, hogy ha nem azt mondod neki azon a screenshoton hogy no, hanem azt hogy jessz, akkor utana a kicsi ujjaiddal malmozhatsz egy darabig, amig a geped elvan, es forgat... ;)

:offtopic: Egyebkent hogy a francba birod elviselni ezt a rettenetes szinkavalkadot?  :Đ

hat olyankor bongeszek, forumozok, irc, aprobb jatekok, esetleg dvd vagy film, lehet kozbe mast csinalni, nem igazan hat meg :)

egyebkent jol viselem, igy tetszik :)

( http://evone.extra.hu/gallery/tech/screens...0810-gentoo.png )
macbook air 2014

#675 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:15

most nézem, kde jó lassan kerül stable-be. a kde 3.5.7 még májusban jelent meg.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#676 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:45

Idézet: evone - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 13:48

hat olyankor bongeszek, forumozok, irc, aprobb jatekok, esetleg dvd vagy film, lehet kozbe mast csinalni, nem igazan hat meg :)

egyebkent jol viselem, igy tetszik :)

( http://evone.extra.hu/gallery/tech/screens...0810-gentoo.png )

Na ez az pont, amibol iszonyatosan elegem lett :) Ha fel akarok tenni valamit, akkor nem szeretem a bitkolbaszt nezni jo sokaig by design :)

Nem rossz egyebkent, csak az a sok iszonytatoan kontrasztos rikito szin, na az repulne iszonyatos messzire, mint a szel :) De izlesek es pofonok :)

#677 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 13:52

Kezd linux vs. linux topic-á válni... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#678 Felhasználó inaktív   Cesar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 16:00

Idézet: evone - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 12:37

viszont alapbol a stable cuccokat ajanlja fel telepitesre. szoval amig nem vagod hogy hogyvan ne gunyoldj

Aha... csak meglepodtem, mert még Kubuntu-ban is újabb van (3.5.6) ami released April 19, 2007 (a Kubuntu 7.04) és az stable (már amennyire Kubuntu stabil lehet :Đ).

Viszont feltettem Vista-t is, na semmi extra, ugyanaz mint XP, kis dektop-tuning háttékép ez-az, amúgy minden a régi.  :Đ

Szerkesztette: Cesar 2007. 08. 10. 16:02 -kor

#679 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 17:30

Idézet: Cesar - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 17:00

Viszont feltettem Vista-t is, na semmi extra, ugyanaz mint XP, kis dektop-tuning háttékép ez-az, amúgy minden a régi.  :Đ

Nem. Nem ugyanaz! Sokkal instabilabb! :)
Kevesebb a driver,stb. Tehát szarabb... :)

#680 Felhasználó inaktív   Cesar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 18:27

Valamit lehet, hogy javult, pl. local network-ba ne fagy be egybol a windows explorer mint xp-n, azon 100% hogy egész explorer eltunik.  ;) Feltettem ffdshow filtert, állíottam rajta fényerot, azota csak fehér kép van a lejátszokban, eddig tartott és már kezdodnek a problémák. :(

Line-in hangbemenet se mukodik, nem tudom miért, xp-n linuxon mukodik. Vista-Ready!  :Đ

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.