HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Phenom - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Phenom K10 Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 11. 10:10

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#442 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 10:20

Egész szépen emelik az órajeleket  :)

#443 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 11:42

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 11:10

A Core 2 Quadoknak mennyi a fogyasztása? hogy lehessen viszonyítani.

#444 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 12:57

most 95w a 2.4ese. de a penrynre is ennyit irnak (2.8ig biztosan).

idleben nagyon jok az amdk, burnben kb ugyanaz hasonlo orajelen (ha mindketto 65 nanos).

#445 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 13:23

Az fx-eknek nem a s1207-be kellene menniük? (4x4)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#446 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 13:31

ezek egy fél évvel ezelőtt is el lettek volna késve, de jó látni, hogy dolgozik az amd :)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#447 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 14:30

Idézet: gemini - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 14:31

ezek egy fél évvel ezelőtt is el lettek volna késve, de jó látni, hogy dolgozik az amd :)

az november erdekes honap lesz... de szerintem a phenom nem ugy fog elsulni, ahogy sokan remelnek.

#448 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 17:44

Idézet: arn - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 13:57

most 95w a 2.4ese. de a penrynre is ennyit irnak (2.8ig biztosan).

idleben nagyon jok az amdk, burnben kb ugyanaz hasonlo orajelen (ha mindketto 65 nanos).

Akkor gyakorlatilag ugyanaz, bár sztem ezek jobban fognak melegedni a Core 2-nél.

#449 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 17:45

Idézet: arn - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 15:30

az november erdekes honap lesz... de szerintem a phenom nem ugy fog elsulni, ahogy sokan remelnek.

Az intel is készül a válasszal, sztem behozhatatlan marad az előnye a következő 1 évben. jövőre Core 2-re cserélek én is.

#450 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 18:47

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 18:44

Akkor gyakorlatilag ugyanaz, bár sztem ezek jobban fognak melegedni a Core 2-nél.

Szvsz  nem sokkal...Intel féle TDP nem ugyanaz mint az AMD féle...az Intel lefuttat rajta pár prociigényes tesztet és átlagol, míg az AMD az elméleti maximumot adja meg....ezért vezették be az ACP jellemzőt is, ami nagyjából megfelel az Intel féle számításnak...asszem a 125W TDP az 105W ACP lesz...ha jól emlékszem a dogokra) Ha meg nem használod ki a magokat, akkor azokat egyenként lassítja, lekapcsolja, ezért úgy elég jól sikerűlt az energiagazdálkodás...teljesítményt meg majd meglátjuk. bár a tuninpotenciálnak is ott kéne lennie rendesen, hogy veszélyes is lehessen...baj, hogy bizta kell fél-egy év míg megjönnek a kiforrottabb steppingek, pláne a 45nm. Kérdés még, hogy az X3 miként fog elsűlni, mert ha közel árban lenne a Core 2 Duo-val, akkor elég veszélyes is lehet...nagyon olcsón az Athlon X2 sem lenne rossz, de akkor már a Sempron (ami szvsz átnevezett Athlon64) nem is tudom hova férne beárazásnál...

#451 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 19:06

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 19:47

Szvsz  nem sokkal...Intel féle TDP nem ugyanaz mint az AMD féle...az Intel lefuttat rajta pár prociigényes tesztet és átlagol, míg az AMD az elméleti maximumot adja meg....ezért vezették be az ACP jellemzőt is, ami nagyjából megfelel az Intel féle számításnak...asszem a 125W TDP az 105W ACP lesz...ha jól emlékszem a dogokra) Ha meg nem használod ki a magokat, akkor azokat egyenként lassítja, lekapcsolja, ezért úgy elég jól sikerűlt az energiagazdálkodás...teljesítményt meg majd meglátjuk. bár a tuninpotenciálnak is ott kéne lennie rendesen, hogy veszélyes is lehessen...baj, hogy bizta kell fél-egy év míg megjönnek a kiforrottabb steppingek, pláne a 45nm. Kérdés még, hogy az X3 miként fog elsűlni, mert ha közel árban lenne a Core 2 Duo-val, akkor elég veszélyes is lehet...nagyon olcsón az Athlon X2 sem lenne rossz, de akkor már a Sempron (ami szvsz átnevezett Athlon64) nem is tudom hova férne beárazásnál...

tdpkent meg acpken kivul a gyakorlati tesztek azt mutattak, hogy eleg hasonlo azonos orajelen terheles alatt.

#452 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 21:48

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 19:47

Én sok reményt nem fűzök hozzá. A 3 magos meg sztem csak a selejtes négymagosok közül kerül ki. Kevés lesz ez a 45 nm Core 2-khöz. Ha ugyanolyan gyors is lesz, akkor is jobban megéri a Core 2-t választani emiatt. Persze az ár is kérdéses. De tény, hogy lejárt a pazarló Windsor magos X2-k kora.

#453 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 22:41

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 22:48

Én sok reményt nem fűzök hozzá. A 3 magos meg sztem csak a selejtes négymagosok közül kerül ki. Kevés lesz ez a 45 nm Core 2-khöz. Ha ugyanolyan gyors is lesz, akkor is jobban megéri a Core 2-t választani emiatt. Persze az ár is kérdéses. De tény, hogy lejárt a pazarló Windsor magos X2-k kora.

Amit írtam, abban sem volt sok remény fűzve, de egy pici talán igen...ha semmi sikere nem lesz az AMD-nek, semmilyen fronton, az nagy baj lenne. X3 meg ha jól működik miért baj? Le van tiltva 1 mag, ami nem fogyaszt, nem zavar senkit...a másik 3 meg rendesen végzi a dolgát és hát 3 több mint 2 sztem  :think: (bár valahol olvastam, hogy dedikáltan készülnek, direkt megcélozva ezt az ürt a piacon, de sztem is inkább a sánta X4-ekből csinálják). Ha az X2 pazarló, akkor mit mondjon egy pentium-d  :Đ ?
Nekem nemrégóta van X2-m és bőőven elég, szal remélem, hogy kb 1,5 év múlva (mikor leghamarabb váltani fogok) még lesz AMD és 45nm-en DDR3-al hasítani fog a Core-ok mellett-elött és vigyori fejjel fogok érte az asztalra csengetni...

Szerkesztette: Nurba 2007. 10. 11. 22:42 -kor

#454 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 05:14

egy magon ugy nez ki annyival jobb a core, hogy negy magnal meg nem jon ki az elony. nyolc magnal valszeg az amd is hasonlo taktikat kovet, mint az intel. kivancsi leszek az intel mit csinal, mert fsbn keresztuli nyolc magnal mar eleg gaz a jelenlegi buszrsz.

a mostani tesztek utan is ugy latom, mint elotte: rovid tavon az orajeleken fog eldolni a verseny.

#455 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 06:33

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 23:41

Amit írtam, abban sem volt sok remény fűzve, de egy pici talán igen...ha semmi sikere nem lesz az AMD-nek, semmilyen fronton, az nagy baj lenne. X3 meg ha jól működik miért baj? Le van tiltva 1 mag, ami nem fogyaszt, nem zavar senkit...a másik 3 meg rendesen végzi a dolgát és hát 3 több mint 2 sztem  :think: (bár valahol olvastam, hogy dedikáltan készülnek, direkt megcélozva ezt az ürt a piacon, de sztem is inkább a sánta X4-ekből csinálják). Ha az X2 pazarló, akkor mit mondjon egy pentium-d  :Đ ?
Nekem nemrégóta van X2-m és bőőven elég, szal remélem, hogy kb 1,5 év múlva (mikor leghamarabb váltani fogok) még lesz AMD és 45nm-en DDR3-al hasítani fog a Core-ok mellett-elött és vigyori fejjel fogok érte az asztalra csengetni...

Én nem vagyok elégedett a 3200+ után az X2-vel, ha ezt tudom, hogy ennyire nincs különbség, akkor kivárok, aztán Core 2-re váltok. DDR3-tól meg nem kell hasraesni, még lassabb, mint a DDR2. Nem véletlen, hogy 2000 mhz-ig akarják feltolni az órajelét. Én nem bánnám, ha inkább a DDR2 maradna meg.

Váltás: nem hiszem, hogy 1,5 évet kibírok az aláírásomban szereplő géppel, ráadásul az alaplap sem a legjobb már, kezd tönkremenni. 939-be meg nem fektetek több pénzt. Esetleg as videókártyát kicserélem tavasszal, de utána alaplap-proci-ram csere kell majd.

X3-mal meg szkeptikus vagyok, úgyis 2-re meg 4-re (magra) írnak mindent majd. Én meg 2-ről csak 4 magra vagyok hajlandó váltani. Hát a Pentium D is ugyanolyan zsákutca és tévedés, mint a Windsor :D Kár érte, ha nem lenne ilyen a Windsor, gond nélkül váltanék egy 6400+ra.

Szerkesztette: Balintka 2007. 10. 12. 06:36 -kor

#456 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 06:38

Idézet: arn - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 6:14

egy magon ugy nez ki annyival jobb a core, hogy negy magnal meg nem jon ki az elony. nyolc magnal valszeg az amd is hasonlo taktikat kovet, mint az intel. kivancsi leszek az intel mit csinal, mert fsbn keresztuli nyolc magnal mar eleg gaz a jelenlegi buszrsz.

a mostani tesztek utan is ugy latom, mint elotte: rovid tavon az orajeleken fog eldolni a verseny.

Jelen pillanatban is ez AMD veszte. A Core jobb tuningolhatósága miatt le van mosva a színről. Ráadásul az E6750-6850-nek nem tud ellenfelet állítani, nemhogy a Quadoknak. Talán a 6400+ elég lesz az E6xxx-ek ellen, de sztem közel 2x akkor fogyasztású és melegedésű.

#457 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 06:59

az x2esek szvsz nem fognak annyit tudni, mint a duo, az x4 kb a hasonlo orajelu kentsfield szintjen lesz. a harommagos akar jol is elsulhet - de arra nagyon kivancsi vagyok, programoknal hogy fog ez mukodni a gyakorlatban.

de mindent meglatunk hamarosan.

#458 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 08:34

Idézet: arn - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 7:59

az x2esek szvsz nem fognak annyit tudni, mint a duo, az x4 kb a hasonlo orajelu kentsfield szintjen lesz. a harommagos akar jol is elsulhet - de arra nagyon kivancsi vagyok, programoknal hogy fog ez mukodni a gyakorlatban.

de mindent meglatunk hamarosan.

Nagyon kíváncsi vagyok rá. Igazából engem nem zavarna,ha kicsit lassabb lenne a Core 2-nél, csak ne melegedjen jobban és ne fogyasszon többet annál. mert jelen pillanatban jóval olcsóbbak az am2-esek lapok, mint az intelesek, és jövőre ez is szempont a gépcserekor. csak jó legyen a phenom, mert Prescott szindrómás kazánt semmiképp nem akarok venni.

#459 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 08:44

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 9:34

Nagyon kíváncsi vagyok rá. Igazából engem nem zavarna,ha kicsit lassabb lenne a Core 2-nél, csak ne melegedjen jobban és ne fogyasszon többet annál. mert jelen pillanatban jóval olcsóbbak az am2-esek lapok, mint az intelesek, és jövőre ez is szempont a gépcserekor. csak jó legyen a phenom, mert Prescott szindrómás kazánt semmiképp nem akarok venni.

am2ben nem mukodnek az uj energiatakarekos funkciok  :Đ az uj deszkak pedig tutira dragabbak lesznek, mint a mostani 775osok. amugy nem is draga: 20-25ert eleg jo p35/g33as lapokat lehet venni. ami ennel olcsobb szokott lenni, az mar ritkan jo.

fogyasztasban tutira a wolfdale lesz a befuto.

#460 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 09:30

Nem tudom mit görcsöltök ezen a 3 magos kérdésen. :)

Az X360-ban is 3 magos cpu van mégsem rosszabb, mint bármi más.

Téma megosztása:

• (194 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.