A szitu a következő: van egy ADSL router és annak a forgalmát akarom monitorozni. A monitorozás működik is és most jön a DE. Az én szemszögemből fordítva méri a forgalmat. A nekem donwloadnak számító irányt tekinti kimenő forgalomnak az uploadomat pedig bejövőnek. Ezt szeretném valahogy megfordítani, de a manualban sehol nem találtam erre utalást, hogy a konfig fájlban miként lehetne. Van valakinek ötlete, tippje, vagy linkje?
Oldal 1 / 1
MRTG hogyan?
Elküldve: 2002. 12. 19. 12:40
Hali,
idézet:
Reversing
Sometimes you are sitting on the wrong side of the link, and you would like to have mrtg report Incoming traffic as outgoing and vice versa. This can be achieved by adding the '-' sign in front of the ``Target'' description. It flips the incoming and outgoing traffic rates.
Example:
Target[ezci]: -1 :public@ezci-ether.ethz.ch
[/quote]
Athos
Elküldve: 2002. 12. 19. 12:48
Az utolso sorban a -1 utan kozvetlen egy ":" meg egy "p" van, nem pedig gunyolodas 
Athos

Athos
Elküldve: 2002. 12. 19. 19:41
tehát:
Target[ezci]: -1:public@ezci-ether.ethz.ch
Király! Köszi szépen!
Target[ezci]: -1:public@ezci-ether.ethz.ch
Király! Köszi szépen!

<span style='color:blue'>System halted! Macska reboot!</span>
Elküldve: 2009. 02. 13. 13:01
Kicsit felhozom.
Kéne egy apró segítség MRTG-ben.
Azt szeretném megoldani, hogy 1Mbyte/sec alatt is megabitben jelölje az értéket! Mert most az a bajom, hogy úgy jelöli, hogy 1Mbyte (10Mbit) alatt kbitben jelöli, tehát 5.5Mbit-et kb. 5500 kbit/sec-nek jelöl, én pedig azt szeretném, hogy 5.5Mbit-et írjon
1Mbyte (10Mbit) felett jó, mert Mbitben mutatja (pl.: 13.5Mb/sec).
Milyen opció kell ahhoz, hogy 1000kbyte/sec alatt is Mbitben legyen az érték? Az Options[valami]: growright,bits -nek van állítva, ha a bits-et lehagyom, akkor kbyte-ban mutatja 0-tól a végtelenig... tehát pl.: 50kB/s, de a 20Mbit-et is így jelöli, tehát pl ~2000kbyte/sec.
Köszi előre is!
Joci
Kéne egy apró segítség MRTG-ben.
Azt szeretném megoldani, hogy 1Mbyte/sec alatt is megabitben jelölje az értéket! Mert most az a bajom, hogy úgy jelöli, hogy 1Mbyte (10Mbit) alatt kbitben jelöli, tehát 5.5Mbit-et kb. 5500 kbit/sec-nek jelöl, én pedig azt szeretném, hogy 5.5Mbit-et írjon

Milyen opció kell ahhoz, hogy 1000kbyte/sec alatt is Mbitben legyen az érték? Az Options[valami]: growright,bits -nek van állítva, ha a bits-et lehagyom, akkor kbyte-ban mutatja 0-tól a végtelenig... tehát pl.: 50kB/s, de a 20Mbit-et is így jelöli, tehát pl ~2000kbyte/sec.
Köszi előre is!
Joci
Elküldve: 2009. 02. 18. 16:11
Még mindig nem jöttem rá, hogyan tudnék 10Mbit alatt is Mbitben megjeleníteni!
Valaki tudja?
Valaki tudja?
Téma megosztása:
Oldal 1 / 1