Idézet: Emberatalpan - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 17:21
Üdvözletem mindenkinek!
Egy olyan problémám lenne, ami talán furcsán hangzik, de mégis szeretném ha segítenétek... AC12-ben szeretném globálisan az összes Object tollvastagságát megváltoztatni, mert ugyebár, az AC startból szépen beszinez mindent, metszésvonal, 3d-s nézet stb. stb. Általában egyenként szoktam átállítani, de már belefáradtam... valakinek, valami ötlete?
Előre is köszönöm, további jó munkát!
Ha jól értettem a kérdést én a következő megoldási lehetőségeket javaslom:
1. lehetőség:
Van egy tervfájlod amiben be vannak állítva a tárgyak, szépen lepakolgatva alaprajzra, majd innen emeled át az új rajzokba.
2. lehetőség:
Egy tárgyat beállítasz, majd mikor másik tárgyat helyezel el akkor előbb mintát veszel a jól beállított tárgyról, majd a másik tárgy kiválasztása előtt, mindenképpen kiválasztás előtt, a "Tárgy alapbeállításai" ablakban ctrl+alt-tal átadod neki a tulajdonságokat, így az átveszi a tollszíneket is. Hátrány a méretet mindig állítani kell mert az alapul szolgáló tárgy méreteit is felveszi az új tárgy.
3. lehetőség:
Beállítasz egy tárgyat, majd a "Tárgy alapbeállításai" bal oldali részének jobb felső sarkában lévő "Kedvencek" gombra kattintasz, majd "Aktuális beállítások mentése kedvencként". Későbbi tárgynál ugyanitt kiválasztva az elmentett beállítást az "Alkalmazd" gombbal alkalmazhatóak a beállítások. Ha mindig a korábbi beállításokkal indítasz új tervet akkor ezeket szépen viszi magával.