Ugyebár 4 pont nem síkot határoz meg. Azaz 4 térbeli pontot a tető eszköz egy elemével nem tudsz lefedni... rakjál tetőt (3d-ben) 3 pontra, majd a kimaradtra meg még két pontra egy másik tetőt, és a kettőt igazítsd össze! Így van esélyed arra is, hogy az épület megépíthető legyen. Ha lágyabb felületet szeretél, akkor az ilyen hiperboloid felületet egyébként tárgyként találsz - vagy ha nem tudod hol keresd, akkor a gdl toolboxal meg is tudod csinálni. (vagy maxonformmal) Ezek is addonok
ArchiCAD II.
Elküldve: 2008. 11. 04. 12:17
Ugyebár 4 pont nem síkot határoz meg. Azaz 4 térbeli pontot a tető eszköz egy elemével nem tudsz lefedni... rakjál tetőt (3d-ben) 3 pontra, majd a kimaradtra meg még két pontra egy másik tetőt, és a kettőt igazítsd össze! Így van esélyed arra is, hogy az épület megépíthető legyen. Ha lágyabb felületet szeretél, akkor az ilyen hiperboloid felületet egyébként tárgyként találsz - vagy ha nem tudod hol keresd, akkor a gdl toolboxal meg is tudod csinálni. (vagy maxonformmal) Ezek is addonok
Elküldve: 2008. 11. 04. 12:19
Idézet: a k o s - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 12:58
A linkben a .../goodies12/... részt át kell írni .../goodies10/...-re
Elküldve: 2008. 11. 04. 12:40
siker
köszönöm mindenkinek a segítséget!
Elküldve: 2008. 11. 04. 16:05
Idézet: cps - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 19:19
pl.: frissítés, új progi,driver,stbstb. ha más fájlt se nyit meg akkor a renccer rossz.
próbálkozz egy rendszerellenőrzési pont visszatöltésével, de csak óvatosan mert több kárt okozhatsz vele mint hasznot.
Virus irtó updetelte magát de azt már letöröltem nullára és akkor se megy
Nem szeretném vissza állítani mert akkor rengeteg dolog elveszne
Emlékeim szerint más nem változtattam ! Drivert nem frissitettem meg ilyesmi
Elküldve: 2008. 11. 04. 19:33
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit
Elküldve: 2008. 11. 05. 14:50
Elküldve: 2008. 11. 05. 15:16
Idézet: VGabor - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 14:50
Megcsinaltam de nem jo bar egy dolgot eszre vettem hogy joval lassaban tolt be a Windows
Nincs olyan hogy ami kiirja hogy mi a baja hogy miert nem indul el?
Elküldve: 2008. 11. 05. 15:17
Idézet: cps - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 19:33
Ez azert nem jo ottlet mert Rengeteg dolog ,eg progi van fent a gepemen igyhát nem szeretném azokat is mindent feltelepiteni!
Elküldve: 2008. 11. 05. 18:02
Idézet: wolfaud - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 15:17
Hardverkulcs?
Elküldve: 2008. 11. 06. 09:20
Idézet: VGabor - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 18:02
Azzal biztos nincs baj
Elküldve: 2008. 11. 06. 19:46
Ötlet 2.: Szedd le a vírusírtót, nézd meg hogy úgy műkörik e az AC majd tedd újra....a vírusírtót.
Szerkesztette: neta 2008. 11. 06. 19:48 -kor
Elküldve: 2008. 11. 07. 15:54
Elküldve: 2008. 11. 07. 20:20
Idézet: tomsolen - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 16:54
hi!
nem is értem igazán, de nekem az ac11-el több bajom volt mint az ac12-vel.
végre többmag támogatás, meg pár remek újítás és persze a sebességnövekedés.
ac4.16? én ac6-al kezdtem, az se mavolt, de az igazi mélypont az ac8.1 volt.
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit
Elküldve: 2008. 11. 07. 21:21
A 12-es szerintem csak marketingesek által felturbózott 11-es. El se mentünk a bemutatójára, csak küldték a szoftvert. Tele van idegesítő dolgokkal, meg jó újításokkal amik egyenlőre nem igazán használhatóak. És kiforratlan dolgokkal, amik olyanok, mintha nem is nézették volna meg egy építésszel az egész programot, csak a programozók firkantottak valamit, hogy ez jó lesz az építész uraknak....
Ami engem bosszant:
- tető...olyan rossz mint régen...
- lépcsőszerkesztő...alakul, de most bugosabb mint régen...és igazából nem változtattak semmit, csak a megjelenítésben, de az is bugos néha
- terep...jó lenne újítani.....lenne mit
- könyvtári elemek...megkérdezhetnének egy építészt, hogy mire van szükség igazából...nem fésűt meg asztali lámpát és ilyen baromságokat kéne bele tenni új elemként...
- függönyfal...végre van...de idegesítően használhatatlan! Miért nem lehet az osztóbordákat arrébb rakni alaprajzban?? Ja és bugos...
- födém...lehetne egy kicsit bővíteni a lehetőségeket, lenne egy-két jó ötletem, de csak prosztó magyar vagyok és szarnak ezért bele, hogy mit mondok...ezt a dealer mondta...
- van még egy pár dolog......de minek mondjam tovább
Összességében szerintem a tervfeldolgozás terén jobb a 12-es mint a 9-es, és én ahhoz hasonlítom, mert nálam az volt az etalon.
Viszont kezd egyre körülményesebb lenni....pl.:nézzétek meg a lépcső beállítást. "10 perc" míg beállítod a lépcsőt, hogy úgy nézzen ki, olyan vonalból legyen, amilyenből akarod, olyan sok mindent kell átállítani. Ja és korlátot azt nem tud még most se normálisat..
Igazából nem érdekük, hogy kijavítsanak mindent és csináljanak egy teljesen jó, használható programot, mert akkor nem lenne következő verzió, és nem lenne munkájuk, és pénzük belőle.
Egy kicsit azt vettem észre, hogy valamiben jobb mint a 11-es, valamiben meg rosszabb. Elvesznek, hozzáadnak, variálnak, az a lényeg hogy fizessd a szoftvert. Bosszankodj, hogy ami jó volt azt elrontották, és azt nem csinálták meg az új verzióban se, amit szerettél volna. Azért kapsz valami újat hogy betömjék a szádat, és közben várod, hogy a következő talán jobb lesz. ŐK EZT AKARJÁK, ÉS EL IS ÉRIK!!!
Ennyi
Elküldve: 2008. 11. 07. 22:55
ac7 volt a legstabilabb de az is r3-ra lett atomstabil.
ac8 szilárdtest művelet
ac9 volt pár peccs mire stabil lett.
ac10 3d-ben volt gázos drivergondok, nem volt íves profilos fal csak egyenes,plotmaker és pmk megszünés,többszinten látszódó falak.stbstb
ac11 íves profilos fal,illesztések,többszintű falak jobb beállítása, stbstb., támogatja a 3dconnexion spacenavigátoromat, az pedig remek:)
ac12 támogatja a többmagos rendszert, hiába van egy dualcore-od vagy X2-őd,ha az ac7-11-ig simán leszarja, mivel csakis az egyiket használja, akármit csinálsz
végre teljesen kihasználja a videókártyát a 2d rajzolásra
visszajött a pmk (hurrá!) örülünk is neki
persze vannak vakítások, mint a texturás kitöltés,függönyfal,de ezek majd kiforrnak idővel.
a legfontosabb nekem hogy iszonyat gyors lett és ez mindennél fontosabb, a többi meg probléma megoldás kérdése.
Elküldve: 2008. 11. 08. 11:13
Függönyfal: az első olyan technológia, ami egy hirearchikusan paraméterezhető szerkezet tervezési eszköz. Ilyen korábban nem volt, ha a az ember megérti a működését, réjön, hogy ostoba kérdés volt az alaprajzon való borda-tologatást firtatni. Nem arra való. Na mindegy. Alkalmas techológia arra, hogy pl. a lépcsőszerkesztés motorja legyen. Azt gondolom, közel állnak hozzá...
Nagyon komoly az az érvrenszer, hogy mivel én tudom a tuti megoldást, azok a hülyék meg nem ezt csinálják, biztos egy nemzetközi szűk csoport érdeke miatt nem csinálják. Szánalmas.
A megoldandó feladat (építészeti tervezés) olyan összetett feladat, amelyhez még a mai napon nincsen senkinél a bölcsek köve. Azt hiszem, egyedülálló módon a hardver oldalról van még nagyon erős hiány. Azokat a joggal elvárható mérnöki modellezéssel kapcsolatos optimalizálási feladatokat még el sem lehet kezdeni, amelyek egy un. végső programnak alapvetően tudni kellene. (Mennyivel kerül kevesebbe a ház, ha 10cm-el kisebb lenne a fesztáv?, Mennyibe kerül készen a ház, ha nem ebből, hanem abból épül? Ha nem a déli hanem az északi oldalra teszem az ablakot, fűtésben hány eurót jelent? És ha drágább üvegezést használok?) és ezekre a kérdésekre, amelyek szerintem egyszerűen és jogosan feltehetők, egyikre sem tudtok egzakt, azonnali választ adni. Úgyhogy egyelőre rajzolni már sok, tervezni meg még kevés. Szerintem még 15 év fejlesztésnyi feladatot már most lehet tudni. Ha nem jut eszembe még valami...
Elküldve: 2008. 11. 08. 12:59
Idézet: cps - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 20:20
nem is értem igazán, de nekem az ac11-el több bajom volt mint az ac12-vel.
végre többmag támogatás, meg pár remek újítás és persze a sebességnövekedés.
ac4.16? én ac6-al kezdtem, az se mavolt, de az igazi mélypont az ac8.1 volt.
Az a bajom vele, hogy az alapvető szerkesztési lépéseket is túlbonyolítják és azt szeretnék, hogy megtanuljam. Miközben még normálisan kijelölni sem lehet. Pedig az eddig nagyon jó volt. Az zavar még, hogy nem lett gyorsabb vele a szerkesztési munka. Mert ugye az építész nem ebben a sávhatárolt programban tervez. Szabadkézzel, még mindig. Aztán, ha be kell tenni ac-be, lassú. A 10 db fehér kisflopiról telepíthető ac4.16-tal hasonlíthatnám a sebességét. Vagy talán kezd adt-s lenni. Ott mindent beállítani bonyolult és fordított logikájú. Mikor áttértem ac-re autocadról azt tapasztaltam, hogy mindent úgy kell csinálni hogy az evidens. Nem is volt sok kérdésem mialatt megtanultam kezelni. A többmag támogatás meg hiába, nem az egy mag lassítja a progit (néhány esetben jól jön a több mag). De az igazi mélypont talán tényleg az ac8.1 volt. Üdv.
Elküldve: 2008. 11. 08. 13:08
Idézet: neta - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 21:21
A 12-es szerintem csak marketingesek által felturbózott 11-es. El se mentünk a bemutatójára, csak küldték a szoftvert. Tele van idegesítő dolgokkal, meg jó újításokkal amik egyenlőre nem igazán használhatóak. És kiforratlan dolgokkal, amik olyanok, mintha nem is nézették volna meg egy építésszel az egész programot, csak a programozók firkantottak valamit, hogy ez jó lesz az építész uraknak....
Azért kapsz valami újat hogy betömjék a szádat, és közben várod, hogy a következő talán jobb lesz. ŐK EZT AKARJÁK, ÉS EL IS ÉRIK!!!
Ennyi
Veled teljes mértékben egyet értek. Én is ezt érzem többszöri oktatáson való részvétel aztán beszélgetés, rajzolás után. Nem lett jobb csak más. Csak úgy lett, de nincs komolyabb oka neki, hogy legyen.
Elküldve: 2008. 11. 08. 13:45
Idézet: VGabor - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 11:13
Nincs a Graphisoftnál most olyan ember aki 15 éve ott dolgozna és tudná, honnan jött a program. Ez a gond. Azt sem tudja a fejlesztő, milyen a 6.5 és hogyan kell vele dolgozni. A fejlesztés logikája bukott meg a 12-es verzió kiadásánál. Sajnálom nagyon, mert egyébként naon jó progi is lehetne.
Szóval nem biztos az, hogyha pozitívan állok is elébe, egészében jónak találom a 12-t. De ezt csak azért írtam, mert feldühített kicsit, így hétvégi munka közben. Kellemes hétvégét mindenkinek. Üdv.

Súgó
A téma zárva.