Idézet: VGabor - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 10:13
Nagyon komoly az az érvrenszer, hogy mivel én tudom a tuti megoldást, azok a hülyék meg nem ezt csinálják, biztos egy nemzetközi szűk csoport érdeke miatt nem csinálják. Szánalmas.
A függönyfal:
Néha elkelne az, hogy egy függőleges bordát ki kell mozdítani a raszterből, mert változik az alaprajz, és a csatlakozások miatt máshová szeretném tenni. 3D-ben sokkal hosszabb idő, mint alaprajzon...Ráadásul a függönyfal szerkesztés alatt nem lehet mihez viszonyítani, mert nem tudja azt hogy a másik pl. mögötte lévő csatlakozó falhoz rendelje azt az egy bordát. Így nekem könnyebb lenne, ha alaprajzban csak egy klikkel arrébb tennék egy bordát.
Lépcsőszerkesztés:
Az archline vagy ilyesmi egyik bemutatóján mutatták, hogy lehet a lépcsőt szerkeszteni a programban. Csináltak egy sima 2 karú lépcsőt, és a legalsó fokát megnövelték, majd lekerekítették. Úgy használták, mintha födémmel játszottam volna AC-ben. Ez volt kb. 2-3 éve.
Plusz a korlátot 3d-ben úgy változtatták, ahogyan akarták, a lépcsőfokokhoz rendelték, összemetszették, lehetett javítani amit a program rosszul gondolt. Miért nem csinálnak már igazából jó lépcsőszerkesztőt az AC fejlesztői??? Hiszen szerintem az összes építész ezt kéri már több éve!
Én nem tudom a tuti megoldást, és nem is mondtam, érvrendszert sem állítottam fel, csak bosszankodtam. Kár hogy neked így jött le...
Egyébként próbáltam az archicadeseknek, jelezni hibákat, volt olyan, amit meg is köszöntek, és ki is javították a 12-re (10-ideje alatt jeleztem). Ezután, mikor beszéltem velük, mondták, hogy annyi a hiba, és van egy csomó magyar specifikus, hogy mivel kis nemzet vagyunk, és kevés bugriportert küldünk (most már mindig küldöm

), így a hibasor végén vannak a bejelentett hibáink. És csak a sor elejére van idő a kijavításra, mert nincs idő a javításra. A fejlesztésre meg azt mondták, hogy pl. a lépcsőszerkesztő teljesen jó az angol építészeknek, ők nem panaszkodnak emiatt. Ők pedig többen vannak.... Nézzétek meg az alap konszignációs lapokat, mind külföldieknek van kitalálva, mint a könyvtári elemek. Ezeket nem én találtam ki, hanem graphisok mondták....
Lehet hogy már azóta nem ott dolgoznak. :Đ
aláírás:
Egy szánalmas építész