HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#401 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 05. 19:55

Idézet: fleming - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 20:31

Az hogy szüntethető meg? Valaki biztos találkozott már hasonló problémával.

az egészet rakd egy külön fóliára és az összemetsződési id-jét írd át 2-re vagy másra akár,de ne legyen 1,mert az az alap. így nem fog összemetsződni más dolgokkal.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#402 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 05. 21:24

Hm. Tényleg. Köszönöm.

#403 Felhasználó inaktív   crazygor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 12:59

hali! olyan kerdesem lenne hogy hogyan kell hogy a tervrajzon megjelenitse az ablakok, ajtok meretet es pm meretet a konszignaciot beallitottam elvileg de nem latom a tervrajzon hogy mutatna hogyan lehet hogy mutassa?
köszi

#404 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 13:16

Idézet: crazygor - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 13:59

hali! olyan kerdesem lenne hogy hogyan kell hogy a tervrajzon megjelenitse az ablakok, ajtok meretet es pm meretet a konszignaciot beallitottam elvileg de nem latom a tervrajzon hogy mutatna hogyan lehet hogy mutassa?
köszi

Dokumentáció -> modelnézet beállításai
itt lehet megadni különböző modellnézeteket, annak függvényében, hogy mit szeretnél láni a terven.

üdv

#405 Felhasználó inaktív   crazygor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 23:40

köszi szépen müködik

#406 Felhasználó inaktív   crazygor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 20:17

Sziasztok!

Még egy kérdésem lenne, hogy hogyan lehet megcsinálni azt hogy eltünteti a felesleges tetőrészt a képen pirossal szineztem be. KÉP

köszi

#407 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 19:24

sziasztok. Lenne egy kérdésem. Unokatesóm suliban archicad-et használ.  venni akar most egy notebook-ot. én ajánlottam neki egy asus notigépet  core2duo procival 2 giga rammal. (gondolom ez vmennyire elég a progihoz) 10-es archicad-et használnak vmi sulis verzio., és azt szeretném kérdezni hogy vista-val megy-e a progi?  mert a notin elvileg vista lesz... :s  xp-t akarnék rárakni neki mert azzal tuti megy csak lehet hogy drivergondok lesznek notin :(  szoval kompatibilis-e vistaval az archicad 10-es vagy a 9-es :) ? előre kis köszi :)
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#408 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 09:57

Idézet: crazygor - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 19:17

Sziasztok!

Még egy kérdésem lenne, hogy hogyan lehet megcsinálni azt hogy eltünteti a felesleges tetőrészt a képen pirossal szineztem be. KÉP

köszi

Mivel a tető archicadben egy sikban van definiálva, úgy lehet eltüntetni a pirossal jelzett dolgokat, hogy a tetőt, mint térben levő sraffot "átszabod", beszúrsz a megfelelő helyre pontokat-és áthelyezed azokat, és alaprajzon kiveszed azt  a területet a térszeletből.

hg

#409 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 10:08

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 18:24

sziasztok. Lenne egy kérdésem. Unokatesóm suliban archicad-et használ.  venni akar most egy notebook-ot. én ajánlottam neki egy asus notigépet  core2duo procival 2 giga rammal. (gondolom ez vmennyire elég a progihoz) 10-es archicad-et használnak vmi sulis verzio., és azt szeretném kérdezni hogy vista-val megy-e a progi?  mert a notin elvileg vista lesz... :s  xp-t akarnék rárakni neki mert azzal tuti megy csak lehet hogy drivergondok lesznek notin :(  szoval kompatibilis-e vistaval az archicad 10-es vagy a 9-es :) ? előre kis köszi :)

a vas elég lesz a programra- a nagy kérdés az az, a grafikus kártya támogatja-e az open GL-t, mert ha nem, vgy csak részben , az gáz...
sztem a 11-es cd-n van rajta talán először az, hogy win 2000/xp/xp64/vista, a 10-esen ua, csak vista nélkül.
Sztem az AC menni fog, csak a PDF nyomtató nem valószínű, a student verzió ha wibuval van védve, az még gondot okozhat, bár ha jól tudom, akkor kódos a védelem, nem hw-es.

HG

#410 Felhasználó inaktív   ironmike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 18:41

Hali All!
Én maga a terepet szeretném vmi egyszerü progival megszerkeszteni, csak nem tudom, hogy milyen progival!? Ebben kérném a segitségeteket!

#411 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 20:32

Idézet: ironmike - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 19:41

Hali All!
Én maga a terepet szeretném vmi egyszerü progival megszerkeszteni, csak nem tudom, hogy milyen progival!? Ebben kérném a segitségeteket!

helló

ha szintvonalas a tereped akkor:
- csinálsz egy egyszerű terep alapot -> a szintvonalakat egyenként hozzáadod space+klikkel -> mindegyik szintvonalnak megadod a magasságát -> kész is vagy :D
- archisite nevü progi dxf-ből megcsinálja a terepet azonnal, ha vannak benne magassági adatok.

üdv

hirtelen ennyi

#412 Felhasználó inaktív   ironmike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 21:01

Idézet: jooo dzsooo - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 20:32

helló

ha szintvonalas a tereped akkor:
- csinálsz egy egyszerű terep alapot -> a szintvonalakat egyenként hozzáadod space+klikkel -> mindegyik szintvonalnak megadod a magasságát -> kész is vagy :D
- archisite nevü progi dxf-ből megcsinálja a terepet azonnal, ha vannak benne magassági adatok.

üdv

hirtelen ennyi

Igy hirtelen ennyi elég is! :respect:

#413 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 21:52

Idézet: ironmike - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 22:01

Igy hirtelen ennyi elég is! :respect:

ööö

ja az archisite/prosite az már elég régi az új AC-ben nem használható sajnos, pedig jó lenne, helyette van architerra. ez van egészen 11esig.

üdv

#414 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 08:29

Kérdésem van vagy kettö: hogyan lehet megcsinálni azt, hogy ha a tervlapsablonra  autotextként leteszem a méretarányt, és ha shedulle elemet helyezek le, ne írja ki hogy 1:1, mert igy azért elég gáz. A másik meg az, ha tervjegyzéket csinálok, miért nem lehet kiiratni a tervlapkönyv mappastruktúráját? Vagy ki lehet, csak én nem tudom hogyan...
--

#415 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 16:33

Én meg azt szeretném tudni, hogy létezik e valahol legálisan elérhető plyan oldal stb, ahonnan régi 4.5 könyvtárak letölthetők?Kollégának kellene.Én nem is emlékszem, hogy volt ilyan verzió.
Én már az 5.0-val kezdtem.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#416 Felhasználó inaktív   Tomio 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 19:59

Németnyelvű 4.55 könyvtárat tudok: http://www.archimedia.ch/_archicad/downloa...bliotheken.html

#417 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 23:06

Idézet: Tomio - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 20:59

OK :respect: , továbbítom, talán jó lesz.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#418 Felhasználó inaktív   misztaCOH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 14:31

üdv,

Valahol a 9-es verzíóban találkoztam olyan beállítással, hogy az íves tetőt több részből rakja össze ezzel közelítve a körhöz. De ezt most 11-ben nem találom, hol lehet fellelni?

#419 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 17:37

Keresd a varázsvesszö beállításának a környékén...
--

#420 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 13:23

Kellemes Karácsonyt!

és

Boldog Új Évet Mindenkinek!

:D

Téma megosztása:

• (95 Oldal)