HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#461 Felhasználó inaktív   bagiz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 31. 12:41

Bausoft-nak van kéményméretező progija www.bausoft.hu
100 kHUF nettó körül van, inkább gépésszel számoltatjuk, az ~10k/terv áron megy (délvidéki árak)

Tisztelettel kérdezném:

Turbókazánok égéstermék elvezető csövei - amennyiben nincsenek toldva, hanem a gyári szerelékkel szerelve - kéménynek minősülnek-e? Ha nem, akkor nem kell méretezni, kéményseprővel bíráltatni, stb, hanem csak a típust megnevezni? Egy kis vita támadt a kéményseprőnkkel. Felénk eddig jó pézé a gyári turbókéményre is megállapították, hogy rendben van.

#462 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 13:30

Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem.
Épület homlokzatot kellene felmérnem, a homlokzat megrajzolásához keresek valamiféle megoldást. Ha jól tudom, létezik kiegészítő, amivel egy fotót importálni lehet, és annak a torzulását helyre lehet állítani megadott koordinátákra való feszítéssel. Ez után a méretlen pontok is méretezhetővé válnak, illetve át lehet rajzolni a képet, és homlokzati tervet csinálni belőle.
Az érdekelne, hogy ez a kiegészítő (vagy különálló program?) mi lehet, vagy ha esetleg a 11-ben alapból van valami megoldás erre, az hol található?

Köszi a segítséget előre is!

#463 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 31. 14:54

Idézet: fleming - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 14:30

....
Épület homlokzatot kellene felmérnem, a homlokzat megrajzolásához keresek valamiféle megoldást.
....

helló

amiről én tudok:
- AC-ben egy fotót tudsz beállítani háttérnek, úgy hogy a kép helyzete fix és a progi beállít a képhet kamerát, úgy hogy te megadsz neki 4 pontot a képen és ezeket a pontokat megadod az alaprajzon. ...

amire neked szükséged lehet az egy képmanipuláló :D progi pl gimp- ez ingyenes és baromi egyszerű kezelni ... abban lehet képet torzítani, dönteni billenteni stb....

kéményügyben, nem vagyok túl járatos. az ilyeneket mindig a gépészek végzik nálunk.
méretezőt csak a schiedelt ismerem, de az mint carcass is írta nem túl rugalmas.

üdv

#464 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 15:07

Idézet: bagiz - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 13:41

Bausoft-nak van kéményméretező progija www.bausoft.hu
100 kHUF nettó körül van, inkább gépésszel számoltatjuk, az ~10k/terv áron megy (délvidéki árak)

Tisztelettel kérdezném:

Turbókazánok égéstermék elvezető csövei - amennyiben nincsenek toldva, hanem a gyári szerelékkel szerelve - kéménynek minősülnek-e? Ha nem, akkor nem kell méretezni, kéményseprővel bíráltatni, stb, hanem csak a típust megnevezni? Egy kis vita támadt a kéményseprőnkkel. Felénk eddig jó pézé a gyári turbókéményre is megállapították, hogy rendben van.

100-ért nem veszek kéményméretező programot.Inkább leadom a gépésznek én is.Csak jó lenne saját körben megoldani az ilyet, mert amit nekünk nagyvonalakban kell megoldani, az nem olyan bonyolult.
Egerben a gyári szettet is fel kell tüntetni a kéményseprős papíron.Akkor is, ha nincs toldva.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#465 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 15:24

Elvileg kell lennie direkt homlokzatokhoz valami kiegésztésnek. Valaki egyszer magyarázta régebben, hogy mi az. Csak már nem emlékszem. Arra se, kivel ebszéltem erről.
Ha valami képmanipulálóval visszaállítom, ott nem lesz méretarányos.
A torzulást elvileg ki lehet küszöbölni, de csak látványra, a méretek azért változnak.

#466 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 15:33

Idézet: fleming - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 14:30

Sziasztok!

Némi segítségre lenne szükségem.
Épület homlokzatot kellene felmérnem, a homlokzat megrajzolásához keresek valamiféle megoldást.

nagyjából belövöd a fotót, korrigálod gimpel a torzításokat,berakod háttérbe,profilos falból simán meglehet csinálni egy közepesen bonyi homlokzatot.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#467 Felhasználó inaktív   bagiz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 15:46

Cigraph ArchiFacade nevű kiegészítője tud fényképet síkbahozni és mérhetőre változtatni. Némi kísérletezés után kihozható a kívánt eredmény.

Archicad-be beillesztve viszonylag gyorsan átrajzolható. önmagában nem nagyon éri meg tervbe betenni, mert csak a homlokzati síkot állít be normálisan, az ablakbélletek egyre nőnek, ahogy a kép széle felé haladunk.

Cigraph.ArchiFacade.v1.97.For.Archicad.11.Multilingual

#468 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 15:51

Még egy kérdés. Az archicad hasznát veszi a 64bit-es rendszernek? És mennyire hasznal vga-t?

#469 Felhasználó inaktív   fleming 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 15:53

ArchiFacade. Tényleg. Az lesz az. Köszönöm.

#470 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 18:07

Idézet: fleming - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 15:53

ArchiFacade. Tényleg. Az lesz az. Köszönöm.

Én 64 bit vistán használom 11-et. Vga közepesen erős elég, csak amennyi az op rendszernek kell...

Facade: a KOOs.hu-n van az ortofotoról egy kis dolgozat, érdemes elolvasni a csodaváros softvares megoldás helyett.
--

#471 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 20:13

a kémény-témához: gépész méretezi, én akkor foglalkoztam vele, mikor 8 éve forgalmaztunk Schiedel-t és Leier-t, azóta nem láttam kéményt burkolat vagy vakolat nélkül:)

Szerkesztette: G_ArchAngel 2008. 01. 31. 20:14 -kor

#472 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 22:32

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 21:13

a kémény-témához: gépész méretezi, én akkor foglalkoztam vele, mikor 8 éve forgalmaztunk Schiedel-t és Leier-t, azóta nem láttam kéményt burkolat vagy vakolat nélkül:)

Persze, gépész méretezi.Hő-és áramlástanra biztosan.De vannak alapvető dolgok, amiket azért nem árt tudni.Ne rohanjunk már rögtön a gépészhez. :cool:

Szerkesztette: carcass 2008. 01. 31. 22:39 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#473 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 10:19

helló

valaki nem olyan régen keresett 5.0ás AC könyvtárat, ha jól emlékszem :)
megtaláltam a magyar 5ös lemezét, csak nem hajlanó elindulni az install és így semmit nem tudok kicsikarni az installból .... talán a win95 vs. xp lehet a probléma?

ha valaki tudna rá megoldást azt megköszöném.

üdv

#474 Felhasználó inaktív   H_Zoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 19:39

Sziasztok!

Még nem írtam ebbe a topicba, de sok hasznos dolgot olvastam, és rögtön egy kérésem lenne:
VGabor; el tudnád nekem küldeni a kéményseprőktől kapott táblázatot? Scennelt formában is tökéletesen megfelel.
Előre is köszi!

#475 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 21:20

Jaigen, az engem is érdekelne. ;)

Bravo

#476 Felhasználó inaktív   bagiz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 11:54

Mai egyeztetés: építéshatóság semmiféle kémény méretezést, vagy kéményseprő szakvéleményt nem kér az építési engedélyhez, ezt helyettesíti a tervezői nyilatkozat. A használatbavételhez viszont kéményseprő szakvéleményt kér, és ha ők veszik át, akkor a tervező a hunyó.
A keresett kéményseprő táblázatokat mellékelem, 10(!) évvek ezelőtt kaptam egy kéményseprőtől.

táblázat 1

Csatolt fájl:

#477 Felhasználó inaktív   bagiz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 11:54

táblázat 2

Csatolt fájl:

#478 Felhasználó inaktív   bagiz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 11:56

bocs, ha a kéményseprők nem veszik át, akkor a tervező a hunyó.

A fentiek egyébként érvényesek a falazott kéményekre, rendszerkéményekre, szerelt kéményekre és a kéménynek nem minősülő turbókivezetésekre is.

#479 Felhasználó inaktív   H_Zoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 12:17

Köszönöm a táblázatot!

#480 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 18:09

Kivonat jelleggel a jelenleg hatályos 37/2007.(XII.13) ÖTM rendeletből

Idézet

(4) A (3) bekezdés a) pontjában megnevezett tervezőnek nyilatkoznia kell továbbá arról is, hogy

a) az általa tervezett építészeti-műszaki megoldás megfelel a vonatkozó jogszabályoknak, általános érvényű és eseti előírásoknak, így különösen a környezetvédelmi előírásoknak, a statikai, az életvédelmi és az égéstermék-elvezetőkre vonatkozó követelményeknek, továbbá az égéstermék-elvezetőkre vonatkozó követelmények teljesítésének módja tárgyában egyeztetett-e az érintett kéményseprő-ipari közszolgáltatóval,

Szóval ez a pontos helyzet. ;)

Bravo

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »