Idézet: carcass - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 9:17
Én is csináltam már elég sokat (sőt már újságban is jelent meg tervem
Hát a pontosság az nálam, is fontos, az lenne a gáz ha nem lenne.Szóval a gerendák frankón be vannak állítva és a gerendára a textúra magasságát úgy állítom be, hogy pont egyezzen a kettő.A fózolás mélységét valóban nem lehet állítani.(Egy rossz pont a graphisoftnak.)Bár annyira nem életbevágó a dolog.Attól még látszik, hogy nem rönkhát hanem gerenda - egyszóval a lényeg látható.GDL-ben én sem vagyok otthon, de szerintem a fózolás nem ér annyit.Persze, ha megfizetik a munkaidődet rendesen ... önállóként nem vagyok magam ellensége és mondom - attól, hogy nincs fózolási mélység beállítva, még nagyon pontos tervet lehet csinálni.
Na és akkor az én kérdésem.
Általában milyen alapossággal kidolgozott vázlattervből lehet közelítő m2 árat mondani egy házikóra?
Én a tervezési oldalon azt gondolom, hogy ha adott egy kivitelező ÉMI engedéllyel rendelkező szerkezetét használom falra padlóra födémre egyaránt - tető saját mint mindig - akkor azt gondolom, hogy olyan bekerülési m2 árat kellene tudni mondani neki, ami a végleges ártól 10%-nál nagyobb mértékben nem különbözik.
Vagy tévedek?
Persze, számoláshoz elegendők a falnégyzetméterek, a többi szerkezet pedig már ugyanaz, így számolható az ár. Csakhogy ahogy CPS kolléga írja, közeliknél elég bénácskák a falvégződések. Egyszer egy nyaralót jópár éve elkészítettem úgy, hogy egy gerendaelem egy tárgy, és felépítettem a házat egymásra pakolt elemekből. Prüszkölt vele az akkori gépem, mint amikor lecserepeztem egy házat előre megrajzolt tárgycserépből. beteges?
Amúgy az ajánlat számolható sima falnégyzetméterből. Csak hát olyan jó lenne, ha letennék egy oszlopot, akkor valahol egy file-ban keletkezne egy tételem, hogy KVH oszlop, 3,6 hosszban, ennyi m3, ennyi az elhelyezése, meg keletkezne egy tétel, hogy ennyi m2 a festése, stb..

Súgó
A téma zárva.