HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#821 Felhasználó inaktív   sieszter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 01. 17:25

Idézet: wolfaud - Dátum: 2008. okt. 29., szerda - 10:04

Olyan kédésem lenne hogy valamiert nem hajlando elindulni az Archicad-em
elindulna bejon a bejelentkezo kep (a szokasos epuletrol) es mielott bejonne a program kijon Graphisoft bug reporter de semmi hibat nem ir :( ujratelepitettem de semmi valtozas

Velem is előfordult az ilyen, amikor Vista volt a gépemen. Ha nem ez a gond, van még néhány ötletem. Jelezz, ha még nem oldódott meg.

#822 Felhasználó inaktív   wolfaud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 16:22

Idézet: sieszter - Dátum: 2008. nov. 1., szombat - 17:25

Velem is előfordult az ilyen, amikor Vista volt a gépemen. Ha nem ez a gond, van még néhány ötletem. Jelezz, ha még nem oldódott meg.

Szia A gond meg fent al es Winxp van a gepemen az a vicces hogy jo volt es egyik naprol a masikra jott a hiba

#823 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 03. 19:19

Idézet: wolfaud - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 17:22

Szia A gond meg fent al es Winxp van a gepemen az a vicces hogy jo volt es egyik naprol a masikra jott a hiba

nézd meg hogy mit változtattál tegnap óta és akkor meglesz a hiba oka.
pl.: frissítés, új progi,driver,stbstb. ha más fájlt se nyit meg akkor a renccer rossz.
próbálkozz egy rendszerellenőrzési pont visszatöltésével, de csak óvatosan mert több kárt okozhatsz vele mint hasznot.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#824 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 09:49

hello szakik!

egy kis segítség kéne, tető ügyben.
van egy olyan tetősíkom, amelynek egyetlen ereszvonala sem vízszintes... hogy a túróba csináljam meg?
próbáltam már mindenféle tetősík módosítgatással, de nem sikerül.
felülethálóból már többé kevésbé helyesen meg tudtam rajzolni a tetősíkot, de ahhoz meg nem tudok állandó vastagságot rendelni...

mit lehet tenni?

#825 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 10:10

Idézet: a k o s - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 10:49

hello szakik!

egy kis segítség kéne, tető ügyben.
van egy olyan tetősíkom, amelynek egyetlen ereszvonala sem vízszintes... hogy a túróba csináljam meg?
próbáltam már mindenféle tetősík módosítgatással, de nem sikerül.
felülethálóból már többé kevésbé helyesen meg tudtam rajzolni a tetősíkot, de ahhoz meg nem tudok állandó vastagságot rendelni...

mit lehet tenni?

helló

a legegyszerűbb megoldás, ha már úgyis megcsináltad felülethálóból, akkor van olyan parancs, hogy alakítsd át a felülethálót tetővé. ez ha jól emlékszem egy plussz add-on ami autómatikusan nem töltődik be.

a másik megoldás, hogy megkeresed a tetősík esésvonalát arra merőlegesen meghúzod a tető vezérvonalát és megrajzolod a tetőt. ha a vezérvonal és az ereszvonal egymással nem párhuzamos, akkor az eresz máris nem vízszintes.

üdv

#826 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 10:56

sajnos a helyzet nem ennyire egyszerű, de amúgy köszönöm a tippet, tényleg működik... működne.
csakhogy: a tető alaprajzilag egy szabálytalan négyszög -ennek a megrajzolásával nincs gond- viszont az egyik oldalon már van egy ferde ereszvonal, amihez csatlakozni kéne. ilyenkor mi van?

hogyan lehet kiszasszerolni, hogy a tető mind a 4 sarka szabadon mozgatható legyen vertikálisan?

#827 Felhasználó inaktív   jooo dzsooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 11:11

Idézet: a k o s - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 11:56

sajnos a helyzet nem ennyire egyszerű, de amúgy köszönöm a tippet, tényleg működik... működne.
csakhogy: a tető alaprajzilag egy szabálytalan négyszög -ennek a megrajzolásával nincs gond- viszont az egyik oldalon már van egy ferde ereszvonal, amihez csatlakozni kéne. ilyenkor mi van?

hogyan lehet kiszasszerolni, hogy a tető mind a 4 sarka szabadon mozgatható legyen vertikálisan?

ha a tető sarkait szabadon szeretnéd fel-le mozgatni, úgy hogy alaprajzilag ugyan ott maradjanak, akkor a terep elemet kell használnod. és mikor már jó helyre belőtted akkor átalakíthatod tetővé. de a tereped akkor is megmarad. abban az esetben ha a tetőfelületed nem jönne ki 1 síkból, akkor kiháromszögeli.

a terepelem lehet 0 vastagságú is. és mikor átalakítod tetővé, akkor adsz majd neki vastagságot.

#828 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 11:27

hol és hogyan tudom betölteni ezt a külső add-ont? (bocs a láma kérdésért, próbáltam keresni itt a fórumban, biztos nem én vagyok az első, aki ezt kérdi, de nem sikerült...)

köszi a segítséget.

#829 Felhasználó inaktív   misztaCOH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 11:48

Idézet: a k o s - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 12:27

hol és hogyan tudom betölteni ezt a külső add-ont? (bocs a láma kérdésért, próbáltam keresni itt a fórumban, biztos nem én vagyok az első, aki ezt kérdi, de nem sikerült...)

köszi a segítséget.

Menüsorban Lehetőségek -> Kiegészítő kezelő -> Kiegészítők listájának kezelése, majd ott További kiegészítő keresése gombbal be kell tallózni a kiegészítőt. A tető felülethálóból nincs benne a könyvtárba, hanem a Graphisoft honlapjáról kell letölteni.innen.

#830 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 11:58

az a baj, hogy ez a 12-es ac-hez való... én pedig épp 10-essel dolgozom.

#831 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 12:17

Ott van a 10-hez is---
Ugyebár 4 pont nem síkot határoz meg. Azaz 4 térbeli pontot a tető eszköz egy elemével nem tudsz lefedni... rakjál tetőt (3d-ben) 3 pontra, majd a kimaradtra meg még két pontra egy másik tetőt, és a kettőt igazítsd össze! Így van esélyed arra is, hogy az épület megépíthető legyen. Ha lágyabb felületet szeretél, akkor az ilyen hiperboloid felületet egyébként tárgyként találsz - vagy ha nem tudod hol keresd, akkor a gdl toolboxal meg is tudod csinálni. (vagy maxonformmal) Ezek is addonok :)
--

#832 Felhasználó inaktív   misztaCOH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 12:19

Idézet: a k o s - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 12:58

az a baj, hogy ez a 12-es ac-hez való... én pedig épp 10-essel dolgozom.

A linkben a .../goodies12/... részt át kell írni .../goodies10/...-re

#833 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 12:40

közben ráleltem a 10-eshez való verzióra.
siker :)

köszönöm mindenkinek a segítséget!

#834 Felhasználó inaktív   wolfaud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 16:05

Idézet: cps - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 19:19

nézd meg hogy mit változtattál tegnap óta és akkor meglesz a hiba oka.
pl.: frissítés, új progi,driver,stbstb. ha más fájlt se nyit meg akkor a renccer rossz.
próbálkozz egy rendszerellenőrzési pont visszatöltésével, de csak óvatosan mert több kárt okozhatsz vele mint hasznot.

Virus irtó updetelte magát de azt már letöröltem nullára és akkor se megy :(
Nem szeretném vissza állítani mert akkor rengeteg dolog elveszne :(
Emlékeim szerint más nem változtattam ! Drivert nem frissitettem meg ilyesmi  :(

#835 Felhasználó inaktív   wolfaud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 16:06

És az Archiceden kivul megy minden !

#836 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 19:33

forradalom,aztán új rencert neki!:) pár órát simán megér, főleg ha vmi sürgi munka van.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#837 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:50

Regedit kitakarít, graphisoft  könyvtárat letöröl (mert auz uninstall után mindkettőben maradnak filek... és ujrainstall
--

#838 Felhasználó inaktív   wolfaud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 15:16

Idézet: VGabor - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 14:50

Regedit kitakarít, graphisoft  könyvtárat letöröl (mert auz uninstall után mindkettőben maradnak filek... és ujrainstall

Megcsinaltam de nem jo bar egy dolgot eszre vettem hogy joval lassaban tolt be a Windows :(
Nincs olyan hogy ami kiirja hogy mi a baja hogy miert nem indul el?

#839 Felhasználó inaktív   wolfaud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 15:17

Idézet: cps - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 19:33

forradalom,aztán új rencert neki!:) pár órát simán megér, főleg ha vmi sürgi munka van.

Ez azert nem jo ottlet mert Rengeteg dolog ,eg progi van fent a gepemen igyhát nem szeretném azokat is mindent feltelepiteni!

#840 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 18:02

Idézet: wolfaud - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 15:17

Ez azert nem jo ottlet mert Rengeteg dolog ,eg progi van fent a gepemen igyhát nem szeretném azokat is mindent feltelepiteni!

Hardverkulcs?
--

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »