HWSW Informatikai Kerekasztal: ArchiCAD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ArchiCAD II. Értékeld a témát: ***** 1 szavazás

#841 Felhasználó inaktív   wolfaud 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 06. 09:20

Idézet: VGabor - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 18:02

Hardverkulcs?

Azzal biztos nincs baj

#842 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 11. 06. 19:46

Ötlet 1.: Próbáltad úgy elindítani az archicadet, hogy a vírusírtót kikapcsoltad?
Ötlet 2.: Szedd le a vírusírtót, nézd meg hogy úgy műkörik e az AC majd tedd újra....a vírusírtót.

Szerkesztette: neta 2008. 11. 06. 19:48 -kor

Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#843 Felhasználó inaktív   tomsolen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 15:54

Sziasztok. Ti is tapasztaltátok, hogy milyen sz*r ez az AC 12? Bele kell bolondulni, hogy mindent elrontottak rajta, amit csak lehetett. A 4.16 óta nem volt még ennyire negatív irányú "fejlődés". Mi a véleményetek róla? Vagy csak én szenvedek vele, tőle? Üdv

#844 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 07. 20:20

Idézet: tomsolen - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 16:54

Sziasztok. Ti is tapasztaltátok, hogy milyen sz*r ez az AC 12? Bele kell bolondulni, hogy mindent elrontottak rajta, amit csak lehetett. A 4.16 óta nem volt még ennyire negatív irányú "fejlődés". Mi a véleményetek róla? Vagy csak én szenvedek vele, tőle? Üdv

hi!
nem is értem igazán, de nekem az ac11-el több bajom volt mint az ac12-vel.
végre többmag támogatás, meg pár remek újítás és persze a sebességnövekedés.
ac4.16? én ac6-al kezdtem, az se mavolt, de az igazi mélypont az ac8.1 volt.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#845 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 21:21

Szerintem a legkiforrottabb AC a 9-es volt, persze voltak, vannak korlátai, mint a 12-esnek.
A 12-es szerintem csak marketingesek által felturbózott 11-es. El se mentünk a bemutatójára, csak küldték a szoftvert. Tele van idegesítő dolgokkal, meg jó újításokkal amik egyenlőre nem igazán használhatóak. És kiforratlan dolgokkal, amik olyanok, mintha nem is nézették volna meg egy építésszel az egész programot, csak a programozók firkantottak valamit, hogy ez jó lesz az építész uraknak....

Ami engem bosszant:
- tető...olyan rossz mint régen...
- lépcsőszerkesztő...alakul, de most bugosabb mint régen...és igazából nem változtattak semmit, csak a megjelenítésben, de az is bugos néha
- terep...jó lenne újítani.....lenne mit
- könyvtári elemek...megkérdezhetnének egy építészt, hogy mire van szükség igazából...nem fésűt meg asztali lámpát és ilyen baromságokat kéne bele tenni új elemként...
- függönyfal...végre van...de idegesítően használhatatlan! Miért nem lehet az osztóbordákat arrébb rakni alaprajzban?? Ja és bugos...
- födém...lehetne egy kicsit bővíteni a lehetőségeket, lenne egy-két jó ötletem, de csak prosztó magyar vagyok és szarnak ezért bele, hogy mit mondok...ezt a dealer mondta...
- van még egy pár dolog......de minek mondjam tovább

Összességében szerintem a tervfeldolgozás terén jobb a 12-es mint a 9-es, és én ahhoz hasonlítom, mert nálam az volt az etalon.
Viszont kezd egyre körülményesebb lenni....pl.:nézzétek meg a lépcső beállítást. "10 perc" míg beállítod a lépcsőt, hogy úgy nézzen ki, olyan vonalból legyen, amilyenből akarod, olyan sok mindent kell átállítani.  Ja és korlátot azt nem tud még most se normálisat..

Igazából nem érdekük, hogy kijavítsanak mindent és csináljanak egy teljesen jó, használható programot, mert akkor nem lenne következő verzió, és nem lenne munkájuk, és pénzük belőle.
Egy kicsit azt vettem észre, hogy valamiben jobb mint a 11-es, valamiben meg rosszabb. Elvesznek, hozzáadnak, variálnak, az a lényeg hogy fizessd a szoftvert. Bosszankodj, hogy ami jó volt azt elrontották, és azt nem csinálták meg az új verzióban se, amit szerettél volna. Azért kapsz valami újat hogy betömjék a szádat, és közben várod, hogy a következő talán jobb lesz. ŐK EZT AKARJÁK, ÉS EL IS ÉRIK!!!

Ennyi

#846 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 22:55

sokszor leírtam már, de azért mégegyszer:
ac7 volt a legstabilabb de az is r3-ra lett atomstabil.
ac8 szilárdtest művelet
ac9 volt pár peccs mire stabil lett.
ac10 3d-ben volt gázos drivergondok, nem volt íves profilos fal csak egyenes,plotmaker és pmk megszünés,többszinten látszódó falak.stbstb
ac11 íves profilos fal,illesztések,többszintű falak jobb beállítása, stbstb., támogatja a 3dconnexion spacenavigátoromat, az pedig remek:)
ac12 támogatja a többmagos rendszert, hiába van egy dualcore-od vagy X2-őd,ha az ac7-11-ig simán leszarja, mivel csakis az egyiket használja, akármit csinálsz
végre teljesen kihasználja a videókártyát a 2d rajzolásra
visszajött a pmk (hurrá!) örülünk is neki
persze vannak vakítások, mint a texturás kitöltés,függönyfal,de ezek majd kiforrnak idővel.
a legfontosabb nekem hogy iszonyat gyors lett és ez mindennél fontosabb, a többi meg probléma megoldás kérdése.
home: Gigabyte MA770-UD3 AMD AM2+ Phenom X4 9650 4x2.3 Ghz Kingston HyperDX DDR2 8 GB 1066MHz Gigabyte GV-N98TOC Nvidia 9800 GT 512 MB Viewsonic vg2021wm 1680x1050 Tft Win7Ultim64bit
work: Gigabyte Intel C2D 2.1Ghz 4Gb 800 ram NVIDIA GeForce 7600 GS 256MB Samsung 2243nw 22" 1680x1050 Tft WinXp Pro 32bit

#847 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 11:13

Texturás kitöltés: eladáshoz  csilivili alaprajz azonnal, nem szar.
Függönyfal: az első olyan technológia, ami egy hirearchikusan paraméterezhető szerkezet tervezési eszköz. Ilyen korábban nem volt, ha a az ember megérti a működését, réjön, hogy ostoba kérdés volt az alaprajzon való borda-tologatást  firtatni. Nem arra való. Na mindegy. Alkalmas techológia arra, hogy pl. a lépcsőszerkesztés motorja legyen. Azt gondolom, közel állnak hozzá...

Nagyon komoly az az érvrenszer, hogy mivel én tudom a tuti megoldást, azok a hülyék meg nem ezt csinálják, biztos egy nemzetközi szűk csoport érdeke miatt nem csinálják. Szánalmas.

A megoldandó feladat (építészeti tervezés) olyan összetett feladat, amelyhez még a mai napon nincsen senkinél a bölcsek köve. Azt hiszem, egyedülálló módon a hardver oldalról van még nagyon erős hiány.  Azokat a joggal elvárható mérnöki modellezéssel kapcsolatos optimalizálási feladatokat még el sem lehet kezdeni, amelyek egy un. végső programnak alapvetően tudni kellene. (Mennyivel kerül kevesebbe a ház, ha 10cm-el kisebb lenne a fesztáv?, Mennyibe kerül készen a ház, ha nem ebből, hanem abból épül? Ha nem a déli hanem az északi oldalra teszem az ablakot, fűtésben hány eurót jelent? És ha drágább üvegezést használok?) és ezekre a kérdésekre, amelyek szerintem egyszerűen és jogosan feltehetők, egyikre sem tudtok egzakt, azonnali választ adni. Úgyhogy egyelőre rajzolni már sok, tervezni meg még kevés. Szerintem még 15 év fejlesztésnyi feladatot már most lehet tudni. Ha nem jut eszembe még valami... :)
--

#848 Felhasználó inaktív   tomsolen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 12:59

Idézet: cps - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 20:20

hi!
nem is értem igazán, de nekem az ac11-el több bajom volt mint az ac12-vel.
végre többmag támogatás, meg pár remek újítás és persze a sebességnövekedés.
ac4.16? én ac6-al kezdtem, az se mavolt, de az igazi mélypont az ac8.1 volt.

Az a bajom vele, hogy az alapvető szerkesztési lépéseket is túlbonyolítják és azt szeretnék, hogy megtanuljam. Miközben még normálisan kijelölni sem lehet. Pedig az eddig nagyon jó volt. Az zavar még, hogy nem lett gyorsabb vele a szerkesztési munka. Mert ugye az építész nem ebben a sávhatárolt programban tervez. Szabadkézzel, még mindig. Aztán, ha be kell tenni ac-be, lassú. A 10 db fehér kisflopiról telepíthető ac4.16-tal hasonlíthatnám a sebességét. Vagy talán kezd adt-s lenni. Ott mindent beállítani bonyolult és fordított logikájú. Mikor áttértem ac-re autocadról azt tapasztaltam, hogy mindent úgy kell csinálni hogy az evidens. Nem is volt sok kérdésem mialatt megtanultam kezelni. A többmag támogatás meg hiába, nem az egy mag lassítja a progit (néhány esetben jól jön a több mag). De az igazi mélypont talán tényleg az ac8.1 volt. Üdv.

#849 Felhasználó inaktív   tomsolen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 13:08

Idézet: neta - Dátum: 2008. nov. 7., péntek - 21:21

Szerintem a legkiforrottabb AC a 9-es volt, persze voltak, vannak korlátai, mint a 12-esnek.
A 12-es szerintem csak marketingesek által felturbózott 11-es. El se mentünk a bemutatójára, csak küldték a szoftvert. Tele van idegesítő dolgokkal, meg jó újításokkal amik egyenlőre nem igazán használhatóak. És kiforratlan dolgokkal, amik olyanok, mintha nem is nézették volna meg egy építésszel az egész programot, csak a programozók firkantottak valamit, hogy ez jó lesz az építész uraknak....

Azért kapsz valami újat hogy betömjék a szádat, és közben várod, hogy a következő talán jobb lesz. ŐK EZT AKARJÁK, ÉS EL IS ÉRIK!!!

Ennyi

Veled teljes mértékben egyet értek. Én is ezt érzem többszöri oktatáson való részvétel aztán beszélgetés, rajzolás után. Nem lett jobb csak más. Csak úgy lett, de nincs komolyabb oka neki, hogy legyen.

#850 Felhasználó inaktív   tomsolen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 13:45

Idézet: VGabor - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 11:13

Texturás kitöltés: eladáshoz  csilivili alaprajz azonnal, nem szar.
Ez már régóta van ám.

Függönyfal: az első olyan technológia, ami egy hirearchikusan paraméterezhető szerkezet tervezési eszköz. Ilyen korábban nem volt, ha a az ember megérti a működését, réjön, hogy ostoba kérdés volt az alaprajzon való borda-tologatást  firtatni. Nem arra való. Na mindegy. Alkalmas techológia arra, hogy pl. a lépcsőszerkesztés motorja legyen. Azt gondolom, közel állnak hozzá...
Egyet értek, de a bordatologatás is fontos szerintem. A lépcsőszerkesztővel nem foglakoztak, ez látszik is rajta.

Nagyon komoly az az érvrenszer, hogy mivel én tudom a tuti megoldást, azok a hülyék meg nem ezt csinálják, biztos egy nemzetközi szűk csoport érdeke miatt nem csinálják. Szánalmas.
Hahhhh, tényleg szánalmas, de inkább azért, mert így van. A marketing mocskos dolgokra késztet. Sajnos. Mi meg azt hisszük, hogy dejó, új AC. Húúú. Deszép... csillivilli... meg, hogy jó lesz...aztán...

A megoldandó feladat (építészeti tervezés) olyan összetett feladat, amelyhez még a mai napon nincsen senkinél a bölcsek köve. Azt hiszem, egyedülálló módon a hardver oldalról van még nagyon erős hiány.  Azokat a joggal elvárható mérnöki modellezéssel kapcsolatos optimalizálási feladatokat még el sem lehet kezdeni, amelyek egy un. végső programnak alapvetően tudni kellene.
Nem hardver, hanem logikai háttér hiányzik nekem. És valóban jó lenne, ha meghallgatnák azok véleményét, akik folyamatosan napi 10 órában ülnek(sajnos)előtte. Mondjuk 15 éve.
Nincs a Graphisoftnál most olyan ember aki 15 éve ott dolgozna és tudná, honnan jött a program. Ez a gond. Azt sem tudja a fejlesztő, milyen a 6.5 és hogyan kell vele dolgozni. A fejlesztés logikája bukott meg a 12-es verzió kiadásánál. Sajnálom nagyon, mert egyébként naon jó progi is lehetne.

un. végső program
Nah, olyan sosem lesz. :)

(Mennyivel kerül kevesebbe a ház, ha 10cm-el kisebb lenne a fesztáv?, Mennyibe kerül készen a ház, ha nem ebből, hanem abból épül? Ha nem a déli hanem az északi oldalra teszem az ablakot, fűtésben hány eurót jelent? És ha drágább üvegezést használok?) és ezekre a kérdésekre, amelyek szerintem egyszerűen és jogosan feltehetők, egyikre sem tudtok egzakt, azonnali választ adni. Úgyhogy egyelőre rajzolni már sok, tervezni meg még kevés. Szerintem még 15 év fejlesztésnyi feladatot már most lehet tudni. Ha nem jut eszembe még valami... :)
Ezekre a kérdésekre nap mint nap választ kell adni a megrendelőnek. Nálunk ez így van.

Szóval nem biztos az, hogyha pozitívan állok is elébe, egészében jónak találom a 12-t. De ezt csak azért írtam, mert feldühített kicsit, így hétvégi munka közben. Kellemes hétvégét mindenkinek. Üdv.

#851 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 15:12

Ha az hátrány hogy automatikusan rárakja a párhuzamost,derékszöget, ívet bármikor akkor ki kell kapcsolni és kész, de ez nem bonyolítás hanem éppen egyszerűsítés, mert nem neked kell segédvonalakat gyártani hanem a gép majdhelyetted. A kijelölés ac10 óta hatalmasat fejlődött, kiemelés,tabbal váltás hogy mit fogjon meg,stbstb. Egy skicc alapján gyorsan lehet haladni,ott a méret kész, de egy fotóról már viccesebb egy állapotfelmérést csinálni.Profilos falnélkül meg felejtős akármilyen épület nálam, rá lehet szokni mert jó dolog.
A többmag támogatás azért kell, mert ha én megveszek egy quadcore-t akkor igen is elvárom hogy negyed annyi idő alatt csinálja meg az 1000m2es komplex homlokzatomat árnyékkal,vektoros kitöltéssel együtt és nekelljen elmenni ebédelni hogy kész legyen.
Én kb.10 éve használok ac-t, folyamatosan dolgoztam az összes verzióval,(egyszer még szerencsém volt az ac10-est is bétázni.) szóval van némi fogalmam és tapasztalatom arról hogy miváltozott,minem,mijó minem. Fel lehet szerkeszteni egy családi házat  1hét alatt is, meg 2nap alatt is ugyanazzal a végeredménnyel és bármikor lemódosítom úgy hogy a metszet,homi is megy vele+a tömegis+ a látvány.
ac9-nél már egyből nincs profilos fal, lábazat,koszorú hogy lesz? 2-3fal befigyel, ezt úgy mindig végigzongorázni változáskor,stbstbstb. és ragozhatnám.

Szerkesztette: cps 2008. 11. 08. 15:56 -kor

#852 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 17:57

Idézet: tomsolen - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 13:45

Ez már régóta van ám.

Egyet értek, de a bordatologatás is fontos szerintem. A lépcsőszerkesztővel nem foglakoztak, ez látszik is rajta.

Hahhhh, tényleg szánalmas, de inkább azért, mert így van. A marketing mocskos dolgokra késztet. Sajnos. Mi meg azt hisszük, hogy dejó, új AC. Húúú. Deszép... csillivilli... meg, hogy jó lesz...aztán...

Nem hardver, hanem logikai háttér hiányzik nekem. És valóban jó lenne, ha meghallgatnák azok véleményét, akik folyamatosan napi 10 órában ülnek(sajnos)előtte. Mondjuk 15 éve.
Nincs a Graphisoftnál most olyan ember aki 15 éve ott dolgozna és tudná, honnan jött a program. Ez a gond. Azt sem tudja a fejlesztő, milyen a 6.5 és hogyan kell vele dolgozni. A fejlesztés logikája bukott meg a 12-es verzió kiadásánál. Sajnálom nagyon, mert egyébként naon jó progi is lehetne.

Nah, olyan sosem lesz. :)

Ezekre a kérdésekre nap mint nap választ kell adni a megrendelőnek. Nálunk ez így van.

Szóval nem biztos az, hogyha pozitívan állok is elébe, egészében jónak találom a 12-t. De ezt csak azért írtam, mert feldühített kicsit, így hétvégi munka közben. Kellemes hétvégét mindenkinek. Üdv.

Igazad van. Ha pl 3d-szerkesztés nem érdekel, vagy az összetett falak, vagy az integrált plotmaker, vagy a szilárdtest műveletek stb. akkor tényleg a 9-est  használd. Semmi értelme upgradelnetek. Arra a nap-mit nap feltett kérdésre, amit írtam és ti nap mint nap válaszoltok, tényleg az általatok használt program ad választ? Mert ha igen, oszd meg velem, hogyan! A textura kitöltésre mint 12-es újdonságot természetesen a színes bitmapot értettem, ami persze korábban nem volt.

Arra is kiváncsi vagyok, hogy milyen logika változott meg a 6,5-óta? Persze vannak szerkesztő guidok, meg a követő, de ezeket le lehet kapcsolni! Sőt az egészet összerakhatod úgy, hogy olyan legyen mint a 6,5 :)

Szerkesztette: VGabor 2008. 11. 08. 18:04 -kor

--

#853 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 18:02

Idézet: cps - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 15:12

Ha az hátrány hogy automatikusan rárakja a párhuzamost,derékszöget, ívet bármikor akkor ki kell kapcsolni és kész, de ez nem bonyolítás hanem éppen egyszerűsítés, mert nem neked kell segédvonalakat gyártani hanem a gép majdhelyetted. A kijelölés ac10 óta hatalmasat fejlődött, kiemelés,tabbal váltás hogy mit fogjon meg,stbstb. Egy skicc alapján gyorsan lehet haladni,ott a méret kész, de egy fotóról már viccesebb egy állapotfelmérést csinálni.Profilos falnélkül meg felejtős akármilyen épület nálam, rá lehet szokni mert jó dolog.
A többmag támogatás azért kell, mert ha én megveszek egy quadcore-t akkor igen is elvárom hogy negyed annyi idő alatt csinálja meg az 1000m2es komplex homlokzatomat árnyékkal,vektoros kitöltéssel együtt és nekelljen elmenni ebédelni hogy kész legyen.
Én kb.10 éve használok ac-t, folyamatosan dolgoztam az összes verzióval,(egyszer még szerencsém volt az ac10-est is bétázni.) szóval van némi fogalmam és tapasztalatom arról hogy miváltozott,minem,mijó minem. Fel lehet szerkeszteni egy családi házat  1hét alatt is, meg 2nap alatt is ugyanazzal a végeredménnyel és bármikor lemódosítom úgy hogy a metszet,homi is megy vele+a tömegis+ a látvány.
ac9-nél már egyből nincs profilos fal, lábazat,koszorú hogy lesz? 2-3fal befigyel, ezt úgy mindig végigzongorázni változáskor,stbstbstb. és ragozhatnám.

..én az 5-öst vettem meg először :) elképesztően más lett azóta... jobb.
--

#854 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 18:31

ac6 3net, vicces volt belőni egy sima xp hálóban is, mondjuk láttam olyan hálót is,hogy annyira szétgányolták (mer ugye rencergazdai jog mindenkinél), hogy nem látták egymás gépét hálóban, msn-enen küldték át a fájlaikat egymásnak!:) meg összevissza osztva mindengép minden partíció,aztán mindenből volt mindenféle verzió, de az hogy csak 1 partíciót osztottak volna meg hálózati meghajtóként az már nem ment!:)
ami kedvenc nálam ac10óta az az igazítás, igaz kiegészítőként volt még,de most már alapban benne van, mint ahogy a kiosztás is ez is kellett már.

#855 Felhasználó inaktív   VGabor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 19:48

Az azért tudható, hogy mi, mint építészek kitüntetett helyzetben vagyunk. Mérnöki tervezést végzünk, de a számítástechnika és számítógép iparág elmúlt 20 éves történetének még csak nyertesei vagyunk, hiszen szakmánkat még mindíg tanítják az egytemeken.  És ott még gyakorlatilag csak mellesleg említik még a számítógépes alkalmazásokat. Vannak azért kevésbé szerencsések is: pl.: geodéta papírral? :), Nyomdászat? Kiadványszerkesztés? Filmvágás? Könyvelés? Rádiózás? Broadcasting? Telefónia? Mind-mind többet tudnak a csomagban megvett programok, mind a hagyományos szakmáik... erre vonatkozott az un. végső program elkészítésének említése fentebb, Szerintem még van egy 15 szép éve az építészeknek ...:)
--

#856 Felhasználó inaktív   wolfaud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 20:06

Lehet hogy már kérdeztem de most nem jovok ra,hogy
Hogyan kell az Archicad ben rajzolt dolgot 3ds be kimenteni vagy kell hozza egy seged progi?
mert a mensd mmint be nincs:( es ha dwg be mentem es azt inportalom 3ds max ba akkor csak 2d be megy at :(
Please HELP

#857 Felhasználó inaktív   wolfaud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 20:07

Idézet: neta - Dátum: 2008. nov. 6., csütörtök - 19:46

Ötlet 1.: Próbáltad úgy elindítani az archicadet, hogy a vírusírtót kikapcsoltad?
Ötlet 2.: Szedd le a vírusírtót, nézd meg hogy úgy műkörik e az AC majd tedd újra....a vírusírtót.

Köszi de már megcsináltam de nem hozott eredményt :(

#858 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 21:15

Idézet: wolfaud - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 21:06

Lehet hogy már kérdeztem de most nem jovok ra,hogy
Hogyan kell az Archicad ben rajzolt dolgot 3ds be kimenteni vagy kell hozza egy seged progi?
mert a mensd mmint be nincs:( es ha dwg be mentem es azt inportalom 3ds max ba akkor csak 2d be megy at :(
Please HELP

3ds ablak ments mint, perspektívában megy csak

#859 Felhasználó inaktív   cps 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 21:24

azt azért ne hagyjuk figyelmen kívül hogy az informatikai háttér szart se ér, az adott szakma tudása nélkül.
én nem vagyok építész, nem is gondolkodom úgy, én mindíg a legegyszerűbb és legcélravezetőbb utat választom, egy építész nem feltétlen így gondolkozik, sőt nem is kell gondolkoznia így, mert a tervzés komplex dolog.
mindenhez senki nem érthet, az építész tervezzen, a szerkesztő szerkesszen, nekem csak mondja meg egyértelműen hogy mit akar (adatszolgáltatás) és mikorra kell, a többi engem nem érdekel.
látványtervre ugyanez érvényes, milyen felület, milyen stílus,stbstb.

#860 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 19:31

Idézet: VGabor - Dátum: 2008. nov. 8., szombat - 10:13

A függönyfal:
Néha elkelne az, hogy egy függőleges bordát ki kell mozdítani a raszterből, mert változik az alaprajz, és a csatlakozások miatt máshová szeretném tenni. 3D-ben sokkal hosszabb idő, mint alaprajzon...Ráadásul a függönyfal szerkesztés alatt nem lehet mihez viszonyítani, mert nem tudja azt hogy a másik pl. mögötte lévő csatlakozó falhoz rendelje azt az egy bordát. Így nekem könnyebb lenne, ha alaprajzban csak egy klikkel arrébb tennék egy bordát.

Lépcsőszerkesztés:
Az archline vagy ilyesmi egyik bemutatóján mutatták, hogy lehet a lépcsőt szerkeszteni a programban. Csináltak egy sima 2 karú lépcsőt, és a legalsó fokát megnövelték, majd lekerekítették. Úgy használták, mintha födémmel játszottam volna AC-ben. Ez volt kb. 2-3 éve.
Plusz a korlátot 3d-ben úgy változtatták, ahogyan akarták, a lépcsőfokokhoz rendelték, összemetszették, lehetett javítani amit a program rosszul gondolt. Miért nem csinálnak már igazából jó lépcsőszerkesztőt az AC fejlesztői??? Hiszen szerintem az összes építész ezt kéri már több éve!

Én nem tudom a tuti megoldást, és nem is mondtam, érvrendszert sem állítottam fel, csak bosszankodtam. Kár hogy neked így jött le... :think:

Egyébként próbáltam az archicadeseknek, jelezni hibákat, volt olyan, amit meg is köszöntek, és ki is javították a 12-re (10-ideje alatt jeleztem). Ezután, mikor beszéltem velük, mondták, hogy annyi a hiba, és van egy csomó magyar specifikus, hogy mivel kis nemzet vagyunk, és kevés bugriportert küldünk  (most már mindig küldöm :D ), így a hibasor végén vannak a bejelentett hibáink. És csak a sor elejére van idő a kijavításra, mert nincs idő a javításra. A fejlesztésre meg azt mondták, hogy pl. a lépcsőszerkesztő teljesen jó az angol építészeknek, ők nem panaszkodnak emiatt. Ők pedig többen vannak.... Nézzétek meg az alap konszignációs lapokat, mind külföldieknek van kitalálva, mint a könyvtári elemek. Ezeket nem én találtam ki, hanem graphisok mondták....
Lehet hogy már azóta nem ott dolgoznak.  :Đ

aláírás:
Egy szánalmas építész

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.