HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:38

Nekem nem van halszemem, passzolok.

#202 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:54

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 19:22

nos?

Donphoboson kívül nem ismerek olyat, akinek halszeme lenne...

#203 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 21:04

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 21:22

nos?

photoshopban a lens correction? vagy ha a halszem nem hordó torzítást tesz bele, akkor bocs :)
ALWAYS COCA COLE

#204 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 21:32

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 20:22

nos?

Olvasd el, használhatónak tünik...
http://photo.net/learn/fisheye/
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#205 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 21:40

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 22:32

Olvasd el, használhatónak tünik...
http://photo.net/learn/fisheye/

Köszi
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#206 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 22:34

Hogy lehet megoldani automatikusan hogy a képek alján kozepre ki legyen irva bizonyos általam megadott szoveg? (meg mondjuk az exif info, vagy mindketto)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#207 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 22:35

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 14:32

Persze, cipelni meg a sherpám fogja, nem?  :D én gyakran megyek túrázni, akár külföldre is, ha meg itt akkor motoron, szóval nekem a 70-200 pont a maximum, amit hajlandó vagyok cipelni. Általában két obi van nálam, a 10-20 meg a 70-200. Ezzel a kettővel mindent meg lehet oldani. Mióta nem fotózom vadat, nem látom értelmét ennyél nagyobb gyújtótávolságnak. A 70-200-at szerintem nem veri semmi minőségben meg megbízhatóságban. Annyi helyen járt már velem és olyan körülmények közt használtam, hogy néha sajnáltam elővenni a táskából, de egy kosz vagy porszem nincs a belselyében, sőt még penész sincs benne, pedig az enyém az IS nélküli.
jók ezek a nagy telék, csak nekem egyrészt teljesen feleslegesek, másrészt meg nem cipelném egyiket sem mondjuk egy kambodzsai túrán.  :D

#208 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 22:40

azert ebbol a 10-20 es 70-200-bol erosen hianyzik az alap "50-es", azaz a normal latoszog. nem vonom ketsegbe egy pillanatra sem, hogy neked megfelelo, de a "mindent meg lehet oldani" nekem azert egy picit eros. (no offense amugy, csak megjegyzes!)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#209 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 23:05

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 23:35

sőt még penész sincs benne, pedig az enyém az IS nélküli.

mi az összefüggés? :think:  :confused:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#210 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 00:43

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 0:05

mi az összefüggés? :think:  :confused:

az IS verzió eső álló.

bogdan: sokáig mindig magammal vittem a túrákra a 28-135 meg 50/1.8 obikat csak azt vettem észre, hogy sosem vettem elő őket. Vagy nagylátó vagy tele. Az ide is belinkelt diaporámáim képeinek többsége a 70-200-al készült.

hónapok óta halogatom a legutóbbi utazás képeinek összerakását. amint végzem a vizsgáimmal neki fogok ülni, mert kíváncsi vagyok mit lehet majd kihozni belőle. A 14 gigányi raw-ból már sikerült kiválogatni egy top100-at a diaporámához, de mire azokat átkonvertálom meg sorba rakom, meg zenét keresek alá, elmegy a kedvem az egésztől  :D

#211 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 06:58

Tegnap néztem a NASA TV-n, amint az Atlantisz dokkol az ISS-en. Az új biztonsági intézkedések értelmében az űrállomásról fényképezik, esetleges sérülések után kutatva. Na ezt a folyamatot mutaták hosszú percekig. Sorban vették elő a vázakat, mind telével felszerelve, csak úgy oda voltak biggyesztve valmi fali rögzítőhöz, amúgy sem esne le, csak el ne ússzon. Ha jól számoltam, volt 4 váz, szerintem mind Nikon, mindegyiken tele. Nem ismerem a Nikon obikat, de méret után saccolva volt ott még 500/F4-es is, meg talán még annál is nagyobb. Irigy is lettem rögtön. :irigy:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#212 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 07:34

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 0:43

bogdan: sokáig mindig magammal vittem a túrákra a 28-135 meg 50/1.8 obikat csak azt vettem észre, hogy sosem vettem elő őket. Vagy nagylátó vagy tele. Az ide is belinkelt diaporámáim képeinek többsége a 70-200-al készült.

Akkor nem lógok ki a sorból azzal, hogy én is főleg a teléket preferálom - kezdtem kicsit elszontyolodni azon hogy nem látom azt marha sok lehetőséget a nagylátó obikban amiért mások annyira odavannak. ;)

#213 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 10:19

ize.. BoGyesz a 10-20-ast is emlitette azert.. ;)

no meg nem pont azt irtam, hogy izles kerdese? hogy LEHET, hogy az illetonek tokeletes, az en megjegyzesem csak annyi, hogy ne allitsuk azt, hogy "mindent" meg lehet oldani vele, mert meg extrem peldat se kell hozzak.

Thrawn: "osidok" ota Nikont hasznal a Nasa. az F3-hoz volt mar 250 felvetelt keszito hatfal, meg hasonloak. nem kizart, hogy meg mindig F3-akat hasznalnak, mert az full mechanikus. a Canon csodagepei nem biztos am, hogy szeretnek a kozmikus sugarzast.. processzorbol is a 386-os a legfrissebb, ami urbe kerult, mert az ujabbak csikszelessege tul kicsi a kozmikus sugarzashoz kepest, es nem szamol jol.
a forum ma:

#214 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 10:37

azért ha megnézel pár képet az iss-ről, láthatsz jó pár újabb ibm thinkpadet ;)
dv kamerák is vannak páran, dslr-ek is.

#215 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 10:47

OK, lehet, hogy az a ter, ahol ezeket hasznaljak, kozmikus sugarzastol vedve van. de az urbe nem tudod ezeket kivinni. egy urseta soran ezek hasznalhatatlanok, ez biztos.

egyebkent nem tudom, mit hasznalnak manapsag, remelem nem tunt ugy a hozzaszolasombol, hogy ezt biztosra tudom.
a forum ma:

#216 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 11:04

ja, hogy űrséta :)

rákeresgéltem: itt Nikon F5 digital still camerát emlegetnek :)

a film annyiban lenne csak furcsa nekem, hogy ehhez a vizsgálathoz kicsitg sürgősebbek az eredmények, minthogy visszavigyék előhívni... vagy ott fent pancsolnak? :D

szerk: ezen a képen érdemes körülnézni kicsit :D

szerk2: lista a fent használt gépekről, bár nem írja, mikori, de a legújabb eszköz (nikon d1) is 99-es...

Szerkesztette: qnadam 2007. 06. 11. 11:19 -kor

#217 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 11:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 11:47

OK, lehet, hogy az a ter, ahol ezeket hasznaljak, kozmikus sugarzastol vedve van. de az urbe nem tudod ezeket kivinni. egy urseta soran ezek hasznalhatatlanok, ez biztos.

egyebkent nem tudom, mit hasznalnak manapsag, remelem nem tunt ugy a hozzaszolasombol, hogy ezt biztosra tudom.

Ezek DSLR-ek voltak. Az ISS-re (meg úgy általában, az űrbe) kerülő cuccoknál van egy szigorú minőségbiztosítási rendszer, amely meghatározza az eszközzel szemben támasztott követelményeket. Sajnos, ezekről nincs infóm, gondolom rázkódástesztnek, meg hasonló, a kilövés és az űrben való tartózkodás során fellépő hatásoknak teszik ki őket.
A gépekre visszatérve, már csak azért is indokolt DSLR használata, mert a képeknek azonnal rendelkezésre kell állniuk, lesugározzák őket a Földre és itt átvizsgálva döntik el, hogy van-e olyan sérülés az űrrepülőn, ami veszélyes lehet leszálláskor.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#218 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 11:10

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 12:04

ja, hogy űrséta :)

rákeresgéltem: itt Nikon F5 digital still camerát emlegetnek :)

a film annyiban lenne csak furcsa nekem, hogy ehhez a vizsgálathoz kicsitg sürgősebbek az eredmények, minthogy visszavigyék előhívni... vagy ott fent pancsolnak? :D

szerk: ezen a képen érdemes körülnézni kicsit :D

:respect:

Aha, az űrhajós térdénél az az ágyú ismerős, ilyennel is dolgoztak tegnap.

#219 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 11:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 11:47

Az Apollo expedícióknak a Hasselblad dolgozott ki komplett felszerelést, külön megrendelésre, űrbeli körülmények közé, el is költöttek rá valami 20 millió dollárt, ha érdekel valakit, beszkennelhetem a cucc képét. Galambos Tibor: Emberek a világűrben c. könyvében van, de szerintem a neten is megtalálható. Például >>itt<<, de a könyvemben található képen a komplett cucc ki van pakolva.

Szerkesztette: Thrawn 2007. 06. 11. 11:20 -kor

#220 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 11:30

ha már offolunk: ilyen az, amikor az űrhajós az űrsétán elveszíti a fényképezőgépét :omg:

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »