HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 11. 11:41

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 12:30

ha már offolunk: ilyen az, amikor az űrhajós az űrsétán elveszíti a fényképezőgépét :omg:

Eggyel több űrszemét. Már a hatvanas években is vesztettek el gépet űrséta során, valamelyik Gemini expedícióban.

Egyébként ez nem off, így tudjuk, hogy mire kell vigyázni, ha esetleg arrafelé járnánk. :Đ
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#222 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 12:05

off, hiszen Hasselbald, Nikon elokerult, de hol vannak a Canonok?? :p
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#223 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 12:09

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 20:22

nos?

Én még akkor küzdöttem ilyennel, amikor kölcsönben volt nálam 8mm-es Peleng halszem.

Ne kövezzetek meg, de én a 16mm-es Zenitar profiljával egy dupla konverziót hajtottam rajta végre. "Úgyis annyira torzít" felkiáltással nem is lett olyan rossz. Ha jól emlékszem, akkor a második menetnél már valamit huzigáltam a Panorama Tools csúszkáin. De hogy mit, arra már nem emlékszem.

Így utólag átolvasva ez nem volt nagy segítség. De arra elég, hogy egy kis próbálkozásra buzdítsalak. Kábére sikerült kiegyenesíteni a képeket, a torzítás úgyis borzasztó nagy lesz. Ráadásul a széleken annyit kell mozgatni a pixeleken, hogy teljesen szétkenődik minden. Így ezzel az obival inkább effekteket lehet elérni…

Kép

Érdemes vele szórakozni, mert vicces képek születnek. A jobb oldalon ülő úriembernek például óriási nagy füle van a kép tanúsága szerint :)

A Ford Focus pedig kiemelkedően hatalmas utastérrel rendelkezik, a marketinges anyag igazat állított :omg: :)

Üdv!
.
.
.

#224 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 12:15

Köszi :)
Közben feltettem a képeket, ha nem szurtam még be ebbe a topikba akkor http://publictranspo...ed_20070610.exe, abban van pár kiegyenesitett (20D/8mm) és nem kiegyenesitett (5D/8mm) halszem

20D:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

5D:

Kép
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#225 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 12:57

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 20:36

/bár most az enyémben leltem egy kis bugot kíváncsi lennék rá hogy másoknál van-e ilyen, ha 1.5-végtelenből három-végtelenbe teszem a fókuszlimitert és történetesen a fókusz 2 méter alatt van akkor visszajelzi hogy megvan a fókusz és nem mozdítja az AF rendszert, de ha kézzel áttolom két méter fölé akkor minden a régiben - és váznál akku ki-be is után is szépen igazítja/.

Az IS változat használati utasításában dokumentálják, hogy a fókuszlimiter átkapcsolása előtt tekerni kell annyit a fókuszgyűrűn, hogy a megfelelő tartományba essen a fókusz.  Ha nem teszed, akkor némi fennakadás van, de ez szerintük nem "malfunction".
Mondjuk nem tudom miből állt volna olyanra tervezni, hogy a fókuszlimiter átkapcsolásakor az objektív magától állít a fókuszon, ha az nem a kívánt tartományba esik...

#226 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 13:09

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 22:35

Persze, cipelni meg a sherpám fogja, nem?  :D én gyakran megyek túrázni, akár külföldre is, ha meg itt akkor motoron, szóval nekem a 70-200 pont a maximum, amit hajlandó vagyok cipelni. Általában két obi van nálam, a 10-20 meg a 70-200. Ezzel a kettővel mindent meg lehet oldani. Mióta nem fotózom vadat, nem látom értelmét ennyél nagyobb gyújtótávolságnak. A 70-200-at szerintem nem veri semmi minőségben meg megbízhatóságban. Annyi helyen járt már velem és olyan körülmények közt használtam, hogy néha sajnáltam elővenni a táskából, de egy kosz vagy porszem nincs a belselyében, sőt még penész sincs benne, pedig az enyém az IS nélküli.
jók ezek a nagy telék, csak nekem egyrészt teljesen feleslegesek, másrészt meg nem cipelném egyiket sem mondjuk egy kambodzsai túrán.  :D

Azért nem sokan fogtátok fel a lényeget, vagy az utolsó mondatot nem sikerült értelmezni?  :)

Arról volt szó, hogy milyen Sigma-kra cserélném a 70-200-at - olyanokra, amelyek jóval többe kerülnek, mert eladom, marad kp. és újra megveszem a 70-200-at... ;)

nem kell ide sherpa...

#227 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 13:13

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 13:09

Arról volt szó, hogy milyen Sigma-kra cserélném a 70-200-at - olyanokra, amelyek jóval többe kerülnek, mert eladom, marad kp. és újra megveszem a 70-200-at... ;)

nem kell ide sherpa...

ja hogy így is lehet...trükkös...de akkor meg nyilván akármelyikre, ami drágább.

#228 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 13:28

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 14:09

nem kell ide sherpa...

és a maradékból még veszel egy sherpát és akkor a 70-200at se kell cipelni :)
ALWAYS COCA COLE

#229 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 13:31

Idézet: szeder - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 12:57

Az IS változat használati utasításában dokumentálják, hogy a fókuszlimiter átkapcsolása előtt tekerni kell annyit a fókuszgyűrűn, hogy a megfelelő tartományba essen a fókusz.  Ha nem teszed, akkor némi fennakadás van, de ez szerintük nem "malfunction".
Mondjuk nem tudom miből állt volna olyanra tervezni, hogy a fókuszlimiter átkapcsolásakor az objektív magától állít a fókuszon, ha az nem a kívánt tartományba esik...

Aha, szóval nem bug, hanem feature !  :Đ  :cool:

#230 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 16:24

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 12:10

:respect:

Aha, az űrhajós térdénél az az ágyú ismerős, ilyennel is dolgoztak tegnap.

Ez érdekes, mert ahogy látom ami a térdénél van az egy F5-ös, ami filmes gép...  :think:  Pedig az F5-ös. A fene se érti.

Amúgy a háttérben egy vaku ami van a falon (gondolom valahogy oda van rögzítve) se a legújabb, minimum 7-8 éves technika, ezt most csak fejből saccolom, de biztos hogy valahol az SB-28 és a 80 között van valahol, vagyis az F5-nek megfelelő generáció. Hátha valaki jobban látja és kijavítja.

#231 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 18:07

nem lehet Kodak 620-660-720?
a forum ma:

#232 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 18:30

Azta mekkora újdonság és hírértéke van ha valahol nikont használnak, hosszú hozzászólásokon keresztül lehet elemezni !  :Đ Amúgy ha már AF-es a váz, akkor megette a fene, az optikákban meg a vakukban ott van a fineszes kis mikrokontroller, ami megintcsak kényes mindenféle ilyenolyan sugárzásra, ilyen alapon meg lehet akár d1 is a váz...

#233 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 18:43

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 18:30

Azta mekkora újdonság és hírértéke van ha valahol nikont használnak, hosszú hozzászólásokon keresztül lehet elemezni !  :Đ Amúgy ha már AF-es a váz, akkor megette a fene, az optikákban meg a vakukban ott van a fineszes kis mikrokontroller, ami megintcsak kényes mindenféle ilyenolyan sugárzásra, ilyen alapon meg lehet akár d1 is a váz...

és ilyen alapon lehet náluk (bár a képen nem látszik) d2xs is. vagy lehet hogy nekik már van d3 :D

Szerkesztette: alkalmialkesz 2007. 06. 11. 18:43 -kor

#234 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 19:03

Én a témához csak és kizárólag a "csillagászati ár"-ral tudok kapcsolódni. :Đ

Idézet

digital_rebel válasz | megnéz | könyvjelző  2007.06.10 15:49:26 (22051)
Sziasztok,
ugy nez ki camera kft. kicsit leljebb vitte az arakat, zarcsere 48.500, par honapja 60 - 65e t mondtak, segedtukorcsere 25e korul. en most adtam be zarcserere a 300d t. 

A 48.5e már barátságosabb egy zárcseréért, de még mindig sok...
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#235 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 19:16

RiCS: a sugarzas erzekenyseg, ha jol ertettem a magyarazatot, kifejezetten egy bizonyos csikszelesseg alatt lep fel. ez a kerdes, nem az, hogy van-e benne mikroprocesszor. (mint irtam 386-ost hasznalnak, mert az megfelelo.)
a forum ma:

#236 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 19:28

Más kérdés, a film nem érzékeny a sugárzásra ? :)

#237 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 19:43

nem. nem nagyon. ;)
a forum ma:

#238 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 19:57

Canon topik, maradjunk a témánál. ;)

Szerkesztette: RiCS 2007. 06. 11. 20:02 -kor

#239 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 20:19

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 19:57

Canon topik, maradjunk a témánál. ;)

elsősorban technológiai csevely van, lehetne canon gép is ott fenn. nem azt vitatjuk mi van ráírva ;)

#240 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 21:00

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 19:43

és ilyen alapon lehet náluk (bár a képen nem látszik) d2xs is. vagy lehet hogy nekik már van d3 :D

nekem úgy tűnik, hogy semmiből sem a legújabb cuccot viszik fel :) nézzétek meg a fentebb linkelt listát amúgy.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »