Idézet: lugosi - Dátum: 2008. szept. 17., szerda - 15:44
Arra nem gondoltatok, hogy ennek a "fejlesztésnek" ugyanúgy megfizetitek az árát? Hogy ennek az árán lehetne benne jobb AF rendszer, lehetne benne valami igazi innováció. Ehelyett kitalálták ezt a szánalmas baromságot, egy pro kamerába, amit a célcsoport az életben nem fog használni, de kifizeti az árát. Persze, az első 1 hónapban tele lesz a net az ezzel készült videókkal, poénból, aztán kész.
Ehelyett akár tényleg fejleszthettek is volna. Pl egy szemvezérelt AF-et, anno ismertem egy gyártót amelyiknek a középkategóriás filmes gépeiben is volt ilyen.
Sejtettem, hogy valaki fel fogja dobni ezt az érvet, de szerintem ez nem reális. Egy videorendszert beépíteni nem hiszem, hogy sokkal több lenne, mint egy megfelelő chipet ráforrasztani az alaplapra és bebütykölni a szoftverét. Ezt nem is nevezném fejlesztésnek, inkább egy meglévő technológia implementációjának. Az persze vicces, hogy a kép középső 8-10 százalékán található az összes fókuszpont, de gondolom megvan az oka, amiért nem cserélgeti a canon az ilyesmiket minden gépében. Megjegyzem, én az esetek kilencven százalékában a középső fókuszpontot használom csak, inkább kicsit kimozgatom a témát.
Abban persze egyetértek, hogy ha én állíthatnám össze az álomgépemet, akkor más preferinciák mentén haladnék, valóban lenne pár fontosabb dolog, mint a videófelvétel, de ha már bekerült, nem zavar, sőt. A szemvezérelt AF egyébkén nagyon állat, én használtam az eos3-asomban (nem is beszélve a 45 pontos érzékelőről), most a 40D-nél még egy év után is elkezdek néha badzsitgatni, hogy fókuszáljon már...
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...