HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#3201 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 18. 15:18

Idézet: gazdi - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 16:04

Ezzel és az ehhez hasonló "ki nem merésekkel" saját sarkukra karcolnak újabb és újabb repedéseket.
SGTM (sic)

Hát, a másik oldal is ugyanúgy karistolja a saját sarkát, úgyhogy nem lett egyszerűbb a választás, melyiket vidd egy körre.

#3202 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 15:22

Idézet: Before - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 15:14

Szerintem nagyot tévedsz, mégpedig pont a célközönség megítélésében. Ez a gép nem vérprofiknak készült, hanem magukat annak tartó pénzesebb amatőröknek. Legalább is szerintem így van pozícionálva.

Nekem inkabb az a fura, hogy azert, videot videokameraval, fenykepet fenykepezovel...legalabbis illene. Persze tudom mobillal is divat fenykepezni, de azert a ketto mas katgetoria...(arban/celkozonsegben/stb).
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3203 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 15:28

Idézet: Wyco - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 16:22

Nekem inkabb az a fura, hogy azert, videot videokameraval, fenykepet fenykepezovel...legalabbis illene.

Nem tudom, régebben elég nagy feszengés volt, amikor jöttek az első PDA-telefon kombók, hogy hát a PDA az PDA, a telefon meg telefon. Aztán ma ott tartunk, hogy csak olyan dögöket lehet kapni, amik PDA-nak kicsik, telefonnak nagyok, a mostani készülékem kétszer akkora, mint a mobil, amit anno leváltott. Normális PDA-t emberi áron már nem is igen lehet kapni.

#3204 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 15:43

Idézet: Before - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 9:58

Szerintem drágább lenne nélküle.

Ne mán!  :nevet:

Ahogy egy volt főnököm mondta egyszer, ez olyan érv mintha azt mondaná a hölgynek hogy azért kicsi és puha hogy ne fájjon  :Đ

Ez olyan magyarázzuk-már-meg-az-ellenkezőjét duma.

#3205 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 15:45

Csak el ne jussunk tényleg oda, hogy az legyen az áremelési tényező és remek marketingfogás, hogy "az új EOS 4DMkIV kizárólag a tökéletes állóképekre koncentrál, így elhagytuk belőle a video-funkciót és a felére csökkentettük a felbontást, ezzel megnövelve az érzékenységet és csökkentve a nemkívánatos zajt." :Đ

#3206 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 16:39

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 15:43

Ne mán!  :nevet:

Ahogy egy volt főnököm mondta egyszer, ez olyan érv mintha azt mondaná a hölgynek hogy azért kicsi és puha hogy ne fájjon  :Đ

Ez olyan magyarázzuk-már-meg-az-ellenkezőjét duma.

:D
Persze, hülye, ám roppant hangzatos megfogalmazás volt, és nyilván önmagában majdhogynem nonszensz, de lényegében egy gazdasági összefüggésre próbáltam rámutatni, ami viszont egyáltalán nem hülyeség szerintem.
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#3207 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 20:08

Néztétek a Dpreview-en, hogy még az akksik állapotát is megjegyzi? Ez tök jó. Van pár dolog, ami tetszik. És nem kötelező full felbontáson használni, van 10 Mpixel felbontású RAW is.

Tetszetős. Nincs annyira elrontva, hogy ne tessen :)

Üdv!
.
.
.

#3208 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 20:27

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 21:08

Néztétek a Dpreview-en, hogy még az akksik állapotát is megjegyzi? Ez tök jó.

megjegyzi, és? hány akkuja van átlag usernek? 2 max 3? nikon mióta is tud hasonlót (vagy jobbat)? (2003 december)

nikon d2h:
Camera Menu: Set Up -> Battery Info provides:

* Battery meter (as a percentage)
    * Picture meter (estimated frames on current power)
    * Calibration (required / not required)
    * Charging Life (a scale from 0 to 4 indicating if the battery has come to the end of its useful life)

ehhez képest a 2004 januári kiadású 1D mk2-vel élvezhetem a ni-mh akku előnyeit és kb azt se tudom, hogy mikor fog lemerülni.
de még a 2005 augusztusban kiadott 1Ds mk2-ben is csodás nimh akku van.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3209 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 21:36

Wizard mester, váltasz? :) (márkát) :D
RDaneel_hu

#3210 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 21:47

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 20:08

Néztétek a Dpreview-en, hogy még az akksik állapotát is megjegyzi? Ez tök jó. Van pár dolog, ami tetszik. És nem kötelező full felbontáson használni, van 10 Mpixel felbontású RAW is.

Tetszetős. Nincs annyira elrontva, hogy ne tessen :)

Üdv!

És ha nem használod telhes felbontásban? Max a képméreten nyersz (bár azt olvastam, hogy mintha asszimetrikus lenne a fileméret, vagyis nem egyesen arányban lesz kisebb a fileméret), a képadatokat ugyanarról a szétszűrt, agyonlágyított érzékelőről veszi.
Akarom ezt a gépet az 5D cmos-ával és minden nagyon szép lenne!
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#3211 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 22:03

azert az nem teljesen igaz.. amikor kicsinyitunk, akkor joval elesebb eredmenyt kapunk a nagyobb felbontas miatt. sot, allitolag a zajcsokkentesben is lehet nyerni vele, bar valoszinuleg ott kevesebbet.

de persze zajban nem lesz olyan jo, mintha 10Mpixeles lett volna eleve az erzekelo.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#3212 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 22:10

tényleg, hogy lesz 10mpixeles a raw? összes képpontból kicsinyít (akkor már nem raw), vagy minden második képpontot veszi mondjuk figyelembe (akkor meg lesz egy kisebb képünk aminek rosszabb a minősége a nagynál is)?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3213 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 22:10

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 22:36

Wizard mester, váltasz? :) (márkát) :D

nem. de ha most kéne rendszert választanom nagy bajban lennék, közel se lenne olyan egyértelmű mint régen volt.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3214 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 06:12

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 23:10

nem. de ha most kéne rendszert választanom nagy bajban lennék, közel se lenne olyan egyértelmű mint régen volt.

Ha az objektíveket nézem, sajnos még mindig eléggé egyértelmű.  :think:
RDaneel_hu

#3215 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 06:47

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 6:12

Ha az objektíveket nézem, sajnos még mindig eléggé egyértelmű.  :think:

Csak egyértelmű, nem sajnos.

Az akku kijelzés: ha tudod hogy két perc múlva lemerül, pont annyira mégy vele mintha nem tudnád, ha nincs nálad másik. :)) Hozzáteszem, sokkal egyszerűbb és olcsóbb akkukat lehet gyártani canon rendszerhez. Ha valamelyik rakoncátlankodik, kidobom veszek hozzá négy másikat 3000 forintból. 

Szerkesztette: RiCS 2008. 09. 19. 06:51 -kor

#3216 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 07:06

"ha tudod hogy két perc múlva lemerül, pont annyira mégy vele mintha nem tudnád, ha nincs nálad másik."
a) trivialisan nem igaz: ha tudom, hogy 2 perc mulva lemerul, akkor megfelelo utemben cserelek, ha nem tudom, es pont "a menyasszony es a volegeny csokoljak meg egymast"-nal all le a rendszer, akkor verheted a fejed a falba.
b) nem ismerem a Nikont errol az oldalarol, de ha nem 2 percel korabban szol, hanem 10-20 keppel, akkor mar nagyonis hasznos kulonbseg..

ja, amugy az objektiveket nezve sem egyertelmu, hiszen attol fugg, hogy milyen tipusu objektivekre vagyik az ember. ha regi hasznaltban, meg fix manualisokban is gondolkodik, akkor a Nikon egyaltalan nem rossz valasztas am.

Szerkesztette: bogdan 2008. 09. 19. 07:09 -kor

a forum ma:

#3217 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 07:27

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 7:06

"ha tudod hogy két perc múlva lemerül, pont annyira mégy vele mintha nem tudnád, ha nincs nálad másik."
a) trivialisan nem igaz: ha tudom, hogy 2 perc mulva lemerul, akkor megfelelo utemben cserelek, ha nem tudom, es pont "a menyasszony es a volegeny csokoljak meg egymast"-nal all le a rendszer, akkor verheted a fejed a falba.
b) nem ismerem a Nikont errol az oldalarol, de ha nem 2 percel korabban szol, hanem 10-20 keppel, akkor mar nagyonis hasznos kulonbseg..

ja, amugy az objektiveket nezve sem egyertelmu, hiszen attol fugg, hogy milyen tipusu objektivekre vagyik az ember. ha regi hasznaltban, meg fix manualisokban is gondolkodik, akkor a Nikon egyaltalan nem rossz valasztas am.

Meglepett volna ha nem tudsz elképzelni semmit.

Nos, olyankor cserélsz egyet a következő párosra mikor elveszti a teljes töltést, ez jól látható a státusz kijelzőn. Négy teljesen feltöltött akksival pedig végig lehet nyomni egy nagyon nagyon zúzos napot is (egy átlag zúzós nap, 2700 képpel nem végez ki egy párost nekem a markolatban, ennek megfelelően vizuáld a nagyon zúzóst).

#3218 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 09. 19. 07:31

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 7:47

Csak egyértelmű, nem sajnos.

:D
RDaneel_hu

#3219 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 07:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 7:06

Ugyanmá, szerintem már neked is egyértelmű, hogy a nikon manuális vackokat felkenem egy hatezer forintos gyűrűvel a canon vázakra, és használom, hozzátéve, hogy a leggagyibb vázon is lesz fénymérés, pikoppal ellentétben, a hatezer forintban pediglen benne foglaltatik a fókusz visszajelző is.

Azt meg akkor sem tudja az ember milyen objektívekre vágyik mikor van már hatféle és volt hatvanféle objektívje. Akkor is kell valami újabb érdekesebb, stb. Jelenleg a piac ezt leginkább canon oldalról szolgálja ki, minden egyéb csak rosszabb.

#3220 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 08:05

ok, az ellenfel objektivjet hasznalom opciora tenyleg nem gondoltam.

de nem vagyok biztos, hogy igaz a "nem tudja az ember mire vagyik" igaz lenne mindenkire. ram biztos, hogy nem igaz teljes mertekben, es biztos vagyok benne, hogy sokakra meg kevesbe igaz.

az meg, hogy milyen vazra rakja fel az ember nem volt az allitasom resze, ugyhogy nem kene az olcso nikon vazakkal jonni. (ha olyat vesz az ember, akkor mellesleg nem a 400/2.8 es hasonszoruek, hanem a kit objektiv minosege erdekli..) en annyit allitottam, hogy nem "egyertelmu", hiszen trivialisan van olyan eset, amikor nem az. termeszetesen a felprofi, profi vazak (D300, D700, D3), es hozzajuk valasztott erdekesebb objektivek eseten foroghat fenn ez. azert van egy csomo erdekes objektiv a Nikonnal, ami nincs Canonba (hirtelenjebe a perspektivakorrekcios sorozatot tudnam elovenni peldaul), es termeszetesen az, aki ilyen gepet vesz fog inkabb erdeklodni valami regebbi fix irant.

Szerkesztette: bogdan 2008. 09. 19. 08:06 -kor

a forum ma:

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163