HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 17. 14:52

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 15:33

50mm-en 30k, 500mm-en 300k? :Đ

Valahogy úgy. :D
De 2in1 adom a két gyújtótávolságot együtt a két ár számtani és négyzetes átlagainak átlagáért. Sőt, ekkor bónuszként megkapod az 50 és 500 közötti összes gyújtótávolságot is, szép nagy fekete csomagolásban.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#562 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 15:19

Nem, köszi. 2.8 fényerő környékén gondolkozom továbbra is, no meg aztán várgesztesen nem nyűgözött le az 50-500. Amúgy meg tudok vagy három eladót a tieddel együtt... :)

#563 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 15:23

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 14:52

Valahogy úgy. :D
De 2in1 adom a két gyújtótávolságot együtt a két ár számtani és négyzetes átlagainak átlagáért. Sőt, ekkor bónuszként megkapod az 50 és 500 közötti összes gyújtótávolságot is, szép nagy fekete csomagolásban.

értem már, hogy miért adtad el :eszébe jutós szmájli:

mert a Bigma mellett az EF 50 redundáns és felesleges :omg: :)

én kérek elnézést :)

üdv!
.
.
.

#564 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 17. 15:30

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 16:23

értem már, hogy miért adtad el :eszébe jutós szmájli:

mert a Bigma mellett az EF 50 redundáns és felesleges :omg: :)

én kérek elnézést :)

üdv!

Ne viccelj, kipróbáltam anno 50mm-en és egész szépen teljesített. :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#565 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 15:39

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 15:17

Imho csak akkor van értelme, ha valami űber obira és űber vázra teszed. Ha zoom, akkor már nem. Ha fix, akkor talán igen.

über váz 300D :smoker:, obi 85/1.8 lesz. Szerintem csak 1-2 extrém esetben lehet látható különbség, de meggyőzhető vagyok ;) (ha a B+W nem sokkal drágább). 17-40-en és 70-200-on Hoya S-HMC van.

p.s.1: Aztán majd jön saen, és azt mondja, hogy hülyeség az UV szűrő (legalábbis arra a célra, amire sokan veszik). :D
p.s.2: Aurea mediocritas: ismerősöm kitobira vett B+W Kaeseman cirk. polár MRC-t. :banghead:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#566 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 17:08

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 15:00

Tudja valaki, hogy itthon mennyiért és hol lehet kapni B+W 58mm-es UV szűrőt? (nem kell wide/slim). Van értelme B+W UV-t venni pl. egy HOYA S-HMC helyett? Ilyen méretben gondolom nem sokkal drágább.

nekem van 1 eladó B+W 58as UV-m.
priviben dobj egy árat, hogy mennyit érne neked...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#567 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 17:13

Eh, ma besokaltam, hogy csak áll a gép a polcon, de mindenhova a kompaktot viszem :reklamacio: :D Ha valakit érdekel egy jippiájjé-jippiájjó filmes EOS cucc, megtalálja a Fényképezőgépek, tartozékok... topicban. :)

#568 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 18:01

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 9:17

saen: 35mm lesz helyette, az 50 kicsit hosszú arra, amire használom.

:D  :up:

#569 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 18:01

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 16:39

p.s.1: Aztán majd jön saen, és azt mondja, hogy hülyeség az UV szűrő (legalábbis arra a célra, amire sokan veszik). :D

Ez így van  ;)

#570 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 07:17

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 14:39

über váz 300D :smoker:, obi 85/1.8 lesz. Szerintem csak 1-2 extrém esetben lehet látható különbség, de meggyőzhető vagyok ;) (ha a B+W nem sokkal drágább). 17-40-en és 70-200-on Hoya S-HMC van.

p.s.2: Aurea mediocritas: ismerősöm kitobira vett B+W Kaeseman cirk. polár MRC-t. :banghead:

Akkor 85 1.8 lesz? Tudom, hogy eltűntem, de "átlag" sok esküvő és elfoglaltságom volt (kis buszos "nyaralás" is). Nem akarod kipróbálni még előtte a Sigma 105-ös makrót? Igaz sebességben és fényerőben rosszabb, mint a Canon 85 1.8, de tud makrózni is.  :p
Lehet, hogy ma már a Canon makrót venném, de ettől függetlenül jó obinak tartom a Sigma makróját (105).

#571 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 08:07

A 85mm f1. 8 egy űber obi. És nem is annyira drága, ha az f1.2-höz hasonlítjuk.
1.6x crop vázon majdnem 135mm-nek felel meg, érdekes lehet. Ehhez talán már érdemes a jó szűrőt venni (hasonulok itt meg magammal)

Üdv!
.
.
.

#572 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 12:26

Idézet: mtubi - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 8:17

Akkor 85 1.8 lesz? Tudom, hogy eltűntem, de "átlag" sok esküvő és elfoglaltságom volt (kis buszos "nyaralás" is). Nem akarod kipróbálni még előtte a Sigma 105-ös makrót? Igaz sebességben és fényerőben rosszabb, mint a Canon 85 1.8, de tud makrózni is.  :p
Lehet, hogy ma már a Canon makrót venném, de ettől függetlenül jó obinak tartom a Sigma makróját (105).

Esküvőfotózásról jutott eszembe, tegnap olvastam:
http://www.torzsasztal.hu/Article/viewArti...69337&t=9097457
Óvatosan azokkal a honlapokkal. :)

Igen, 85 lesz. Meg lehet kövezni,:) de valahogy nem érdekelt a makrózás a kompaktos időkben sem, és most sem köt le. Ha megveszem a 100/2.8-at, és nem kattanok rá a makrózásra, akkor van egy szuper képű fix kistelém, ami nem is igazán fényerős, lassabb az AF, és portrézni kicsit hosszú. (árban is 1,5x-öse a 85-nek) Ebben az esetben a 70-200 mellett feleslegesnek érezném.
A 85/1.8 számomra vonzóbb, sokoldalúbban használható. (portré, koncert, beltéri sport, esti képek, stb.) Gyönyörű bokeh, fényerős, nagyon jól lehet játszani a mélységélességgel is.
Ezért nem lesz 105/100 makró. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#573 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 13:08

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 12:26

85mm f1. 8

Szerintem jól választottál. Az álom-fix gyűjteményemben helye van annak a lencsének.

Én egy 24, 35, 50, 85, 135 sorozatot szeretnék majd felépíteni apránként. Szigorúan a kisebb modellekre kell gondolni és a Mk I-re. Tehát (kifejezetten a rossz áttekinthetőség végett) sorrendben

f2. 8, f2, f1.8 Mk I, f1. 8, f2. 8 SF

Nekem az a fix-a ideám, hogy fix lencsével lehet megtanulni fényképezni, mert a mostani képességem kimerül a kattingatásban. A fix Zenitar egy olyan költséghatékony lépés volt, ami rávilágított arra, hogy a fix milyen jó és hogy mennyire fontos a fókusztáv által képezett kényszer. A zoom-ot tekergetem és nem megyek oda, ahova kellene, szépen belustul az ember. Én legalábbis. Aztán lehet egyen képeket gyártani.

Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy a mai értelemben vett fotós munkához a zoom jobb (szinte mindenki ilyet használ), de én nem dolgozom, hanem tanulni próbálok vele és élvezetből fotózok. És tudok mondani olyan példát, amikor egy fix lencse alighanem az őrületbe kergetne. (példa: Kecskeméti IAT vagyis repülőnap, itt egy egyébként álom EF 300mm f2. 8 L IS USM bár csodálatos képet adna, de a komponálás során alulmaradna a 100-300 zoom lencsémmel szemben. Tapasztalat, nem minden képem 300mm-en készült, tekergettem 200-300 között rendesen)

És hogy a zoom-pártiak se hördüljenek fel: közben nagyon szemezek egy Tokina AT-X PRO 12-24 f4 lencsével, ami a nagylátó lenne a vázon…

Üdv!
.
.
.

#574 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 13:46

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 14:08

Nekem az a fix-a ideám, hogy fix lencsével lehet megtanulni fényképezni, mert a mostani képességem kimerül a kattingatásban. A fix Zenitar egy olyan költséghatékony lépés volt, ami rávilágított arra, hogy a fix milyen jó és hogy mennyire fontos a fókusztáv által képezett kényszer. A zoom-ot tekergetem és nem megyek oda, ahova kellene, szépen belustul az ember. Én legalábbis. Aztán lehet egyen képeket gyártani.

ha ennyi obid van akkor megint nem sétálni fogsz, hanem cserélgetni.
ha tanulni akarsz, akkor megveszed a 35öst, és készen is vagy ;)
ALWAYS COCA COLE

#575 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 14:00

Idézet: bucsher - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 13:46

ha ennyi obid van akkor megint nem sétálni fogsz, hanem cserélgetni.
ha tanulni akarsz, akkor megveszed a 35öst, és készen is vagy ;)

Igen, lehet cserélgetni, de még így is sétálni kell (láb-zoom) a helyes képkivágáshoz. Tehát fegyelemre tanít. És ez majd csak évek alatt lesz, nem egyből.

A terv az, hogy egy nagylátó legyen (a Tokina AT-X Pro 17mm f3.5 elég jó lehet), aztán lehet építkezni normál (ez a 35mm f2) és a portré irányba is (50mm Mk I)

A legolcsóbb az 50-es, a többi már hosszabb spórolást feltételez. Mivel a 17-es Tokina már nincs gyártásban, így az is használtan lehet csak. De valószínűleg jóval olcsóbb, mint egy EF 17-40, tehát még így is elérhető. A 35mm-es lenne az a fókusztáv, ami a legtöbb fegyelmet követeli, mert az a normál. Árban ez valószínűleg a harmadik lenne, így időben is későbbre tolódik. Ezt esetleg a 24mm-es versenyző előzhetné meg, valahogy szimpatikusabb. De drágább is sajnos.

A 85mm és a 135-ös Soft Focus nagyon sokára lenne csak az opciós listán, ezek azok az obik, amik jelenleg feleslegesek számomra. De talán idővel meg szeretnék tanulni élni velük, ezért majd nagy sokára spórolok ezekre is. De először valami jó minőségű nagylátót szeretnék. Az én vázammal ez a legnehezebb (lévén nincs rajta EF-S)…

Majd meglátjuk. Ha időközben sikerül a filmes témát is felélesztenem, akkor rögtön lesz olcsón nagylátóm. De egyből a nyakamba veszek egy csomó egyéb tényezőt. Izgalmas dolgok ezek :)

Üdv!
.
.
.

#576 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 14:14

Súgok valamit, fogod a meglevő zúmod, reteked egy fókusztávra, az elsősegélydobozból csensz tíz centi leukoplasztot és máris megtanít a zoom is sétálva képkivágni  -  voilá, akarat kérdése és nem került semmibe ! Ugyanezt megteheted mondjuk egy 17-55-sel (pech hogy nem megy rá a vázadra), de rejlik benne egy 17 2.8, egy 20 2.8, egy 24 2.8, egy 28 2,8, 35 2.8, 50 és 55 2.8. Az IS jó esetben négy fényértéket kitart, ha nem ugrál a téma sokmindenre jó lehet. :) Ja és rajzban, felbontásban némely fiksz alulról integethet neki felfelé (ami zoomnál nem kis eredmény, egyedül torzításban és enyhe vinyettálásban marad el fix társaitól) Mellé egy 70-200 2.8 (ragasztós trükk itt is hasznos!  :Đ), van benne 85 2.8 meg 135 2.8, oszt árban csak picit több, táskában meg csak két obi van, és, főleg az élességállítás hangja nem riasztja meg az egész állatkertet, mint pl az mk1-es fix esetében.

Mondjuk sok esetben az ismerősi körömben is félelmetes milyen képeket hoznak ki egyesek a kitobiból, vagy az igen elterjedt 70-300-as sigmából, de ott van még a 70-210 usm is hogy ne menjek messzire. Persze azt is megértem akinek a fixek gyűjtése a szenvedélye, de az már más téma. ;) Nekem is szenvedélyem lenne, pl ott van a 500 4 IS USM, meg a 300 2.8 IS USM, egyiket meg is tudnám venni ha eladnám az autóm.

#577 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 14:42

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 15:14

leukoplaszt

:omg:
ALWAYS COCA COLE

#578 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 14:52

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 14:14

Súgok valamit
.
.
.

Az álom sokszor ellent tud mondani a logikának. Álmodozom néha ilyesmiről, de aztán legtöbbször úgyis eltér tőle a valóság… :)

Ismerem a ragasztós trükköt. De a fixeknek tényleg más a kisugárzása és leginkább a képe. Nekem nincs L-es zoom obim, de a nagy Sigma zoom nem olyan rossz. A szigetobit viszont kenterbe verik az olcsó fixek. Felépítésben, képminőségben és árban is. Az USM hiánya fájó pont, ezt majd még meg kell néznem. Leginkább hallgatnom… :)

A 17-55 biztos jó lehet, nálam viszont nem megy fel a gépre. A 17-40 is jó lehet, próbáltam is már. Nagyon patent, de nagyon drága is. És annyira nem nagylátó. Ha a szigetobit szeretném kiváltani és lenne rá ennyi monétám, akkor egyértelműen a 17-40-et választanám alap zoom obinak.

Az egész téma teljesen akadémikus jelenleg. Augusztus közepén munkahelyet váltok, egy ideig nem fogok én most venni semmit, csak nagy levegőt :)

Üdv!
.
.
.

#579 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 14:56

leukoplaszt cikk, a végén ott az utasítás...

:up:
.
.
.

#580 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 15:15

http://pixinfo.com/h...07-07-18_270826
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.