Idézet: eszpe - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 12:26
Szerintem jól választottál. Az
álom-fix gyűjteményemben helye van annak a lencsének.
Én egy 24, 35, 50, 85, 135 sorozatot szeretnék majd felépíteni apránként. Szigorúan a kisebb modellekre kell gondolni és a Mk I-re. Tehát (kifejezetten a rossz áttekinthetőség végett) sorrendben
f2. 8, f2, f1.8 Mk I, f1. 8, f2. 8 SF
Nekem az a fix-a ideám, hogy fix lencsével lehet megtanulni fényképezni, mert a mostani képességem kimerül a kattingatásban. A fix Zenitar egy olyan költséghatékony lépés volt, ami rávilágított arra, hogy a fix milyen jó és hogy mennyire fontos a fókusztáv által képezett kényszer. A zoom-ot tekergetem és nem megyek oda, ahova kellene, szépen belustul az ember. Én legalábbis. Aztán lehet egyen képeket gyártani.
Azt persze nem szabad elfelejteni, hogy a mai értelemben vett fotós munkához a zoom jobb (szinte mindenki ilyet használ), de én nem dolgozom, hanem tanulni próbálok vele és élvezetből fotózok. És tudok mondani olyan példát, amikor egy fix lencse alighanem az őrületbe kergetne. (példa: Kecskeméti IAT vagyis repülőnap, itt egy egyébként álom EF 300mm f2. 8 L IS USM bár csodálatos képet adna, de a komponálás során alulmaradna a 100-300 zoom lencsémmel szemben. Tapasztalat, nem minden képem 300mm-en készült, tekergettem 200-300 között rendesen)
És hogy a zoom-pártiak se hördüljenek fel: közben nagyon szemezek egy Tokina AT-X PRO 12-24 f4 lencsével, ami a nagylátó lenne a vázon…
Üdv!
.
.
.