HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 28. 18:31

Idézet

Bár, ha belegondolok egy 350d egy 85-össel, vagy akár egy 135-ös fixxel sem olyan brutálisan nagy, ugyanakkor az apsc szorzó miatt szépen kívül keveredhet vele az ember a másik ember komfortzónájából.

Már maga a váz önmagában nagyobb, mint egy kisfilmes távmérős objektívvel. És nehezebb is.

Idézet

Amúgy ahogy én tudom az rd1 egy az egyben a bessára épül azért dupla redőnyzára nem kifejezetten olyan halk mint a központi záras leicáké, szóval ilyen téren szvsz nem biztos, hogy jobb mint egy slr.

Az R-D1-nek jóval hangosabb a zárja mint a Leicáké. A Leica távmérősök viszont nem központi zárasok. Vízszintesen lefutó szövetből készült redőnyzáruk van. Az anyagválasztás is oka részben a sokkal halkabb expozíciónak.
Az, hogy egy távmérős jobb-e, mint egy dslr, szerintem az dönti el hogy hogyan és mire használjuk. Én, igaz egy napi direkt erre kihegyezett teszt után, azt mondanám, hogy nekem a távmérős használhatóbb. Valószínű viszont hogy más hobbifotósok 95%-ának viszont a dslr sokkal használhatóbb.

#362 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 19:21

Tudom, végülis van távmérősöm. :)

#363 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 20:06

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 10:00

Azért a véleményetekre kíváncsi vagyok, hogy nagyon nagy barom vagyok-e.  ;)

Sosem használtam távmérős gépet, de egy kisebb Nikon DSLR (D80 pl) néhány fixszel alig nagyobb és árban barátabb sokkal. Én inkább ezt javasolnám...

#364 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 22:09

Idézet: saen - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 21:06

Sosem használtam távmérős gépet, de egy kisebb Nikon DSLR (D80 pl) néhány fixszel alig nagyobb és árban barátabb sokkal. Én inkább ezt javasolnám...

Kipróbáltam, egymás mellé tettem őket, igaz csak D70-nel. Sokkal nagyobb, a dslr tolakodóan nagy hozzá képest. Olcsóbbnak olcsóbb sokkal (ez az egy tart vissza), de méretre és súlyra sokkal rosszabb.
Észrevettem még egy-két előnyt a távmérősnél. Mivel nincs tükörfelcsapódás, sokkal kisebbet mozdul be a kép exponáláskor. Azt vettem észre, hogy a reciprokszabály fele biztosan, a negyede pedig jó eséllyel kitartható. Azért is fontos, mert tudod a másik dilim, hogy utálom az állványokat.  ;)

#365 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 22:09

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 20:21

Tudom, végülis van távmérősöm. :)

Akkor jónak magyarázom :) Milyen van?

#366 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 09:34

en is szemezgetek a tavmerosokkel (lasd elozo oldalon a Mamiya-Fuji parost..), de el nem cserelnem az FM2-ot a 135/2-essel semmire a vilagon! nalam az emberek fotozasa ugyanis hosszu megfigyelesen alapul. neha percekig nezem oket a keresoben, mig vegre fototemava avanzsalnak! ezt -- ha jol ertem, mert csak elmeleti a tudasom --, nem tehetnem meg egy tavmerossel. ahogy a nagylatszog a tukorreflexesen nem hasznalhato a kicsi kep miatt (nehez elessegallitas), ugy a tele sem az a mufaj, ami a tavmerosnek fekudne. elvben lehet hasznalni persze, jol is, de nem ugyanaz, mint a kozelrol figyelni az embereket. (mindezt persze a szemelyes teren boven kivulrol!) egeszalakos portrekra, terbe helyezve az alanyt, persze bizonyara lehet vele dolgozni televel is. nem mozgo temaknal is (tajkep, epuletreszletek, osszenyomott perspektivaju varoskep).

szoval termeszetesen nem bolondsag a valasztas, bar kuloncnek eleg kulonc. (hogy pont RiCS, akinek tavmerose van?? minek az Neked baratom, ha ugyis utalod a filmet? :p) persze az available light fotozasban verhetetlen a normal es nagylatok elessegallitasa, az allitolag meg vilagosabb keresokep, es persze a pici, alanyt nem zavaro meret miatt.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#367 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 09:42

Nem emléxem hogy valaha is találkoztunk volna, hogy barátságot emlegetsz. A filmmel kapcsolatban sem táplálok semmiféle negatív érzelmet, csak azokat az egyéneket viselem nehézkesen (mea maxima culpa) akik lila ködöt finganak a film nimbusza köré mikor valahol előkerül az analóg digitális témakör.

A gép egy Yashica 35 GS, központi záras, rekeszelőválasztásos masina.

#368 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 10:07

ugy veltem, hogy aki engem leoregez, azt talan visszabaratozhatom! :)
a forum ma:

#369 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 10:52

Elnézést, nem fordul elő többé.

#370 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:12

felreertes ne essek: engem nem zavar! (nem mondom, hogy nem furcsa, de zavarni semmikeppen sem fog.)

csak valoban ugy gondoltam, ha mar ilyen hangnemben szolsz hozzam, akkor en is hasznalhatok ugyanilyen konnyed nyelvi fordulatokat. komolyan zavart?
a forum ma:

#371 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 14:33

Igazából ami zavar, az a "ha ugyis utalod a filmet?". Nem útálom, bár azt hittem a korábbi beszélgetések alkalmával ezt sikerült tisztáznunk.

#372 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 16:02

nos akkor egy kis nyelvi ertelmezes..

egyfelol valoban az jott le az eddigi beszelgeteseinkbol, hogy nem kedveled a filmet. tenyleg. ha ez nem igy van, akkor sajnos nem sikerult ezt eleg erthetoen kifejtened, nekem meg nem sikerult ertelmeznem.

masfelol ugye a nyelv az modalitasokkal teli. elo beszedben ez trivialis, irt formaban mas jelek utalnak erre. a kifogasolt mondatomban az altalam eddig soha nem hasznalt "baratom"(!) fordulat, es a vegen a " :p " jel mind arra utal, hogy ez egy ironikus, szarkasztikus megjegyzes akart lenni. ugyancsak ezt erositi az egyeb kifejezesek erossegenek torzitasa, mint a most felvetett "utalod" hasznalata a "nem kedveled" helyett.

nos, nagyon remelem igy mar sikerult tisztaznom eme inkriminalt mondat rendes ertelmet, es remelem, hogy mar nem haragszol annyira arra, hogy leirtam! (es mar csak remenykedhetek abban, hogy egyszer akar meg baratok is lehetunk! :))

Szerkesztette: bogdan 2007. 06. 29. 16:04 -kor

a forum ma:

#373 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 17:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 10:34

en is szemezgetek a tavmerosokkel (lasd elozo oldalon a Mamiya-Fuji parost..), de el nem cserelnem az FM2-ot a 135/2-essel semmire a vilagon! nalam az emberek fotozasa ugyanis hosszu megfigyelesen alapul. neha percekig nezem oket a keresoben, mig vegre fototemava avanzsalnak! ezt -- ha jol ertem, mert csak elmeleti a tudasom --, nem tehetnem meg egy tavmerossel. ahogy a nagylatszog a tukorreflexesen nem hasznalhato a kicsi kep miatt (nehez elessegallitas), ugy a tele sem az a mufaj, ami a tavmerosnek fekudne. elvben lehet hasznalni persze, jol is, de nem ugyanaz, mint a kozelrol figyelni az embereket. (mindezt persze a szemelyes teren boven kivulrol!) egeszalakos portrekra, terbe helyezve az alanyt, persze bizonyara lehet vele dolgozni televel is. nem mozgo temaknal is (tajkep, epuletreszletek, osszenyomott perspektivaju varoskep).

szoval termeszetesen nem bolondsag a valasztas, bar kuloncnek eleg kulonc. (hogy pont RiCS, akinek tavmerose van?? minek az Neked baratom, ha ugyis utalod a filmet? :p) persze az available light fotozasban verhetetlen a normal es nagylatok elessegallitasa, az allitolag meg vilagosabb keresokep, es persze a pici, alanyt nem zavaro meret miatt.

Van benne valami amit mondasz, de nincs teljesen így. Van 135-ös és 90-es is távmérősre, magam részéről a 135-nél hosszabbat nem tudok erre. Viszont a keresővel összefüggésben annyiban igazad van, hogy hiába raksz fel telét a távmérősre, attól még nem hozza közelebb a keresőben a tárgyat. Csak jobb esetben a vonalakat látod a keresőn belül, hogy mekkora lesz a képkivágás. De nem nagyítja fel a keresőképet.

#374 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 18:26

Lenne két kérdésem:

A kitobin mekkora a szűrűmenet? Valahol azt olvasni hogy 58mm, valahol azt hogy 55mm. Melyik a helyes?
A másik pedig az infra távkioldóval kapcsolatos. A gépbe már be van építve a vevő, és csak egy adót kell venni, és lehet is vezérelni a gépet, vagy kell venni egy külön vevő részt is, amit a fényképezőgéphez kell csatlakoztatni?
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#375 Felhasználó inaktív   husevo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 29. 18:35

Canon digitálisok kitobijának a  szűrőátmérője 58mm.

#376 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 18:43

Idézet: husevo - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 18:35

Canon digitálisok kitobijának a  szűrőátmérője 58mm.

Akkor már cska azt nem értem, hogy a használati útmutatóban miért írnak 55mm-t :) (mondjuk lehet hogy ott egy másik objektívre gondoltak)
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#377 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 20:27

Valami releváns (nem bulifotos) melot igy nyárra lehet vajon találni foto-témában?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#378 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 20:27

Idézet: denes44 - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 19:43

Akkor már cska azt nem értem, hogy a használati útmutatóban miért írnak 55mm-t :) (mondjuk lehet hogy ott egy másik objektívre gondoltak)

Melyik gép?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#379 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 20:41

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 21:27

Valami releváns (nem bulifotos) melot igy nyárra lehet vajon találni foto-témában?

Például esküvő elég sok van ilyenkor.

#380 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 20:43

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 21:41

Például esküvő elég sok van ilyenkor.

És azokra hogy lehet 'jelentkzeni'?

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.