HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#3401 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 02. 19:48

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. okt. 2., csütörtök - 19:12

OSX pl felkenhető windre, nekem volt rajt, gondolom más gépekre sem nagy művészet...

Ja, de nem az igazi, itt is megfordult néhány laptopon, de valamit (LAN/WLAN/hang) mindig buherálni kellett, vagy csak szimplán nem működött az adott eszköz...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3402 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 19:55

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. okt. 2., csütörtök - 19:48

Ja, de nem az igazi, itt is megfordult néhány laptopon, de valamit (LAN/WLAN/hang) mindig buherálni kellett, vagy csak szimplán nem működött az adott eszköz...

Mitagadás a hardverek egy részére kényes, de ha a vga egér meg pár dolog megy, a demo aperturhát kipróbálni tökjó.

Egy dolog volt nekem eddig kínos vele, a fájlrendszerét nem ismerte fel egyetlen image kókányoló progi sem és csak bitről-bitre tudta volna lementeni, 80g-s image filet meg nem akarok tárolgatni hogy néhanapján feltegyek egy aperture-t pl. :)

Amúgy windben csak az alap wlant nem szerette meg nem volt teljes támogatottsága a hangnak a többi ment szépen. A wlan meg cserélhető olyanra amit szeret.

#3403 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 20:07

Most jut el az agyamig hogy Wind :) azon mit lehet kezdeni ezekkel a progikkal, ha nincs a közelben valami nagyobb külső monitor? A sebesség gondolom nem valami fényes, bár volt a kezemben ilyen, és irodai/internet workload mellett nem tűnt lassúnak, de a munkaterület... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3404 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 20:10

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. okt. 2., csütörtök - 20:07

Most jut el az agyamig hogy Wind :) azon mit lehet kezdeni ezekkel a progikkal, ha nincs a közelben valami nagyobb külső monitor? A sebesség gondolom nem valami fényes, bár volt a kezemben ilyen, és irodai/internet workload mellett nem tűnt lassúnak, de a munkaterület... :)

Konkrétan osx-et telepíteni egy aperture-t kipróbálni nem feltétlen kell wind, akármilyen pc-re fel lehet kenni aminek ismeri a vga-ját meg a lanját.

Ment rajta szépen. youtube tele van demóvideókkal hogy megy. Nem játszottam vele sokat, nekem nem bejövősek az apple cuccok. Munkaterület: Ez egy kis gép, hordozhatóságot szem előtt tartva főleg. Bár ehhez képest tökjól elvagyok vele, még lightroommal is. Ott látni hogy képváltáskor raw töltéskor nem oly gyors mint egy c2s d630, de kivárható, a súlya meg a harmada.

Szerkesztette: RiCS 2008. 10. 02. 20:12 -kor

#3405 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 18:05

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. okt. 2., csütörtök - 21:10

Konkrétan osx-et telepíteni egy aperture-t kipróbálni nem feltétlen kell wind, akármilyen pc-re fel lehet kenni aminek ismeri a vga-ját meg a lanját.

Ment rajta szépen. youtube tele van demóvideókkal hogy megy. Nem játszottam vele sokat, nekem nem bejövősek az apple cuccok. Munkaterület: Ez egy kis gép, hordozhatóságot szem előtt tartva főleg. Bár ehhez képest tökjól elvagyok vele, még lightroommal is. Ott látni hogy képváltáskor raw töltéskor nem oly gyors mint egy c2s d630, de kivárható, a súlya meg a harmada.

Az MSI Wind az egy tök jó gép! Nálunk a barátnőmnek vettünk olyat a múltkor, miután te dícsérted, és nagyon bevált. Én is szoktam használni. Könnyű, kicsi, használható.

#3406 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 06:09

http://www.youtube.c...h?v=VSKwmei0g-w

#3407 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 06:56

Idézet: lugosi - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 18:05

Az MSI Wind az egy tök jó gép! Nálunk a barátnőmnek vettünk olyat a múltkor, miután te dícsérted, és nagyon bevált. Én is szoktam használni. Könnyű, kicsi, használható.

Tuti kis gép szvsz. Nekem is nézegeti az asszony meg célozgat rá, de én nem adom oda neki.  :D

#3408 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 08:37

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 7:09

:omg:
ez technikai beszamolo? (mar bocsanat...) mert ez alapjan a kovetkezo generacios gadget bemutatojat latja az ember.. tudom, tudom, ez is konzumer termek lesz mar, no de ennyire???

(egy ertelmes info volt 8 perc alatt, amit nem lehet trivialisan kiolvasni a gep adatlapjanak atporgetese soran: a quick live view, ami hagyomanyos fokuszalasra kapcsol at egy pillanatra, es nem fazis fokusszal mukodik -- azert nyugtassatok meg, hogy a tukor FEL csapodik, es nem LE, ahogy a film allitja.. ;))
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#3409 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 08:38

http://vasi.net/2008/10/04/tjazhela_rabota...ov_60_foto.html

#3410 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 09:02

Egyszer régen Eger rallyon fotóztam és volt egy olyan sorozatom, hogy jön egy Skoda a tömeg nézi, következőn a tömeg menekül és csak egy faszi maradt ott aki a fényképezőjébe néz, ez után elcsapta az autó fara a csávót (ez a kép sajnos nincs meg, mert menekültünk mi is), aztán a következőn meg nézik az emberek, aztán viszik a mentősök.  :D

Mellesleg csak most vettem észre, hogy megjelent az 5D utódjának adatai. Kicsit le vagyok maradva. :)

#3411 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 09:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 6., hétfő - 9:37

a quick live view, ami hagyomanyos fokuszalasra kapcsol at egy pillanatra, es nem fazis fokusszal mukodik -- azert nyugtassatok meg, hogy a tukor FEL csapodik, es nem LE, ahogy a film allitja.. ;)

A filmnek talán nem ugyanarra a részére gondolunk, de nálam olyat mond, hogy "flips the mirror up, does the autofocus, and then drops the mirror again" (kb. 6:46-6:51).

#3412 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 10:07

ugyanarra gondolunk, csakhogy (legalabbis azokon a gepeken, amiket en ismerek) a tukor lenti(!) allasaban fokuszal (ekkor lesz sotet a live-view es vilagos a prizma kep), es utana fel(!)csapna... tehat pont forditva.. ;)
a forum ma:

#3413 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 10:11

Ugyan a videót itt benn nem tudom megnézni, de ha a funkció neve "quick live view", akkor szerintem így a logikus. Felcsapja a tükröt, fókuszál a szenzoron, megnézheted a kijelzőn a fókusz helyességét, aztán a tükör vissza le, lehet tovább nézelődni a keresőben.

#3414 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 10:15

csakhogy a videorol kiderul, hogy pont forditva van! a fokusz a gyors, amugy meg live-view van!
(annak sok ertelme nem lenne, amit irsz, mert ki akarna a szenzoron fokuszalni, ami egyertelmuen gyengebb? ha meg az lcd-t nezed, akkor azt nezed, nem valtogatsz keresot..)
a forum ma:

#3415 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 10:27

Napuff. Két gondolat:
- Én sem tartottam túlságosan értelmesnek az ötletet, csak a nevéből spekuláltam. Mint írtam, nem láttam a videót. :)
- Ha valóban az történik, amit írsz, akkor nagy gratulációim a Canon mérnökeinek, ugyanis a live view funkciós korábbi tükörreflexesek majdnem mind ezt a módszert használták, mert ez volt egyszerűen kivitelezhető, olcsó, viszont kényelmetlen volt. Az Olympus E-330-ban (ez az első live view funkciót nyújtó tükörreflex) például egy második LCD "vetíti" az LCD-re a képet live view módban, így kerülik meg a sötét keresőt és az autofókuszkor csapkodó tükröt, aztán az E-400/500-tól kezdve elhagyták ezt a módszert, és az olcsóbb tükörcsapkodós megoldást választották. Az újabb E-System modellekben meg már képes a szenzoron fókuszálni a gép. A Canon ezek szerint egy "ősrégi" ötletet leporolt, kitalált neki egy jól hangzó nevet, és megmagyarázta a népnek, hogy ez nem a technológia hátránya, hanem valójában egy nagyon jó és innovatív dolog. Nagy gratuláció, ujjongás és kalapdobálás. :)

#3416 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 10:32

szerk: semmi.

Szerkesztette: bogdan 2008. 10. 06. 10:32 -kor

a forum ma:

#3417 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 10:35

Nos, lecsapott tükörnél az eredendő, normális és kiba gyorsa af rendszerét használja, a livemódban pediglen a kontraszt és arcdetektálóst. Első esetben a tükör lent van, különben a segéd tükör nem tudná az af érzékelőkhöz a megfelelő képi információt eljuttatni és közben nincs live view kép, mint a másik kettőnél, ahol a tükör fent van hogy a cmos szenzorra juthasson az optika által vetített kép.

#3418 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 10:41

Ez szerintem mindenkinek világos, amit én továbbra sem értek, az az, hogy ebben mi az újdonság. :)

#3419 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 10:45

na azert nekem tovabbra sem vilagos, hogy egy "DigitalRev" nevu, a neve alapjan szakmai medium miert keveri ossze a le es a felcsapast.. ;)
a forum ma:

#3420 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 06. 10:47

Lehet, hogy kínai, és az közismert tény, hogy a kínaiak fejjel lefelé lógnak a földgolyóról. :Đ

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 173
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.