HWSW Informatikai Kerekasztal: Forgalmi korlát nélküli HSDPA a Vodafone Magyarors - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forgalmi korlát nélküli HSDPA a Vodafone Magyarors Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 04. 09:07

a youtube-ozás a böngészőn keresztül http protokollon át folyik, így az nem eshet ebbe bele. a skype, joost viszont már más kérdés. szerintem alapvetően a bittorrent, a DC és hasonló protokollokat, illetve úgy általában a peer-to-peer kapcsolatokat figyelik, hiszen azt egy rendszer statisztikai alapon elég hamar meg tudja állapítani, hogy szerverekkel vagy más PC-kkel cseveg a géped nagy adatforgalmat össze.

#22 Felhasználó inaktív   mucsoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 04. 10:58

Hmm, tényleg ellentmondásos, ráadásul a Termékmenedzsment Csoportvezető főelvtárs SINCS tisztában a technikai dolgokkal!

1) A Joost HTTP-n keresztül Streamel.
2) A WOW játék közben kicsi forgalmat csinál, abból nem lesz 4 GIGA, a frissítéseket pedig WEBRŐL le lehet tölteni.
3) A YouTube HTTP-n keresztül streamel.

Ártatlanul?? Könyörgöm! Nemcsak illegális fájlcserélő szolgáltatások vannak!

Protokolra szűrnek, ez is érdekes. Honnan tudják, hogy melyik porton mi folyik. Mi van ha a munkahelyem hálózatához nem szabványos portszámon csatlakozok, mondjuk mert a rendszergazda nem úgy csinálta? Protokolra ezt technikailag lehetetlen szűrni, maximum protokol sajátosságra. Aki fájlcserélőzik, annak percenként sok száz kapcsolat felépítési kísérlete lesz, amit más alkalmazás vagy protokol nem csinál.

"Ezt a tényt a Vodafone is megerősítette: "nem teszünk különbséget illegális és nem illegális fájlcserélés között. Technológia/átviteli protokoll alapon történik a szűrés." - Ez teljesen korrekt.

"Igaz a feltételek nem rendelkeznek a nagy volumenű http illetve ftp forgalomról" - nem a nyavalyát, ezek szerint Zárandy Pál Úr nem nézi a Vodafone honlapját!!!!! Nem ezt nevezik a vásárlók félrevezetésének?

Kérek szépen benneteket, igazoljátok már vissza ebbe a topicba, hogy az alábbi idézet a következő URL-ről való, legalább egy egyszerű IGENNEL, ez később jól jöhetne...:

Idézet

Nem tudom, hogy mi az a fájlcserélő alkalmazás, de sok képet, filmet, zenét töltök le és fel a webböngészőmmel, és rengeteget e-mailezek. Internetes telefon programokat is szoktam használni, néha élő TV adásokat is megnézek, és rendszeresen kapcsolódok a munkahelyem belső hálózatához. Kell tartanom attól, hogy „extrém felhasználó” válik belőlem?
Nem. A korlátozás kizárólag a fájlcserélő alkalmazásokkal kapcsolatban áll fenn.

http://www.vodafone....egithetunk.html

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

"A válasz: hát akkor nem ha az ügyfél e-mailezéssel stb..-vel lépi ezt át.." - azt se tudja, miről beszél. Azt hiszem felhívom őket és megkérdezem hogy a sima 5 gigás csomag és ez között mi a különbség :D

Szerkesztette: mucsoo 2007. 07. 04. 11:11 -kor

#23 Felhasználó inaktív   mucsoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 12:37

Idézet: mucsoo - Dátum: 2007. júl. 4., szerda - 10:58

1) A Joost HTTP-n keresztül Streamel.

Javítás: nem http-n hanem 5223-as és a 33333 porton, de ez nem változtat a lényegen.

#24 Felhasználó inaktív   magnolia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 13:37

"Ha valaki viszont átlépi a limitet miközben kedvenc online játékát játszotta, de egyébként nem használt illegális fájlcserélőket, hanem Youtube videókat és filmelőzeteseket bámult egész hónapban, akkor is extrém felhasználóvá válik " 

és az ügyfélszolglat szerint is ezt modnja..a youtube is beletartozik...

Nőisen bevallom hogy a technika részéhez annyira nem értek, de addig kiterjed tudatom hogy valami itt

nagyon nem stimmel.. Ennyi hiteltelen infotól már besokaltam.. A lényeg hogy nem kéne átlépnem az

5gigát.. akkor nem lehet baj..na de...  Belefáradtam az ügyfélszolgálat mindennapos hívogatásába, nincs

értelme..

Mucsoo te jutottál időközben valamire? :confused: 

Annyit meg tudtok mondani hogy mi működik  peer-to-peer-rel?

#25 Felhasználó inaktív   mucsoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 21:24

Kedves Magnolia!

Azt hiszem megvan a megoldás. Viszont furcsa az egész. A szerződésem mellé a két melléklet közül csak a kedvezményes készülékvásárlásra vonatkozó mellékletet kaptam meg, a 2Y jelzésű, Internet szabadon c. mellékletet elfelejtették oda adni. Vajon véletlen vagy nem? Nem tudom és azt sem tudom hogy most akkor rám mi is vonatkozik, mert mindent kétszer írtam alá és a második példányt mindenből megkaptam, ergo én ezt nem is írtam alá...

Így én nem is tudhatom a feltételeket, elvileg. Csakhogy letölthető az Internetről, ahogy műszaki főosztályvezető vagy szuperturbó igazgató ide vagy oda, feketén-fehéren le van írva az igazság:
http://www.vodafone.hu/mobilinternet/Inter..._feltetelek.pdf

Idézet

1/b) Vodafone a havidíjba foglalt 5GB adatforgalom feletti adatforgalom díját elengedi.

A LÉNYEG:
15. Az Előfizető tudomásul veszi, hogy az extrém használat tilos. Jelen akcióval kapcsolatosan extrém használatnak minősül, ha az Előfizető fájlcserélő alkalmazást használ (mint például Azureus, Ares, BitComet, BitTornado, Bitspirit, Blubster, DirectConnect, eDonkey2000, FileSpree, FastTrack, FlashGet, Gnutella, Ktorrent, uTorrent, Napster, Piolet, WASTE, DC++, illetve további, a felsorolásban nem szereplő, de azokkal megegyező elven működő szoftverek) úgy, hogy közben a tárgyhavi forgalma meghaladja az 5 Gigabájtot.

Szvsz hülyeség volt ennyi féle programot felsorolni, ezek jobban benne vannak a témában, mint bármelyik komoly warez arc :) A felsorolt alkalmazások nagy része P2P működésű, csakhogy!! Bakker. Most ez vagy a tudatlanságukból származik, vagy nem tudom de: a FlashGet nevű program NEM P2P ALKALMAZÁS hanem egy letöltésvezérlő szoftver, amely több szálon tölt, de HTTP PROTOKOLLAL és ez nagyon fontos a mi szempontunkból. Ennyi erővel az Internet Explorer is fájlcserélő alkalmazás! Remélem csak a tudatlanságuk miatt tették bele a listába! Egyébként ennyi erővel az internetes alkalmazások 99%-a fájlcserélő, hiszen fájlokat tölt le a netről.

18. Az esetleges elírásokért, nyomdai hibákért Vodafone felelősséget nem vállal.
Ennyit a felelősségteljes szerződésírásról!!!

Másik érdekes dolog, hogy nem tudod mikor léped át az 5 gigát, ugyanis a progi 1 gigáig mér, amit adnak az előfizetéssel.......

Idézet

A peer-to-peer vagy P2P paradigma lényege, hogy az informatikai hálózat végpontjai közvetlenül egymással kommunikálnak, központi kitüntetett csomópont nélkül.

http://hu.wikipedia....ki/Peer-to-peer

A fenti definícióra a sima web böngészés is ráillik, de a dolog lényegét tekintve azt jelenti, hogy úgy cserél adatot egymással két sima felhasználó, hogy ahhoz nem szükséges semmiféle szerver, max az egymásról tudomást szerzéshez. A kapcsolat a szerver nélkül, közvetlen a két peer (a két számítógép) között épül fel.

Ergo, a WoW nem P2P alkalmazás, mert szerverhez kapcsolódsz. A Joost nem P2P alkalmazás, mert szerverhez kapcsolódsz. A YouTube detto.

#26 Felhasználó inaktív   mucsoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 21:37

Kedves Hajni!

A telefonos fiúka jól átvert téged. Ugyanis Zárandy Pál üzleti termékmenedzsment csoportvezetője Úr csak a 2. bekezdést mondta. Az első bekezdés pedig Dojcsák Dániel, az sg.hu újságírója írta.

Forrás: http://www.sg.hu/cikkek/53320

Tehát Zárandy Úr szavai csak ezek

Idézet

nem teszünk különbséget illegális és nem illegális fájlcserélés között. Technológia/átviteli protokoll alapon történik a szűrés.

Ha ezeket tényleg az ügyfélszolgálatos faszi mondta neked, akkor az rájuk nézve ismét szégyen, mert nem is saját forrásból mond tényeket az Ügyintéző, hanem keresgél az Interneten valamilyen választ, hogy egyáltalán tudjon Neked válaszolni.

Én arra gyanakszok, hogy nem lesz itt semmi gond. Ennyi alátámasztás után nagyon-nagyon megüti a bokáját a Voda akkor, ha egy sima webet böngésző átlagembert szankcionálnak a csomagváltással. Habár a FlashGet még mindig aggaszt... bár én szerencsére már nem használom, de használtam régebben.

Egyébként az átléptetés a sima 5G-s csomagba azért nagy szemétség, mert te 1 évig nem válthatsz csomagot. Márpedig ha átléptetnek akkor 5 rugó + 0,06 Ft / minden megkezdett 10Kbyte. Azaz 1 gigánként 6291 Ft pluszban. Ez elég borsos. Szerencsére küldenek előtte ajánlott levelet, amiben figyelmeztetnek, hogy most ezt azonnal hagyd abba.

#27 Felhasználó inaktív   magnolia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 22:52

Hát igen.. pedig az ügyfélszolis pasi nagyon büszkeke volt magára, hogy végre tud tudományosnak

hangzó infokkal szolgálni..szinte majdnem egy kínos flörtölésbe vitte át a beszélgetést, majd fél óra

"társalgás" után ismét elismételte a nevét.. kérdzte hogy még miben segítsen..aztán minden jót kívánt..

Mókás... Ellentétben veled én még midnig nem vagyok nyugodt..:) ugyanis a kisöcsém előszeretettel tölt napi

10órát a gép elött szörnylövöldözéssel és azért csakcsak darálodnak a megák.. már lassan 1,5nél járunk és

tiszta vicces, a növekvő oszlop igy már túlment a betűkön "kitudja hol áll meg " :D

te mennyinél jársz??  Sok a cikk, sok az infó, de elletmondásos, így nem tudom ha szankcióra kerül sor mive

hitelesíthetném magam:) vagy mivel bizonyítsam ártatlanságom...

de persze még ne fessük....

#28 Felhasználó inaktív   magnolia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 04. 23:26

Ui: most nézem,én sem kaptam 2Y mellékletet...

amit kaptam:egy jótállási jegy+ általánosnak szerződési feltételek,semmitmondó rizsa
az 5G-t mint szolgáltatást alig említve, nem olvastam végig a szerződést ott,
mert 2egész órát kellett várnom 2,azaz kettő ember kiszolgálására, ígyhát már
eléggé kész voltam:)

#29 Felhasználó inaktív   mucsoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 11:05

Pedig velem aláíratták, hogy átvettem a mellékleteket... Ez be is van karikázva, hogy ezt kaptam és mégsem kaptam meg. Én is ugyanazokat kaptam, mint te.

Amúgy én ma lépem át az 1 gigát.

#30 Felhasználó inaktív   mucsoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 11:12

Készítettem egy 24 órás statisztikát a pingről, egy 4 hopra levő szerverhez. A délutáni üres rész áramszünet miatt van.. A térerőm folyamatosan 90% fölött volt (XI. ker)
Az átlag 142 ms. Egyébként ugyanez a szerver Datanetes adsl-lel 9 ms-ra van.

Mivel a Voda cucca nem méri a térerőt és a kapcsolat típusát, írtam egy programot, ami statisztikát is készít ebből és a forgalomból és a Vodás mellett is működik. Hamarosan publikálom.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: mucsoo 2007. 07. 05. 11:25 -kor

#31 Felhasználó inaktív   magnolia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 05. 20:00

Bevallom egnem csak az aggodalmaskodó érdeklődésem hozott ide,és tart is itt
Örülök hogy te mint hozzártő vagy jelen:) Az a gond hogy ha bármi attrocitás érne
a Voda irányából -mivel nem rendelkezem kellő informaitikai,technikai tudással- így lehet
sem érvelni, sem magamat megvédeni nem tudnám ilyen téren...

Mert: még mindig nem hagy nyugodni, hogy a YouTube-bal való átlépést miért büntetik,vagy ha mégsem
büntetik akkor miért mondják...

1.Ilyen alapon lenne egy vicces kérdésem...: Msn ugye nem tartozik a büntis kategoriába? (pff)

2.Öszinténbevallom2 : Amiket te mérsz, számomra annyit jelentenek, hogy jól műxik-e a net vagy sem:)

3.Tehát én ilyen mélységekig nem szoktam elgondolkodni rajta, biztosan kicsik az igényeim, de kapcsolódik,megy, elfogadható sebességgel és ennyi nekem elég:)

4.Most olvastam szerződésben amit te is mondtál..SMS küldési lehetőség..ezt nekem egy szóval sem mondták.. Te tudod ezt használni?

valóban zavaró hogy a tálcán van a voda kapcsvarázslója, de ezekután, már ez sem annyira érdekel...

Ezt egyébként  te megoldottad?? 
ÖÖö..más (: adatforgalom mérő oszlopom megadta magát.. 1,5Gigáig életképes

#32 Felhasználó inaktív   mucsoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 13:04

Szerintem az összes félreértés abból származik, hogy a helpdeskes mukik nem szakemberek, hanem csak betanított emberkék, akiket különböző kérdésekre készítenek fel, de gondolkozni nem tudnak a válaszon.

Gondolom egymás között megbeszélik, van 1-2 okoska, aki mondja a többinek, hogy igen a YouTube meg az izé és én tudom hogy ez úgy megy és tuti ez is bele tartozik, stb. A többiek ezt szépen átveszik és utána jól félretájékoztatnak.

A YouTube-nak köze nincs a peer-to-peer fájlcseréhez.

Az MSN-nel ha egész nap videochatelsz, akkor az másodpercenként legyen mondjuk 25+25kb, azzal olyan 29 óra alatt "merül le" az 5 giga. Ha csak hang, akkor ennek kb a duplája időben. Ha csak chatelsz, akkor fizikailag lehetetlen, hogy átlépd (nem bírná a billentyűzeted és az ujjaid :) )
Az MSN fájlküldő szolgáltatása gyakorlatilag P2P fájlcsere, de a klasszikus értelemben vett P2P alkalmazásokba nem tartozik bele, nem ez az elsődleges célja.

Amiket én mérek az az, hogy hány ezred mp alatt érek el egy általam kiválasztott számítógépet az interneten, vagyis mennyi idő, amíg eljut hozzá amit küldök. Ez 100 ezred mp alá nem ment, ami neked nem rossz, viszont az öcséd ha online játszik lövöldözős játékokat, akkor szentségelni fog, hogy basszus nem értem hogy hogyan lőttek le, most mivan?!?! :) De átlagosan 130 körül van, ebből nem lesz baj, csak amikor néha felmegy akkor.
Összehasonlítás képpen egy sima adsl-lel ugyanaz a gép elérése 9 ms, azaz kevesebb mint 1 tized annyi idő alatt jut el a csomag hozzá.
Ez valószínűleg nem a voda hibája, hanem maga a technológia "hátráltatja" a működést, ehhez nem értek.

A sebesség tényleg elfogadható, bár viszonylag gyakran lassul be, szerintem. A nagy fájloknál semmi gond, de amikor pl megnézel egy sok 100 képből álló weboldalt, akkor sokkal lassabban jön be, mint mondjuk adsl-lel. Erre talán logikus válasz az elérési idő értéke, hiszen több idő alatt jutnak el a kérések a szerverhez és több idő alatt is érnek vissza, hiába gyors maga az "utazási sebesség".

Az SMS-t illetően, a Voda programja erre nem képes. A modem gyártója amit ad szoftvert, az már SMS képes, sikerült küldenem és fogadnom is. De azzal pl nem sikerült tárcsáznom.

A Voda kapcsolat buzerátorát ki tudod iktatni. Tedd bele a sim kártyát egy vodás vagy kártyafüggetlen telefonba és kapcsold ki a pin kódot a beállításokban. Ha jól csináltad, akkor miután vissza tetted a gépbe, akkor a vodás program tárcsázáskor nem kéri a pint. Ekkor már a voda csoda nélkül is tudsz internetezni, a start->csatlakozás->vodafone gprs-el.

A számlálást én úgy oldottam meg, hogy a modemben van egy forgalomszámláló, amit kiolvas a program amit csináltam. De a vodás progi is jól írja ki, csak a piros oszlop hülyül be. Mellette neked a számokkal sem írja ki jól? Végülis az a hivatalos számláló.

#33 Felhasználó inaktív   magnolia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 23:38

Lassan kezdem úgy érezni hogy kisajátítottuk a fórumot mint két vodacsoda tulajdonos:)
Ezen a jogcímen be is nyújtom hozzájuk a kérelmem egy bonusz gigaszámláló oszlopra... :think:

dede..egyébként a számláló az buzgón működik..vagyis nagy meglepetésemre ma újraindult 0-ról
de reggel érkezett egy levél, miszerint köszönik előfizetésem blablabla...elégedett ügyfélként szeretnének
nyílvántartani,így ha bármi probléma adodik:1270... (köszönömkérem), jah és 6-a a számlazárás,így most megint nem értem meddig lesz ingyen vagyhogyisvan...

de kérdések sorozata azóta sem hagy nyugodni.. számtalan kombinációt sikerült összegondolnkodnom,
elhiszem ha ez már fárasztó..de egyszerűen megállás nélkül agyalok...

PL:ha valaki átlépi az 5G-t és mondjuk az első 3G-je kizárólag fájlcserélésből jött össze:)
a többi kettőn felüli oldal nézegetésből? akkor? azt nézik hogy 5g után mit használt, vagy azt hogy eleve
használt-e büntis alkalmazásokat?

Igen egyébként az ügyfélsz.-os mondta hogy: "többen vagyunk itt, aztán hivj nyugodtan majd egymás között összehozzuk a választ"... (csodás)

Változatlanul izgatottan várom az 5G átlépést..amugy tényleg nem sok ez a mennyiség..de majd lesz
pezsgőbontás,hajókürt,sipdobnádihegedű

Egyébként ha nem túl intim:  :rolleyes:  megkérdezhetem , hogy te valami ilyesmit tanulsz, netán ilyen végzettséged van? tehát informatikai?:)

#34 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 07. 18:33

Idézet: mucsoo - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 14:04

Szerintem az összes félreértés abból származik, hogy a helpdeskes mukik nem szakemberek, hanem csak betanított emberkék, akiket különböző kérdésekre készítenek fel, de gondolkozni nem tudnak a válaszon.

Persze, mert fejtágítás volt, amit olyan jogász talált ki, akinek fogalma sincs az internetről. Nem ez lenne az első alkalom  :Đ

Sajna ha helpdeskes bír gondolkozni, akkor sem szabad mást mondania.
Make love not Wor.

#35 Felhasználó inaktív   junior117 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 07. 21:02

juj a voda szakember csapata  :omg:  voltam vodas es .... nem kezdek anyazni.
baratom is kap a pofajara a p2p miatt  :D  pedig szerencsetlen nagy bune a sajat weblapja szerkesztesnel tobb szalon mozgatta a tartalmat. voda szemeben ez fajcsere...
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#36 Felhasználó inaktív   Tressy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 12. 00:44

Flashget azért került bele tiltott progik listájába mert az is tud torrentet (legalábbis a legutsó), sima http/ftp letöltésnél nem számit

#37 Felhasználó inaktív   mucsoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 16:15

Idézet

egy bonusz gigaszámláló oszlopra... :think:

:D

Igen, ez a vodánál privilégium!!

Nekem nem indult újra a számláló!

Ja és ilyen tök alap dolog: kérdezett a koma levelezési címet szerződés kötéskor és természetesen az első levelet nem a levelezési címre küldték, hanem az állandó lakcímre. Könyörgöm, akkor minek LEVELEZÉSI CÍM ??

Idézet

PL:ha valaki átlépi az 5G-t és mondjuk az első 3G-je kizárólag fájlcserélésből jött össze:)
a többi kettőn felüli oldal nézegetésből? akkor? azt nézik hogy 5g után mit használt, vagy azt hogy eleve
használt-e büntis alkalmazásokat?

Nekem azt mondta akinél kötöttem a szerződést, hogy az első 5 gigában bármi lehet, azzal nem foglalkoznak. Utána nézik hogy mit csinálsz. Aztán ki tudja mi az igazság... Az a baj, hogy ebből tanulva mostmár minden beszélgetést fel fogok venni akárkivel akármilyen formában beszélgetek velük. Lehet, hogy para, de ki tudja...

Idézet

Igen egyébként az ügyfélsz.-os mondta hogy: "többen vagyunk itt, aztán hivj nyugodtan majd egymás között összehozzuk a választ"... (csodás)

No comment... :)

Én most 2 giga körül stagnálok, úgyhogy nem kell félnem semmitől. De ami késik, az nem múlik :eek:

Idézet

Egyébként ha nem túl intim:  :rolleyes:  megkérdezhetem , hogy te valami ilyesmit tanulsz, netán ilyen végzettséged van? tehát informatikai?:)

Hát, mondhatni.. 2 éve fejeztem be a sulikat. :smoker:

#38 Felhasználó inaktív   mucsoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 16:15

Idézet: Tressy - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 0:44

Flashget azért került bele tiltott progik listájába mert az is tud torrentet (legalábbis a legutsó), sima http/ftp letöltésnél nem számit

Köszi! Ezt nem tudtam.

#39 Felhasználó inaktív   mucsoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 16:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 18:33

Persze, mert fejtágítás volt, amit olyan jogász talált ki, akinek fogalma sincs az internetről. Nem ez lenne az első alkalom  :Đ

Sajna ha helpdeskes bír gondolkozni, akkor sem szabad mást mondania.

Hajaj.. :D
Amikor arról kérdeztem az eladó komát hogy ez a HSDPA mennyire sugároz gyengébben/erősebben, mint a hagyományos GSM, akkor máris megjelent a szemében egy A/4es papír amit elkezdett olvasni gondolatban:
"a mobil telekommunikáció bla bla még csak pár évtized bla bla még nem telt el elég idő ahhoz, hogy kiderüljön az emberi szervezetre tett káros hatása bla bla........ És még az is lehet, hogy a végén a kórházban szobatársak leszünk öregkorunkra és ugyanabban a súlyos agydaganatban fogunk szenvedni" << ezt tényleg ő mondta  :D

De - mondom - én azt kérdeztem, hogy objektíven mennyivel gyengébb vagy erősebb? Illetve oké h gyors az adatátvitel, de mennyire folyamatos időben a kommunikáció full sávszélnél?

Erre amit válaszolt, hát. Talán nem is kéne leírnom.
Azt mondta hogy a modem 5 megabájtig gyűjti az adatokat, mindkét irányba aztán egy villanás alatt elkommunikálja az egészet, aztán újra elkezd gyűjtögetni. És ez így ismétlődik folyamatosan. Ez még nagyjából helytállna egy olyan szolgáltatónál, aki spórolni akar az ablakméretből adódó fölösleges sávszél foglalásból, de az 5 mega sztem enyhe túlzás volt. Biztosan csak félre értettem......

#40 Felhasználó inaktív   mucsoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 18:59

Akit érdekel a térerő, az próbálja ki a programomat:

http://jzoli.hu/huawei.zip

Ha %-ban is látni akarod, akkor vidd a zöld pálcikák fölé az egered.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.