HWSW Informatikai Kerekasztal: Forgalmi korlát nélküli HSDPA a Vodafone Magyarors - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forgalmi korlát nélküli HSDPA a Vodafone Magyarors Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 03. 14:47

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 14:22

Az AJÁNLOTTAT alá kell írni! Januárban is jött nekem egy és alá kellett írnom!

Nekem meg szinte naponta jön, aztán nem kell aláírni. Akkor most ki nyert?

Fecni sincs, csak a tértivnél, ajánlottat bedobják a ládába, oszt jóvan.
Make love not Wor.

#182 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 03. 15:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 15:47

Nekem meg szinte naponta jön, aztán nem kell aláírni. Akkor most ki nyert?

Fecni sincs, csak a tértivnél, ajánlottat bedobják a ládába, oszt jóvan.

Nem tudom. Annyi tuti, hogy levél nekem nem jött sajnos. És most emiatt ebből van károm. Hétfőn megyek a Postára.

#183 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 04. 08:44

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 16:43

Nem tudom. Annyi tuti, hogy levél nekem nem jött sajnos. És most emiatt ebből van károm. Hétfőn megyek a Postára.

Ne menj, felesleges. Tudakozványt csak a feladó adhat be, neked semmi infót nem adnak ki azokról a levelekről.
Ajánlottat nem kell aláírni, kérdezd meg a postát/postást.  Ajánlott arra jó, hogy a feladó tudja igazolni, hogy valamit feladott. Azt ennyi.

>Az hova van leírva hogy FTP -s rapidhare letöltés az fájlcserélőnek számít?
Sehol, csak már más is járt így..

Szerkesztette: pgyafi 2008. 05. 04. 08:44 -kor

#184 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 12:46

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 16:43

Először a feladó kérdezzen, vagy Ő kerestesse a postán. Utoljára jó pénzt fizettünk érte, másnapra megérkezett a levél, mulasztás nem történt :-)
Make love not Wor.

#185 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 05. 08:19

No, emberek, köszi mindent, én szúrtam el alapvetően, mert nem voltam elég tisztafejű.
A lényeg, hogy rapidshare -ezni lehet! Minden mehet 121112323 GByte -ig. DE HA egy adott hónapban akár csak 1 bitet is torrenteztél akkor kapsz felszólítást. Ha következő hónapban is van 1 bit torrent, akkor autó átkerülsz az 5GB-os csomagba  ÉÉÉS innentől akár +6 giga sima "youtube"- ozás is kemény pluszpénz.
Lehet ezt mindenkinek világos volt, nekem nem...  :confused: 
AZ viszont, hogy erről csak utolólag értesülök ez igenis a Voda és/vagy a Posta hibája!!!
A Voda ezt válaszolta nekem:

"[...]Levelében jelzi, hogy egyik felszólító levelünket sem kapta kézhez, melyben az extrém használatról, majd a tarifacsomag átváltásáról tájékoztattuk. Ezzel kapcsolatban fontosnak tartjuk elmondani, hogy az ebben a témában küldött leveleink ajánlott küldeményként kerülnek kézbesítésre ügyfeleink részére.

Amennyiben a nyilvántartásunkban szereplő levelezési cím megegyezik az Ön címével, úgy abban az esetben a Magyar Posta területileg illetékes kirendeltségéhez fordulhat panaszával. [...]"

:think:
evvan  :omg:
cumi

#186 Felhasználó inaktív   loial 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 20:58

Idézet: gyurxi551 - Dátum: 2008. máj. 5., hétfő - 7:19

No, emberek, köszi mindent, én szúrtam el alapvetően, mert nem voltam elég tisztafejű.
A lényeg, hogy rapidshare -ezni lehet! Minden mehet 121112323 GByte -ig. DE HA egy adott hónapban akár csak 1 bitet is torrenteztél akkor kapsz felszólítást. Ha következő hónapban is van 1 bit torrent, akkor autó átkerülsz az 5GB-os csomagba  ÉÉÉS innentől akár +6 giga sima "youtube"- ozás is kemény pluszpénz.
Lehet ezt mindenkinek világos volt, nekem nem...  :confused: 
AZ viszont, hogy erről csak utolólag értesülök ez igenis a Voda és/vagy a Posta hibája!!!
A Voda ezt válaszolta nekem:

"[...]Levelében jelzi, hogy egyik felszólító levelünket sem kapta kézhez, melyben az extrém használatról, majd a tarifacsomag átváltásáról tájékoztattuk. Ezzel kapcsolatban fontosnak tartjuk elmondani, hogy az ebben a témában küldött leveleink ajánlott küldeményként kerülnek kézbesítésre ügyfeleink részére.

Amennyiben a nyilvántartásunkban szereplő levelezési cím megegyezik az Ön címével, úgy abban az esetben a Magyar Posta területileg illetékes kirendeltségéhez fordulhat panaszával. [...]"

:think:
evvan  :omg:
cumi

szerintem hivatkozz erre: http://www.vodafone....rnet/akcio.html

"Fájlmegosztó/-cserélő programok használatára lehetőség van 5 GB havi összes adatforgalomig."
"Extrém használatnak minősül a Fájlmegosztó/-cserélô programok üzemeltetése abban az esetben, ha a tárgyhavi összes adatmennyiség meghaladja az 5 GB-ot. Ebben az esetben a szolgáltató jogosult az elôfizetést felszólítás után, a következô számlázási ciklusban a Vodafone Internet 5G tarifacsomagra átváltani, és aszerint számlázni."

ja és majd írd már meg, hogy mik a fejlemények, mert szerintem sokunkat érdekelne. Amit neked írtak, az nem áll összhangban a weboldalukon írtakkal.

Szerkesztette: loial 2008. 05. 07. 21:01 -kor

#187 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 16:54

Idézet: loial - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 21:58

szerintem hivatkozz erre: http://www.vodafone....rnet/akcio.html

"Fájlmegosztó/-cserélő programok használatára lehetőség van 5 GB havi összes adatforgalomig."
"Extrém használatnak minősül a Fájlmegosztó/-cserélô programok üzemeltetése abban az esetben, ha a tárgyhavi összes adatmennyiség meghaladja az 5 GB-ot. Ebben az esetben a szolgáltató jogosult az elôfizetést felszólítás után, a következô számlázási ciklusban a Vodafone Internet 5G tarifacsomagra átváltani, és aszerint számlázni."

ja és majd írd már meg, hogy mik a fejlemények, mert szerintem sokunkat érdekelne. Amit neked írtak, az nem áll összhangban a weboldalukon írtakkal.

A hangsúly az ÖSSZES szócskán van szerintem. Ergo, ha akár 1 bitet is fájlcserélőztél, akkor arra a hónapra az összes adatforgalmad nem haladhatja meg az 5 gbyte-ot. Ha mégis, akkor figyelmeztetnek, majd ha mégis tovább torrentezel, akkor átváltanak 5G csomagra.

Szerkesztette: KOCsi 2008. 05. 08. 16:54 -kor

#188 Felhasználó inaktív   gyurxi551 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 13. 11:09

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 17:54

A hangsúly az ÖSSZES szócskán van szerintem. Ergo, ha akár 1 bitet is fájlcserélőztél, akkor arra a hónapra az összes adatforgalmad nem haladhatja meg az 5 gbyte-ot. Ha mégis, akkor figyelmeztetnek, majd ha mégis tovább torrentezel, akkor átváltanak 5G csomagra.

Ez pontosan így van!
DE hogy ez nekem eddig nem jött le az tuti!  :reklamacio:
MOst az van, hogy a Vodka visszaírt és megírta az ajánlott levelek hivatkozási számát. Ezzel ma bemegyek a postára és ott mondták hogy a számok ismeretében már nekem is meg tudják mondani mi is lett a levelekkel.
Voda arra a kérdésemre hogy
"Számíthatok-e vmilyen kompenzációra ha kiderül hogy a levelek el sem jutottak hozzám?"
erre nem feleltek.
Arra sem, hogy ha befizetem ezt a sok pénzt, akkor visszakerülök-e a korlátlan csomagba.
Üdv
Majd megírom mi lett.
gy

#189 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 18. 10:27

Tisztelt urak!

Akkor mi is számít most fájl cserélőnek? Csak, hogy tudjam és ne érjen meglepetés. 2 hónapja letöltöttem rapid-ról kb 40Gb-ot. elötte max 2-3 Gb-volt havonta. Ebben a hónapban FTP-ről (céges gép + egy sms-ben fizetős zene letöltő oldalról) kb 150Gb-ot. Ez egyszeri alkalom, lévén reklám anyagot kell csinálnom. De még  színtén FTP-röl letöltésre vár kb. 80Gb félkész DV anyag. Ez már kifogásolható lehet? Tudom, hogy nem általános, de ha a rapid nem file cserélő, és az FTP meg korlátlan eleve, akkor mi a helyzet?

#190 Felhasználó inaktív   monguru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 19. 20:19

'Extrém Használat
Nem tudom, hogy mi az a fájlcserélő alkalmazás, de sok képet, filmet, zenét töltök le és fel a webböngészőmmel weboldalakról vagy weboldalakra, és rengeteget e-mailezek. Internetes telefon programokat is szoktam használni, néha élő TV adásokat is megnézek, FTP programokat használok, és rendszeresen kapcsolódok a munkahelyem belső hálózatához. Kell tartanom attól, hogy "extrém felhasználó" válik belőlem?
Nem. A korlátozás kizárólag a fájlcserélő alkalmazásokkal kapcsolatban áll fenn, melyeket a következoen definiálunk:

A P2P (peer-to-peer) hálózatnak nevezzük az Internethez kapcsolódó egyedi felhasználók számítógépeinek a hálózatait. A P2P hálózatokban az egyes felhasználók számítógépei egyaránt viselkednek kliensként és kiszolgálóként. Vagyis, a felhasználók hozzáférnek más felhasználók számítógépein tárolt állományokhoz, és azokat központi kiszolgáló számítógép közreműködése nélkül, közvetlenül egymás között továbbítják. „Fájlcserélő/megosztó alkalmazások üzemeltetése” alatt ebben az akcióban a P2P hálózatokon keresztül történt állománycserélést értjük. Az internetes telefonálást és videotelefonálást (pl. Skype) nem tekintjük állománycserélésnek. Felhívjuk figyelmedet, hogy bizonyos játékprogramoknak (pl.: World of Warcraft) van olyan beállítása, aminél p2p fájlcserélő technikát használ a frissítései letöltéséhez."

Tehát bármilyen program tartalmazhat p2p technológiát és ez esetben ha a program akár 1 bitet forgalmaz p2p technológia segítségével ÉS átléped az 5 GB-t akkor:

"Mi történik, ha nem rendeltetésszerűen (azaz extrém módon) használom a szolgáltatást?
Először ajánlott levélben értesítünk róla, hogy rendszerünk rögzítette az extrém használat tényét. Ha a következő számlázási ciklusban vagy később megismétlődik az eset, értesítést küldünk arról, hogy előfizetésedet átváltjuk a Vodafone Internet 5G tarifacsomagra, mely havi 5GB felett forgalmi díj-köteles. A levél kiküldése előtt a tarifacsomag-váltással 10 napot várunk."

Tehát NEKED kell meggyözödnöd arról hogy semmilyen program ne legyen aktív a gépeden (akár vírus se) ami p2p technológiával akár 1 bitet is forgalmazott az adott hónapban,vagy nem léped át az 5 gigát...

Vagyis vagy szakértő vagy,vagy korlátozol... :)

Szerkesztette: monguru 2008. 05. 19. 20:21 -kor

"Boldogság mindenkinek ingyen és senki ne maradjon elégedetlen!"

Redrick Schuchart 

#191 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 19:23

Félrevezető módon kínálta a mobilinternetet a Vodafone

#192 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 19:06

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. jún. 1., vasárnap - 0:46

Vodafone VMC E870 adatkártya VMC Lite szoftverében hol lehet beállítani, hogy ne tömörítse a képeket? Nem találtam ilyen menűpontot.
Kártya tartalmazza a saját vezérlő szoftverét.

Ez nem ugyanaz a VMC Lite, mint amit az USB modemekhez adnak, aztán ott vannak az APN-ek?
Make love not Wor.

#193 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 19:32

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 12:39

Hogy van az a Vodafone-nál, hogy magasról szarnak a javítási határidőre?
2008. május 13-án adtam be a Vodához a garanciális E630-as adatkártyát javításra. Mai nap jár le a javítási határidő. Tegnap voltam náluk érdeklődni a javítás állapota felöl, mert nem kaptam sms-et és telefonon nem lehet őket elérni. Azt a választ kaptam, hogy a papiron feltüntettet javítási határidő nem fontos, mert azt ők ugy sem tartják be és bármeddig javíthatják. Az adatkártya meg még a szervizben van és nem tudnak semmit az állapota felöl.
Vélemény, ötlet?

ÁSZF böngészgetése és amennyiben lehet, asztalborogatás. Amennyiben tőlük származik a kártya, én még a kiesett időszak megtérítésének is utána néznék... Amúgy mennyi napot jelöltek meg javításra (amit amúgy sem kell betartaniuk) ?

#194 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 10:32

Üdv mindenkinek!

Nos én is lecsaptam egy vodás korlátlan(?) mobilnetre. Jelenleg a próbaidőszak uccsó, 3. napjánál járok. Összességében eddig nagyon bejött a munkám miatt elég sokat rohangálok a lakhelyemen Székesfehérváron de nem nagyon ment még 2 megabit alá a kapcsolat és otthon a házon belül is stabil és rendben van a net. Viszont van egy kis aggodalom bennem és nem nagyon találtam a fórumban infot, ami segíthetne. Szóval a p2p tiltás nem igazán érint, egyik gépemre sincs pl rátelepítve semmilyen torrent progi. Viszont mik a tapasztalatok, ugranak vodáék más mindennapi használatban lévő progira is???  Gondolok például a messenger megosztási mappáira, amit elég sokszor használok, példának okáért a németországban lakó jóbarátomnak is itt küldök például fényképeket.
Szóval mik a tapasztalatok, van olyan "hétköznapi" progi amire figyelni kell, mert ujjrakoppintás lesz a vége ha használjuk (MSNM, STEAM stb.)???

Amúgy meg tesztelte már valaki, hogy a vodás lefedettségi térkép mennyire fedi le a valóságot? Mert ha komolyan meg lehet bízni benne, akkor tudnám előre, ha ügyfélhez megyek, hogy lesz-e ott beltéri esetleg kültéri net.

Napííísz

#195 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 15:34

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 20:30

Tudtommal tiltva csak a file cserélő és torrentező programok vannak, meg valamiért a flashget is.
Tehát: BiTorrent, BCDC++, stb.

Nos összegyűlt egy halom apróbb kérdésem, úgyhogy felhívtam a Voda üfsz-t. Nem kis meglepetésemre, nem kellett 10 másodpercig sem zenét hallgatnom, rögtön jelentkezett az operátor, bár lehet az is, hogy csak nagyon-nagy szerencsém volt.

Rákérdeztem az Messengeres megosztási mappákra, az infó az, hogy kimondottan a többszálú le és feltöltéseket figyelik, mással nem foglalkoznak. Ez jó hír, mert kicsit megnyugodtam, hogy nem kell félnem, hogy az orromra koppintanak és ott állok két év hűséggel egy 5 gigás csomaggal.....
A flashget legutóbbi verziója tud torrentet, gondolom ezért került a listára.

Amúgy 5 nap tapasztalata alapján részemről nagyon rendben a szolgáltatás, Szfehérváron egy csomó helyre kitelepültem laptoppal, és még nem ment 1.5 megabit alá, de inkább a 2.5-3 a jellemző. Otthon panelnegyediken stabil 2.5 megával megy, nem szakad, ritkán és kicsit ingadozik. Lassan gondolkodhatok, a chello-s net lemondásán, hűségem úgyis lejár, bár még egy szívfájdalmam van, azok a fránya pingek, pedig én szeretek néha kicsit nosztalgiából Cs-zni. puff neki. Pingek átlagba 150-170ms.

Olvastam néhány fórumban, hogy ahol 7.2-re emelték a sebességet, a pingek 80-100 között mozognak. Ez igaz? Vagy a technológiából fakadóan tökmind1 a sebesség? Fejleszthetőek ezek az értékek a későbbiekben, vagy ez a max technikai határ?

Ja és van valaki a tűz közelében és tud olyan infót, vidéken emelnek-e 7.2-re, és ha igen mikortájt.

Na szóömlés vége, szép napos vasárnapot!

#196 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 16:02

Elvileg nem emelték még a sebességet hivatalosan 7.2 Mbitre sehol sem. A ping pedig 3.6 Mbites HSDPAn is jellemzően 80-100 (de inkább a 100) ms körül van, tehát az esetleges sávszélnövekedés alapvetően nem hoz pingnövekedést.

#197 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 16:09

Idézet: addictive - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 16:02

Elvileg nem emelték még a sebességet hivatalosan 7.2 Mbitre sehol sem. A ping pedig 3.6 Mbites HSDPAn is jellemzően 80-100 (de inkább a 100) ms körül van, tehát az esetleges sávszélnövekedés alapvetően nem hoz pingnövekedést.

Akkor mindkét kérdést újrafogalmazom. Tudom, hogy nem emelték, a kérdés arra vonatkozott, hogy esetleg van -e valakinek infója arról fogják-e!?!

Nem értem, hogy deriváltad le, hogy a 3.6mbites kapcsolat pingjeinek ismeretében (amivel én is tisztában vagyok). hogy a sávszélnövekedés nem hoz pingjavulást. Nem értem az összefüggést. Mondjuk nekem inkább 150-170ms körül van. (Huawei e220)

peace

#198 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 17:06

Elkerülte a figyelmemet, hogy írtad, nálad 150-170 ms a ping, bár ez nem tudom CS serverhez-e vagy pl BIXre. BIXre 80-100 ms körül van, nagyjából az ország legtöbb pontján ilyesmit mértünk eddig szintén E220-as adatkártyával. Szóval akkor: 1. Emelésről egyelőre nincs info, Vodának egyelőre sok más dolga van 3G hálózat terén... :) 2. A 80-100 ms-es ping egyelőre a legjobb, ami előrhető akár a 3.6 Mbites sávszélességgel is.

#199 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 17:15

Na ja, és a legidegesítőbb, hogy pont ez az a határ, ahonnan esélytelen játszani, ha olyan 70-90 körül mozogna akkor még szódával elmenne. Namind1, úgyis öregszem, lemondok a nosztalgiaCSről..:s

Pesten van már vodás 7.2?

#200 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 15. 18:53

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 18:46

VMC E870-es adatkártyával Újpesten (IV. kerület) nekem csatlakozáskor 7.2Mbit/s-et ir ki. De a sebességet lefele irányba még nem mértem le. Inkább fölfele töltögettem videokat a Youtubra. Fölfele HSUPA miatt 800-1000Kbit/s volt  :D . Bár néha visszaváltott HSDPA/HSUPA-ról mezei GPRS-re és akkor tetű lassu lett. Az a halálom amikor a feltöltés 800Kbit/s-ről hirtelen visszaesik 5Kbit/s-re.  :mad:

VMCLite-al csatlakozol? Mert ha igen ilyenkor érdemes a progiban a beállításoknál a hálózati preferenciát 3g-kizárólagra rakni, és akkor nem vált át gprsre, persze csak amíg elérési körzetben van, mert akkor vissza kell állítani.
Csatlakozáskor mindenkinek 7.2-t ír ki. nem ebből fogjuk megtudni ha emelnek....:)

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.