HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 17. 20:40

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 13:46

Kép

The slower you download the bigger your blood pressure is.

#1982 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 21:29

Na, emitt az ultimate upc solution. Jelenleg a tíz megás csomagban a p2p és a sima ftp letöltés (vagy speedtest) is beállt 3 megára. Desszertnek 250ms-es ping országon belül. Gratulálok fiúk. :)

Budapest, IX. kerület

Szerkesztette: Pimpa28 2007. 09. 17. 21:31 -kor

#1983 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 21:51

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 20:06

igen, mikor először lejárt a hűségnyilatkozatom, akkor elötte 1 nappal értem be és érdeklődtem mi van akkor, meglepődve hallotam, hogy átraknak nem hűségesbe és szó nélkül küldik ki a nagyobb számlát. :eek:  suks.
Shadow eléggé sietett befelé az infó leadása után, ha jól emlékszem  :D

Ja én jeleztem 1 hónappal előtte meg a lejárás előtt 1 héttel, de mégis átraktak a nem szerződött árkategóriába!  :lama:
Akit érdekel az eset az olvasson vissza december-január körüling.
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#1984 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 21:53

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 21:29

Na, emitt az ultimate upc solution. Jelenleg a tíz megás csomagban a p2p és a sima ftp letöltés (vagy speedtest) is beállt 3 megára. Desszertnek 250ms-es ping országon belül. Gratulálok fiúk. :)

Budapest, IX. kerület

Lessz még rosszabb is.  :rolleyes:

#1985 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 21:59

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 15:36

Nálunk lepattant a kölök 5 évre vidéki egyetemre. Itt maradtunk egy 5 Mbit-es csomaggal, még több mint 1 év hűséggel. Mindennap beszélünk vele Skype-on. Ezenkívül napi 4-5 óra szörfözés + tudásgyarapítás.
Ennyi. Havi 3-4 GB forgalommal.
Nem is kell kitekintgetnem az ablakon, hogy jön a fekete autó  ;)

az elofizetok 99,99%-ra ez a jellemzo. szamukra a napi par oras bongeszes, e-mail kuldes/fogadas, skype/msn webkamera a normalis. van akinek a 2ms ping japanba, a 10/1-es sebesseg non-stop, a havi 3T forgalom a normalis. ugy gondolom itt az utobbi 0,01% panaszkodik ;)

#1986 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 22:02

Részemről, nem jól gondolod.  :rolleyes:

#1987 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 22:14

Most visszaállt az eddig tapasztalt értékekre (ftp, speedtest maxon, ping alacsony), p2p némileg korlátozva. Ez utóbbival én egyébként nagyjából már megbékéltem. Az előbbiek sem idegesítenek túlzottan. :)

#1988 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 22:36

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 23:02

Részemről, nem jól gondolod.  :rolleyes:

Pedig valahogy arányaiban így van. Nem csak itt, hanem a magyar neten összesen fellelhető 3-4 chellos fórumon (melyek közül kétségkívül ez a legautentikusabb és legpörgősebb), nincs összesen kétszáz beirogató a kétszázezer előfizetőből. És ezek közül sem mindenki panaszkodik.

Nekem például 5 gépen megy a net napi 8-16 órát gépenként és simán elvagyok vele. Kölök néha rinyál, hogy lassú neki, de ilyenkor egy atyai pillantás meggyőzi róla, hogy nincs az a cucc a neten, amiért idegeskedni kéne. "Merthát hun van még karácsony?"
És bár a kölök szedegeti le a dolgokat rendesen, 100-120 Gigánál több havi forgalmunk még nem jött össze. Pedig magam is küldök (és kapok) a nyomdába (ból) elég nagy fájlokat.

Szerkesztette: ufonauta 2007. 09. 17. 22:38 -kor

#1989 Felhasználó inaktív   neutrinoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 18. 06:47

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 16:24

Elmész a legközelebbi  számtechboltba és veszel egy wifis routert kb 10ezerért. És kész. Nem kell semennyi pluszt fizetni a upc-nek.

Kösz a választ,de a kérdés az,hogy 1 wifi routerrel,és egy wifi usb adapterrel lehet-e 2 laptopot,és egy asztali gépet használni.

Ui: Az UPC wifi csomag boltban 20 e ft. A wifi csomag ára egyébként 450fT/ hó 2 évig.tehát jól is járok.ha meg gond van a routerrel kicserélik.

#1990 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 07:16

Idézet: neutrinoo - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 7:47

Kösz a választ,de a kérdés az,hogy 1 wifi routerrel,és egy wifi usb adapterrel lehet-e 2 laptopot,és egy asztali gépet használni.

Ui: Az UPC wifi csomag boltban 20 e ft. A wifi csomag ára egyébként 450fT/ hó 2 évig.tehát jól is járok.ha meg gond van a routerrel kicserélik.

Itt elolvashatod, igen, lehet több gépet is rákötni. De adapter több kell, mint 1. De gondolom a laptopokban van wifi.
Az milyen az a bolti upc wifis csomag?  :think:

Szerkesztette: Pangea65 2007. 09. 18. 07:18 -kor

Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#1991 Felhasználó inaktív   neutrinoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 07:42

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 7:16

Itt elolvashatod, igen, lehet több gépet is rákötni. De adapter több kell, mint 1. De gondolom a laptopokban van wifi.
Az milyen az a bolti upc wifis csomag?  :think:

Köszi!

Szóval,ha a laptopokban van wifi (miért ne lenne?! ) akkor elég egy darab adapter is (az asztali géphez)  ?

#1992 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 07:45

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 21:51

Ja én jeleztem 1 hónappal előtte meg a lejárás előtt 1 héttel, de mégis átraktak a nem szerződött árkategóriába!  :lama:
Akit érdekel az eset az olvasson vissza december-január körüling.

Nem szeretnék visszaolvasni, de gondolom, arról van szó, hogy kiszámláztak neked előre egy teljes havi listaárat, ami teljesen természetes, ha 1 héttel a lejárat előtt jelzed a hosszabítási szándékod. Azonban a befizetett magasabb összeg utólag jóvá is lesz írva a számládon ...
(1 hónappal előtte még nem tudod jelezni a szándékodat, a hűségszerződésen is két hét szerepel.)

A törthavi/teljes havi listaár kiszámlázása pedig elkerülhetetlen ... Ugyebár azért, mert ELŐ(re)fizetési díjról van szó.

És még egy dolog: egyetértek az előttem szólóval. A UPC-t nem 200, és nem is 1000 előfizető elvesztése fogja tönkretenni. Az emberek nagy része nem is tudja, hogy miért csak "X" KB/s-al jön a cucc, beletörődik, és szépen megvárja, amíg lejön a torrent fájl. Nekem pl teljesen mindegy, hogy fél óra alatt, vagy 5 óra alatt jön le a fájl ... Arról nem is beszélve, hogy elviekben éjfél után megszűnik a korlátozás, és mindenki töltikézhet ezerrel (legalábbis pár hete még így volt).

#1993 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 07:45

Idézet: neutrinoo - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 8:42

Köszi!

Szóval,ha a laptopokban van wifi (miért ne lenne?! ) akkor elég egy darab adapter is (az asztali géphez)  ?

Elég. Miért ne lenne? :think:    De egy egy utp kábel is elég.

#1994 Felhasználó inaktív   neutrinoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 07:53

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 7:45

Elég. Miért ne lenne?   :think:    De egy egy utp kábel is elég.

Köszönöm! :respect:

Az upécés 3,14csa 2 előfizetést akart rögtön rámsózni,mert megemlíttettem a 3 gépet. :reklamacio:

#1995 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 08:06

Idézet: neutrinoo - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 8:53

Az upécés 3,14csa 2 előfizetést akart rögtön rámsózni,mert megemlíttettem a 3 gépet. :reklamacio:

Nem emlegetni kell azokat a gépeket, hanem üzemeltetni.
Ne is említsd a wifi csomagot! Rendelj egy neked tetsző Chello csomagot, majd bekötés után te magad ráteszel egy Pangea65 által is említett wifi routert. Oszt a laptopokon (ha van bennük wifi) már műxik is a dolog. Az asztaliba pedig veszel egy usb-s wifi kulcsot oszt csókolom.
De, ha van egy kis türelmed beállítani (mert az kell hozzá), akkor rendelsz egy Fonera-t és máris van wifi routered.

#1996 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 08:11

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 9:06

Rendelj egy neked tetsző Chello csomagot, majd bekötés után te magad ráteszel egy Pangea65 által is említett wifi routert.

De hát neutrinoo bérelni szeretné, meg majd jól visszaadni, vagy kifizetni, ha valami baja esik.  :(

Asztali géphez pedig én nem vennék usbt, elég oda az utp is, azt nyilván nem fogják hurcolni.

#1997 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 08:13

Idézet: neutrinoo - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 8:53

Nyilván baromira ért hozzá.  :D

#1998 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 08:21

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 9:11

Asztali géphez pedig én nem vennék usbt, elég oda az utp is, azt nyilván nem fogják hurcolni.

Ebben is igazad van. Nekem is csak a laptop megy wifin, igaz most az is utp-n van, mert egyre inkább azt használom asztali helyett is. Ki is kapcsoltam a linksys wrt54g wifijét és csak a Fonera szórja a jelet. Dehát ő ragaszkodik a wifihez.

#1999 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 10:47

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 7:45

Nem szeretnék visszaolvasni, de gondolom, arról van szó, hogy kiszámláztak neked előre egy teljes havi listaárat, ami teljesen természetes, ha 1 héttel a lejárat előtt jelzed a hosszabítási szándékod. Azonban a befizetett magasabb összeg utólag jóvá is lesz írva a számládon ...
(1 hónappal előtte még nem tudod jelezni a szándékodat, a hűségszerződésen is két hét szerepel.)

A törthavi/teljes havi listaár kiszámlázása pedig elkerülhetetlen ... Ugyebár azért, mert ELŐ(re)fizetési díjról van szó.

És még egy dolog: egyetértek az előttem szólóval. A UPC-t nem 200, és nem is 1000 előfizető elvesztése fogja tönkretenni. Az emberek nagy része nem is tudja, hogy miért csak "X" KB/s-al jön a cucc, beletörődik, és szépen megvárja, amíg lejön a torrent fájl. Nekem pl teljesen mindegy, hogy fél óra alatt, vagy 5 óra alatt jön le a fájl ... Arról nem is beszélve, hogy elviekben éjfél után megszűnik a korlátozás, és mindenki töltikézhet ezerrel (legalábbis pár hete még így volt).

Ja visszavonták, de kb 3 hónapba telt amig fel is fogták a szerencsétlenek, hogy a rendes akciós díjat kell fizetnem.
Mondanom sem kell legalább 5* voltam az képviseleten + telefonáltam párszor.

Az éjszakai ereszd el a hajam tempóról csak annyit.
Kb 3 ig fenn voltam (olvastam ezerrel) a torrent soha nem ment 300 kb fölé, de inkább 180kb volt. :down:

#2000 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 11:05

Semmi ertelme sirankozni a torrenten, 10/20 megas csomagrol tessek szepen 5 megas csomagra migralni a kulonbozetbol pedig befizetni egy seedserverre. Onnet pedig ftp-n jon teljes savszellel. Ha a UPC-nek nem kell a penzetek, nem kell rajukeroltetni. :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.