Idézet: Gyvi - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 16:16
Tisztában vagyok a jelen helyzettemmel.
Hidd el próbáltunk sok mást is, pl van olan ismerősöm aki 2 netet tart otthon (UPC + DSL), de nincs igazán tuti megfejtés. (Próbáltunk VPN-el elmenni magyar szerverre, és onnan ki, stb...)
Az utóbbi 3 hónapban teljesen jó volt UPC, egész a mostani hétig. Ezen a héten 2 tétmeccset is elbuktunk jó nagy arányban a netünk javára (6-ból 4 chellos). Nincs értelme igazából keresni másik szolgáltatót, külföldre tapasztalataink szerint a legtöbb szerverre a UPC megoldása (a saját külföldi hálózata, nemtom fejből a nevét) a jó. Néha volt routing probléma, de az is megoldódott.
Az előző 3 hónap tükrében nagyon elkeserítő ez a dolog, csomó belefeccölt idő, energia, pénz válik semmivé pillanatok alatt, és nagyrészt rajtad kívülálló okokból.
Emiatt nagyon komolyan elgondolkodok/unk azon, hogy hagyni kell az egészet a francba és nem játszani.
Talán másban/máshol kellene keresni a bajt.
A márciusi emelés óta "letöltöttem az internetet", de 4-500 Gb-t biztosan.
Ebből egy része ftp-kről, egy része különböző torrentoldalakról.
Két-három hete belassult az ismert okok miatt.
Biztos, hogy a játékod sebességét a torrentezők befolyásolják?
Idézet
Nekem a problémám magával a torrenttel, nem pedig a letöltőkkel van. A torrent a működéséből kifolyólag "szétnyírja" a netet. Olyan szintű csomag és kapcsolatterheltséget csinál hogy mellette szinte semmilyen más adatkapcsolat nem tud megfelelően működni. Ez a legnagyobb baj, és nem véletlen hogy csak a torrentet "fogják" meg UPC-ék.
Mivel nem teljesen értek a net ezen részéhez, így csak kérdezem:
mi okoz nagyobb terhelést, egy 1-2 gigás linux iso egy ftp-ről, vagy egy torrent fájl, ami apró szeletekben érkezik a világ különböző pontjairól?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"