HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 10. 15:03

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 15:51

Külföldre milyen gyors az UPC?

Nekem most FiberNet van és az oké, magyar oldalak száguldoznak de nyugateurópa meg USA az ilyen 3-400 kbps csak. :)

ftp.ubuntu.com-ról, ami traceroute szerint angliában lehet, jön elég jól, lásd csatolt kép.

Csatolt fájl:

#222 Felhasználó inaktív   Gyvi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 10. 15:16

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 14:00

Akkor nézzél más szolgáltatót, majd ha beszopat akkor mehetsz a topikjába fikázni. Ha meg olyan a tét, akkor tudok occsón béreltvonalakat ajánlani, majd mikor megáll 4.5 órára, akkor szintén leshetsz.

Tisztában vagyok a jelen helyzettemmel.

Hidd el próbáltunk sok mást is, pl van olan ismerősöm aki 2 netet tart otthon (UPC + DSL), de nincs igazán tuti megfejtés. (Próbáltunk VPN-el elmenni magyar szerverre, és onnan ki, stb...)

Az utóbbi 3 hónapban teljesen jó volt UPC, egész a mostani hétig. Ezen a héten 2 tétmeccset is elbuktunk jó nagy arányban a netünk javára (6-ból 4 chellos). Nincs értelme igazából keresni másik szolgáltatót, külföldre tapasztalataink szerint a legtöbb szerverre a UPC megoldása (a saját külföldi hálózata, nemtom fejből a nevét) a jó. Néha volt routing probléma, de az is megoldódott.

Az előző 3 hónap tükrében nagyon elkeserítő ez a dolog, csomó belefeccölt idő, energia, pénz válik semmivé pillanatok alatt, és nagyrészt rajtad kívülálló okokból.

Emiatt nagyon komolyan elgondolkodok/unk azon, hogy hagyni kell az egészet a francba és nem játszani.

#223 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 15:16

Idézet: Gyvi - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 14:47

Most nem azért, de ki a franc szólt hozzád?

azzal h a torrentezket 20-30 kb/sec-re akarod visszakuldeni, hozzamszoltal.
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#224 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 15:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 14:58

FiberNet az elmúlt 6 órában annyit szakadt, mint idén az UPC. De biztos jó ja.

Itt nem szakadt.

Viszont a külföldi kapcsolat nagyon ugynézki be van dugulva már jóideje... nem tudom tervezik e bővíteni. :confused:

#225 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 15:45

Idézet: Gyvi - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 15:40

A kérdés az lenne, hogy a 2 héttel ezelőtti állapotok elérhetőek ismét a UPC keretein belül, vagy éljen a torrent, a minden hálózatok szétbaszója?

Jaja, pár napja lett elengedve a torrent, de visszamenőleg rossz lett. Okos :D
Linux For Human Beings

#226 Felhasználó inaktív   Gyvi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 16:04

Nekem a problémám magával a torrenttel, nem pedig a letöltőkkel van. A torrent a működéséből kifolyólag "szétnyírja" a netet. Olyan szintű csomag és kapcsolatterheltséget csinál hogy mellette szinte semmilyen más adatkapcsolat nem tud megfelelően működni. Ez a legnagyobb baj, és nem véletlen hogy csak a torrentet "fogják" meg UPC-ék.

#227 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 16:45

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 15:36

Van. Az arra hivatottak majd eldöntik, mi legyen velük, de az ÁSzF elég egyértelmű iránymutatást ad erre vonatkozóan, azaz korlátozhatjuk is őket 90%-kal (ahogy régen) amíg a mozgóátlaguk nem megy 250G alá, de akár egyoldalúan fel is bonthatjuk a szerződést.

Ha felmondjátok a szerződést újraszerződhetek? Vagy erre a lakcímre sohatöbbet semmiféle UCP nem köt már semmitse? Vagy csak a bátyám nevében kell eljárnom?
0dB.

#228 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 16:46

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 17:45

Ha felmondjátok a szerződést újraszerződhetek? Vagy erre a lakcímre sohatöbbet semmiféle UCP nem köt már semmitse? Vagy csak a bátyám nevében kell eljárnom?

Megtagadhatjuk a szerződéskötést.

#229 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 16:48

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 17:46

Megtagadhatjuk a szerződéskötést.

Éééértem. Akkor majd odafigyelek magamra.  :up:

Köszi az (igen gyors  :Đ  ) választ!
0dB.

#230 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 10. 16:56

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 16:28

Viszont a külföldi kapcsolat nagyon ugynézki be van dugulva már jóideje... nem tudom tervezik e bővíteni. :confused:

11 kerben ugye most lett jó sok előfizetőjük, szóval lesz itt még bajunk mással is.
Make love not Wor.

#231 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 17:39

Idézet: Gyvi - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 16:16

Tisztában vagyok a jelen helyzettemmel.

Hidd el próbáltunk sok mást is, pl van olan ismerősöm aki 2 netet tart otthon (UPC + DSL), de nincs igazán tuti megfejtés. (Próbáltunk VPN-el elmenni magyar szerverre, és onnan ki, stb...)

Az utóbbi 3 hónapban teljesen jó volt UPC, egész a mostani hétig. Ezen a héten 2 tétmeccset is elbuktunk jó nagy arányban a netünk javára (6-ból 4 chellos). Nincs értelme igazából keresni másik szolgáltatót, külföldre tapasztalataink szerint a legtöbb szerverre a UPC megoldása (a saját külföldi hálózata, nemtom fejből a nevét) a jó. Néha volt routing probléma, de az is megoldódott.

Az előző 3 hónap tükrében nagyon elkeserítő ez a dolog, csomó belefeccölt idő, energia, pénz válik semmivé pillanatok alatt, és nagyrészt rajtad kívülálló okokból.

Emiatt nagyon komolyan elgondolkodok/unk azon, hogy hagyni kell az egészet a francba és nem játszani.

Talán másban/máshol kellene keresni a bajt.
A márciusi emelés óta "letöltöttem az internetet", de 4-500 Gb-t biztosan.
Ebből egy része ftp-kről, egy része különböző torrentoldalakról.
Két-három hete belassult az ismert okok miatt.
Biztos, hogy a játékod sebességét a torrentezők befolyásolják? 

Idézet

Nekem a problémám magával a torrenttel, nem pedig a letöltőkkel van. A torrent a működéséből kifolyólag "szétnyírja" a netet. Olyan szintű csomag és kapcsolatterheltséget csinál hogy mellette szinte semmilyen más adatkapcsolat nem tud megfelelően működni. Ez a legnagyobb baj, és nem véletlen hogy csak a torrentet "fogják" meg UPC-ék.

Mivel nem teljesen értek a net ezen részéhez, így csak kérdezem:
mi okoz nagyobb terhelést, egy 1-2 gigás linux iso egy ftp-ről, vagy egy torrent fájl, ami apró szeletekben érkezik a világ különböző pontjairól?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#232 Felhasználó inaktív   Gyvi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 18:27

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 16:39

Mivel nem teljesen értek a net ezen részéhez, így csak kérdezem:
mi okoz nagyobb terhelést, egy 1-2 gigás linux iso egy ftp-ről, vagy egy torrent fájl, ami apró szeletekben érkezik a világ különböző pontjairól?

Próbáld ki. Hajtsd ki a neted torrenttel (mondjuk 5-6 letöltés, fejenként 20~50 kapcsolattal) meg külön ftpvel (1 szálon) is. Közben nézegesd a pingeid. Látni fogod :)

Egy jó ideje, egészen keddig nem volt semmilyen problémám UPC-vel. Kedden ugye elengedték a gyeplőt, örültünk a bixcsúcsnak, csak közben a pingek külföld felé véletlenszámgenerátornak álltak be. Félreértés ne essék: Egészen 80-100 ms-ig teljesen jól játszható a játék amivel játszom, ha ezek az értékek STABILAK. A fentebb írt időszakban 60~150 között ingadozott a ping (akár 1 másodperc alatt is fel-le mozgott). Mondhatni több volt mint "érdekes" a játékélmény.

Ha jó a chello, akkor szinte bármilyen szerverre mehetek európában, mindenhol a határértékek alatt vannak a pingek, illetve megfelelően stabilan tartja is magát is a szervertől függően. (Na jó, a spanyol internet az más tészta, az külön fogalom :D )

Szerverre nem lehet/tudom fogni, egy éve megvan, csak ez az egy szerver fut rajta, kis proci és hálózati terheléssel, Münchenben. Adalék: normális esetben 30-40 között van rá a pingem...

#233 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 18:42

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 14:04

A priorizálás segít a nappali sávszélcsúcsot áttolni a csúcsidőn kívüli órákra, ezzel kapacitást, azaz pénzt takarít meg. Ezért indulhattak el a havidíjak lefelé.

Ritkán szállok vitába veled, de én tavaly szeptemberben kötöttem a kétéves hűséget a profra és azt látom, hogy azóta a béka segge alá esett az ára. (kicsinyt baxa a csőröm) Mondhatnók így jártam, hisz ha emelkedett volna az ára akkor, éppenséggel nyertem volna a dolgon. Tehát ezt én úgymond Csernustól szabadon "bevállaltam" és kész. Nah most gondolj bele, ha még torrenteznék is és az új szerződéskötők azért kapnák olcsóbban a netet, mert az én (6 és fél éves) jó öreg kapcsolatomat lekorlátozzátok, hát falra másznék kínomban az már tuti. De mivel nem torrentezek, ez csak elvi síkon vetődött fel. :)
Viszont az égre kérlek, hogy tegyétek vissza a féket a torrentre, mert amióta elszabadult, kezd döcögős lenni a dolog.  :mad:

#234 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 18:48

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 20:42

...

Korlát helyett fejlesztéseket kérj. Mert az lenne a normális.
Nem pedig az extra profit a megspórolt fejlesztésekből.

#235 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 19:11

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 19:48

Korlát helyett fejlesztéseket kérj. Mert az lenne a normális.
Nem pedig az extra profit a megspórolt fejlesztésekből.

Komolyan mondom, mégegy ilyen demagóg kifejezés nem létezik a magyar közbeszédben, mint az extraprofit. Aki tanult alapfokú közgazdaságtant, már az is tudja, hogy minden gazdálkodó szervezet a költségeinek minimalizálására és a bevételeinek maximalizálására törekszik, mert ez jelenti neki adott környezetben a legmagasabb profitot. Könyörgöm, az a szervezet a profit termelésének céljából jött létre, nincs olyan, hogy extra!

Az pedig, hogy a 24/7h-ban fel/letöltő userek torrentezését a csúcsidőn kívülre toljuk, azzal költséget csökkentünk, mert jobban kihasználjuk az adott infrastruktúrát (kevesebb holtidő), amit aztán nem csak profitként lehet lenyelni, hanem fel lehet használni a piaci árversenyben is.

Értem?

#236 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 19:12

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 19:42

Viszont az égre kérlek, hogy tegyétek vissza a féket a torrentre, mert amióta elszabadult, kezd döcögős lenni a dolog.  :mad:

Azért ez most erősen a van rajtunk sapka vagy nincs rajtunk sapka esete :)

#237 Felhasználó inaktív   Adam(...) 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 19:14

NSD

Megkérdezhetem azt hogy körülbelül hány Upc internet előfizető van Magyarországon?
kíváncsiságbol kérdezem, meg számolgatnék is kicsit

#238 Felhasználó inaktív   jsk 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 06. 10. 19:15

Idézet: Gyvi - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 14:40

NSD!

Lehetne kérdésem?

Az ugye tiszta, hogy a héten pár napig el lett engedve a torrentesek gyeplője.

Ennek számomra (és sok más hasonszőrű emberkének) kínos eredményei születtek.
Játszom. Elég sokat. Tétre. Ha ezekkel a feltételekkel kell tovább játszanom, azt hiszem többedmagammal egyetemben át kell értékelnem a UPC-hez vagy akár a játékhoz való viszonyomat.

A kérdés az lenne, hogy a 2 héttel ezelőtti állapotok elérhetőek ismét a UPC keretein belül, vagy éljen a torrent, a minden hálózatok szétbaszója?

Tétre....a külföldi CS 1.6-os klánok játszanak tétre...azok is inkább elmennek netkávézóba...nem a magyar cod2 meg egyéb klánok.

#239 Felhasználó inaktív   Gyvi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 19:35

Idézet: jsk - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 18:15

Tétre....a külföldi CS 1.6-os klánok játszanak tétre...azok is inkább elmennek netkávézóba...nem a magyar cod2 meg egyéb klánok.

A netkávézó is ugyanazokat a külföldi vonalakat használja mint minden más szolgáltatónál kapható előfizetés... Az meg hogy nekem mi a tét vagy mi nem, ahhoz neked semmi közöd. Nekem igenis van tétje - az elismerésért is lehet tétért játszani harcolni, nem csak pénzért meg tárgynyereményekért. De pl az egyik ligában amiben játszom tárgynyeremény jár az első helyezettnek ha jól tudom.

Szvsz ezért a hozzászólásért fölösleges volt külön reggelned...

#240 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 19:56

Én nem hiszem, hogy az "add vissza a játékra alkalmas netet" felszólalást bármivel is súlyosabban kell figyelembe venni, mint az "add vissza a normális sebességű p2p-t" felszólamlást. Vagy milyen alapon van ez a rangsor? :)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.