HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:00

[VICC] Csak nehogy megjelenjenek a következő motívumok nálad:
- Mindennek a felhasználók az okai és különben sincs programjuk.
- A felhasználók távozzanak a közéletből, mert 16 éve velünk hazudják, hogy jó/rossz a net.
- Nem tetszik a UPC? El lehet menni a t-onlinehoz, tessék, itt lehet bennünket hagyni!
- Fejlesztettünk? Mi az hogy! Nagyon is. :)
[/VICC]

Szerkesztette: Pimpa28 2007. 06. 10. 20:01 -kor

#242 Felhasználó inaktív   mahdib 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:00

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 18:48

Korlát helyett fejlesztéseket kérj. Mert az lenne a normális.
Nem pedig az extra profit a megspórolt fejlesztésekből.

A UPC mocskos nagy pénzeket öl bele a fejlesztésekbe. Nyilván egyik oldalról szorítja a marketing "szerezz több előfizetőt" elve, amit csak alacsonyabb árakkal vagy jobb szolgáltatással tud elérni. Az árakat illetően is lehet csalni (pl az "akár 4990" Ft-tól, ami persze csak telefonnal annyi de akkor már összesen majdnem egy tizes) és a szolgáltatás értékével is ("akár 20Mbit" vagy "ingyenes SmartGuard").

De nem is ez a lényeg... a lényeg, hogy az előfizetésekből van egy bevételi oldal, emelett van a kiadási oldal, aminek aránytalan nagy részét pont a fejlesztések teszik ki. Az otthon ülő user csak annyit vesz észre, hogy "a kurva életbe, megint szar a net", ami mögött durva nagy fejlesztés van. Persze senki nem fog a fórumra írni, hogy "jééé eddig szar volt a net, de reggel óta nagyon jó". Sírni egyszerűbb.

Profit... igen... valamiből ki kell csengetni a 100millás eszközöket. Ha nem akarod, hogy a profitszerzés áldozata legyél, akkor válassz a "Warezt Mindenkinek Alapítvány" vagy a "Netezőket Segítő Egyház" csomagjai közül. Ha meg egy Kft-al szerződtél, akkor meg benne van a pakliban, hogy szeretnének profitot kaszálni.

A legtöbb fejlesztés nem jár szolgáltatás-kieséssel, ezért a UPC nem is hozza az előfizetők tudomására. Szóval az, hogy te nem tudsz róla, attól még fejlesztenek...
"May thy knife chip and shatter!"

#243 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:01

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 20:56

Én nem hiszem, hogy az "add vissza a játékra alkalmas netet" felszólalást bármivel is súlyosabban kell figyelembe venni, mint az "add vissza a normális sebességű p2p-t" felszólamlást. Vagy milyen alapon van ez a rangsor? :)

Talán olyan alapon lehetne rangsorolni, hogy a p2p hez sokkal nagyobb kapacitás kell, míg a játékokhoz nem igazán, inkább alacsony pingek. Másszóval gazdaságosabb egy hálózatot a gamerekre tervezni, mint a masszív letöltőkre.

Ja, és ugye a játékosok köztudottan agresszívebbek is, így a UPC sem akarja feldühíteni őket :box2:

Szerkesztette: MaskimX 2007. 06. 10. 20:03 -kor

#244 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:05

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 20:01

Talán olyan alapon lehetne rangsorolni, hogy a p2p hez sokkal nagyobb kapacitás kell, míg a játékokhoz nem igazán, inkább alacsony pingek. Másszóval gazdaságosabb egy hálózatot a gamerekre tervezni, mint a masszív letöltőkre.

1. Amit írsz, az max a szolgáltató szempontjából jelent bármit is.
2. Szerintem legalább annyi p2p fan van, mint online game fan.
3. Részemről a téma lezárva, mielőtt rámugrik a sok netvitéz. :)

#245 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:06

Idézet: mahdib - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 21:00

Persze senki nem fog a fórumra írni, hogy "jééé eddig szar volt a net, de reggel óta nagyon jó". Sírni egyszerűbb.

Pedig írják! Le vagy maradva 1-2 oldallal. Üdv! ;)

#246 Felhasználó inaktív   mahdib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:07

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 20:01

Szerintem egy hálózatot úgy kell tervezni, hogy az átlag igényeknek megfeleljen. Egy X évvel ezelőtt tervezett hálózat az akkori igények szerint többszörösen felültervezett. Sajnos az igények ezt túlnőtték. Ezért kell fejleszteni.
Gondolj csak bele... az IPv4 címek lassan elfogynak :D Pedig azt TÉNYLEG nem tervezték alul. Van ilyen. Sajna a UPC nem szedheti fel az összes kábelét, nem cserélheti le az összes fejállomását, nem vásárolhat 10x ennyi gerinckapcsolatot 1 éjszaka alatt.

Lesz ez jobb, kitartást!

A p2p korlátozás most egy darabig ingadozni fog, hamarosan belövésre kerül egy optimális beállítás. Nem azért, mert a UPC maga alá csinált. Azért, mert van egy fejlesztési terv, amit komoly, hozzáértő szakemberek állítottak össze. Neked sem ízlik a liszt, tojás, szódavíz külön-külön annyira, mint a palacsinta... szóval türelem, míg a végére érnek.

#247 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:08

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 20:12

Azért ez most erősen a van rajtunk sapka vagy nincs rajtunk sapka esete :)

Ehe..., de legaláább füstszűrős az a sapka. :)

#248 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:13

Idézet: mahdib - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 21:07

Szerintem egy hálózatot úgy kell tervezni, hogy az átlag igényeknek megfeleljen. Egy X évvel ezelőtt tervezett hálózat az akkori igények szerint többszörösen felültervezett. Sajnos az igények ezt túlnőtték. Ezért kell fejleszteni.
Gondolj csak bele... az IPv4 címek lassan elfogynak :D Pedig azt TÉNYLEG nem tervezték alul. Van ilyen. Sajna a UPC nem szedheti fel az összes kábelét, nem cserélheti le az összes fejállomását, nem vásárolhat 10x ennyi gerinckapcsolatot 1 éjszaka alatt.

Lesz ez jobb, kitartást!

A p2p korlátozás most egy darabig ingadozni fog, hamarosan belövésre kerül egy optimális beállítás. Nem azért, mert a UPC maga alá csinált. Azért, mert van egy fejlesztési terv, amit komoly, hozzáértő szakemberek állítottak össze. Neked sem ízlik a liszt, tojás, szódavíz külön-külön annyira, mint a palacsinta... szóval türelem, míg a végére érnek.

Ja, félreértettél, én egyetértek a priorizálással, mivel inkább vagyok gamer, mint letöltő  :)
Természetesen a legjobb az lenne, ha megtalálnák az arany középutat a p2p és a pingek között, és mindenki boldog lenne. Meg akkor lesz ingyen sör is.
Alultervezésről meg elég csak Mr.Gates okosságát idézni az elégséges memóriaméretről  :Đ

De nem panaszkodom, valaki már leírta előttem. Pár éve előfizettem 512/128 ra, most meg van 10/1 megabitem, ugyanannyiért. Aki azt mondja, nem fejlődik a chello, az vagy vak, vagy hazudik.
Átéltem már sok fejlesztést, és akármennyire is szarnak látszott közben, utána úgyis jobb lett, nyilván. Szóval én csak várom nyugisan a palacsintát  ;)

#249 Felhasználó inaktív   Gyvi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:16

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 18:56

Én nem hiszem, hogy az "add vissza a játékra alkalmas netet" felszólalást bármivel is súlyosabban kell figyelembe venni, mint az "add vissza a normális sebességű p2p-t" felszólamlást. Vagy milyen alapon van ez a rangsor? :)

A kettő üti egymást ez nyilvánvaló. Viszont ha megnézzük, hogy a felhasználók nagy részére melyik van rosszabb hatással... ha elengedné a UPC a gyeplőt egy hónapig, és véletlen egy headenden lennél 10 torrentes vérpistivel, hidd el te is hasonlóan gondolkodnál...

Felszólaltam a minőségi szolgáltatás mellett... kb 5 hozzászólással. A torrentesek szétsírták a VIII-as topikot, és én vagyok a f*sz...

Ehh.. részemről vége.

#250 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:20

Idézet: Adam(...) - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 20:14

Megkérdezhetem azt hogy körülbelül hány Upc internet előfizető van Magyarországon?
kíváncsiságbol kérdezem, meg számolgatnék is kicsit

250 ezer előfizetőnél járhatnak. Arányaiban kb. mostanában érhetik el ezt az előfizetőszámot, ha már az elmúlt hetekben át nem lépték.

#251 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:22

Idézet: Gyvi - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 20:16

A kettő üti egymást ez nyilvánvaló. Viszont ha megnézzük, hogy a felhasználók nagy részére melyik van rosszabb hatással... ha elengedné a UPC a gyeplőt egy hónapig, és véletlen egy headenden lennél 10 torrentes vérpistivel, hidd el te is hasonlóan gondolkodnál...

Felszólaltam a minőségi szolgáltatás mellett... kb 5 hozzászólással. A torrentesek szétsírták a VIII-as topikot, és én vagyok a f*sz...

Ehh.. részemről vége.

Legyen belőve a rendszer, de úgy, hogy egyik tábor se kapjon használhatatlan szolgáltatást. Például 30kbyte/sec-re korlátozott p2p-t 2007-ben. :)

No offense, de aki ennyire komolyan nyomja a játékosdit, az miért nem választ olyan netet, amiről lehet tudni, hogy sok esetben stabilabb válaszidőket produkál, mint a felhasználók számától és szokásaitól erősen függő kábelnet? Ismétlen, no offense.

Vagy, ha nem tudunk ennyire fejleszteni, karbantartani, akkor nyilvánítsuk ki, hogy a chello az kizárólag játékra vagy kizárólag nemjátékra alkalmas.

Szerkesztette: Pimpa28 2007. 06. 10. 20:23 -kor

#252 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Na, alakul.
Érdekesnek tartom, hogy a "fejlesztésekkel egybekötött", igazából pusztán marketingcélokból megnövelt sávszélek előtt valahogy lényegesen kevesebb panasz volt a p2p, ping, stabilitás dolgokra, mert azt azért senki sem gondolja komolyan, hogy kizárólag a sávszél emelése miatt 10x, 100x, 1000x annyi p2p-ező lett, akik már a hálózat stabilitását "veszélyezetetik...
Érdekes, hogy a "fejlesztések" - legalábbis, ahogy érezhető - leginkább a traffic shaping-et jelentik, amit azért kell érvényesíteni, hogy a megnövekedett forgalmat "korlátozzák", ami talán épp a megemelt sávszél miatt jött létre? Ez csak nekem furcsa?
Addig rendben is lenne, hogy egy vállalkozás célja a profit, de itt most egy - látszólag - minden technikai hátteret nélkülöző marketingfogásról van szó, amit úgy próbál a kedves UPC orvosolni, hogy bizonyos dolgokat "priorizál". Igen, így is lehet csinálni. Kívácsian várom, mi lesz a hosszútávú következménye. Talán  egyszer igazi fejlesztésekre is sor kerül...

Amúgy valaki elárulná, hogy mióta került a rapidshare és társai is a "p2p-tiltólistára". Igaz, így nincs gond a fix IP miatti várakozási idővel, de mégiscsak érdekes, hogy csak onnan jön 30-40 kbyte/s körül, minden más letöltési lehetőség (egyéb http, ftp kivéve persze p2p) jön max*0,6-al.

#253 Felhasználó inaktív   Gyvi 

• Újonc
  • Pipa

Még egy dolog. Én nem akarok senkinek rosszat. Élni és élni hagyni. Ha a UPC az NSD által vázolt p2p politikát követi, felőlem széttöltheti magát minden vérpisti csúcsidőn kívül, jellemzően este 23-tól déli 12-ig.

#254 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:25

Idézet: Gyvi - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 20:22

Még egy dolog. Én nem akarok senkinek rosszat. Élni és élni hagyni. Ha a UPC az NSD által vázolt p2p politikát követi, felőlem széttöltheti magát minden vérpisti csúcsidőn kívül, jellemzően este 23-tól déli 12-ig.

És ha valaki délelőtt akar játszani? Vagy este tölteni? Kezd a dolog a régi mindenkinetre hasonlítani. :)

#255 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 20:27

Idézet: Gyvi - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 21:22

Csak hát a upc hálózata, meg nem a te saját online game vonalad.

#256 Felhasználó inaktív   LLaci 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 10. 20:33

Idézet: Gyvi - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 21:22

OK!
Akkor bontsuk háromfelé a csomagokat:  :Đ

1. GAMER-előfizetés: naponta 12-24-ig, csak http és ftp protokollok játszanak, ping minimális.
2. WAREZHUSZÁR-előfizetés: naponta 24-12-ig, minden mehet max.-on, de mondjuk 60 Gb után ejnye-bejnye (mint a régi "szép" időkben)
3. Mazoista-előfizetés: a kettő együtt 0-24-ig, a fenti adottságokkal (jelenleg e felé halad mindenki - 250 Gb-os határral -, már csak az előfizetési díjakat kellene belőni).

Szerkesztette: LLaci 2007. 06. 10. 20:34 -kor

#257 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 21:07

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 20:11

Komolyan mondom, mégegy ilyen demagóg kifejezés nem létezik a magyar közbeszédben, mint az extraprofit. Aki tanult alapfokú közgazdaságtant, már az is tudja, hogy minden gazdálkodó szervezet a költségeinek minimalizálására és a bevételeinek maximalizálására törekszik, mert ez jelenti neki adott környezetben a legmagasabb profitot. Könyörgöm, az a szervezet a profit termelésének céljából jött létre, nincs olyan, hogy extra!

OFF
De van :)
Ilyenbe sorolom pl. hogy ropke 2-300 ft/percert mar haza is lehet telefonalni kulfoldrol mobillal, vagy 100 Ft-ert sms-t lehet kuldeni onnan. Mert ezen bizony kokemeny, zsiros extraprofit van.

Mas kerdes, hogy sosem hasznaltam, es k-ra leszartam mennyibe kerul kintrol ez. De most jol megcsinaltak nekunk, hogy olcsobb legyen, ez viszont 1000%, hogy az en tarifaimban is jelenkezni fog (egyes csomagokban mar jelentkezett is), mert remelem olyan naiv senki sincs, hogy elhiszi, hogy azt a rakas penzt nem akarjak a mobilszolgaltatok viszontlatni mashonnan...

Tehat extraprofit van, es a termek vagy szolgaltatas ar/ertek aranyanal irrealisan nagyobb aron szamlazott cuccbol eredo haszonbol jon ossze.

ON
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#258 Felhasználó inaktív   mahdib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 21:36

Idézet: LLaci - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 20:22

lényegesen kevesebb panasz volt a p2p, ping, stabilitás dolgokra, mert azt azért senki sem gondolja komolyan, hogy kizárólag a sávszél emelése miatt 10x, 100x, 1000x annyi p2p-ező lett, akik már a hálózat stabilitását "veszélyezetetik...

Nem akarok most belső forgalommérési adatokkal dobálózni, de pedig igen. Nagyon felbátorodtak a "warezhuszárok", napi 30-40G forgalom nem is meglepő. A legszebb, hogy a BIX-en ez nem is nagyon látszik, mert
- ott nem látszik a chellon belüli forgalom
- eddig a veled egy IP tartományon belüli p2p gyorsabb is volt, mint más tartományból

Szóval a válasz: DE IGEN

#259 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 21:42

Idézet: asdf - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 21:07

OFF
De van :)
Ilyenbe sorolom pl. hogy ropke 2-300 ft/percert mar haza is lehet telefonalni kulfoldrol mobillal, vagy 100 Ft-ert sms-t lehet kuldeni onnan. Mert ezen bizony kokemeny, zsiros extraprofit van.

Mas kerdes, hogy sosem hasznaltam, es k-ra leszartam mennyibe kerul kintrol ez. De most jol megcsinaltak nekunk, hogy olcsobb legyen, ez viszont 1000%, hogy az en tarifaimban is jelenkezni fog (egyes csomagokban mar jelentkezett is), mert remelem olyan naiv senki sincs, hogy elhiszi, hogy azt a rakas penzt nem akarjak a mobilszolgaltatok viszontlatni mashonnan...

Tehat extraprofit van, es a termek vagy szolgaltatas ar/ertek aranyanal irrealisan nagyobb aron szamlazott cuccbol eredo haszonbol jon ossze.

ON

Tudod hol van irreálisan nagy haszon? A vendéglátásban, autókereskedésben meg a herendi porcelánoknál. A távközlés, internet pont nem az a kategória, mindenki próbálja baromira lent tartani az árakat.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#260 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 22:49

Idézet: mahdib - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 21:36

Nem akarok most belső forgalommérési adatokkal dobálózni, de pedig igen. Nagyon felbátorodtak a "warezhuszárok", napi 30-40G forgalom nem is meglepő. A legszebb, hogy a BIX-en ez nem is nagyon látszik, mert
- ott nem látszik a chellon belüli forgalom
- eddig a veled egy IP tartományon belüli p2p gyorsabb is volt, mint más tartományból

Szóval a válasz: DE IGEN

Akkor nem volt rossz a megérzésem, egy újabb illetékes tisztel meg minket jelenlétével.
Azért szeretném tudni, hogy az ügyfélszolgálatosok a panaszokat valóban jegyzik-e, vagy pedig ki van adva, hogy bizonyos probléma nem létezik, ilyet felvenni nem lehet....
(legalábbis a korábban említett panaszstatisztikád szerint)

Azt tudom mondani, hogy (kizárólag az elv miatt) azért jól esne, ha én dönthetném el mikor mit akarok a neten használni. Most szerencsére nincs a használhatatlanság szintje alatt!
Ha feltételezzük egy pillanatra, hogy a szolgáltató ugye elismerten...bocsánat... láthatóan déltől limitál, akkor az arra napra eső előfizetési díjat meg én limitálom... persze ugye ez nem jogos, limitálni igen...fejleszteni nem...
Érdekes világ! Én is profitorientált vagyok, mint a szolgáltatók! Csak engem pont ők nyúlnak le!

maxt

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.