HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 17. 12:04

Köszönjük.
Az utóbbi tíz évben minden általam használt gép és külső/belső modem megtette.
Fax/üzenetrögzítő használatra csak készenléti módban alkalmas, mert egy átlagos gép boot-ideje egy-másfél perc, annyit meg nem vár sem egy faxgép, sem egy telefonálni szándékozó ember. (3 csengés ~10 sec)
12 csengés után jópár főközpontunk elbontja a hívást.

Még mindig nem az  a kérdés, hogy hogy kapcsoljam be a gépem, amikor nem akarom, hogy nélkülem üzemben legyen.

Ami még furcsa a p2p alkalmazásban:
A feltöltés 20k-s korláttal stabil 15-ön megy egyenletesen (korlátlanra állítva is annyi).
A letöltés korlátlanra állítva is 20k körül mozog, de néha van egy 60-100k-s tüske, ami után 5-10k-val jön percekig.
Szerintem, ha postán megrendeltem volna, hamarabb, és olcsóbban jön.
Gondolom, ma egész nap csúcsidőn vagyunk, de lehet, hogy hétköznap is ez a műsor.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#642 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 12:05

:offtopic:
Tényleg bocs, hogy itt, de itt van 1-2 értelmes ember. Nem tudja vki, hogy hol lehet beállítani msnen, hogy a webcam/tvtuner képét nagyobb sávszélen nyomja ki, ha már van 1 mega up? Esetleg vmi másik progit tudtok rá ajánlani? Külföldön élő havernak akarok kinyomni holnap egy tv műsort, de msn 0,1- 0,2 Mbittel nyomja, ami édeskevés...
Válasz jöhet privátban is, thx.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#643 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 12:40

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 12:04

Az utóbbi tíz évben minden általam használt gép és külső/belső modem megtette

Gratulálok nagy szerencséd volt. ;)

Idézet

Fax/üzenetrögzítő használatra csak készenléti módban alkalmas, mert egy átlagos gép boot-ideje egy-másfél perc, annyit meg nem vár sem egy faxgép, sem egy telefonálni szándékozó ember.

Hm,hm.
Egy épeszű kezelő, vagy egy normális fax(program) néhány perc mulva ujratárcsáz. És, ugye akkor már bekapcsolt gépet talál.

Idézet

Még mindig nem az  a kérdés, hogy hogy kapcsoljam be a gépem, amikor nem akarom, hogy nélkülem üzemben legyen.

Akkor mi is lenne a kérdésed, ha megtisztelnél... 

Merthogy az általam leírt módszerrel bármikor, bárhonnan, jelszóval védett módon be ill. ki lehet kapcsolni a gépet.

Gondolom, te ezt már  10 éve, egy bugylibicskával megoldottad. :D

#644 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 12:52

Idézet: DreamR - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 13:40

Akkor mi is lenne a kérdésed, ha megtisztelnél... 

Nem akarja felügyelet nélkül hagyni a működő gépet  :) 
Részben megértem mert ha gagyi alkatrészekkel telepakolt gépről van szó ráadásul gagyi táppal akkor én sem hagynám magára. Viszont egy jól összeállított PC nyugodtan magára hagyható nem lesz semmi bibi. Ha meg netán túlmelegedés vagy CPU ventillátor leállás lenne akkor amúgy is lekapcsol a gép.
Jól is néznénk ki ha nem lehetne a gépeket felügyelet nélkül hagyni (még a cégeknél is megállna az élet hiszen sok esetben bizonyos feldolgozásokat csak munkaidő után lehet elvégezni és ugyebár ilyenkor már a rendszergazda is a sört kortyolgatja valahol  :) ).
A szerverekről nem is beszélve hiszen ezek a nap 24 órájában folyamatosan működnek és csak akkor vannak leállítva ha valami gubanc van. És hát itt is a felügyelet csak napközben van (nálunk most is működnek és felügyelet nélkül /egyedül a biztonsági őr van az épületben de az meg nem mehet be e szerverszobába/  :)  )

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 17. 13:00 -kor

#645 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 13:00

Idézet: moq - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 12:05

Tényleg bocs, hogy itt, de itt van 1-2 értelmes ember. Nem tudja vki, hogy hol lehet beállítani msnen, hogy a webcam/tvtuner képét nagyobb sávszélen nyomja ki, ha már van 1 mega up? Esetleg vmi másik progit tudtok rá ajánlani? Külföldön élő havernak akarok kinyomni holnap egy tv műsort, de msn 0,1- 0,2 Mbittel nyomja, ami édeskevés...

Ez engem is érdekelne!
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#646 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 13:13

Idézet: DreamR - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 13:40

Gratulálok nagy szerencséd volt. ;)

Hm,hm.
Egy épeszű kezelő, vagy egy normális fax(program) néhány perc mulva ujratárcsáz. És, ugye akkor már bekapcsolt gépet talál.

Kb. 15 éve van fax Magyarországon, és még mindig van olyan ember, akinek a szájába kell rágni, hogy mit tegyen, ha "csicsereg" a vonal, vagy halk, rövid sípot hall (silent mode), és mire való a(z általában) zöld gomb a faxon.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#647 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 13:16

Idézet: moq - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 12:05

Felveszed valami programmal, aztan elkuldod neki.

#648 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 13:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 13:52

...

Te egy dolgot nem veszel figyelembe: vegyünk egy nagyon rossz példát, és valamiért kigyullad egy gép. Az üres lakásból (mármint emberek nem tartózkodnak benne) mi lesz mondjuk fél óra múlva, mire mondjuk a lakáson kívül is látszik a füst? Ne hasonlítgasd egy gyárhoz, ahol ha be nem is tud menni a biztiőr, de TUD RÓLA, ha bármi gond lenne a gépeknél, és tud riasztani valakit, áramtalanítani a szobát, stb (nem tudom, hogyan működik ez ilyen szinten).
De úgy látom, Te továbbra is afelé hajlasz, hogy minden jó így, nem jelentene semmi gondot Neked, ha 24/7ben menne a géped, ha esetlegesen használnál p2p-t, de mint tudjuk, Te mindent megtalálsz más módon. Bár továbbra sem értem azt, hogy Neked miért is fáj az, ha valaki úgy gondolkozik, hogy ha nincs otthon senki, ne menjen a gép....

Teljesen off már a téma, de gondolom nem találkoztál még füstös chieftec vagy bármilyen más jobb nevű táppal, esetleg egy alaplapon kiégett alkatrésszel. Ugyanis én már belefutottam olyanba, hogy "alaplap nem jó" címszóval megnéztem a gépet (nem a sajátomat), és mikor bekapcsoltam, szép 1 cmes lángocska tört elő az egyik 3lábú fenetudjamiből. Ja, ez egy "fullgagyi, noname" abit lap volt. Persze minden gyártónak vannak hibás alkatrészei, szériái, csak arra akartam utalni, hogy lehet Neked a legbrutálabb, legdrágább hw-d, ha egy alkatrész kifáradt és mindent felgyújt.... és Te 3 óra múlva érsz haza, mert hívtak a szomszédok azzal a dumával, hogy "hello szomszéd, ugye szereted a grillparti hangulatát?" :D

Szerk.: találkoztál már olyan táppal, amiben csak úgy megállt a venti, és elkezdte telefűteni a szobát? Gondolom csak egy ideig működőképes a dolog, mielőtt valami problémát okozna. Persze vehet az ember márkás cuccot, de a lehetőség ilyen vagy hasonló hibára ott is adott. Az ilyen jellegű melegedés pedig nem feltétlenül jár azzal, hogy a cpu is annyira túlmelegszik egyből, hogy azonnal lekapcsoljon a gép.

A témát tényleg befejeztem :).

Szerkesztette: edk 2007. 06. 17. 13:23 -kor

#649 Felhasználó inaktív   DreamR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 13:21

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 13:13

Kb. 15 éve van fax Magyarországon,.

Azt mondjad, mi a gondod Cimbora!

Biztos van itt néhány versatus ember aki tud néked segíteni  :D

#650 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 13:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 13:52

Nem akarja felügyelet nélkül hagyni a működő gépet  :) 
Részben megértem mert ha gagyi alkatrészekkel telepakolt gépről van szó ráadásul gagyi táppal akkor én sem hagynám magára. Viszont egy jól összeállított PC nyugodtan magára hagyható nem lesz semmi bibi. Ha meg netán túlmelegedés vagy CPU ventillátor leállás lenne akkor amúgy is lekapcsol a gép.
Jól is néznénk ki ha nem lehetne a gépeket felügyelet nélkül hagyni (még a cégeknél is megállna az élet hiszen sok esetben bizonyos feldolgozásokat csak munkaidő után lehet elvégezni és ugyebár ilyenkor már a rendszergazda is a sört kortyolgatja valahol  :) ).
A szerverekről nem is beszélve hiszen ezek a nap 24 órájában folyamatosan működnek és csak akkor vannak leállítva ha valami gubanc van. És hát itt is a felügyelet csak napközben van (nálunk most is működnek és felügyelet nélkül /egyedül a biztonsági őr van az épületben de az meg nem mehet be e szerverszobába/  :)  )

Anno a gagyi egyedül volt hagyva fax/rögzítő célra. Még a személyhívóra is utánamküldte, ha jött valami.
Aztán a szolgáltatók díjemelése betette neki a kaput.
A mostani kicsit többet fogyaszthat. A jelenlegi, amiről épp írok, a táp kijelzője szerint 65 watt.
Van a szerverszoba mellett villanyóra? 100-150 wattok elfogynak gépenként.
A "csúcsgépből" monitorral együtt 120-at sikerült kihozni játék közben.

#651 Felhasználó inaktív   mahdib 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 17. 13:45

Idézet: ZXer - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 11:56

Mondjuk itt eléggé visszaüt a korlátozás, mert ha nem néznének bele a routerek layer7 szinten a forgalomba, csak továbbítgatnák a kapott IP-csomagokat, akkor máris nem kéne számon tartani az IP feletti rétegek kapcsolatait, és nem függne az eszközök terhelése attól, hogy hány szálat továbbítanak, csak az össz sávszéltől. Szóval nem hiszem hogy erre kéne hivatkoznia az UPCnek, mert én az IP csomagjaim változatlan célbajuttatását várom, az hogy ezeket a csomagokat a szolgáltató ki akarja elemezni és ehhez hatalmas eszközpark kell, hadd ne már az én gondom legyen :)

Amúgy amióta volt a korlátvariálás, itt egész jó a p2p, szóval nem panaszkodok, sőt kifejezetten elégedett vagyok.

Ha megy 4-5 torrent, akkor Neked is és az ellenekző oldalnak is leterheli annyira a gépet, hogy nem megy full window size-al (layer 3!) a cucc és azért egy routernek sem mindegy, hogy 1 db 60K-s csomagot vagy 60db 1K-s csomagot kell továbbítania.
De "szerencsére" nem ez okozza a legnagyobb problémát, hanem a sávszélesség.
"May thy knife chip and shatter!"

#652 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 13:46

Idézet: repattila - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 13:16

Felveszed valami programmal, aztan elkuldod neki.

Remek válasz, csak nem ez volt a kérdés ...
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#653 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 13:54

Idézet: edk - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 14:18

...

Én mindent értek azt is, hogy nem akarod felügyelet nélkül hagyni a gépet. 
De nem kell egyből a falra festeni az ördögöt. Minden elromolhat ez nem vitás. Szélsőséges esetben tüzet is okozhatnak az elektromos berendezések ez sem vitás. Viszont rémeket sem kell látni. Egyébként pld. a hűtőt kihúzod a konnektorból mikor elmész dolgozni? Pedig az is tüzet okozhat ha éppen elromlik. De ott van pld. az üzenetrögzítős telefon meg a vezetéknélküli telefon bázisállomása mely szintén tüzet okozhat ha elromlik és mégsem húzzuk ki amikor elmegyünk.

#654 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 13:58

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 14:28

Van a szerverszoba mellett villanyóra? 100-150 wattok elfogynak gépenként.

A 3db DELL és a 2db IBM ennél sokkal többet fogyaszt :)  Viszont működniük kell. Ha meg lezárom őket akkor be kell írnom az üzemeltetési naplóba, hogy miért tettem  :)

#655 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 13:59

Idézet: edk - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 14:18

Szerk.: találkoztál már olyan táppal, amiben csak úgy megállt a venti, és elkezdte telefűteni a szobát? Gondolom csak egy ideig működőképes a dolog, mielőtt valami problémát okozna. Persze vehet az ember márkás cuccot, de a lehetőség ilyen vagy hasonló hibára ott is adott. Az ilyen jellegű melegedés pedig nem feltétlenül jár azzal, hogy a cpu is annyira túlmelegszik egyből, hogy azonnal lekapcsoljon a gép.

Csak annyit, hogy itt nálunk a dolgozóban van egy olyan számítógép, amiben vagy 5 vagy 6 éve megállt a tápventi, azóta is lusta voltam kicserélni, viszont a gép működik rendeltetésszerűen folyamatosan, kikapcsolás nélkül - igaz, ezt a fajta üzemet gyakorolja 1992-től folamatosan, max akkor kikapcsolva, amikor egyszer videokártya csere, egyszer winyócsere és egyszer költözés miatt nem volt üzemben olyan max 1-2 óra időtartamra...  :D
Verba volant, scribere non scio.

#656 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 14:03

Idézet: mahdib - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 6:16

[...]
(pl aki egy hónapban 1Terra adatot tol át a BIX-en és még kitudja mennyit chello-n belül és sajnos elég sok ilyen van)
[...]

Ezek az állatok mikor lesznek kitiltva?

#657 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 14:07

Idézet: moq - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 13:05

Én úgy tudom -olvastam valami fórumon, talán PH-en-, hogy az msn az teljesen fixen annyin továbbít, amennyin, nem állítható. Lehet rosszul emlékszem, de nekem ez rémlik. Ellenben viszont a skype talán meg annyival, amennyi a csövön kifér...
Verba volant, scribere non scio.

#658 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 14:08

Idézet: DreamR - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 14:21

Azt mondjad, mi a gondod Cimbora!

Biztos van itt néhány versatus ember aki tud néked segíteni  :D

[On]
Fel tudod gyorsítani a torrentet?
Kifizeted az áram többletfogyasztásomat?
Kéne még egy klíma is.
[/On]

Vezetékes telefonból nem tudok mindent, mert még csak 29 éve foglakozom vele.
Pc-k távelérésével még csak 10éve, de nem akarom bekapcsolni.
Kéretik azt a témát befejezni.

#659 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 14:12

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 14:54

Egyébként pld. a hűtőt kihúzod a konnektorból mikor elmész dolgozni? Pedig az is tüzet okozhat ha éppen elromlik. De ott van pld. az üzenetrögzítős telefon meg a vezetéknélküli telefon bázisállomása mely szintén tüzet okozhat ha elromlik és mégsem húzzuk ki amikor elmegyünk.

Az amerikai rémfilmekben.

Az Acorp modem is csak villám hatására olvadt meg, de nem gyulladt ki.

Még ha tv-t hoztál volna példának, de szerinted azt jó bekapcsolva hagyni.

#660 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 17. 14:23

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 17., vasárnap - 15:12

Még ha tv-t hoztál volna példának, de szerinted azt jó bekapcsolva hagyni.

Ha mindennap használod akkor nem célszerű állandóan áramtalanítani mert a tápegység eleve úgy van tervezve, hogy a standby áramkör folyamatosan áram alatt van és az állandó áramtalanítás rövidíti a tápegység élettartamát ami ugyebár egy 150.000-300.000Ft-os készüléknél nem olcsó javítást eredményez.
Persze ha hosszabb ideig nincs használva akkor javasolt áramtalanítani hiszen minek menjen standby módban akkor ha nincs használva és még nyugodtan is alszik az ember  :)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.