HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 16. 09:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 20:31

Wake on lant támogató routerrel, power gomb megnyomására kellőképpen felkészített családtaggal, szomszéddal.

Úgy tűnik nem értitek az iróniát.  :(

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 20:38

Annak fogalma sincs a megabitekről, sokkal kisebb csomaguk van, meg marhára nem érdekli, ha ilyen lassú. Lehet fogalma sincs róla mit tud a vonala, de a router úgyis csak 1 megabiten megy, letöltés egy DSL-es júzertől meg pláne. Azt a napi 2 mp3-at meg kibírja.

Aki rinyál miatta, annak biza kis híján 24órásban mennek a p2p dolgok.

Tisztán és világosan kiderül, hogy továbbra is ilyen embereket láttok p2p-ezőkben:
Aki 24/7-ben tölt le 800GB-ot naponta, ha nem 40mbit/sec-kel jön akkor tépi a haját és persze a világ másik végén járva is csak azon jár az esze, hogy menedzselje távolról a letöltéseit, hogy kapcsolja ki/be a gépét...
:rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:

NEM akakor éjjel nappal letölteni, NEM akarok mindenhol ezzel foglalkozni, időzíteni, távolról bekapcsolgatni. Lesz*rom. Amit szeretnék, hogy értelmes sebességgel (már a sávszélesség ötöde, tizede is jó lenne) tudjak letölteni, akkor amikor én akarok... amikor eszembe jut. Mindezt azért, mert a szerződés aláírásakor nem láttam semmit, ami a felhasznált applikációkra vagy a netezésem időpontjára, szokásaira bárminemű megkötést tett volna.

Azt kell mondjam, sokkal jobban megértem a UPC hozzáállását mint a tiéteket!
A UPC-nek ez üzlet, fekete-fehér: jobban jár a korláttal, még ha köcsögség is... De hogy nektek mi a jó ebben az intoleráns, minden átlagos, néha letöltögető, még a régi forgalomkorláttal is bőven békében együttélő júzert a világ legnagyobb hálózatgyilkosának tekinteni és ezt hírdetni is... ezt fel nem foghatom...

Szerkesztette: vipisrac 2007. 06. 16. 09:58 -kor

#602 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 10:00

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 10:07

De ott a wines szoftver csak a táp saját szoftverének beállításához kellett, magát a beállítást a tápegység vezérlése tárolta. Olyan szoftver XP alá, amit a kolléga kérdezett, és (szünetmentes tápok, PLC vezérelt pneumatikus gombnyomogató ujjak és effélék használata nélkül) ÖNMAGA be tudná kapcsolni a gépet, nem létezik, nem is létezhet.

Ez így van. De megoldás van arra, amit alapvetően nem is akarunk.
Hiszen ő is csak azt kínál, amit mindenki el akar kerülni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#603 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 10:40

Idézet: jorgos - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 9:28

Egy kérdés azokhoz akik elitélik a p2p technológiát: Skype-t sem használtok?
A Skype ugyanazt a Peer-to-Peer technológiát alkalmazza, amely az online fájlcsere programok alapjául is szolgál.

Látsz itt olyat, aki elítéli a p2p technológiát?
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#604 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 16. 11:07

Idézet: moq - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 11:40

Látsz itt olyat, aki elítéli a p2p technológiát?

Az mondjuk érdekes, hogy én remote konfigolásokra és VPNre használom a p2p-t eléggé 24 órásban. Aztán mégis működik, mert ugye webes+udp csomagokkal dolgozik.
Make love not Wor.

#605 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 11:35

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 10:53

Amit szeretnék, hogy értelmes sebességgel (már a sávszélesség ötöde, tizede is jó lenne) tudjak letölteni, akkor amikor én akarok... amikor eszembe jut.

Nálam csúcsidőben is szinte teljes sávszélességgel jön a cucc. Lehet, hogy nem is csak a UPC-t kellene fikázni a gyatra p2p sávszélességetek miatt, hanem a többi torrentest is, akikkel egy headendre kerültetek. :)

#606 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 11:58

Mondjuk érdekes téma ez az éjszakára bekapcsolva hagyom a gépet módszer, tegnap este filmet néztem, és a közepén elszunnyadtam annak biztos tudatában, hogy ha véget ér a film, a BSPlayer kikapcsolja a gépet. Na, nem egészen így történt, véletlenül megnyitva maradt egy később befejezni és elküldeni vágyott emailem, úgyhogy addig nem volt hajlandó kikapcsolni a gép, amíg valaki le nem okézza a dújúvantuszévdöcséjndzsiz párbeszédpanelt. Mivel éjszakára zárjuk az ablakot a fokozódó szúnyog- és egyéb szárnyasrovar-invázió miatt, hajnal négykor csúnyán felriadtam a saját verítékemben. A gép vidáman zümmögött, és addigra már vagy negyven fok volt a szobában. :D

#607 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 12:43

kedves upc!! vegyetek sávot a jó k**** a*****, ne ilyen "it-manageres-kioktatós-priorizálós" maszlagot nyomjatok a pavasztoknak...

ha vesztek sávot tudtok bővíteni!!! de ti csak ilyen konkurrenciaharc :: "melyik szolgáltatónak gyorsabb a nete" PAPÍRON felfogást-üzlet-gazdaságpolitikát erőltettek.

HA VENNÉK TŐLETEK 5 MEGA LEFELÉ NETET, DCZEK ANYÁMMAL ÉN NEKI VAN FELFELÉ 5 MEGÁJA, AKKOR AZ ÁTVITELI SEBESSÉGNEK K***VÁRA 5 MEGÁNAK KELL LENNIE MOST ÉS KÉSŐBB IS!!!
VISZONT MIVEL NÁLATOK SZŰK A KERESZTMETSZET, ANNAK ELLENÉRE, HOGY ANYÁMNAK MEG NEKEM IS PAPÍRON OTT VAN AZ 5 MEGA, FELE-HARMADA LESZ A SEBESSÉG.
A CSALÁDOMNAK SZÖRNYEN SOK HOME VIDEÓJA VAN, FATER 10 MEGAPIXELLEL FÉNYKÉPEZ, NEM WAREZOLÁSRÓL VAN SZÓ, MIELŐTT IDEJÖN A PAPRIKAJANCSI MARKETINGES PR SZŐVIVŐTÖK MEGMAGYARÁZNI...

nagyon gáz amit csináltok, remélem az ügyfeleitek legalább fele elhúz a magentához (pedig ugye ők se piskóták), meg a felkapaszkodó wlanos mikrós kishalakhoz...

#608 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 12:48

Idézet: deuce - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 13:43

nagyon gáz amit csináltok, remélem az ügyfeleitek legalább fele elhúz a magentához (pedig ugye ők se piskóták), meg a felkapaszkodó wlanos mikrós kishalakhoz...

Fele ? Jó ha 10 %-át érdekli ez a p2p történet...

#609 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 12:54

Idézet: deuce - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 12:43

...

ez aztán intelligens hozzászólás volt
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#610 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 13:13

Idézet: deuce - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 13:43

meg a felkapaszkodó wlanos mikrós kishalakhoz...

Hát, kívánom neked, hogy csak egy hónapot kelljen eltöltened egy felkapaszkodó wlanos mikrós kishallal, lehet, hogy zokogva szaladsz vissza a UPC-hez...

#611 Felhasználó inaktív   Gizmoka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 13:20

Mennyit tudtok írni  :omg:
Már csak egy dolgot kéne megcsinálni...
Nappal nemkéne a feltöltést korlátozni!  :offtopic:
Letöltés jó ,de akkor a feltöltést minek is korlátozni?  :eek:
Ha 1 Mbit/s akkor legyen annyi ne pontosan 386Kbit/s....
Undorító  :Đ
További jó forumozást.
És a mihamarabbi javulást várjuk egy páran.  :down:
Üdvicsek Gizmo

Asus P5B Core2Duo 6330 [húzatva 2.3Ghz] Samsung 3Gb DDR2 800 Ram [húzatva] Sapphire HD4850 1024MB GDDR3 PCTV PRO Tvkártya Samsung 120Gb + Samsung 320Gb SATA II 16Mb Monitor : MAG 786PF , Sony G420 , Router : Edimax  BR-6574N Wireless Router     Nekem megfelel :)

#612 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 13:37

Idézet: deuce - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 12:43

kedves upc!! vegyetek sávot a jó k**** a*****, ne ilyen "it-manageres-kioktatós-priorizálós" maszlagot nyomjatok a pavasztoknak...

ha vesztek sávot tudtok bővíteni!!! de ti csak ilyen konkurrenciaharc :: "melyik szolgáltatónak gyorsabb a nete" PAPÍRON felfogást-üzlet-gazdaságpolitikát erőltettek.

HA VENNÉK TŐLETEK 5 MEGA LEFELÉ NETET, DCZEK ANYÁMMAL ÉN NEKI VAN FELFELÉ 5 MEGÁJA, AKKOR AZ ÁTVITELI SEBESSÉGNEK K***VÁRA 5 MEGÁNAK KELL LENNIE MOST ÉS KÉSŐBB IS!!!
VISZONT MIVEL NÁLATOK SZŰK A KERESZTMETSZET, ANNAK ELLENÉRE, HOGY ANYÁMNAK MEG NEKEM IS PAPÍRON OTT VAN AZ 5 MEGA, FELE-HARMADA LESZ A SEBESSÉG.
A CSALÁDOMNAK SZÖRNYEN SOK HOME VIDEÓJA VAN, FATER 10 MEGAPIXELLEL FÉNYKÉPEZ, NEM WAREZOLÁSRÓL VAN SZÓ, MIELŐTT IDEJÖN A PAPRIKAJANCSI MARKETINGES PR SZŐVIVŐTÖK MEGMAGYARÁZNI...

Csak azt magyarazd el nekem, hogy miert kell nekunk is elveznunk fantasztikus stilusodat?

Mert hogy az ugyfelszolgalaton meghallgatjak az egy dolog (penzt kapnak erte), de minket kimelj mar meg tole, ha egy mod van ra.
Talan olvass tobbet a topicban ne csak behanyni gyere erre es elotted is felsejlik majd nehany ok is, hogy miert is nem 5 mega az 5 mega.

#613 Felhasználó inaktív   chelloboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 16. 15:31

A torrent nálam napközben 400-600 kbps, este 600-800kbps-- atomstabil, jó seedek esetén a magasabb érték, a feltőltés mindig 100-115 kbps.

A weboldalak betöltése, megnyitása gyors minden időszakban.

Ha a hálózatmenedzselést így képzelte a UPC, akkor egye-fene, kiegyezek vele, mert bár nem 10mbps, de a fenti értékek stabilak, nem ingadoznak össze-vissza (legalábbis nálam- Dunaújváros, családi házas rész- igaz itt jobb, mert nem vagyunk olyan sokan egy kupacban, mint pl. egy paneles városrészben.)

#614 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 16:12

Nálam korlátozós időszakban max 50-60k, azért ennél egy kicsit remélem több kakaót adnak. Legalább lehetne annyi, mint régen, olyan 300k.

szerk:biztos sokan ismerik már a joost tv-t, ami p2p alapon működik egyelőre béta állapotban. Kb 2 hónapja nézem én is néha. Mostani tapasztalat, hogy az eddig akadásmentesen működő kép 5 mp-ként szakad, és a seekelési idő is jelentőssen megnőtt. És ez nem illegális p2p használat lenne, és nem csak csúcsidőn kívül nézném.

Szerkesztette: stark100 2007. 06. 16. 16:27 -kor

#615 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 16:52

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 8:07

Meséljek neked? Eddig úgy tűnt, hogy valamihez értesz, amibe beleszólsz.
Az APC szünetmentes tápom soros porton kommunikálva meg tudta tenni a Windows XP-vel, hogy bios-óra macera nélkül ki- és bekapcsolta a gépet a Winen futó szoftver beálításai alapján.
Anno, amikor "fórumlázas" lettem, akkor ilyennel tartottam magam kordában.

:omg:
Ember erről írtam. A soros porton a ring láb az amire bekapcsol a gép. Azok a szünetmentesek melyek rendelkeznek kommunikációs felülettel ami az általad említett szünetmentes esetén egy DB9 csatlakozó (nem soros port hanem csak egy 9 pontos csatlakozó melynek ha jól emlékszem 4 lába van bekötve és nem az RS232 szabvány szerint működik a kommunikáció ezért nem hívjuk klasszikusan soros portnak) képesek kommunikálni az op. rendszerrel ( pld. Linux, Unix, Novell, Windows). Az áramszünet kezdetekor a szünetmentes az egyik lábon 1 szintet ad melyet az op. rendszeren futó software, driver értelmez és lekapcsolási parancsot küld a rendszer felé (pld. adatbázis server-ek esetén a nyitott adatbázisok így lezárásra kerülnek és elkerülhető az adatsérülés).
A bekapcsolás pedig a soros port ring lábára adott 1ms idejű 1 szint esetén megtörténik.

Ha esetleg nem fogtad volna fel akkor a példámban felhozott soros porton csatlakoztatott modem is ezen a lábon kapcsolja be a gépet (ezért hívják ring-nek ezt a lábat) és azt is írtam ugyebár, hogy az aki ért az elektronikához bármilyen egyedi módon képes kihasználni ezt a lehetőséget.

Idézet

Bármit találsz ki, az eredmény mindig egy felügyelet nélkül hagyott gép.

Ugye, hogy nem figyelsz  :D  Ez az egész azért került terítékre mert voltak akik a villanyszámla miatt aggódtak. Na erre írtam ezeket hiszen így elkerülhető, hogy folyamatosan menjen a gép.
Szóval nem felügyeletről volt szó hanem arról, hogy hogyan csökkentsük a villanyszámlát  :omg:

Máskor jobb lenne ha jobban figyelnél arra, hogy mit írok ill. ha nem érted akkor kérdezz vissza.  :reklamacio:

Szerk:
És, hogy képbe legyél az alábbi ábrán van az APC szünetmentes DB9 csatlakozó bekötési rajza:
Kép

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 16. 17:07 -kor

#616 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 17:37

Annyira felesleges ez a sorosportos, bekapcsolos tema... amikor hasznalom, akkor menjen a hatterben normalisan. Az a normalis, hogy amikor amugyis hasznalom a gepet, akkor ezek a le/feltoltesek is futnak... es altalaban legyen is eleg ennyi ido. Csak akkor fut ejjel, ha nagyon szukseg van ra... Nem akarok nonstop, vagy felugyelet nelkul uzemelo gepet a p2p miatt. Plane, hogy nem bonyolitok akkora forgalmat, ami ilyen sok gepidot kovetelne. Es ugy gondolom, hogy a tobbseg is igy van vele.

Tenyleg nem ertem, miert kell ez a korlatozas, ha amugyis FUP van. Gondolom az akkora, hogy az az alatt uzemelo user meg belefer a budzsebe. Aki nem eri el, azt nem fair korlatozni, hiszen a szabalyokat betartja.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#617 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 18:27

Ha a szolgáltató úgy ítéli meg, hogy a rendszer működéséhez szükséges megtenni bizonyos lépéseket, akkor meg is fogja tenni, legyen az korlátozás, vagy FUP, vagy bármi. Ez ellen fölösleges ennyi oldalon keresztül dumálni. Nem tiltott le semmit, ha lassabban jön, hát majd leér, akkor is ingyen lesz.  :D
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#618 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 19:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 17:52

Ember erről írtam.

Ember! Mások meg arról, hogy ez a kutyát nem érdekli.
Jogomban áll a bekapcsolt számítógépemen a kifizetett előfizetésemen az internetet használni.
Nem akkor, amikor nem vagyok otthon, és ki van kapcsolva a gép.
Ha lemondom az előfizetést, a villanyszámla is kisebb lesz.
Ennyi.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#619 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 16. 19:43

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 16., szombat - 20:37

Ember! Mások meg arról, hogy ez a kutyát nem érdekli.
Jogomban áll a bekapcsolt számítógépemen a kifizetett előfizetésemen az internetet használni.
Nem akkor, amikor nem vagyok otthon, és ki van kapcsolva a gép.
Ha lemondom az előfizetést, a villanyszámla is kisebb lesz.
Ennyi.

ha a gép uannyit megy mint előtte, akkor is v. 300-400 Ft-t spórolhatsz :)
kb annyit zabál a modem.

Szerkesztette: Uthenger 2007. 06. 16. 19:45 -kor

#620 Felhasználó inaktív   mahdib 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 16. 21:11

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 17:35

Biztos voltam, hogy a mézesmadzag korlátelengedés nem volt véletlen, mert ezekszerint nem merték megkockáztatni a bukta tárgyalásokat a a felmondás jogosságával kapcsolatban.

A korlátelengedés nem mézedmadzag volt és nem a bukta tárgyalások elkerülése végett volt.

Azért volt rá szükség, mert
- a hálózati forgalom elemzését ellátó eszközöket kellett bővíteni (hogy bírják a nagyobb sávszélt)
- a konfigokat finomhangolni (hogy ne ilyen ökölszabályszerűen korlátozzon, hanem engedjen lazábbra, ha tud)
- mintát venni a korlátozás nélküli forgalomból, hogy legyen mire alapozni az új szabályrendszert

:sandor:

de nem muszály elhinni

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 7:17

Elfogadom, hogy a rendszer terhelt, de azt is tudom, hogy egy jogász fizetéséből már lehetne fejleszteni, és feltételezem nem egy dolgozik a cégnél. (ez a főnökség sara)

Egy jogász fizetéséből nemigen. Inkább 100 jogász fizetése kellene 1db bővítéshez. De sebaj...  :Đ

Szerkesztette: mahdib 2007. 06. 16. 21:15 -kor

"May thy knife chip and shatter!"

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »