HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 06. 22:44

igaz majd kipróbálom holnap napközben is

#42 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 22:48

Idézet: Lazsa - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 19:44

bár megjegyzem, a tv adás is el-el meneget, kicsit viharszerű van a környéken, lehet az sem jó, hogyha rángatja a hálót a fejállomás

net az 5-ös skálán mérve 5-6  :respect:

Várpalota

Jelenleg nálam is :)

(Tési domb..)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#43 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 22:50

Idézet: pacee22 - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 23:12

torrent végre megy rendesen ;)

Érdekes stílusban.
Ami hozzám 10-15 között jön, az 40-60 között megy most is.
Gyakorlatilag már megelőzött olyan, aki 2 nappal későb kezdte a töltést, csak épp más (hazai) szolgáltatónál van.
Aki ugyanennél, oda szintén alig megy az adat. A külföldihez meg a tízszeresével is megy.

Csatolt fájl:

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#44 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 06:43

sziasztok!

főbérlőm "jóvoltából" (nem adott fel egy csekket, amire megkapta a pénzt anno....) lekorlátozott a Júpíszi.
teljesen érthető lépés, rendezve is lesz a számla, a kérdésem mindösszesen annyi lenne, a jelenleg érvényes ÁSZF szerint korlátozhat-e 5M/sec-es sebesség mellett 1,5-2,0k/sec-re, mert ez a "sebesség" kissé nevetséges, még korlátozásról lévén szó, abban az esetben is.
próbáltam online chat-en egy ügyintézővel érdemben beszélni a minimális sebességről, de nem volt a dolgokkal tisztában, terelt rendesen.
milyen sebességre korlátozhatnak le, mert a 7végére ittmaradok jelen állás szerint ezzel a 2k/sec-kel, és munkaeszközöm(is) az internet.
köszönöm a válaszokat. :confused:
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Juan Manuel Fangio&  the Maserati 250F
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#45 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 06:49

Idézet: minimize - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 7:43

sziasztok!

főbérlőm "jóvoltából" (nem adott fel egy csekket, amire megkapta a pénzt anno....) lekorlátozott a Júpíszi.
teljesen érthető lépés, rendezve is lesz a számla, a kérdésem mindösszesen annyi lenne, a jelenleg érvényes ÁSZF szerint korlátozhat-e 5M/sec-es sebesség mellett 1,5-2,0k/sec-re, mert ez a "sebesség" kissé nevetséges, még korlátozásról lévén szó, abban az esetben is.
próbáltam online chat-en egy ügyintézővel érdemben beszélni a minimális sebességről, de nem volt a dolgokkal tisztában, terelt rendesen.
milyen sebességre korlátozhatnak le, mert a 7végére ittmaradok jelen állás szerint ezzel a 2k/sec-kel, és munkaeszközöm(is) az internet.
köszönöm a válaszokat. :confused:

igen, tartozás miatt csomagtól függetlenül 16/16 Kbit-re korlátoznak, hogy emlékeztessenek hogy illik fizetni :D

szerk:
10.2 Díjtartozás miatti szolgáltatás-korlátozás
Amennyiben az Előfizetőnek a díjtartozásról szóló felszólításban megjelölt – legalább 30 (harminc) napos –
határidő lejártát követően is esedékes díjtartozása van, és az Előfizető nem adott az ilyen díjtartozások
fedezetére a Szolgáltatónak vagyoni biztosítékot, abban az esetben a Szolgáltató az Előfizető Internethozzáférését
korlátozhatja.
A Szolgáltatás korlátozása a jelen pont alkalmazása szempontjából az Elfizető által igénybe vett Internethozzáférési
csomaghoz rendelt adatátviteli sebesség 16 / 16 Kbit / sec-ra történő lassítását jelenti.

Szerkesztette: Uthenger 2007. 06. 07. 07:00 -kor

#46 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 07:32

Idézet: asdf - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 22:57

Tudom, jelen esetben amugy nem, de azert a youtube mar kinotte magat ahhoz, hogy ne legyen viszonyitasi alap. Nalam mar jo ideje a hataron billeg, h le tudja-e jatszani a videot anelkul, hogy megallna pufferelni...

amennyire én láttam, teljesen változó, van, amikor alig kezdem el nézni s megvan az egész, máskor pedig éppenhogycsak. ennek a hátteréről mit sem tudok, de sosem érdekelt annyira, hogy változtassak eme tényen.

a 40k-s korlát meg mégis miattam volt, mea culpa Kép (elfeledtem az általam több hónapja véghezvitt egyedi torrentkorlátozást, sőt az effélék létét is, mindig ez van, ezért sem szeretem használni, de néha kell, mert feleszi a sávszélt a többi elől egy-egy agresszívebb példány), pár nappal ezelőttig pedig valóban nem volt jó. de jópár napja az up tuti jó, a downt meg ugye a torrentjeim fényében nem tudhatom biztosra, hogy mennyi :)

#47 Felhasználó inaktív   Qabsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 07:32

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 20:19

Majd ha lesz hálózatmenedzsment, nem lesz terhelt. Tényleg.

Ez azt jelenti, amit már több helyről lehetett olvasni, hogy korlátozni fogják a p2p-t ?
Esetleg pár portot le is fognak tiltani ?
Mivel egy két helyen ahol ez kisérleti jelleggel üzemel már ilyen tapasztalatok vannak.
Az igazság igaza elvész az emberi igazság téves eszményének torzszüleményében.

#48 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 07:51

Idézet: Qabsz - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 8:32

Ez azt jelenti, amit már több helyről lehetett olvasni, hogy korlátozni fogják a p2p-t ?
Esetleg pár portot le is fognak tiltani ?
Mivel egy két helyen ahol ez kisérleti jelleggel üzemel már ilyen tapasztalatok vannak.

mindig is "korlátozva" volt a p2p, az összes valamire való szolgáltató "menedzseli", csak van aki látványosan, van aki kevésbé.
a portok le voltak-vannak tiltva, nsd írta hogy 135ös port, akinek van 1 kis gógyija, sztem felfogja hogy miért.
ami volt a homáron, hogy korlátoznak összevissza portokat, az szerintem nagy baromság, de a gyerek lovagolhatott legalább a témán :)

jövő hónaptól ugyis meglátjuk hogyan alakulnak a dolgok.

#49 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 07:52

sajnos nem vagyok egy átváltás-zseni, de ez akkor 2k/sec-et jelent korlátozás után??
mert akkor szerintem hétfőig inkább kihúzom a modemet...
33,6-os modemes időszak sejlik fel bennem, illetőleg a pumpa megy fel az agyamban, ennyit nem ér az egész... :(
szeptemberben költözünk végre a saját házunkba  párommal, szept. 26-án pont lejár az egy év Hűségnyilatkozat, elgondolkodom a folytatáson.... :(
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Juan Manuel Fangio&  the Maserati 250F
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#50 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 08:01

Idézet: minimize - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 8:52

sajnos nem vagyok egy átváltás-zseni, de ez akkor 2k/sec-et jelent korlátozás után??
33,6-os modemes időszak sejlik fel bennem, illetőleg a pumpa megy fel az agyamban, ennyit nem ér az egész... :(
szeptemberben költözünk végre a saját házunkba  párommal, szept. 26-án pont lejár az egy év Hűségnyilatkozat, elgondolkodom a folytatáson.... :(

igen, 16kbit az 2KB.

én nem akarom védeni a upc-t, de talán nem ők tehetnek arról hogy nem fizeti be a számlát a tulaj...
ha maradsz ha mész, arra figyelj hogy mindig befizessék a csekkeket, mert máshol sem szeretik a tartozást :) legfeljebb máshol addig felfüggesztik a loginod :D

#51 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 08:03

Idézet: minimize - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 8:52

Szerintem ezen ne lovagolj, a csekk nem lett befizetve, abszolút jogos a korlátozás. Hogy ez miattad vagy a főbérlőd miatt, az a UPC szempontjából irreleváns. Pont a használhatalansága a lényeg, mert az ösztönöz fizetésre. Ha 512 lenne a korlát, érdekelne valakit is? (sokan észre sem vennék...).

#52 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 08:06

Idézet: minimize - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 7:52

Ha gyorsan vissza szeretnéd kapcsoltatni a netet, akkor fizesd be a hátralékot személyesen egy ügyfélszolgálati irodában, és akkor még aznap visszakapcsolnak.
Ha pedig már befizetted a csekket, akkor meggyorsíthatod a visszakapcsolást, ha elfaxolod a csekk másolatát a upc-nek. A faxszámot nem tudom, hívd fel a 1221-et, ott megmondják.

Amúgy tényleg nem értem, hogy miért vagy azon felháborodva, hogy tartozás miatt minimális sebességre lettél korlátozva. Erről nem a upc tehet.

#53 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 08:09

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 8:03

Szerintem ezen ne lovagolj, a csekk nem lett befizetve, abszolút jogos a korlátozás. Hogy ez miattad vagy a főbérlőd miatt, az a UPC szempontjából irreleváns. Pont a használhatalansága a lényeg, mert az ösztönöz fizetésre. Ha 512 lenne a korlát, érdekelne valakit is? (sokan észre sem vennék...).

De hát nem értem, ha rendezve lett, akkor miért nincs azóta leszedve a korlát? Vagy hogy érti a "rendezést" ? Főbérlőt rendezte le fejszével? :D

Szerk.: Jahogy rendezve lesz és nem rendezve lett... Hm, korán van :D

Szerkesztette: moq 2007. 06. 07. 08:09 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#54 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 08:14

Idézet: moq - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 9:09

De hát nem értem, ha rendezve lett, akkor miért nincs azóta leszedve a korlát? Vagy hogy érti a "rendezést" ? Főbérlőt rendezte le fejszével? :D

Szerk.: Jahogy rendezve lesz és nem rendezve lett... Hm, korán van :D

Kép :)

#55 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 08:32

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 8:14

...

Két cukorral, kis tejjel. Köszi :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#56 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 08:55

Egyébként sosem értettem, hogy ha valakinek van interenete, miért szeret -igen perverz módon- sárga csekekkel Postára rohangálni. A csoportos beszedési megbízás (akár limitfigyeléssel) vagy a sima átutalás is annyira egyszerű, most már az összes banknak van netbankja.

#57 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 09:00

Idézet: moq - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 8:55

Egyébként sosem értettem, hogy ha valakinek van interenete, miért szeret -igen perverz módon- sárga csekekkel Postára rohangálni. A csoportos beszedési megbízás (akár limitfigyeléssel) vagy a sima átutalás is annyira egyszerű, most már az összes banknak van netbankja.

mert nem atutalassal kapja a fizeteset, vagy mert nem akarja az apeh orrara kotni, hogy kinek, es mit fizet be.
vagy mert a kokorszaki bankok pl lakashitelhez nem fogadnak el atutalast, csak csekket a kozuzemi szamlak melle.

#58 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 09:04

Most nezem mar firefox alatt is megy a forgalommeron a pontos kijelzes, ez gyors volt  :respect:

Csak nem hazakoltozott a forgalommeres nyugatrol? :)

Szerkesztette: repattila 2007. 06. 07. 09:05 -kor

#59 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 09:08

Idézet: diab303 - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 9:00

mert nem atutalassal kapja a fizeteset, vagy mert nem akarja az apeh orrara kotni, hogy kinek, es mit fizet be.
vagy mert a kokorszaki bankok pl lakashitelhez nem fogadnak el atutalast, csak csekket a kozuzemi szamlak melle.

:offtopic:
Sajnos jogos!
Bár van számlakivonat, amit meg ugye nem szivesen mutatjabe az ember, hogy mikor melyik atm-nél járt, hol vásárolt, stb... és nem garancia, hogy elfogadják.

Meg ugye a jó kis anomáliák:
2 évre visszamenőleg vezetékes telefon alapdíjat fizető számla hitelképessé tesz, ugyanilyen időszakra havi 80e feletti mobilszámla nem.
A bank egy külön állatfaj!

maxt

#60 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 07. 09:36

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 7., csütörtök - 10:08

Meg ugye a jó kis anomáliák:
2 évre visszamenőleg vezetékes telefon alapdíjat fizető számla hitelképessé tesz, ugyanilyen időszakra havi 80e feletti mobilszámla nem.
A bank egy külön állatfaj!

maxt

Igen, ezt valahogy sose értettem hogy mért vagy jó törlesztő ha fizeted a matávos telefont, míg ha 3-4szeresét fizeted más számlára az kutyát nem érdekli...

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.