HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 21. 19:20

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 20:13

Az is ott van:
193.239.149.1 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 10, fogadott = 10, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
    minimum = 17ms, maximum = 225ms, átlag = 111ms

Válasz 84.2.39.208: bájt=32 idő=75 ms TTL=57
84.2.39.208 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0 (0% veszteség),
    minimum = 32ms, maximum = 100ms, átlag = 71ms

Csak úgylátszik jó elrejtettem  :omg:

ui: Az első a bix, a második egy cod gameserver. Játszhatatlan :reklamacio:

jaje  :cool:

mán nem látok  :smoker:
Keeping the funk alive

#2042 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 23:10

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 16:14

Még van egy nap az egyhónapos türelmi időből amit az upc mondott a bővítésre. 
.....
Szerintetek holnapra megcsinálják :confused:

Szerinted???
Szerintem MI ügyefelek levagyunk :wc: !!!
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#2043 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 10:38

Idézet: HarryDEC - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 19:13

Az is ott van:
193.239.149.1 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 10, fogadott = 10, elveszett = 0 (0% veszteség),
    minimum = 17ms, maximum = 225ms, átlag = 111ms

Válasz  : bájt=32 idő=75 ms TTL=57
84.2.39.208 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0 (0% veszteség),
    minimum = 32ms, maximum = 100ms, átlag = 71ms

Csak úgylátszik jó elrejtettem  :omg:

ui: Az első a bix, a második egy cod gameserver. Játszhatatlan :reklamacio:

Én má' csak  aztnemtom, hogy miért kell szerencsétlen www.bix.hu webszervert pingelni mint az őrült. Az nem a BIX. :) Az ISZT BIX node az egy szép nagy Cisco switch, ami routingon meg switchingen kívül mást nemnagyon csinál, de főleg nem is látszik konkrétan. A vhakarmi.net.telekom.hu pont a fenti trace-en a T-Online első hopja az iszt-s bix node után. Nekem innen a 84.2.39.208 felé a legkisebb chelloról is 10msec az átlag ping válaszidőm.

#2044 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 12:51

Idézet: andrej - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 11:38

Én má' csak  aztnemtom, hogy miért kell szerencsétlen www.bix.hu webszervert pingelni mint az őrült. Az nem a BIX. :) Az ISZT BIX node az egy szép nagy Cisco switch, ami routingon meg switchingen kívül mást nemnagyon csinál, de főleg nem is látszik konkrétan. A vhakarmi.net.telekom.hu pont a fenti trace-en a T-Online első hopja az iszt-s bix node után. Nekem innen a 84.2.39.208 felé a legkisebb chelloról is 10msec az átlag ping válaszidőm.

nekem meg állandóan 15ms (mintha ADSL-nél lenne valami limit, hogy 15ms legyen mindig a késleltetésem)
:eek:

#2045 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 16:31

Idézet: andrej - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 10:38

Teljesen mindegy, mit pinggel  a lényeg látszik.
Te meg örűlhetsz a 10-es pingednek.
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#2046 Felhasználó inaktív   HarryDEC 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 20:40

Idézet: andrej - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 11:38

Pingelhetem a szomszéd házat is, de elöbb érek oda én gyalog   :eek: Cserélnék veled pingügyileg. :eek:

Szerkesztette: HarryDEC 2007. 09. 22. 20:41 -kor

#2047 Felhasználó inaktív   PBAPBA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 23. 01:59

Hát én nem mondom, hogy minden szép és jó nálunk Chello ügyben, de az ügyfélszolis csajokkal nekem csak pozitív tapasztalatom volt eddig.
Most legutóbb pénteken du 4-5 között lekorlátoztak számlatartozás miatt (jogosan). Azt mondjuk nem értem, miért pont péntek délután kell ezt tenni, hiszen ekkor már ügyfélszolgálati irodába sem tud az ember elmenni becsengetni a zsetont személyesen.
Ellenben a 1221-en szépen elmagyarázták, hogyan lesz gyorsan netem újra: csekk előkeres, postán befizet, e-mail-ben elküld nekik, telefonon felhívni őket, és akkor visszakapcsolnak. Úgyhogy elmásztam a zuglói TESCO-ba, befizettem, és e-mail-ben átküldtem. Kaptam róla visszaigazolást, felhívtam őket, és 5 perc múlva már ismét ment rendesen a net. Az ügyfélszolis csaj is ismét normális volt, mondta legyen modemreset, mer' úgy gyorsabb... szóval ez így okés volt. Na most egy ilyen visszakapcsolást próbáljon meg valaki a T-Online-nál elintézni. Hát nem ennyi idő, az biztos.

#2048 Felhasználó inaktív   heckler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 08:15

(offtopic on) Pedig T-Pont-os befizetésnél kb ugyanennyi, az összeg szinte azonnal megjelenik a számlázási rendszerükben, hazamegy, modemrestart, örül. Ha nincs a közelben, és befaxolsz befizetés igazolást, akkor max 24 óra, de itt embere válogatja, ha normálisan kéred, megmondod milyen számról küldted el, akkor megkeresik és ugyanilyen gyorsan megvan. Mondjuk mail-es megoldás a gyors visszakapcsolásra nincs, az viszont igaz. (offtopic off)

Szerkesztette: heckler 2007. 09. 23. 08:28 -kor

#2049 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 20:19

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 7:58

eleg perverz vagyok, de szabadidos tevekenysegkent atfutottam a 63 oldalas aszf pdf-et. a ping szo sehol nem szerepel, tehat nincs olyan hogy jo ping avagy rossz ping. nyilvan bongeszesnel/letoltesnel szinte mindegy, de cs:s-ben ha 10 meterenkent teleportalsz a tobbiek elott akkor repulsz a szerverrol :/ a masik: a garantalt minimalis le/feltoltesi sebesseg 100/32kbit/s!!! elmeletileg ha ezeket tudja a neted, minden a legnagyobb "rendben" van. megadtak a celerteket is, ez csomagonkent valtozo. pld extreme-nel 2mbit/s le iranyban. ki van kerem ez az aszf talalva nagyon...

nekem az ÜFSZ en azt merték állítani, hogy 192 a letöltési minimum, de szerintem lehet a fogyasztóvédelmet is illetve a hírközlési felügyeletet is lehet ne izzítani, ha ők az illetékesek,m ert valahol nagyon irreálisnak tartom, hogy egy 10 vagy 20 Mbit-es kapcsolat esetén még a 100-ad része mindíg elfogadható....mintha vennél egy autót azt mondják 7 litert fogyaszt, majd az apró betükben megtalálod, hogy akár 700 litert is ehet....de amikor folyamatosan 700 litert eszik 100-on akkor a gyár már tuti picsán rúgna mindenkit...már elnézést...szerintem teljesen elfogadhatatlan...lenne mondjuk a 10ede de nem 100ada...ezek után ha még vkit be is korlátoznak  :D lassan az ISDN-em anno gyorsabb volt ... :reklamacio:
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#2050 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 10:13

Idézet: Qpack - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 21:19

nekem az ÜFSZ en azt merték állítani, hogy 192 a letöltési minimum, de szerintem lehet a fogyasztóvédelmet is illetve a hírközlési felügyeletet is lehet ne izzítani, ha ők az illetékesek,m ert valahol nagyon irreálisnak tartom, hogy egy 10 vagy 20 Mbit-es kapcsolat esetén még a 100-ad része mindíg elfogadható....mintha vennél egy autót azt mondják 7 litert fogyaszt, majd az apró betükben megtalálod, hogy akár 700 litert is ehet....de amikor folyamatosan 700 litert eszik 100-on akkor a gyár már tuti picsán rúgna mindenkit...már elnézést...szerintem teljesen elfogadhatatlan...lenne mondjuk a 10ede de nem 100ada...ezek után ha még vkit be is korlátoznak  :D lassan az ISDN-em anno gyorsabb volt ... :reklamacio:

És azon gondolkoztál már hogy az aszf-eket ki hagyja jóvá?

NHH-nak hívják ha az ismereteim nem csalnak...

#2051 Felhasználó inaktív   Athos007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 10:59

Sziasztok!

A segítségeteket szeretnék kérni. Most költöztem új albérletbe, ahol van net-előfizetés, chello. Az eddigi lakónak ment a net (azstali géppel használta), én viszont nem tudom használni. A kábelmodem működik, csatlakoztattam a laptopomhoz, még egy USB-kábelt is telepítettem, de nem megy. A laptopon windows xp rendszerem van. A gép érzékeli a modemet, látom, hogy megvan a csatlakozás, kiírja, hogy van inernetkapcsolat, viszont hiába nyitom meg az explorert, nem hoz be egyetlen oldalt sem. Mi lehet a gond? A válaszokat előre is köszi!!!!

üdv!

#2052 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 24. 11:12

Idézet: Athos007 - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 11:59

Most költöztem új albérletbe, ahol van net-előfizetés, chello. Az eddigi lakónak ment a net (azstali géppel használta), én viszont nem tudom használni. A kábelmodem működik, csatlakoztattam a laptopomhoz,

Ehhez előző lakónak is kell a jelszava. USB kábellel ne szívjál, jó oda az UTP-s is, aztán ha IP-t kapott a laptop, akkor automatán be kellene jönni a Chello oldalának. Ha nem, akkor prov.chello.hu aztán ott beírod az előfizetői adatokat, ezzel aktiválod laptopodra a szolgáltatást. Aztán kiírja mit kell csinálni, modem kihúz/bedug, ilyenek.
Make love not Wor.

#2053 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 23:01

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 11:13

És azon gondolkoztál már hogy az aszf-eket ki hagyja jóvá?

NHH-nak hívják ha az ismereteim nem csalnak...

az lehet, de az ÁSZF ezen része nem módosult szerintem....már évek óta lehet ugyanez volt 768-as letöltésnél is mint, most 10Mbit-en is....és ez azért gáz, de mejd NSD remélem hozzászól, hogy régen mennyi is volt...

Szerkesztette: Qpack 2007. 09. 24. 23:01 -kor

---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#2054 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 06:25

Idézet: Qpack - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 0:01

az lehet, de az ÁSZF ezen része nem módosult szerintem....már évek óta lehet ugyanez volt 768-as letöltésnél is mint, most 10Mbit-en is....és ez azért gáz, de mejd NSD remélem hozzászól, hogy régen mennyi is volt...

A p2p korlát miatt nem is fogják korrigálni. Így nem lehet reklamálni ha ebbe belefér.

#2055 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 06:49

Idézet: Qpack - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 0:01

Ez egy best effort szolgáltatás, aminek egyik fő jelemzője, hogy maximálisan elérhető sávszélesség != garantált sávszélesség. Persze ha ekkora a különbség, az nem szép, de jogszerű. Azért azt senki ne mondja nekem, hogy az elérhető sávszél nem a maximális, hanem a garantált felé tendál...

#2056 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 07:15

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 7:49

Ez egy best effort szolgáltatás, aminek egyik fő jelemzője, hogy maximálisan elérhető sávszélesség != garantált sávszélesség. Persze ha ekkora a különbség, az nem szép, de jogszerű. Azért azt senki ne mondja nekem, hogy az elérhető sávszél nem a maximális, hanem a garantált felé tendál...

Amikor ÉN használnám, és amire ÉN használnám, akkor közelebb van a garantálthoz, mint az elérhetőhöz. Az én szememben és igényeim szerint arrafelé tendál :( .
Ja, persze csak böngészhetnék is 5mbittel...

#2057 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 10:35

Idézet: edk - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 8:15

Amikor ÉN használnám, és amire ÉN használnám, akkor közelebb van a garantálthoz, mint az elérhetőhöz. Az én szememben és igényeim szerint arrafelé tendál :( .
Ja, persze csak böngészhetnék is 5mbittel...

majd jön a chello p2p csomag, ami qrva drága lesz, de ott a p2p is jó sebességü lesz :D

#2058 Felhasználó inaktív   pcbrr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 17:41

hello,

egy ismerős tanácsot kért milyen netre fizessen elő, UPC kábeltv van neki bekötve, bár szüneteltetve jelenleg...

nem találtam sehol a chello oldalon, hogy most van-e még forgalomkorlát vagy sem? (minimum csomag)

illetve lehet-e normálisan torrentet használni a chello-val?

bocs mindenkitől, ha evidens dolgokat kérdeztem de kicsit hosszúúúú a topik.

#2059 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 17:53

Idézet: pcbrr - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 18:41

nem találtam sehol a chello oldalon, hogy most van-e még forgalomkorlát vagy sem? (minimum csomag)

illetve lehet-e normálisan torrentet használni a chello-val?

Nincs korlát a klasszikus értelemben. Fair Use Policy van, 3 hónap átlaga nem haladhatja meg a 750 Gb-t. De fent van a upc oldalán, az ÁSZF-ben. A torrentről pedig: elég, ha csak minden 2. oldalba véletlenszerűen beleolvasol  innen visszafelé.  ;)
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#2060 Felhasználó inaktív   asd5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 17:55

a chello mien időközönként váltja az userek ip címét???
és mikor volt a legutóbbi ip cím váltás??

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.