HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#2501 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 23. 22:15

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 22:29

tudod  a hűségszerződés

nos, még mindig igy is a csello a legjobb szerintem. ennyi penzert... Én régebben is csak iccaka töltöttem (bár, ez a megszokas talán a modemes idokbol maradt), mikor ugyse hasznalja senki. Ha nem töltene mindenki orrba szájba, hanem ésszeruen (és esszeru idopontok kozott), akkor ugyse tunik fel a korlat (amugy itt Én még nem is talalkoztam vele. Ugyanolyan sebességgel toltott torrentel reggel-délbe-este, és ezt három kulonbozo csellonal probaltam, egy legkisebbnél, egy 5 meg egy 20 megabitesnel), sőt, meg merem kockaztatni, hogy nem is lenne... Csak hát mindenki orrba szájba tölt, mintha muszaly lenne...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2502 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 22:18

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 22:15

nos, még mindig igy is a csello a legjobb szerintem. ennyi penzert... Én régebben is csak iccaka töltöttem (bár, ez a megszokas talán a modemes idokbol maradt), mikor ugyse hasznalja senki. Ha nem töltene mindenki orrba szájba, hanem ésszeruen (és esszeru idopontok kozott), akkor ugyse tunik fel a korlat (amugy itt Én még nem is talalkoztam vele. Ugyanolyan sebességgel toltott torrentel reggel-délbe-este, és ezt három kulonbozo csellonal probaltam, egy legkisebbnél, egy 5 meg egy 20 megabitesnel), sőt, meg merem kockaztatni, hogy nem is lenne... Csak hát mindenki orrba szájba tölt, mintha muszaly lenne...

Ésszerű időpont: jan:1 00.00-tól dec.31 23.59-ig  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2503 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 07:31

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 0:15

reggel délben este szeretnék 10 megával tölteni. pl 1-1 sorozat részt!
itt nem a napi 4-5 dvd-re gondolok, szóval gond az van, NSD nem is baj ha sokat hallgat, jó hirek mostanaban nem nagyon vannak :/

Szerkesztette: CyberLord 2007. 10. 24. 07:31 -kor

#2504 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 07:36

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 8:31

reggel délben este szeretnék 10 megával tölteni. pl 1-1 sorozat részt!
itt nem a napi 4-5 dvd-re gondolok, szóval gond az van, NSD nem is baj ha sokat hallgat, jó hirek mostanaban nem nagyon vannak :/

nos, mint irtam nem is azzal lenne a gond (szerintem), hogy hirtelenjebe letöltesz napkozbe egy sorozatot, hanem azok miatt, akik a fél internetet letöltöttek, éjjel nappal.
Szerintem ha ők nem lettek volna, nem lenne sávszél szabályzás sem.

Amugy ez a korlat videk fuggo? Itt nem nagyon érvényesul. Vagy majd bekapcsoljak ha nem birjak szuflaval?

#2505 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 08:13

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 7:36

hanem azok miatt, akik a fél internetet letöltöttek, éjjel nappal.
Szerintem ha ők nem lettek volna, nem lenne sávszél szabályzás sem.

Megjegyzem ők már régen szervert béreltek,vagy szervert csináltak,vagy megszöktek másik szolgáltatóhoz... :Đ

Ez a p2p szürés loller.

Amúgy eddig anyósom chellóját a külföldi sávszélessége (100kb/s???) miatt tartottuk,de neki is a jövő
hónapban lejár a hűsége aztán levált a legkisseb dijcsomagba,levelezéshez böngészéshez untig doszt elég...
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2506 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 08:20

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 9:13

Megjegyzem ők már régen szervert béreltek,vagy szervert csináltak,vagy megszöktek másik szolgáltatóhoz... :Đ

Ez a p2p szürés loller.

Amúgy eddig anyósom chellóját a külföldi sávszélessége (100kb/s???) miatt tartottuk,de neki is a jövő
hónapban lejár a hűsége aztán levált a legkisseb dijcsomagba,levelezéshez böngészéshez untig doszt elég...

Hát, Én a környezetembe nem ezt tapasztaltam. Vannak egypáran akik az egész internetet le akarják otthon tolteni. csak mert.

#2507 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 08:31

A Comcast durvábban nyomja a p2p menedzsmentjét:

http://it.news.hu/hir/lassitja_a_fajlcsere...zolgaltato.html

Idézet

A felhasználók jelzései nyomán már péntek óta terjedt az interneten az az információ, hogy a Comcast, Amerika legnagyobb kábel- és második számú internetszolgáltatója gátolja a BitTorrent használatát szolgáltatási területén (ez egyébként már az év eleje óta téma a Comcast esetében, csak a sajtó a felhasználók nagy számú visszajelzése miatt most figyelt fel rá). A folyamatosan özönlő kérdésekre és megkeresésekre a cég vezetői eleinte kitértek az egyenes válaszok elől, végül elismerték, hogy a p2p-s forgalmat bizonyos mértékig korlátozzák, hogy a nagymértékű adatáramlást „menedzseljék” – ahogyan Amy Banse, a Comcast képviselője fogalmazott.

A hangos felháborodást kiváltó hírek terjedése után az AP hírügynökség munkatársai tesztelték a Comcast hálózatát. A Jakab király-féle Bibliát (mivel ezt nem védi a szerzői jog) kívánták több helyen letölteni a BitTorrent segítségével, s azt tapasztalták, hogy két alkalommal sikertelen volt a próbálkozás, egy alkalommal pedig 10 perc után megállt a letöltés. Feltölteni egyszer sem sikerült. A más szolgáltatóknál elvégzett kontroll azt mutatta, hogy csak a Comcast akadályozza a BitTorrent használatát.

A további kutakodás során kiderült, hogy a Comcast a kanadai Sandvine Inc. termékéhez nagyon hasonló megoldást használ a forgalom menedzseléséhez (melynek során a letöltést nem gátolják, a feltöltést viszont lassítják) – habár az együttműködést sem a Comcast, sem a Sandvine vezetői nem erősítették meg.

E technológia segítségével ugyan nem akadályozzák meg teljesen a BitTorrent használatát, viszont a felhasználók egy részét „különleges” bánásmódban részesítik. Banse szerint azért került sor a korlátozásra, mivel a fogyasztók 99,9 százaléka átlagos módon használja a szolgáltatást (ők a szokásos tevékenységeket folytatják, e-maileznek, videókat és képeket töltenek fel és le stb.), ám a maradék 0,1 százalék „mértéktelenül” használja a hálózatot, s emiatt mások szenvednek kárt – ezt viszont a cég nem engedheti meg magának. Ha továbbra is az eddigi hatalmas mértékben kívánják lefoglalni a sávszélességet, akkor azt ajánlják nekik, váltsanak magasabb árú szolgáltatásra.

Az elemzők egy része szerint a hasonló hozzáállás súlyos csapás lehet az internetes forgalom és az előfizetők egyenlőségének elvére, ugyanakkor a BitTorrentet nem csak illegális letöltésekre használják fel, ezért a legális tartalmat megosztókat is büntetik az intézkedéssel (például a szintén p2p-alapú ingyenes televízió, a Joost működőse is kérdésessé válik így).

Az internetes forgalom bizonyos mértékű osztályozása („az adatáramlás priorizálása”) már Magyarországon is működik, ha más módszerekkel is: jelenleg a UPC – a Comcast vezetőinek indoklásához hasonló okokból – korlátozza csúcsidőben a „nagy fogyasztókat”.

#2508 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 08:39

Az a baj, hogy nem csak a "nagy" fogyasztókat korlátozzák.

#2509 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 08:40

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 9:13

és nem a chello topicban habzik a szájuk...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2510 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 08:46

/OFF
A gond legfőképpen:

a.)A p2p technológia ma még gyerekcipőben van.
b.)A p2p technológia alkalmas a leggyorsabb műsorszórási technológiákra.
c.)A bittorrenten kívül az átlagos telekommunikáció is p2p alapokra tér át.(pl.skype)
d.)A legstabilabb távközlési forma.

Érdemes szolgáltatói szinten baromi sok pénzt belefektetni a korlátozásba?

Eszembe jutnak az mp3 lejátszók és a divx lejátszók,ott is ment a harc a technológia ellen,de a gyártók hamar rájöttek a fogyasztói igények diktálnak....

Hogyisvanez?  :think:
/ON

#2511 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 24. 08:52

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 9:46

b.) meg ha a bix routeolna multicastot

d.) biztos vagy-é benne csak úgy?
Make love not Wor.

#2512 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 08:57

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 9:46

/OFF
A gond legfőképpen:

a.)A p2p technológia ma még gyerekcipőben van.
c.)A bittorrenten kívül az átlagos telekommunikáció is p2p alapokra tér át.(pl.skype)

Érdemes szolgáltatói szinten baromi sok pénzt belefektetni a korlátozásba?

Eszembe jutnak az mp3 lejátszók és a divx lejátszók,ott is ment a harc a technológia ellen,de a gyártók hamar rájöttek a fogyasztói igények diktálnak....

Hogyisvanez?  :think:
/ON

Nem általában a p2p technológiával hanem annak néhány implementációjával, aminek használatával a felhasználok kisebbsége az adatforgalom legnagyobb hányadát generálja az előfizetők nagy többségének kárára - mint pl a kazaa vagy a bittorrent. A skype is peer2peer, mégsincs hátrébb priorizálva, sőt, kifejezetten elöl van. A priorizálás nem egybites (p2p / nem-p2p), hanem protokoll/alkalmazásszinten menedzselhető. Így kifejezetten a nagy, szolgáltatói szinten összesítve akár 10% user által 50-70%-os sávszélhasználatot generáló alkalmazástípusra (BT, DC) lehet kihegyezni.

Nem kell és valóban nem is szabad a p2p technológiát démonizálni, de a köznyelvben ez azért a filecserélő alkalmazásokat jelenti, ezért használom én is ezt.

#2513 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 10:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 8:52

b.) meg ha a bix routeolna multicastot

d.) biztos vagy-é benne csak úgy?

Kedves Jahno  :D

Tudom,hogy nagyon sok területen elég széleskörű tapasztalattal rendelkezel.
Szakmai nagyságod rendszeresen megcsillantod,jómagam is sok tapasztalatot szereztem
irásaid által.  :up:

De amihez nem értesz..........

b.) d.) BIZTOS  :Đ

#2514 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 10:38

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 10:25

Kedves Jahno  :D

Tudom,hogy nagyon sok területen elég széleskörű tapasztalattal rendelkezel.
Szakmai nagyságod rendszeresen megcsillantod,jómagam is sok tapasztalatot szereztem
irásaid által.  :up:

De amihez nem értesz..........

Kezdjuk ott, hogy olyan nem letezik, hogy p2p technologia, ez egy alapelv nem technologia. Raadasul meg alapelvnek is eleg szabadon ertelmezett.

Meg azert hasonlitsd mar ossze egy vezetekes meg egy skype "telefon" megbizhatosagat, mielott kikialtod a  p2p alapu tavkozlest a legmegbizhatobbnak. A p2p rendszerek alapveto tulajdonsaga a megbizhatatlansag, a best effort jelleg.

Szerkesztette: repattila 2007. 10. 24. 10:38 -kor

#2515 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 10:47

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 11:25

Szóval egy otthoni ISDN2-es telefonnál stabilabb távközlési forma a p2p...

Ami mondjuk Beltávos vonalon menne ki Ausztráliába  :Đ
Make love not Wor.

#2516 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 13:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 11:47

Szóval egy otthoni ISDN2-es telefonnál stabilabb távközlési forma a p2p...

Ami mondjuk Beltávos vonalon menne ki Ausztráliába  :Đ

Nem érted, hogy nem értesz hozzá?  :D
Papesz

#2517 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 14:01

Idézet: repattila - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 11:38

Meg azert hasonlitsd mar ossze egy vezetekes meg egy skype "telefon" megbizhatosagat, mielott kikialtod a  p2p alapu tavkozlest a legmegbizhatobbnak.

Akkor magának is ez jutott eszébe, jóvan.
Make love not Wor.

#2518 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 14:09

Tegyük fel hogy ém a Joost-oz akarnám használni igen akarnám mert lehetetlen délután és éjfél között chello-val. Ezért nem bonthatnám fel a hüségszerződést a chelloval ? Mert végülis használhtatalan.

#2519 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 14:36

Idézet: laci85 - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 14:09

Tegyük fel hogy ém a Joost-oz akarnám használni igen akarnám mert lehetetlen délután és éjfél között chello-val. Ezért nem bonthatnám fel a hüségszerződést a chelloval ? Mert végülis használhtatalan.

Olvasd el pontosan mit irtal ala, abban szo sincs a Joost hasznalhatosagarol, mint szolgaltatasi kriteriumrol.

Olyasmiket fogsz talalni, hogy a minimum sebesseg a geped es a fejallomas kozott, meg max kesleltetes, amiket boven betartanak.

#2520 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 14:51

Idézet: repattila - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 15:36

Olyasmiket fogsz talalni, hogy a minimum sebesseg a geped es a fejallomas kozott, meg max kesleltetes, amiket boven betartanak.

Eleinte utáltam is érte az UPC-t, de rájöttem, a többi cég sokkal jobban takarózik ezekkel a feltételekkel, no meg nem utolsó sorban UPCnél műxik.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.