HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#2581 Felhasználó inaktív   Deviance 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:57

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 12:56

És ettől jobban fogod magad érezni?  :think:

max megkonnyebulok  ;)

hol van az ugyfelszam? :think:

Szerkesztette: Deviance 2007. 10. 25. 12:57 -kor

A helyesirasomert nem valalok feleloseget!

#2582 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:04

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 13:54

Itt is csak azt tudom írni, hogy amikor aláírtad a szerződést elfogadtad azt a tényt, hogy a szolgáltató egyoldalúan módosíthat. Ezek azok amiket az ember vagy bevállal vagy nem és akkor nem írja alá a szerződést (persze az össze szolgáltató így jár el ergo ha nem fogadod el akkor nuku net). Ezért kell figyelmesen mindent átolvasni mielőtt bármit is aláírunk. Ha meg neked az amit a UPC lépett nem jó és ez téged hátrányosan érintett akkor volt rá lehetőséged, hogy kiugorj minden kötelezettség nélkül. (erre volt a nyilvánosságra hozás és az életbelépés közti ablak)

És ekkor tette meg a upc azt, hogy ameddig a priorizálásras hivatkozva felmondhatod, addig engedte ahogy a csövön kifér.

#2583 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:07

Idézet: killa - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 12:46

Igaz utólag kiderült, hogy a upc már 2005 őszétől gondolkodott a priorizáláson.

Repül a pontos labda.Mert a qtya itt valék elásva.
NSD meg utólag:mindenről tudtunk csak nem szólhatok mert az álásommal..................

QL ez a totyik itt frankón megállt az idő.  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2584 Felhasználó inaktív   Atttesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:07

Hi

Csak nálam nem kerek valami egész délelöttől??? Eddig csak el le ment, de most van, hogy percekig se telefon se net. A modem csak a helyi címet kapja meg és 1-2 percig se kép se hang.

Viszont most legalább megy minden, böngészés fasza, ping, torrent ugyszintén. :) Csak ez a "szakadás" ne lenne.

#2585 Felhasználó inaktív   RYLiii 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:08

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Szerkesztette: RYLiii 2007. 10. 25. 13:08 -kor

#2586 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:10

Idézet: killa - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 14:04

És ekkor tette meg a upc azt, hogy ameddig a priorizálásras hivatkozva felmondhatod, addig engedte ahogy a csövön kifér.

A nyilvánosságra hozott ÁSZF már tartalmazta a korlátozás lehetőségét? Igen. Az, hogy még fizikailag nem alkalmazták csak egy dolog. Ott van a Digi-net melynél a múlt héten módosítottak azért mert beleírták a korlátozást. Most még nem korlátoznak de ha teszem azt 3 hónap múlva igen akkor senki nem szólhat egy szót sem hiszen ők publikussá tették a korlátozást tartalmazó módosítást.

#2587 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:16

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 12:44

Éjféltől délig free leech van, déltől éjfélig meg terhelésfüggő a priorizálás. Ha kevesen töltenek, jó eséllyel elnyúlik a freeleech koradélutánig is.

És egyébként miért fizetek én, aki déltől éjfélig használom a netet (akkor se mindig és végig) ugyanannyit a fele p2p sávszélért, mint az, aki éjféltől délig nyomatja? A kérdés költői, nem kell rá válaszolni.

A priorizálás csomagfüggő, mondjuk a max elérhető sávszél százalékában? Vagy akinek minimumja (lightja) van, az jó eséllyel ki tudja hajtani 100%-osan? Erre lehet válaszolni, bár én tudom a választ.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2588 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 14:10

A nyilvánosságra hozott ÁSZF már tartalmazta a korlátozás lehetőségét? Igen. Az, hogy még fizikailag nem alkalmazták csak egy dolog. Ott van a Digi-net melynél a múlt héten módosítottak azért mert beleírták a korlátozást. Most még nem korlátoznak de ha teszem azt 3 hónap múlva igen akkor senki nem szólhat egy szót sem hiszen ők publikussá tették a korlátozást tartalmazó módosítást.

Egy idézet nsd-től: Ráadásul ha hűséged van, csak akkor mondhatod fel, ha a kapott kedvezményeket érinti az ászf változás: pl havidíj vagy egyszeri kedvezmény. Egyébként sima hűségbontásnak minősül.

#2589 Felhasználó inaktív   Deviance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:24

Idézet: killa - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 13:21

Egy idézet nsd-től: Ráadásul ha hűséged van, csak akkor mondhatod fel, ha a kapott kedvezményeket érinti az ászf változás: pl havidíj vagy egyszeri kedvezmény. Egyébként sima hűségbontásnak minősül.

50.000ft a szerzodes felbontasa
A helyesirasomert nem valalok feleloseget!

#2590 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:27

Idézet: Deviance - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 14:24

Nekem most 150 ezer lenne.

#2591 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:30

Idézet: killa - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 14:21

Egy idézet nsd-től:   Ráadásul ha hűséged van, csak akkor mondhatod fel, ha a kapott kedvezményeket érinti az ászf változás: pl havidíj vagy egyszeri kedvezmény. Egyébként sima hűségbontásnak minősül.

És szerinted miért van ez így megfogalmazva? Csak így lehet kényszerítően benntartani az ügyfelet akkor amikor jelentős kedvezményt ad a szolgáltató. Tudom, hogy ronda dolog de sajna ez van és nem csak a UPC-nél meg nem csak net szolgáltatóknál hanem mindenütt. Mert ugye kaphatsz 100FT-ért mobilt meg kinyalják a segged csak éppen kötelezd el magad hosszú évekre. Neked nem kell kifizetni a belépési horribilis összegeket meg egyebeket cserébe el kell kötelezned magad évekre előre. Nem kötelező de akkor teljes bekötési díj meg egyebek viszont cserébe 100% szabadság mert bármikor lemondhatod következmények nélkül. Ez ennyire egyszerű. Szeretjük, nem szeretjük ez van az össze telekommunikációs szolgáltatónál.

Szerk:
Feltehetően a Digi-nél is lesz ilyen hűség mert az ÁSZF-ben már hivatkoznak rá a felmondásoknál.

Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 25. 13:33 -kor

#2592 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:33

Idézet: Deviance - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 14:24

A szerződés felbontása mindenkinél más összegbe kerül.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2593 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:35

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 10:37

A p2p korlát a hálózat sávszélességének megfelelő biztosítása miatt van. Ennek semmi köze a havi 250GB-hoz. A p2p korlátozás nem azért van, hogy csak kevés mennyiséget lehessen letölteni hanem azért, hogy maradjon elegendő sávszélesség másoknak is.

Érdekes de mikor volt 5 nap hogy feloldották a p2p korlátot akkor se volt semmi baj mindenki írta hogy JÓ.
Ha meg nem tudják kiszolgálni minek emeltek (jo tudom az adsl-t emelték nekik meg még nagyobbat kellett hazudni) inkább lenne a max csomag 5mbit/1mbit és kész de ne horrorisztikus árron.
UPC  :box2:

#2594 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:35

folytatás itt

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128