HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#1541 Felhasználó inaktív   forever68 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 04. 22:47

Idézet: suprnova - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 23:28

Hali! 1 apró problémám van, MSI neo-fisr 875p alaplap bios beállításában van egy ilyen rész hogy: C000, 32k shadow lehetőségek Disabled: the specified ROM is not copied to RAM; Enabled:the contents ofspecified ROM are copied to RAM for faster system performance; Cached:the contents of specified ROM are not only copied to RAM, the contents of the ROM area can be written to and read from cache memory. Nos mit jelent ez és hova állítsam h optimális legyen a teljesítmény??? Az angol részt vágom de mi ez a C000, 32k shadow???

előre is köszi bocs a terjengősségért  ;)

Hát ezt nem én fogom megválaszolni:)

#1542 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 04. 23:43

Idézet: forever68 - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 22:10

Csak egy problémám van , nem tudom megnyitni a sajátgépet azaz nem látom a vinyóim, de lehet hogy csak rossz helyen keresem... valami ötlet? :typing:
Hogy kell erre egyáltalán telepítení??:)))

Pontosan mire gondolsz? A win-es partícióra? Mountolni kéne.
(nem tudom, vmware alatt ez hogy néz ki, de a samba szervernek műxenie kell.)

Programtelepítés:
Kmenü (az a zöld gomb bal oldalon alul, ahol a win-ben a "start" található)  ;)
rendszer - Beállítás - Yast.
innen már megleled.

Mit akarsz telepíteni?

(Újfent elmondom a magamét: jobb lenne, ha nem egy emulált rendszert futtatnál, hanem feltelepítenéd "rendesen".)

#1543 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 01:11

Idézet: suprnova - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 22:28

Hali! 1 apró problémám van, MSI neo-fisr 875p alaplap bios beállításában...

A te biosod Linuxos?  :confused:  :D

#1544 Felhasználó inaktív   csabika1976 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 05. 11:11

Sziasztok !
Nekem egy olyan problémám lenne hogy a laptop (fujitsu siemens amilo k7600) hűtőventillátora linux alatt állandóan megy, míg xp alatt normálisan ki-be kapcsol.
Miért van ez?
Be lehet ezt állítani vhol?
Köszi előre is a választ.

#1545 Felhasználó inaktív   forever68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 14:57

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 0:43

Pontosan mire gondolsz? A win-es partícióra? Mountolni kéne.
(nem tudom, vmware alatt ez hogy néz ki, de a samba szervernek műxenie kell.)

Programtelepítés:
Kmenü (az a zöld gomb bal oldalon alul, ahol a win-ben a "start" található)  ;)
rendszer - Beállítás - Yast.
innen már megleled.

Mit akarsz telepíteni?

(Újfent elmondom a magamét: jobb lenne, ha nem egy emulált rendszert futtatnál, hanem feltelepítenéd "rendesen".)

Na egy kicsit elfáradtam tegnap óta a linuxot nyomkodom sukerült megszólaltani rajta az internetes rádióim, megy már vele a böngészés és felraktam az Amsn-t amivel messengerezni is tudtam aztán vettem észre hogy a gaim is rajta van. Na egy nagy problémám viszont van vele még pedig az hogy nem értem:) Ha windóznál letöltök valamit meg tudom határozni hogy hova töltse le melyik mappába stb, de ennél nem látom a meghatóim nem tudom miért pedig már mindent csináltam vele, egyáltalán mi az a samba, hol találom és hogy kell használni? :think:  Ja meg az a zöld kis gomb nálam a bal felső sarokban van.

Szerkesztette: forever68 2006. 02. 05. 14:59 -kor

#1546 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 15:05

Idézet: forever68 - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 22:47

Hát ezt nem én fogom megválaszolni:)

régen még a DOS időkben arendszerben csak 1Mega RAM lehetett. a DOS időkben az OS egy jelentős része a bIOS-ban volt, lényegét tekintve a DOS driverei laknak a BIOS-ban. Ha nem shadowzol akkor több RAM-od marad a programoknak, cseérbe az I/O műveletek a lényegesen lassabb biosból futnak. A Modern, 32/64 bites OS-ek már nem használják a BIOS-t, saját drivereik vannak, amit induláskor a diszkről töltenek be. Igy neked ezt DISABLED-re kell állítanod. C000-n egyébként a VGA BIOS lakik. gondolom van VGA driver telepítve nálad ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1547 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 16:12

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. febr. 4., szombat - 14:33

Ha csak a partíciós adatok lettek törölve, akkor linuxos fdiskkel visszaírva ugyanazokat az értékeket látnia kell az adatokat a rendszernek.

Nézegetem az fdsik manját de nem tudom eldönteni hogy pontosan miylen kapcsolókra van szükség a particiós tábla vissza állításához. Kísérletezni meg nem akarok mivel azzal azt kockáztatnám, hogy teljesen elszáll az adat.
fdisk -l -re a következőt kapom:
Disk /dev/sda: 262 MB, 262144000 bytes
9 heads, 56 sectors/track, 1015 cylinders
Units = cylinders of 504 * 512 = 258048 bytes
Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System

Tudnál kérlek abba segíteni hogy milyen kapcsolókat használjak? Köszi.

#1548 Felhasználó inaktív   suprnova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 16:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 15:05

régen még a DOS időkben arendszerben csak 1Mega RAM lehetett. a DOS időkben az OS egy jelentős része a bIOS-ban volt, lényegét tekintve a DOS driverei laknak a BIOS-ban. Ha nem shadowzol akkor több RAM-od marad a programoknak, cseérbe az I/O műveletek a lényegesen lassabb biosból futnak. A Modern, 32/64 bites OS-ek már nem használják a BIOS-t, saját drivereik vannak, amit induláskor a diszkről töltenek be. Igy neked ezt DISABLED-re kell állítanod. C000-n egyébként a VGA BIOS lakik. gondolom van VGA driver telepítve nálad ;)

Nagyon szépen köszi :respect:  Egyébként ez eddig enable-ra volt állítva, ez okozhatott 1x 2x újraindulást??? Mert nem tudom miért de az IC7-es alaplapom tökéletesen működött, ugyan ezekkel a szoftverekkel, addig amíg be nem xart :) és amióta ez az MSI van néha újraindul a gép és a windows súlyos hiba után áll helyre című iromány van... Win xp + sp2-vel nyomom, ja én megvettem, úgyhogy nem kalóz a cucc :cool: ha ez számít vmit.

#1549 Felhasználó inaktív   SDN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 16:52

Idézet: forever68 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 15:57

Na egy kicsit elfáradtam tegnap óta a linuxot nyomkodom sukerült megszólaltani rajta az internetes rádióim, megy már vele a böngészés és felraktam az Amsn-t amivel messengerezni is tudtam aztán vettem észre hogy a gaim is rajta van. Na egy nagy problémám viszont van vele még pedig az hogy nem értem:) Ha windóznál letöltök valamit meg tudom határozni hogy hova töltse le melyik mappába stb, de ennél nem látom a meghatóim nem tudom miért pedig már mindent csináltam vele, egyáltalán mi az a samba, hol találom és hogy kell használni? :think:  Ja meg az a zöld kis gomb nálam a bal felső sarokban van.

Már írta valaki ennek nem sok köze lesz a linuxhoz. A windowsodon kell megosztást csinálni. Linuxon kell egy samba kliens azzal láthatod a host rendszeren megosztott dolgokat. (ezt a kde fájl kezelője biztos tudja)

Fogalmam nincs windows alatt pontosan, hogy kellene mindezt. Valami leírás csak van a vmware-hez.

#1550 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 17:12

Idézet: forever68 - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 15:57

Ha windóznál letöltök valamit meg tudom határozni hogy hova töltse le melyik mappába stb, de ennél nem látom a meghatóim nem tudom miért

Itt is meg tudod adni, hová töltsön le. Ebből a szempontból az égegyvilágon semmi különbség nincs a két rendszer között.
Milyen meghajtók? A linuxon keresed a c: -t? ;)  Olyan nincs.
Van "/" (root, gyökérkönyvtár) és minden ez alá van rendelve. A linuxban mountolni kell a meghajtókat, nincsenek betűjelek. (Bár adhatsz neki, ha erre vágysz.  ;) )

#1551 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 17:58

Idézet: Öregszem - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 10:59

A leírás alapján próbáltad már?
README
Configuring TwinView

Elolvastam a tvout részt de értelmezését eltettem most hétvégére, mivel tudtam hogy ezt nem 2 perces mutatvány beállítani. Egyenlőre próbálkozok...
Apropó találtam egy magyar leírást, pontosabban a te álltalad adott angol szöveg fordítsát itt ezen a linken. Mert bár az angolom egész jó, azért még is csak más édes anyanyelvemen olvasni, a műszaki halandzsát mint angolul.  ;)  :cool:
Egyenlőre ennyi.

#1552 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:40

Twinview: Na kérem szépen sikerült megoldani! Teljesen happy vagyok. A korábban irt honlap alapján valamint ezen a linken (new release here) található automatikus szkript generáló ürlappal kisakkozni a helyes beállítást. Ami esetemben a következő volt:

Idézet

Option  "TwinView"
Option  "TwinViewOrientation" "Clone"
Option      "MetaModes" "1024x768 , 1024x768"
Option  "SecondMonitorHorizSync" "48"
Option  "SecondMonitorVertRefresh" "60"
Option  "ConnectedMonitor" "DFP, TV"
Option  "TVStandard" "PAL-G"
Option  "TVOutFormat" "SVIDEO"                     
Option      "TVOverScan"  "0.5"
        Option      "NoLogo"
        Option      "HWcursor"
        Option      "CursorShadow"

Ezt az xorg konfignál a device részbe kell írni (pont ahogy a leírásba található). Az egyedüli dolog ami még nem tökéletes az az hogy így mind a 2 monitor 1024-be működik. De csak a "MetaModes" -nál kell egy kicsit variálni és máris ez is jó lesz és mindkét eszköz nativ felbontásba fog működni.  Csak ma már nincs kedvem ezzel molyolni.

Következő feladat a pendrive helyreállítása + egy kis grub beállítás de az utóbbit megpróbálom saját hatáskörömbe megoldani és nem terhelni a tisztlet forumozókat. Megyek is egykicsit grub konfigot olvasni. Bye

u.i: Aki tudja a helyes fdisk kapcsolót (pendrive helyre állításhoz lásd korábban) kérem ne tartsa magába. De nem sürgetésből mondom! Tök mindegy hogy holnap futtatom le vagy esetleg szerdán....

Mégegyszer Thx a linkekért. 

#1553 Felhasználó inaktív   csabika1976 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 06. 06:32

Sziasztok !
Nekem egy olyan problémám lenne hogy a laptop (fujitsu siemens amilo k7600) hűtőventillátora linux alatt állandóan megy, míg xp alatt normálisan ki-be kapcsol.
Miért van ez?

Mégegyszer lirtam mi a problémám,de sajnos nem kaptam senkitől megoldást!Tényleg senki nem tudja hogy miért van ez a probléma nálam?Köszönöm ha valaki segit végre

#1554 Felhasználó inaktív   alonso123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 08:23

Idézet: csabika1976 - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 5:32

Sziasztok !
Miért van ez?

Mégegyszer lirtam mi a problémám,de sajnos nem kaptam senkitől megoldást!Tényleg senki nem tudja hogy miért van ez a probléma nálam?Köszönöm ha valaki segit végre

Én nem értek a ventilátorokhoz de linux alatt van egy olyan program aminek ahardwre adatokat jeleniti meg. Pl: proci hőmérséklet, táp ellátás venti fordulat szám talán van neki vantilátor ford szabályozó modulja is. De tudom javasolni a guglit. : "linux fan control" Illetve a linuxos energia gazdálkodásnak kellene utánanézned ACPI. Továbbá helyedbe megnézném a biost is, hátha van valami venti szabályzó rész.

#1555 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 12:17

Idézet: csabika1976 - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 6:32

Sziasztok !
Miért van ez?

ACPI

#1556 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 14:30

Suse 10-essel lenne egy kis gondom. Elvan nagyon jól a gépen, egészen addig, amíg bele nem dugok az USB-be  (bt dongle) vagy a PCMCIA (ti chipes wifi ndiswrapper-al) csatiba valamit. Onnéttól kezdve mint az őrül elkezd swappolni, és nem is hagyja abba rebootig.
Mi lehet ennek vajon a kínja? :s

#1557 Felhasználó inaktív   sultan 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 06. 17:22

Üdv mindenki-net!
Telepítettem az új mandrívát de induláskor lefagy.
Ugyanezt csinálja a telepítéskor is ha a grafikus beállításkor tesztelek.
Hiba üzi nincs.
A megfagyot képernyő négy részben van, a felső kettő fekete az alső kettőben valami hasonló kép van mint a színes konzol.
Próbáltam csökkentettbe telepíteni vagy általánosabb grafikus kártya "drivert" megadni neki de semmi.
Ilyenkor mi van szerintetek?

#1558 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 17:41

Idézet: sultan - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 17:22

Üdv mindenki-net!
Telepítettem az új mandrívát de induláskor lefagy.
Ugyanezt csinálja a telepítéskor is ha a grafikus beállításkor tesztelek.
Hiba üzi nincs.
A megfagyot képernyő négy részben van, a felső kettő fekete az alső kettőben valami hasonló kép van mint a színes konzol.
Próbáltam csökkentettbe telepíteni vagy általánosabb grafikus kártya "drivert" megadni neki de semmi.
Ilyenkor mi van szerintetek?

Hi! ATi vagy nVidia kártya (VGA) van a gépben? Telepítéskor tudsz VESA módot választani? A disztró a Mandriva 2006? Az x halála után CTRL-ALT-F1 vagy CTRL-ALT-F2-vel át tudsz váltani az init 3-nak megfelelő karakteres üzemmódra?

#1559 Felhasználó inaktív   sultan 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 06. 18:02

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 17:41

Hi! ATi vagy nVidia kártya (VGA) van a gépben? Telepítéskor tudsz VESA módot választani? A disztró a Mandriva 2006? Az x halála után CTRL-ALT-F1 vagy CTRL-ALT-F2-vel át tudsz váltani az init 3-nak megfelelő karakteres üzemmódra?

Köszi a választ!
-nVidia geeforce 2
-ez a VESA -és mi ez- mód hol van a telepítőben?
-igen 2006
-ezt az init dolgot kipróbálom, gondolom itt lehetne finomítani a grafikus beállításon.
Egyébként a telepítő meseszép és sokkal egyszerűbb mint a suse 9.1., amit eddig használtam ezért tépem a hajam, h a célegyenesbe hasalok el.

#1560 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 18:18

Idézet: sultan - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 18:02

Egyébként a telepítő meseszép és sokkal egyszerűbb mint a suse 9.1., amit eddig használtam ezért tépem a hajam, h a célegyenesbe hasalok el.

És akkor az UHU-t még nem is láttad. Ha kipróbálnád az UHU 1.2-őt (a 2.0 már készül, de még nem jött ki), akkor mind a 10 újjad megnyalnád utána.  :lollypop:  :D Valószínűleg 0 gondod lenne az ilyen dolgokkal.

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.