HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#1561 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 06. 19:29

Idézet: bundas - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 14:30

Suse 10-essel lenne egy kis gondom. Elvan nagyon jól a gépen, egészen addig, amíg bele nem dugok az USB-be  (bt dongle) vagy a PCMCIA (ti chipes wifi ndiswrapper-al) csatiba valamit. Onnéttól kezdve mint az őrül elkezd swappolni, és nem is hagyja abba rebootig.
Mi lehet ennek vajon a kínja? :s

Fejlemény: ha boot közben be van dugva a BT és a WIFI, akkor nem lesz tőle baja, megy normálisan.
Ha kihúzom-visszadugom, az se gond.
De ha csak hosszabb idő múva dugom vissza a kártyát, akkor nekiáll darálni.

#1562 Felhasználó inaktív   tibierdrol 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 22:44

Régebben volt fent nálam SuSE, az rögtön indulás után elkezdett swapolni és nem is hagyta abba kikapcsolásig. Igaz akkor még kevesebb RAM volt a gépemben. RedHat, Debian, UHU nem csinált ilyet. Az okot csak sejtem. Az usb-s és pcmcia cuccok modulja mekkora? Ha nagy akkor lehet hogy annak a betöltése indít mozgást a ram és a swap között, és ha túl kevés a RAM akkor lehet hogy onnantól kénytelen mindig mindent ide-oda pakolni. Ha így van akkor próbálj meg valahogy memóriát felszabadítani, ha nem akkor passz.

#1563 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 23:11

Idézet: tibierdrol - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 22:44

Régebben volt fent nálam SuSE, az rögtön indulás után elkezdett swapolni és nem is hagyta abba kikapcsolásig. Igaz akkor még kevesebb RAM volt a gépemben. RedHat, Debian, UHU nem csinált ilyet. Az okot csak sejtem. Az usb-s és pcmcia cuccok modulja mekkora? Ha nagy akkor lehet hogy annak a betöltése indít mozgást a ram és a swap között, és ha túl kevés a RAM akkor lehet hogy onnantól kénytelen mindig mindent ide-oda pakolni. Ha így van akkor próbálj meg valahogy memóriát felszabadítani, ha nem akkor passz.

Ezt látatlanban kizárnám:
kroozo@zaphire:~$ du -sh /lib/modules/2.6.12-9-amd64-k8/kernel/
51M     /lib/modules/2.6.12-9-amd64-k8/kernel/

És ugye ebben benne van a holnapi nap is. Egy testreszabott fullextrás kernel sem hiszem, hogy 2.5-3 mega fölé menne...

Sajnos lehet, hogy az ndiswrapper tesz be. Hajlamos ufo effektet produkálni. Meg kellene nézni, hogy mi eszi a memot/procit.... Meg hogy mi van, ha kézzel kivagdosod a bűnösnek tűnő eszközök moduljait a kernelből, ha nekiáll kerepelni....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1564 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 16:49

Üdv az Uraknak!

Az egyik ismerősömnél van egy ősrégi PC ami egy szintén ősrégi telefonközpont (DOS-os) szofvereit futtatja. Régebben DOS alatt egy szoftver futott, most linux alatt DOS emulátoron két telefonközpontot is tud vezérelni.
Az alap egy minimál linux (ubuntu) , fapados ablakkezelővel (icewm).
Sajnos hiába van ups-en a masina, egy hosszabb áramszünetet így sem bír ki. Ilyenkor sajna kézzel be kell jelentkezni, és elindítani az ablakkezelőt, meg a DOS emulátorokat.
Arra kellene megoldás hogy induláskor legyen egy atomatikous login, majd indítsa el a (2db) DOS emulátort . Megoldható ez?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1565 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 18:04

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 16:49

Üdv az Uraknak!

Az egyik ismerősömnél van egy ősrégi PC ami egy szintén ősrégi telefonközpont (DOS-os) szofvereit futtatja. Régebben DOS alatt egy szoftver futott, most linux alatt DOS emulátoron két telefonközpontot is tud vezérelni.
Az alap egy minimál linux (ubuntu) , fapados ablakkezelővel (icewm).
Sajnos hiába van ups-en a masina, egy hosszabb áramszünetet így sem bír ki. Ilyenkor sajna kézzel be kell jelentkezni, és elindítani az ablakkezelőt, meg a DOS emulátorokat.
Arra kellene megoldás hogy induláskor legyen egy atomatikous login, majd indítsa el a (2db) DOS emulátort . Megoldható ez?

Igen. Felraksz egy gdmet vagy kdmet, abban lehet automatikus bejelentkezést csinálni, az icevmet meg megtanítod, hogy automatán indítsa el a két emulátort, mondjuk >>> ez <<< alapján....

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1566 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 21:17

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 19:04

Igen. Felraksz egy gdmet vagy kdmet, abban lehet automatikus bejelentkezést csinálni, az icevmet meg megtanítod, hogy automatán indítsa el a két emulátort, mondjuk >>> ez <<< alapján....

Köszi a tippeket, az icewm bütykölés úgy néz ki működik.
Az autologin-hez mindenképpen kell a kdm/gdm valamelyike, valami karcsúbb megoldás nem jöhet szóba? Keresgéletm kicsit és ezeket találtam, mivel (ahogy a tipic címe is mutatja) nem vagyok közeli viszonyban a linuxszal, nem tudom hogy használhatók-e valamire...
http://sourceforge.n...jects/mingetty/
http://easymamecab.m...l/autologin.htm
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1567 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 01:24

Vmware alatt felhúztam egy minimál Suse 9.3-at, a mingetty-t újabbra kellett cserélni és már ment is az autologin, ablakkezelőnek később telepítettem fvwm2-t, ezt sikerült úgy belőni hogy induláskor csak a dosbox-ok fussanak le. Hétfőn kipróbáljuk ubuntu alatt, remélem menni fog ott is... :)

#1568 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 12:28

Sziasztok! FEltettem a webmin-t (apt-get install webmin), de egyszerűen nem tudom előhozni. Mindíg file not found -ot mondd, mikor megnézném másik gépről. ( miniserv.conf -ba beírtam az ip -t, amiről próbálkozom. )

#1569 Felhasználó inaktív   Felisha 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 02. 23. 21:37

Sziasztok!

Egy egyszerűnek tűnő problémára keresek megoldást.
Egy cégnél szeretnénk "mellőzni" a Windows használatát, lehetőség szerint teljesen.
A probléma a következő: vannak olyan programok (Terc King költségvetéskészítő program hardware kulcsokkal megáldva /nincs Linuxos változata/, ABBYY FineReader /OCR/ ) amik nélkülözhetetlenek a munkához, de - tudtommal - nem mennek Linuxon.  Tudna valaki tanácsot adni ennek a megoldására?

Bocs, ha ez esetleg nem vág témába, valszeg béna is vagyok kicsit a fórumozásban. Előre is köszi!
=IF(kérdés=hülyeség;(IF((And("Végiggondoltad";"Hülyeségnek gondolod"));"Ne vedd figyelembe";"Ne szólj be!"));"Akkor sem MUSZÁLY reagálni")

#1570 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 13:13

Üdv.!

Következő a kérdés:

Adott egy cégnél sok win-s gép.
Most fogom újrahúzni őket. A rendszer particiókat le szeretném menteni.
Jelenleg 15G-s particiók vannak, de a tényleges adat kb. 2-3G.
"dd" parancsal gondoltam, hogy le-dump-olom, de sajnos Ő az egész particiót csinálná.
Ghost-ot meg nem fog venni a cég (35 gépre)
Esetleg tudtok valami megoldás, hogy csak a tényleges adatokat szedjem le és esetleges vinyó elszállás után könnyen visza tudjam építeni a rendszert?

Előre is kösz.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1571 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 24. 13:35

proftpd -nél hogy állítsam az umask -ot, hogy ha azt szeretném, hogy a feltöltött fájlok is 755 -ös attribbal kerüljenek fel? már 1000 kombinációt kipróbáltam, és nem sikerül.

#1572 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 09:04

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 13:13

Üdv.!

Következő a kérdés:

"dd" parancsal gondoltam, hogy le-dump-olom, de sajnos Ő az egész particiót csinálná.
Esetleg tudtok valami megoldás, hogy csak a tényleges adatokat szedjem le és esetleges vinyó elszállás után könnyen visza tudjam építeni a rendszert?

Előre is kösz.

Senki? :(
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1573 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 27. 09:16

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 9:04

Megtöltöd a végét nullákkal, és targizized, ami a ddből kijön....

#1574 Felhasználó inaktív   kms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 09:52

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 22:17

Köszi a tippeket, az icewm bütykölés úgy néz ki működik.
Az autologin-hez mindenképpen kell a kdm/gdm valamelyike, valami karcsúbb megoldás nem jöhet szóba? Keresgéletm kicsit és ezeket találtam, mivel (ahogy a tipic címe is mutatja) nem vagyok közeli viszonyban a linuxszal, nem tudom hogy használhatók-e valamire...
http://sourceforge.n...jects/mingetty/
http://easymamecab.m...l/autologin.htm

Szia!

Igaz, most már márc.1 van, és lehet kicsit későn írok, de egy ugyanilyen autologinos problémát sikerült megoldanom kb másfél hete.

A megoldandó: linux bootoljon be / startx / icewm / rdesktop

A megoldás pedig:

$ vim /etc/inittab
#6:respawn:/sbin/getty 38400 tty6
6:respawn:/sbin/getty -n -l /sbin/log_me_in.sh 38400 tty6
:wq

$vim /sbin/log_me_in.sh &&chmod 700 /sbin/log_me_in.sh
#!/bin/sh
su - autouser

$ vim ~autouser/.bash_profile
if [ -z "$DISPLAY" ] && [ $(tty) == /dev/tty6 ]; then
  startx
fi

Ha esetleg elindul xdm vagy ilyesmi, akkor 'startx -- :1'.

és végül:
$ vim ~autologin/.xinitrc
rdesktop -u .... &
icewm

Ezzel nekem gond nélkül bejelentkezik linuxba, X-re, majd nyit egy TerminalClient-et.

Jó szórakozást hozzá  :)

Üdv: ::kms::
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.
"Aki tud, és tudja, hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek.
Aki tud, és nem tudja, hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok.
Aki nem tud, és tudja, hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok.
Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az hülye. Azt hagyjátok ..."

#1575 Felhasználó inaktív   kms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 09:56

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. febr. 27., hétfő - 10:04

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. febr. 24., péntek - 13:13

Üdv.!

Következő a kérdés:

Előre is kösz.

Szia!

Esetleg a partimage csomag megoldja a problémát.

Üdv: ::kms::
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét.

#1576 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 11:29

Helló Mindenkinek!

Itt a legújabb láma - jelentkezem!!!

Következő a kérdés eddig SUSE Linux 9.3-at használtam érdemes áttérni a gentoo-ra vagy az ubuntu-re???

Mi az a kernel fordítás?

Válaszokat előre is kösz!
Akváriumot mindenkinek - Akvaristák ide

#1577 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 12:17

Idézet: lakisoft - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 11:29

Helló Mindenkinek!

Itt a legújabb láma - jelentkezem!!!

Következő a kérdés eddig SUSE Linux 9.3-at használtam érdemes áttérni a gentoo-ra vagy az ubuntu-re???

Mi az a kernel fordítás?

Válaszokat előre is kösz!

A kérdéseid alapján: nem.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1578 Felhasználó inaktív   kms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 14:18

Idézet: lakisoft - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 11:29

(...)

Mi az a kernel fordítás?
(...)

Szia!

Az áttérést egyelőre nem javaslom, az olvasást igen:
Tudnivalók a kernelről

::kms::

#1579 Felhasználó inaktív   Cafat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 12:25

Sziasztok!
Nemrég telepítetem a Suse Linux 9.2-t. A problémám az lenne, h az asztal felbontása csupán 800x600, és nem is tudom nagyobbra állítani. A YOU segítségével telepítettem az nvidia drivert, és következő indításkor nem indította el a grafikus felületet. Mi a teendőm?
Másik kérdés: A divxes filmeket hogyan lehet, vagy mivel érdemes lejátszani? Kell codecet, vagy vmi hasonlót telepíteni?
Hol találok vmi hasznos segédprogram gyűjteményt? Vagy használjam azokat a software ket, amik alapból a rendszerben vannak?
Teljesen kezdő vagyok, csupán szeretnék ismerkedni a linuxal.

Előre is köszönöm a válaszokat!

egy lelkes kezdő

#1580 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 06. 16:50

Hali! Segítség kellene. Helyzet a következő. A februári chip lemez mellékletén rajta van a Black Panther legújjabb verziója. Ki írtam cd-re, be is bootol de csak a kurzor villog a fekete képernyőn és semmi.Se menü, se hardver teszt, csak a fekete képernyő villogó kurzorral. Hibás az image fájl? Több lemezzel is kipróbáltam.
Jó barátság titka, a pontos elszámolás!

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.