HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#1601 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 12. 18:48

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 18:38

Félelmetes, hogy 2006-ban egy 64bit-es linux nem tud önerejéből mp3-at lejátszani.  :mad:
Ennyit a felhasználó barátságról. Egy tök hétköznapi dologhoz is olvasgatni kell 3 napot, hogy meg tudjam oldani.
Nincs valami olyan linux, amit nem kell plusz szarokkal bővíteni, hogy egy hétköznapi számítógépnek lehessen használmi? Mandriva linux milyen? Érdemes lámáknak használni olyat?

Valóban félelmetes, de nem azért mert "nem tud"... Ez politika. Mint az MS esetében. Ha jól emlékszem, a RedHat 8 már nem "tud" mp3-at, de ogg-ot igen... Persze ha felteszel 1 xmms-t, akkor OK. Tulajdonképpen arról van szó nagyjából, hogy a fenti funkciót "eltávolították", mindenféle okokra hivatkozva, utána lehet nézni. Elég érdekes volt.
Az UHU pl. simán jó desktop-nak, minden hétköznapi dologra.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1602 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 20:08

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 17:38

Félelmetes, hogy 2006-ban egy 64bit-es linux nem tud önerejéből mp3-at lejátszani.  :mad:
Ennyit a felhasználó barátságról. Egy tök hétköznapi dologhoz is olvasgatni kell 3 napot, hogy meg tudjam oldani.
Nincs valami olyan linux, amit nem kell plusz szarokkal bővíteni, hogy egy hétköznapi számítógépnek lehessen használmi? Mandriva linux milyen? Érdemes lámáknak használni olyat?

Félelmetes, hogy milyen gusztustalan a fraunhofer intézet által az mp3 mellé adott licensz.
De nem kell 3 napot olvasni, lehet használni windowst is. Nem kötelez rá senki...

Egyébként meg milyen 3 nap? http://www.google.co.hu/search?q=suse+10.0...lla:hu:official
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1603 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 21:46

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 20:08

Félelmetes, hogy milyen gusztustalan a fraunhofer intézet által az mp3 mellé adott licensz.
De nem kell 3 napot olvasni, lehet használni windowst is. Nem kötelez rá senki...

Egyébként meg milyen 3 nap? http://www.google.co.hu/search?q=suse+10.0...lla:hu:official

Köszönöm a segítséget. Tudom, hogy semmi nem kötelező, de gondoltam több mint 10 év windows használat után kipróbálom a linuxot. Első briós ez az mp3 dolog volt. Nem követtem az ogg és mp3 történetét a lunuxban, de evidensnek tartottam, hogy 2006-ban nem kell extra csomagok után keresgélni egy mp3 lejátszáshoz. Érdekes azért, hogy a Mandriva, BlackPanther gyárilag is képes rá. Suse 10.0 x86_64 az nem.  :mad:  Sajna nekem még nem olyan magától értetődő dolog a csomagok, modulok telepítése, mint Neked, ezért is a láma fórumba kérdeztem.  :omg:
Eddig buta voltam, de vettem egy 360 fokos fordulatot

#1604 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 22:31

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 21:46

Köszönöm a segítséget. Tudom, hogy semmi nem kötelező, de gondoltam több mint 10 év windows használat után kipróbálom a linuxot. Első briós ez az mp3 dolog volt. Nem követtem az ogg és mp3 történetét a lunuxban, de evidensnek tartottam, hogy 2006-ban nem kell extra csomagok után keresgélni egy mp3 lejátszáshoz. Érdekes azért, hogy a Mandriva, BlackPanther gyárilag is képes rá. Suse 10.0 x86_64 az nem.  :mad:  Sajna nekem még nem olyan magától értetődő dolog a csomagok, modulok telepítése, mint Neked, ezért is a láma fórumba kérdeztem.  :omg:

Hogy egyes disztrókban miért van, másokban meg miért nincs, arról az egyes disztrók jogi osztályait érdemes kérdezgetni.

Szép dolog, hogy te evidensnek tartasz dolgokat, meg hogy vannak előfeltételezéseid, csak ezek nem biztos, hogy helytállóak. Ami engem zavart ebben a postban, hogy te vagy a béna (,,Sajna nekem még nem olyan magától értetődő dolog a csomagok, modulok telepítése, mint Neked, ezért is a láma fórumba kérdeztem.''), de próbálod ráfogni a rendszerre, amit használni akarsz, hogy szar.  Meg kell tanulni használni, nincs mese, és ebben a windowsos beidegződések bizony zavaróak is lehetnek.

Ajánlott readme: http://unixlab.bsd.hu/LNW/index.html , már persze a google link mellett, amin ha nem is találsz esetleg rögtön megoldást, ha kicsit olvasod az első néhány linket, akkor lesz egy csomó olyan buzzword, ami alapján kellene találni megoldást.

Anno mikor én kezdtem, akkor kb 3 napot reszeltem, hogy egyáltalán elinduljon az X, aztán még egyet, hogy mindezt normális felbontásba tegye, meg még egyet, hogy az egér mozgatására a kurzor ne valamelyik random sarokba mászkálással reagáljon, de nem sírtam, hogy a debian szar.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1605 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 03. 12. 22:38

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 21:46

...
Első briós ez az mp3 dolog volt. Nem követtem az ogg és mp3 történetét a lunuxban, de evidensnek tartottam, hogy 2006-ban nem kell extra csomagok után keresgélni egy mp3 lejátszáshoz. Érdekes azért, hogy a Mandriva, BlackPanther gyárilag is képes rá. Suse 10.0 x86_64 az nem...

Az mp3 licenece feltételei függetlenek az op.rendszertől.
Az mp3 használatáért a végfelhasználóknak nem kell fizetnie, de a hardver és szoftver fejlesztőknek/gyártóknak igen, bővebben itt olvashatsz erről:
http://www.mp3licensing.com/

Szóval, a disztribució (különösöen az ingyenes) összeállítója eldönti, hogy fizet-e licence díjat vagy sem, illetve biztosít-e mp3 támogatást vagy sem.
A Redhat és Suse ingyenes változataiban alapból nincs, de mintha találkoztam volna olyan korai Mandrake-kel is, amelyben szintén nem volt.

A linuxos körökben (melynek én egyébként nem vagyok tagja) különösen kényes kérdés a zárt forráskód és a fizetős licence - hiszen az egész linux mozgalom az ezek elleni küzdés szimbólumává vált, legalábbis szerintem.
Én speciel pont a linux kapcsán találkoztam pl az ogg vorbis-szal, s már windows alatt is ebbe tömörítek - ha már valami okból elkerülhetetlen a veszteséges tömörítés (nekem szerencsére nem kell hordozható eszközökre tekintettel lennem, bár mintha egyre több "mp3"-lejátszó és asztali lejátszó megbírkozna az .ogg fájlokkal).

A linuxban pont az a szép, hogy semmit nem kapsz készen, csináld meg magadnak úgy, ahogy neked szükséges és/vagy jó.
Ha ezzel a gondolkodásmóddal nem tudsz azonosulni, akkor, mint "látens windows usernek", a legfelhasználóbarátabb disztribuciókkal is kár kisérletezned, maradj a windowsnál.
S ezt nem az elvakult linux-fan mondatja velem: Mandrake-s, Suse-s, Uhu-s próbálkozások, könyvolvasgatások, forrásból történő fordítások, néhány parancssori "varázsige" elsajátítása után mégis visszatértem az XP-hez: túl lusta és túl kényelmes vagyok...
(Azért a szabadszoftverek iránti gyengéd érzelem megmaradt, a legális op.rendszeremen kívül az összes telepített program a gépen free..)

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1606 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 22:57

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 22:31

Hogy egyes disztrókban miért van, másokban meg miért nincs, arról az egyes disztrók jogi osztályait érdemes kérdezgetni.

Szép dolog, hogy te evidensnek tartasz dolgokat, meg hogy vannak előfeltételezéseid, csak ezek nem biztos, hogy helytállóak. Ami engem zavart ebben a postban, hogy te vagy a béna (,,Sajna nekem még nem olyan magától értetődő dolog a csomagok, modulok telepítése, mint Neked, ezért is a láma fórumba kérdeztem.''), de próbálod ráfogni a rendszerre, amit használni akarsz, hogy szar.  Meg kell tanulni használni, nincs mese, és ebben a windowsos beidegződések bizony zavaróak is lehetnek.

Ajánlott readme: http://unixlab.bsd.hu/LNW/index.html , már persze a google link mellett, amin ha nem is találsz esetleg rögtön megoldást, ha kicsit olvasod az első néhány linket, akkor lesz egy csomó olyan buzzword, ami alapján kellene találni megoldást.

Anno mikor én kezdtem, akkor kb 3 napot reszeltem, hogy egyáltalán elinduljon az X, aztán még egyet, hogy mindezt normális felbontásba tegye, meg még egyet, hogy az egér mozgatására a kurzor ne valamelyik random sarokba mászkálással reagáljon, de nem sírtam, hogy a debian szar.

Nem mondtam, hogy szar.  :omg:  Neked már windows VS linux üldözési mániád van. :)
Persze, hogy én vagyok a béna láma, nem is írtam mást. Bocs, hogy kifejtettem döbbenetemet az mp3-al kapcsolatban.
Nem akartam megsérteni linuxos öntudatod.  :D  A savazást nem, de a segítségedet ( mert az is volt ) köszönöm.
Boldogan fexem ma le, mert sikerült beindítanom egy nap alatt a suse alatt az mp3-at. Sikerélmény rulez!  :cool: 

#1607 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 22:58

Idézet: scaurus - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 22:38

Az mp3 licenece feltételei függetlenek az op.rendszertől.
Az mp3 használatáért a végfelhasználóknak nem kell fizetnie, de a hardver és szoftver fejlesztőknek/gyártóknak igen, bővebben itt olvashatsz erről:
http://www.mp3licensing.com/

Szóval, a disztribució (különösöen az ingyenes) összeállítója eldönti, hogy fizet-e licence díjat vagy sem, illetve biztosít-e mp3 támogatást vagy sem.
A Redhat és Suse ingyenes változataiban alapból nincs, de mintha találkoztam volna olyan korai Mandrake-kel is, amelyben szintén nem volt.

A linuxos körökben (melynek én egyébként nem vagyok tagja) különösen kényes kérdés a zárt forráskód és a fizetős licence - hiszen az egész linux mozgalom az ezek elleni küzdés szimbólumává vált, legalábbis szerintem.
Én speciel pont a linux kapcsán találkoztam pl az ogg vorbis-szal, s már windows alatt is ebbe tömörítek - ha már valami okból elkerülhetetlen a veszteséges tömörítés (nekem szerencsére nem kell hordozható eszközökre tekintettel lennem, bár mintha egyre több "mp3"-lejátszó és asztali lejátszó megbírkozna az .ogg fájlokkal).

A linuxban pont az a szép, hogy semmit nem kapsz készen, csináld meg magadnak úgy, ahogy neked szükséges és/vagy jó.
Ha ezzel a gondolkodásmóddal nem tudsz azonosulni, akkor, mint "látens windows usernek", a legfelhasználóbarátabb disztribuciókkal is kár kisérletezned, maradj a windowsnál.
S ezt nem az elvakult linux-fan mondatja velem: Mandrake-s, Suse-s, Uhu-s próbálkozások, könyvolvasgatások, forrásból történő fordítások, néhány parancssori "varázsige" elsajátítása után mégis visszatértem az XP-hez: túl lusta és túl kényelmes vagyok...
(Azért a szabadszoftverek iránti gyengéd érzelem megmaradt, a legális op.rendszeremen kívül az összes telepített program a gépen free..)

Üdv: scaurus

:respect:

#1608 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 06:34

Skacok!

Néha a vinyók iszonyatosan elkezdenek kerregni. Ránéztem és ilyenkor a mandb fut. Ez pontosan micsoda? Mit csinál?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1609 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 07:19

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 6:34

Skacok!

Néha a vinyók iszonyatosan elkezdenek kerregni. Ránéztem és ilyenkor a mandb fut. Ez pontosan micsoda? Mit csinál?

Lenny öcsém, te aztán korán felkelsz. Amúgy meg gugli a pofádba

Idézet

mandb  is  used  to initialise or manually update index database caches
    that are usually maintained by man. 

goooooogle
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#1610 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 09:12

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 22:57

Nem mondtam, hogy szar.  :omg:  Neked már windows VS linux üldözési mániád van. :)
Persze, hogy én vagyok a béna láma, nem is írtam mást. Bocs, hogy kifejtettem döbbenetemet az mp3-al kapcsolatban.
Nem akartam megsérteni linuxos öntudatod.  :D  A savazást nem, de a segítségedet ( mert az is volt ) köszönöm.
Boldogan fexem ma le, mert sikerült beindítanom egy nap alatt a suse alatt az mp3-at. Sikerélmény rulez!  :cool: 

Hát, azért visszaolvashatnád a postodat, figyelj ;) :

Idézet

Félelmetes, hogy 2006-ban egy 64bit-es linux nem tud önerejéből mp3-at lejátszani. >> :mad: <<

Nem úgy tűnik, mintha azt mondtad volna, hogy veled van a baj. ;) Tessék szépen felfogni, hogy te itt kezdő vagy, ami azt jelenti, hogy lesz, hogy alapvető dolgokkal is sokat fogsz szívni. Adtam egy hosszú linket, tényleg érdemes elolvasgatni, van ott egy elég érdekes mondat: kb ,,Van vele baja a régi motorosoknak? Nincs? Akkor jó az úgy...''

Üldözési mániám meg nincs, baromira nem vagyok elvakult linux hívő, mindennek meg van a maga helye.

#1611 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 09:13

Idézet: mocsi - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 7:19

goooooogle

Nem kell ide goooogle, elég egy man mandb is :D

#1612 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 09:48

Idézet: mocsi - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 7:19

goooooogle

De indulatosak vagyunk ma reggel. :D
Hát ki korán kell az k*rva álmos... :o
Reggel láma vagyok, tehát írok a láma topic-ba..  :p

Azért thx
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1613 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 11:25

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 22:46

Személy szerint 1 "letisztult" rendszert ajánlanék, nem 1 csilivili disztribúciót. Annak idején Slackware-t raktunk párszor úgy, hogy gyakorlatilag az összes csomagot egyesével (a base csomagokat is persze, volt, hogy nem indult el párszor a bash sem...), de kellett hozzá néhány nap, szerintem az ember rá kell hogy szánjon minimum ennyi időt, ha tanulni akar. Utána összeállt 1 olyan rendszer, amiben szinte mindenről tudtuk (na ez túlzás, de nagyjából), hogy mire való.
Csak saját vélemény, hogy a mai desktop linuxok olyanok (az UHU néha kifejezetten), hogy ugyan szinte minden eszköz rendelkezésedre áll fullban telepített rendszer esetén, de ha valamit meg akarsz változtatni, sokszor nehézségekbe ütközöl. Vagyis ütköztem. Nehezebben frissítettem pl. a glibc-t, forrásból telepítéssel voltak látványos gondok, amik "csupasz" rendszer esetén nem nagyon, ilyesmi. Persze mindent meg lehet oldani, azt akartam ezzel mondani, hogy ez inkább SZEMLÉLET kérdése, nem mi válasszuk a disztribúciót, hanem fordítva. Úgyhogy személy szerint sokkal jobban szeretek ÉPÍTENI, mint 1 felépített rendszert használni. Nekem az Slackware-t, Debian-t, illetve mostanában LFS-t jelent.
Ha hirtelen full használható rendszerre van szükség, akkor pl. UHU, deott néha meg sem tudok mozdulni. De ez nem a rendszer hibája.
Tehát ha rászánod az időd 1 részét, hamarosan Te fogod üsszerakni a rendszered, és olyan nem lesz, amit ne tudna majd. Az mp3-mas balhén meg röhögni fogsz, még ha mégoly gusztustalan is. De lényegtelen is.  :smoker:

Halkan teszem hozzá: ez a rengeteg féle disztribúció azt (is) jelzi, hogy mennyire sokrétű rendszer ez, csak meg kell tanulnunk értelmezni sokrétűségében rejlő erejét, s nem elveszni a részletekben.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1614 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 19:27

Hát igen. Már most látom, hogy tényleg gyerekesnek tűnhetett az mp3 problémám egy hard linuxosnak. :)
Na ez van. Egyenlőre suse, aztán majd ha közelebb kerültem a linuxhoz, talán más disztribuciókat is kipróbálok. Köszi a tanácsot.  :respect:

#1615 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 10:58

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 20:27

Hát igen. Már most látom, hogy tényleg gyerekesnek tűnhetett az mp3 problémám egy hard linuxosnak. :)
Na ez van. Egyenlőre suse, aztán majd ha közelebb kerültem a linuxhoz, talán más disztribuciókat is kipróbálok. Köszi a tanácsot.  :respect:

Kezdő linuxosnál alap, hogy azt a disztribúciót próbálod először, amelyikhez apuka/szomszéd/haver/munkatárs/valaki a környezetedben (nem kívánt törlenő) ért. Így van lehetőség személyes segítségre és tanácskérésre, ha pedig az alapok már megvannak, akkor neki lehet állni kísérletezni más disztrikkel is. Nekem pl. a Suse kimaradt az életemből, de próbáltam a RedHat-et, Mandrake-et, Debian-t, mégis a Gentoo jött be a legjobban.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#1616 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 12:36

Sziasztok!

Rendszerklonozassal kapcsolatban kerdeznek! Kovetkezo a rendszer: pri. master vinyon win98 (+ a lilo), pri. slave nincs. Sec. masteren a linux, tobb particio is (/boot, /var, /usr, /home ...), sec. slave meg egy ext3-nak formazott vinyo (/home2). Ez utobbi helyere bedugtam egy tok uj vinyot.
A linux rendszer vinyojat szeretnem kicserelni ujratelepites nelkul. A regi vinyo 12G-s, az uj egy 20-as. Ha a "cat /dev/hdc > /dev/hdd" paranccsal masolok, lesz-e lehetosegem kesobb hozzaferni az uj lemezen a plusz 8 gigahoz? Pl. uj particio letrehozasa?

Elore is koszonom!
Balazs

#1617 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 12:38

szerk: dupla

Szerkesztette: bazse 2006. 03. 14. 12:38 -kor

#1618 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 13:00

Idézet: bazse - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 12:36

Sziasztok!

Rendszerklonozassal kapcsolatban kerdeznek! Kovetkezo a rendszer: pri. master vinyon win98 (+ a lilo), pri. slave nincs. Sec. masteren a linux, tobb particio is (/boot, /var, /usr, /home ...), sec. slave meg egy ext3-nak formazott vinyo (/home2). Ez utobbi helyere bedugtam egy tok uj vinyot.
A linux rendszer vinyojat szeretnem kicserelni ujratelepites nelkul. A regi vinyo 12G-s, az uj egy 20-as. Ha a "cat /dev/hdc > /dev/hdd" paranccsal masolok, lesz-e lehetosegem kesobb hozzaferni az uj lemezen a plusz 8 gigahoz? Pl. uj particio letrehozasa?

Elore is koszonom!
Balazs

először partíció létrehoz, ha több van, akkor mindet, és fel is mountolni valahova egymás alá aztán kb:
sudo sh -c "find /[régi particio] -xdev -print0 | cpio -pa0V /[uj particio]"

és ezt az összes partira egyesével.

szerk: majd chroot és lilo, bár az most lehet hogy nem fog kelleni... aztán vinyó a helyére, és örömködés...

Ezitt fejből van, felelősséget nem vállalok érte :)

Szerkesztette: kroozo 2006. 03. 14. 13:01 -kor

#1619 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 14:15

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 14:00

először partíció létrehoz, ha több van, akkor mindet, és fel is mountolni valahova egymás alá aztán kb:
sudo sh -c "find /[régi particio] -xdev -print0 | cpio -pa0V /[uj particio]"

és ezt az összes partira egyesével.

szerk: majd chroot és lilo, bár az most lehet hogy nem fog kelleni... aztán vinyó a helyére, és örömködés...

Ezitt fejből van, felelősséget nem vállalok érte :)

Huh, koszi! Olyan modszer niincs, hogy ne kelljen a particiokkal egyenkent bajlodni?

Balazs

#1620 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 14:29

Idézet: bazse - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 14:15

Huh, koszi! Olyan modszer niincs, hogy ne kelljen a particiokkal egyenkent bajlodni?

Balazs

lehet egyben ddzni, de akkor nem változik a particio mérete.

De nem kell megijedni, csak egy cfdisk, partíciók létrehoz, majd mkfs.ext2/mkfs.ext3/mkfs.reiserfs/mkfs.reiser4/mkfs.xfs attól függően hogy melyiket szeretnéd az új partíciókra, majd mountolni őket... az egész nincs több bruttó 10 percnél...

ill, talán meg lehet próbálni, hogy felmountolva az újakat rendesen nem használsz -xdev -et, viszont akkor szinte biztosan excludeolni kell a /proc /mnt /dev /sys /tmp könyvtárakat... én nem küzdenék vele, nagyobb szenvedés...

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.