HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#2161 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 04. 17:43

hi,

olyan problémám lenne, hogy egy linuxos gépre szeretnék feltenni egy ATI Radeon drivert, hogy a tévékimenet is működjön.
a gond az, hogy én kb. annyi ideig láttam eddig linuxot, amíg egy ismerős laptopján beírtam a format c:-t ;)
szóval a "kezdő láma" az kifejezetten hízelgő számomra :D

a vga egy ATI Radeon 9600, a linux meg vmi Suse 10.

a lényeg, hogy leszedtem az ATI/AMD oldaláról egy linuxos drivert, aminek vmi "run" kiterjesztése volt, de valahogy nem elindult, hanem vmi KWrite nevű progiba töltötte be - mintha vmi notepad lenne. szóval nem történt semmi.

valaki el tudná mondani, hogyan kell drivert telepíteni linux alatt? ill. hogy egyáltalán fog-e működni a tv-outon a videólejátszás?

thx!
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#2162 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 21:38

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. márc. 3., szombat - 21:28

Ezt úgy érted, hogy egyik se telitalálat?
:)

Nem is tudom, valahogy az az érzésem, hogy te a Debiant kedveled.

A Kanotix -szel már megszívtam, az Debian, ha jól sejtem.
Az volt az első kísérletem
Csak a világűrből érkező háttérsugárzást mutatta a monitorom a setup után.

A Fedorával tett kísérlet  is így végződött.
Pedig teljesen átlagos socket 754-es konfig. Matrox Parhelia 650- es . 
kártyával, amelyet mindkét Linux kapásból felismert.

Ezt úgy értem, csak te tudod megállapítani, melyik a jó neked, más nem.

Igen, én debiant hasznátam/használok/fogok használni (jó eséllyel)

A kanotix esetleg debian alapú, de nem debian :) A mandrake is debian alapú de mandrake és nem debian :)

#2163 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 09:52

Idézet: probalaci - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 18:43

hi,

olyan problémám lenne, hogy egy linuxos gépre szeretnék feltenni egy ATI Radeon drivert, hogy a tévékimenet is működjön.
a gond az, hogy én kb. annyi ideig láttam eddig linuxot, amíg egy ismerős laptopján beírtam a format c:-t ;)
szóval a "kezdő láma" az kifejezetten hízelgő számomra :D

a vga egy ATI Radeon 9600, a linux meg vmi Suse 10.

a lényeg, hogy leszedtem az ATI/AMD oldaláról egy linuxos drivert, aminek vmi "run" kiterjesztése volt, de valahogy nem elindult, hanem vmi KWrite nevű progiba töltötte be - mintha vmi notepad lenne. szóval nem történt semmi.

valaki el tudná mondani, hogyan kell drivert telepíteni linux alatt? ill. hogy egyáltalán fog-e működni a tv-outon a videólejátszás?

thx!

Ad 1.: Milyen Linux-disztribúció? Lehet, hogy az ATI-driver eleve benne van a csomaglistában.

Ad. 2: Ha már letöltött driver, szokott mellé README is lenni. Tanulmányozd át!

Ad 3: Az Xorg konfigurációját sem árt módosítani, hogy ő is tudjon róla ha felment az új driver.

Ad 4: Inkább keríts valakit aki jobban ért a Linux-hoz, mert 0 tudással rendszert berhelni kicsit olyan, mint (egy klasszikust idézve) "sajtreszelővel rejszolni". Lehet, hogy eleinte szórakoztató, de azután már inkább fájdalmas.

Szerkesztette: Vulpes 2007. 03. 05. 09:53 -kor

2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#2164 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 11:45

Idézet: Vulpes - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 9:52

Ad 1.: Milyen Linux-disztribúció? Lehet, hogy az ATI-driver eleve benne van a csomaglistában.

Ad. 2: Ha már letöltött driver, szokott mellé README is lenni. Tanulmányozd át!

Ad 3: Az Xorg konfigurációját sem árt módosítani, hogy ő is tudjon róla ha felment az új driver.

Ad 4: Inkább keríts valakit aki jobban ért a Linux-hoz, mert 0 tudással rendszert berhelni kicsit olyan, mint (egy klasszikust idézve) "sajtreszelővel rejszolni". Lehet, hogy eleinte szórakoztató, de azután már inkább fájdalmas.

na, a 3. ponttól már totál kínai nekem, úgyhogy azt hiszem marad a 4. pont.  :eek:

nem gondoltam volna, hogy ennyire bonyolult egy linux - szóval a magam részéről maradok az xp mellett ;)
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#2165 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 13:23

Idézet: probalaci - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 12:45

na, a 3. ponttól már totál kínai nekem, úgyhogy azt hiszem marad a 4. pont.  :eek:

nem gondoltam volna, hogy ennyire bonyolult egy linux - szóval a magam részéről maradok az xp mellett ;)

Nem bonyolult, csak nem a "ha ide kattintok, ez fog történni" logika alapján működik. Párszor ki lett már tárgyalva itt, hogy ha valaki 0 számítástechnikai ismerettel áll neki Linuxot tanulni, az előnyben van azokkal szemben, akik már ismerik a Windows-t, és úgy fognak hozzá. Ez utóbbiaknak prekoncepciózus elképzeléseik vannak a rendszer működésével kapcsolatban, és mindent úgy akarnak csinálni, ahogy a Windows-ban megszokták, lásd a te példádat, amikor a letöltött driver-t kapásból duplakattintással futtathatónak vélted (driver.exe a Win alatt) és igy próbáltad elindítani, közben pedig fel sem merült benned, hogy esetleg elolvasható dokumentáció is van a driver mellett (Installer instructions, közvetlenül az oldalcím alatt). Plusz a Linux-al való ismerkedést nem kapásból drivertelepítéssel szokás kezdeni.

Azaz: olvasni, tanulni, csinálni!
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

#2166 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 20:59

Idézet: Vulpes - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 13:23

Nem bonyolult, csak nem a "ha ide kattintok, ez fog történni" logika alapján működik. Párszor ki lett már tárgyalva itt, hogy ha valaki 0 számítástechnikai ismerettel áll neki Linuxot tanulni, az előnyben van azokkal szemben, akik már ismerik a Windows-t, és úgy fognak hozzá. Ez utóbbiaknak prekoncepciózus elképzeléseik vannak a rendszer működésével kapcsolatban, és mindent úgy akarnak csinálni, ahogy a Windows-ban megszokták, lásd a te példádat, amikor a letöltött driver-t kapásból duplakattintással futtathatónak vélted (driver.exe a Win alatt) és igy próbáltad elindítani, közben pedig fel sem merült benned, hogy esetleg elolvasható dokumentáció is van a driver mellett (Installer instructions, közvetlenül az oldalcím alatt). Plusz a Linux-al való ismerkedést nem kapásból drivertelepítéssel szokás kezdeni.

Azaz: olvasni, tanulni, csinálni!

értem. azt lehet tudni, hogy ha egyszer linux-világ elvileg (és gyakorlatilag) windowsos felhasználókat akar magához csábítani, akkor miért nem készül az ő gondolkodásuknak - és megszokásaiknak - jobban megfelelő linux? bocs, ha nagyon láma a kérdés, de teljesen ismeretlen nekem ez a világ.  :rolleyes:
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#2167 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 21:25

Idézet: probalaci - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 20:59

értem. azt lehet tudni, hogy ha egyszer linux-világ elvileg (és gyakorlatilag) windowsos felhasználókat akar magához csábítani, akkor miért nem készül az ő gondolkodásuknak - és megszokásaiknak - jobban megfelelő linux? bocs, ha nagyon láma a kérdés, de teljesen ismeretlen nekem ez a világ.  :rolleyes:

A linux világ egy része szeretne ,,magához csábítani'' windows felhasználókat. Egy másik jó nagy része, meg pont szarik rá, hogy jön, vagy nem jön.

Amennyire lehet, készülnek ilyesmik, de ez többnyire megakad a grafikus felület szintjén, ahova próbálnak mindenféle grafikus beállítókütyüket hergelni programok főlé (tény, igen változatos minőségben, és volna még hova fejlődni bőven), mivel az egész rendszer a motorház alatt teljesen más. Eleve, a windows gui irányból lett os, a linux meg szerver irányból lett valami, amihez van gui is.

Azt meg nem várhatod, hogy néhány windowsból jövő kedvéért az egész belsejét meg a működését átreszeljék úgy, hogy az nekik jó legyen. Főleg, hogy ezek nagyrészt nemkívánatosak.

Ez más, ilyen. Megszoksz, vagy megszöksz, senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy használd, és többnyire sültgalamok sem szoknak belerepülni a szájába, meg kell tanulni használni.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2168 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 21:26

Mert ne mattól lesz jó (jobb), hogyha minél jobban hasonlít a windowsra, és ez nem is célja.
-ZsOlTi-

#2169 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 22:24

Igen, lehet tudni. Azért mert ez nem egy windows. Ha a bicajról átülsz az autóra, akkor sem az autót igazítják hozzád, hanem a szemléletedet köszörülik az autózáshoz.

#2170 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 13:16

Idézet: probalaci - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 21:59

Én még olyan Linux felhasználóval nem találkoztam, aki feladatának tekintette volna a Windows felhasználók "áttérítését". Bolond is lenne olyan embereket téríteni, akik számára a számítógép kizárólag abból áll, hogy kattintgatnak az egérrel, hiszen Linux alatt pont a parancssor a leghatékonyabb, sokszor megkerülhetetlen munkaeszköz. Szervereken általában egyáltalán nincs grafikus felület, mindent parancssorból csinálsz. A két oprendszer teljesen máshonnan indult, más célokat tart szem előtt és más kritériumok szerint épül fel. Skoda120-al is meg lehet próbálni szántani, csak nem célszerű. Innen nézve az a kívánalom, hogy pusztán kényelmi okokból "Windows-osítsák" az Linux-ot, a legvisszafogottabban fogalmazva is nevetséges, noha tény, hogy vannak olyan irányú erőfeszítések, amelyek a Linux felhasználóbarátabbá tételét célozzák. Ezeknek azonban még véletlenül sem céljuk, hogy a Linux jobban hasonlítson a Windows-ra! A skodás példánál maradva: manapság nem azért van a traktorokban is légkondi, mert így jobban hasonlítanak a luxuskocsikra, hanem mert a traktoros számára is jobb, ha van.
2006. III. 4.

#2171 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 14:32

Mindenesetre van egy szembetűnő különbség a két felhasználó  réteg közöt:

Ha te átjössz az XP topicba, és kérdezel valamit, akkor (ha tudják) megmondják.
Többnyire még akkor is, ha azt a kérdést már feltették, és megválaszolták ugyanabban a topikban
háromszor.

Amikor mi, Linuxhoz nem értők kérdezünk valamit Linuxos topikban, akkor az esetek döntő többségében az a válasz, hogy nézzünk utána, olvasgassunk, vagy esetleg valami talányos, delphoi jóslat szerű választ kapunk.

Érdekes....

#2172 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 15:15

Én ezzel a jelenséggel még nem találkoztam (vagy nem tűnt fel). Én egy windows-on nevelkedett ember vagyok, és ahhoz vagyok szokva, hogy pár kattintással el tudok intézni mindent. DE ha olyan elvetemült gondolataim támadnak, hogy kipróbálok egy-egy linux distro-t, netán még az iptalbes-el is szeretnék kicsit szopni, akkor ha nem tudok vmit kérdezek, és az esetek 99%-ában kapok is normális választ. Kivételek persze vannak, de mindkét oldalon. A windows-os oldalon azért, mert userszinten annyira le van egyszerüsítve minden, hogy csuda, linux oldalon meg akik nagyon vágják a témát, azok sok időt és energiát feccöltek bele, hogy eljussanak arra a szintre ahol vannak. Nekem pl furcsa volt először, hogy linux alatt a hálókártyámat az /etc/network/interfaces (remélem jól írtam :D) fájlban kellett konfigolnom, nem pedig két kattintással mint windows-ban.
Akik bele akarnok fogni a linux világ megismerésébe, azoknak sokat kell olvasni, utána kell nézni a dolgoknak mert csakígy tanulja meg.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 03. 06. 15:18 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#2173 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 16:14

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 14:32

Többnyire még akkor is, ha azt a kérdést már feltették, és megválaszolták ugyanabban a topikban
háromszor.

Amikor mi, Linuxhoz nem értők kérdezünk valamit Linuxos topikban, akkor az esetek döntő többségében az a válasz, hogy nézzünk utána, olvasgassunk, vagy esetleg valami talányos, delphoi jóslat szerű választ kapunk.

Érdekes....

Ez általában akkor igaz, ha nem kerek egy kérdés. Tehát pl. valaki bejön és kérdezi:

Linux alatt, melyik config file-t állítsam be hálókártya ügyben?

Aztán jönnek a sokat ismételt kérdések. Melyik distro? Mit akarsz állítani stb.

A válasz lehet gyakran az, hogy olvasgass a neten, mert alapvető problémákra szinte mindenhol találsz már írást. Sőt a linux alkalmazásaihoz, parancsaihoz van egy nagyon jól használható manual rendszer. Persze én is tettem fel barom kérdéseket, meg is kaptam érte a "lecseszést", de azért válaszoltak..... :)

Szerkesztette: Lenny 2007. 03. 06. 16:15 -kor

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2174 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 18:16

Idézet: Vulpes - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 13:16

Én még olyan Linux felhasználóval nem találkoztam, aki feladatának tekintette volna a Windows felhasználók "áttérítését".

hát, én eddig szinte csak olyan összefüggésben találkoztam a linux-szal, mint a windows ingyenes alternatívájával - meg hogy már mindent meg lehet csinálni vele, amit a windows-zal is.

megértem, hogy más okból és céllal készül(t), de nekem most kicsit az az érzésem, hogy kb. olyanra sikerült, mint a South Parkban Mr. Garrison csodálatos járműje, ami sokkal gyorsabb, hatékonyabb és olcsóbb, mint egy autó vagy egy repülő, szóval abszolút szuper, csak az a baj vele, hogy elöl szopni kell, hátul meg a s*ggedbe rakni... ;)

Kép

NO OFFEND - nehogy sértésnek vegyétek!!!
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#2175 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 18:23

Idézet: probalaci - Dátum: 2007. Mar. 6., Tuesday - 19:16

hát, én eddig szinte csak olyan összefüggésben találkoztam a linux-szal, mint a windows ingyenes alternatívájával - meg hogy már mindent meg lehet csinálni vele, amit a windows-zal is.

NO OFFEND - nehogy sértésnek vegyétek!!!

Nagyon rossz forrasod volt akkor...
Ne akarj linuxozni csak azert mert alternativa.

Es offense, nem offend.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2176 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 22:39

:offtopic: Erre legyetek szívesek, nyissatok másik topicot. Ez a fórum nem Linux vs Windows vitafórum!
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2177 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 22:42

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 14:32

háromszor.

Érdekes....

Azért ennél árnyaltabb a kérdés :)

Egyrészt azért a magam, meg még itt jó pár ember nevében szeretném visszautasítani, hogy ne lennénk segítőkészek. :) Ha tudunk válaszolunk. Tény, hogy van olyan, hogy csak egy gyors kommentet dob az ember, meg visszautal arra, hogy itt meg itt már volt erről szó. De ez így van az MS szekcióban, meg szinte mindenhol máshol is, és ez nem is baj. (Tény, hogy vannak mindenhol nagyarcú barmok. Az is tény, hogy a linux kapcsán elég sokan vannak.)

Van azonban egy olyan nagy igazság, hogy ,,az éhezőnek nem halat kell adni, hanem meg kell tanítani halászni''. A linuxról nagyon nagyon sok minden érthetően le van írva az interneten. Ráadásul sokkal jobban, mint ahogy mi egy fórumpost keretein belül le tudnánk írni. A linux szemlélet módja nem olyan, mint a windowsé: elvárja tőled, hogy megismerd a rendszert. Vagyis meg kell tanulni doksit olvasni, nincs mese, mert ez a rendszer ilyen. Ha mindig megmondom, hogy mit kell odaírni, akkor egyrészt sose tanulod meg, másrészt pedig nem biztos, hogy pont az lesz, ami neked kell, és ha nem érted, be sem tudod állítani.

A delphoi jóslat szerű valamik akkor szoktak jönni, mikor valami totál idióta kérdést tesz fel valaki. Sajnos egy bizonyos szint alatt nem lehet segíteni érdemben, amíg valaki nem tud egy logot beidézni, meg elolvasni, meg ilyes, még akkor sem, ha megmondjuk hogy hol van.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2178 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 22:45

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 22:39

:offtopic: Erre legyetek szívesek, nyissatok másik topicot. Ez a fórum nem Linux vs Windows vitafórum!

Igazad van, ezzel együtt azt hiszem, hogy ez nem rossz hely arra, hogy ezeket a tisztázni való kérdéseket ilyen viszonylag röviden tisztázzuk. :)

De részemről az előző hosszúban kb megindokoltam, szóval innen PÜ, kérek mindenkit :)

#2179 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 08:57

Idézet: probalaci - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 19:16

Ez így is van. Ingyenes és alternatíva. Viszont nem klón! Mindent meg tudsz oldani vele, amit a Windows-al, de ez nem jelenti azt, hogy mindent ugyanúgy is kell benne csinálni. Akinek meg ez nem tetszik, az ne használjon Linux-ot, mert úgyis csak szívni fog vele, a többiek meg úgyis beleássák magukat annyira, amennyire feltétlenül szükséges. Esetleg annál is jobban.

Itt, a HWSW fórumon is volt, akinek az volt az aláírása, hogy "A Linux egy nagyon szar Windows!". A Linux NEM egy szar Windows! A Linux egyáltalán NEM Windows! Közük nincs egymáshoz! Aki ezt megért, az máris tett egy lépést afelé, hogy megértse a Linux felhasználóit.

Téma ezzel részemről is lezárva, ha valaki tovább akarja folytatni, nyisson neki topic-ot!
2006. III. 4.

#2180 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 10:58

Sziasztok!

Van nálunk egy Debian Linux-ot futtató szerver, ami a netre való kapcsolódásért és a levelezés lebonyolításárt felelős. Még tavaly májusban ugyanitt kértem a segítségeteket az SMTP authentikáció beállításához. Ez működik azóta is.

Ahogy akkor is, most is jelezném, nem értek a rendszerhez, de amire szükségem van, azt tudom használni rajta, megnézem a spam leveleket,  ha tévesen törlődött valami, helyrerakom, stb...

Most viszont egy újabb probléma adódott. Az elmúlt napokban háromszor fordult elő, hogy szóltak, nincs internet a házban, és miután a helyi hálózatról SSH-val nem tudtam csatlakozni a gépre, ráraktam egy monitort, de úgy sem értem el, mintha lefagyott volna. (Nem jelent meg a kép a monitoron) Tegnap bejött a kép, és ez volt az utolsó üzenet:

Kernel panic: Attempted to kill the idle task! In idle task - not syncing.

Valami hasonló, csak gyorsan lefirkantottam, mert nagy szükség volt a netre. Miután az Alt+Ctrl+F1, F2 -vel előjöttek ugyan a konzolok, de semmilyen parancsot nem lehetett begépelni, ezért brutál módon  kinyomtam szegény gépet. Amikor újraindult, figyeltem az üzeneteket, talán ennek van jelentősége?:

Configuring network interfaces...
Ignoring unknown interface eth0=eth0
eth1: link up 100 Mbs ... Done

?? Nem tudom. Két hálókártya van a gépben. Ez olyan, mintha az egyikkel gondja lenne, legalábbis számomra. Viszont azóta (kb 16 órája) megy a rendszer.

És attól, mert a hálókártyával van gondja, még nem kellene lefagynia. Csak találgatok. Segítetetek?
"Akik mindig hideg vízben fürdenek, sosem lesznek betegek. Viszont mindig hideg vízben fürdenek."

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.