HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#2181 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 08. 15:49

Configuring network interfaces...
Ignoring unknown interface eth0=eth0
eth1: link up 100 Mbs ... Done

Nem ismeri az eth0 eszközt. /dev környékén sérülhetett valami vagy kernel moduloknál. Hálókártyás gondoknál egy olyan gép, ami routol fagyhat is. Hálókártyázás erősen kernelközeli fánksön és egy rossz modul okozhat sokkot. ld: kernel panic

Hogy megy a rendszer, ha az egyik hálókaresz nem működik ? Vagy nem ezen a gépen keresztül megy a netforgalom ?

#2182 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:42

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 16:49

Nem ismeri az eth0 eszközt. /dev környékén sérülhetett valami vagy kernel moduloknál. Hálókártyás gondoknál egy olyan gép, ami routol fagyhat is. Hálókártyázás erősen kernelközeli fánksön és egy rossz modul okozhat sokkot. ld: kernel panic

Hogy megy a rendszer, ha az egyik hálókaresz nem működik ? Vagy nem ezen a gépen keresztül megy a netforgalom ?

De, ezen a gépen keresztül megy a net, és a hibaüzenet ellenére most működik: van internet mindenhol, jönnek-mennek a levelek. Csak azt nem tudom, mitől fagy.
"Akik mindig hideg vízben fürdenek, sosem lesznek betegek. Viszont mindig hideg vízben fürdenek."

#2183 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 21:08

Idézet: moszat - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 20:42

De, ezen a gépen keresztül megy a net, és a hibaüzenet ellenére most működik: van internet mindenhol, jönnek-mennek a levelek. Csak azt nem tudom, mitől fagy.

Akkor itt valami nagy gebasz van, jól össze van keveredve valami. Újrahúzni nem lehet ?

#2184 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 08:57

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 22:08

Akkor itt valami nagy gebasz van, jól össze van keveredve valami. Újrahúzni nem lehet ?

Hát egyrészt még sosem telepítettem Linux-ot, másrészt nem tudnám beállítani sem.  Terveim között szerepel, hogy az összes beállítását lementsem valahogyan, mert ha netán egyszer megpusztul szegény, akkor nekem kell valahogy újraraknom és beállítanom. Inkább egy másik gépen kísérletezném ki elsőzör a telepítés rejtelmeit, de nem bánnám, ha közben ez szépen működne, mert különben nagy a szívás.
"Akik mindig hideg vízben fürdenek, sosem lesznek betegek. Viszont mindig hideg vízben fürdenek."

#2185 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 09:09

Idézet: moszat - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 8:57

Hát egyrészt még sosem telepítettem Linux-ot, másrészt nem tudnám beállítani sem.  Terveim között szerepel, hogy az összes beállítását lementsem valahogyan, mert ha netán egyszer megpusztul szegény, akkor nekem kell valahogy újraraknom és beállítanom. Inkább egy másik gépen kísérletezném ki elsőzör a telepítés rejtelmeit, de nem bánnám, ha közben ez szépen működne, mert különben nagy a szívás.

Én azt javallom, ha ennyire kezdőnek érzed magadat, akkor legalább a netet egy routeren keresztül engedjed ki és ez a szerva csak levelezzen. Így növelhető a netet használók elégedettségi szintje és neked sem olyan stresszes ha valami megzakkan.

#2186 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 09:50

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 10:09

Én azt javallom, ha ennyire kezdőnek érzed magadat, akkor legalább a netet egy routeren keresztül engedjed ki és ez a szerva csak levelezzen. Így növelhető a netet használók elégedettségi szintje és neked sem olyan stresszes ha valami megzakkan.

Igen, erre én is gondoltam már! Mondjuk akkor át kellene állítanom az összes gépet, mert hogy átjárónak és bejövő mail szervernek is ez a gép van beállítva ugye.

De azért akkor lennék nyugodt, és talán az volna a jobb megoldás, ha egy másik gépet összeraknék egyedül, és áttenném rá a beállításokat. Mert ha ezt meg tudom csinálni, akkor nem lehet baj.

#2187 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:01

Egyébként most másfél napja megy gond nélkül, de ez az üzenet van a képernyőn:
Warning: Remote port forwarding failed for listen port 5608

#2188 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 12:21

Idézet: moszat - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 9:50

Igen, erre én is gondoltam már! Mondjuk akkor át kellene állítanom az összes gépet, mert hogy átjárónak és bejövő mail szervernek is ez a gép van beállítva ugye.

De azért akkor lennék nyugodt, és talán az volna a jobb megoldás, ha egy másik gépet összeraknék egyedül, és áttenném rá a beállításokat. Mert ha ezt meg tudom csinálni, akkor nem lehet baj.

Ilyenre találták ki a dhcp servert, akkor csak a server beállításain kell vacakolni, a gépek meg átveszik. Persze ha a gépek jelenleg nem DHCP-re vannak állítva, akkor ez ugyanúgy gond, valamint a mailserver beállítást sem tudja automatikusan átállítani, de a gondok egy részét megoldja.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2189 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 12:45

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 13:21

Ilyenre találták ki a dhcp servert, akkor csak a server beállításain kell vacakolni, a gépek meg átveszik. Persze ha a gépek jelenleg nem DHCP-re vannak állítva, akkor ez ugyanúgy gond, valamint a mailserver beállítást sem tudja automatikusan átállítani, de a gondok egy részét megoldja.

A gépek most fix IP címmel mennek. Végül is nem olyan vészes átállítani a gépeket, tehát a külön router még megoldás lehet.

#2190 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 13:32

Idézet: moszat - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 12:45

A gépek most fix IP címmel mennek. Végül is nem olyan vészes átállítani a gépeket, tehát a külön router még megoldás lehet.

No, mindenképpen javallot a dhcp, túl kényelmessé teszi az életet ahhoz, hogy ne használjuk :) dhcp3 csomagot tedd fel, azt nem nagy ügy belőni.

Az is jó megoldás, ha egy szabad gépen felhúzol egy linuxot gyakorlásképpen, majd ha ott már minden megy, akkor egy szűz telepítés, konfigurálás után átcseréled a két gépet. Mondjuk a levelezés érdekes, az én mail szerverem elhajítja az összes olyan levelet, amit nem jegyeznek MX rekordok, tehár az ilyen adsl-en lógó szir-szar spammer levelezőszerverek nálam a black-hole-ba küldik az okosságaikat. Ha viszont te egy rendes levelezőszerverről szeded és oda küldöd a klienseid leveleit, akkor tényleg jobb egy minőségi routerre cserélni az ominózus gépet és nem szarakodni a linux routerrel és egyebekkel.

#2191 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 09:54

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 14:32

No, mindenképpen javallot a dhcp, túl kényelmessé teszi az életet ahhoz, hogy ne használjuk :) dhcp3 csomagot tedd fel, azt nem nagy ügy belőni.

Az is jó megoldás, ha egy szabad gépen felhúzol egy linuxot gyakorlásképpen, majd ha ott már minden megy, akkor egy szűz telepítés, konfigurálás után átcseréled a két gépet. Mondjuk a levelezés érdekes, az én mail szerverem elhajítja az összes olyan levelet, amit nem jegyeznek MX rekordok, tehár az ilyen adsl-en lógó szir-szar spammer levelezőszerverek nálam a black-hole-ba küldik az okosságaikat. Ha viszont te egy rendes levelezőszerverről szeded és oda küldöd a klienseid leveleit, akkor tényleg jobb egy minőségi routerre cserélni az ominózus gépet és nem szarakodni a linux routerrel és egyebekkel.

Köszi, bár szerintem nekem nem olyan egyszerű, mivel nem értek a Linuxhoz, de tudom én, mindent lehet, csak akarni kell, majd utánanézek, ha lesz időm.

És a szabad gépen linux felhúzás lesz a nyerő, mert közben legalább megtanulom a telepítést is.

Kösz még egyszer!

#2192 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 12:28

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. Mar. 9., Friday - 14:32

No, mindenképpen javallot a dhcp, túl kényelmessé teszi az életet ahhoz, hogy ne használjuk...

Viszont nelkule lehet tuningolni a bootidon par masodpercet!  :cool:
Persze ez az ubuntu forumon csak nekem (mint nem ubuntu uzer) szempont valszeg :)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2193 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 14:31

Jöttem  :lama: -t kérdezni.. :)

A .deb csomagkezelést ismerem. Most viszont a RedHat által is használt rmp-t kell használnom.

Az installálás file-ból még megy is, az nem nehéz.. :)

De hogy tudok csomagot keresni, illetve hogy tudok letölteni és installálni?

Tehát keresem az apt megfelelőit.. :)

apt-get install
apt-cache search
apt-get remove --purge
apt-get update
apt-get upgrade

Remélem a vegyes csomagkezelő használói fel tudnak homályosítani..  :Đ
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2194 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 15:09

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. Mar. 12., Monday - 15:31

A .deb csomagkezelést ismerem. Most viszont a RedHat által is használt RPM-t kell használnom.

http://fedora.redhat.com/docs/drafts/rpm-g....html#id2931138
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2195 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 18:16

Idézet: padawan - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 12:28

Viszont nelkule lehet tuningolni a bootidon par masodpercet!  :cool:
Persze ez az ubuntu forumon csak nekem (mint nem ubuntu uzer) szempont valszeg :)

A DHCP-t is el lehet tolni backgroundba szerintem és máris nem fogja a boot folyamatot.

#2196 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 18:46

Ennek ellenre, az itthoni 2 gepes halozatba inkabb osztatok statikus IP-t. Nyilvan tobb gepnel nem kerdojelezem meg az ertelmet :)

#2197 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 13:00

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 13:31

Jöttem  :lama: -t kérdezni.. :)

A .deb csomagkezelést ismerem. Most viszont a RedHat által is használt rmp-t kell használnom.

Az installálás file-ból még megy is, az nem nehéz.. :)

De hogy tudok csomagot keresni, illetve hogy tudok letölteni és installálni?

Tehát keresem az apt megfelelőit.. :)

apt-get install
apt-cache search
apt-get remove --purge
apt-get update
apt-get upgrade

Remélem a vegyes csomagkezelő használói fel tudnak homályosítani..  :Đ

Azt hiszem ott a YUM a nyerő. Az alábbi linken van is róla infó dögivel.
KATT
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2198 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 13. 20:54

Hi,

Ubuntu 6.06 serverbe betoltam egy 2. hálókarit. lspci-ra listázza is a vasat, a /et/network/interfaces-t kitöltöm frankón, de utána ifup eth1-re nem csinál semmit, azaz sok várás után nem húzza fel a hálózati interfacet.
Az lenne a terv, h az egyik hálókari megy a DSL routerra, másik meg a lan felé (C, B osztályú hálózat)

Wtf?  :think:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2199 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 07:26

Ázze.  :omg:

Okulásképp:

Csináltam már olyat is, h 4 hálókari volt a linuxba, mégis ment, kissé nehezteltem, h most 2 sem megy.
Namost ez egy régi PII, Abit BH6 lappal. Áttettem másik slotba a hálókarit, és rögtön beizgult.  :omg:
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2200 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 16. 19:26

Idézet: leslie - Dátum: 2007. márc. 14., szerda - 7:26

Ázze.  :omg:

Okulásképp:

Csináltam már olyat is, h 4 hálókari volt a linuxba, mégis ment, kissé nehezteltem, h most 2 sem megy.
Namost ez egy régi PII, Abit BH6 lappal. Áttettem másik slotba a hálókarit, és rögtön beizgult.  :omg:

interrupt.

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.