HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD S939 upgrade - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD S939 upgrade érdemes-e és meddig van rá lehetőség Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 20. 17:37

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 13:51

x2 procidrivert felraktátok?

Igen, az AMD oldaláról az 1.3.2.16-ost. Ez kell a C&Q-hoz.

#242 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 06:06

Kell még egy DC optimizer is, pakold csak fel  ;)

#243 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 07:12

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 7:06

Kell még egy DC optimizer is, pakold csak fel  ;)

Az igaz, hogy a DC Optimizer nem működik együtt a Cool n Quiettel? Valahol mintha ezt olvastam volna.

#244 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 07:13

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 7:01

Nem is lesz gyorsabb semmi, ami nem két magra írtak. Nem olyan nagy szám ez a két mag szvsz. Persze a Win vidámabb jóval, ha fut a háttében egy játék/vagy más alkalmazás. Ha jelentős gyorsulást szeretnétek vegyetek Kórkettőt  :p  :D

Hogyne lenne gyorsabb egy 3000+ után, ne beszélj már csacsiságokat. :o Már a magasabb órajel miatt is, ha más miatt nem is gyorsabban megy minden. Kórkettőt az itteniek azért nem akarnak venni, mert ahhoz totál ki kéne belezni a gépet, sőt az egy teljesen új gépet jelentene. Arról nem is beszélve, hogy egy jóféle kórkettő még mindig nem mondható túl olcsónak.

#245 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 07:34

Idézet: Warton - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 8:13

Hogyne lenne gyorsabb egy 3000+ után, ne beszélj már csacsiságokat. :o Már a magasabb órajel miatt is, ha más miatt nem is gyorsabban megy minden. Kórkettőt az itteniek azért nem akarnak venni, mert ahhoz totál ki kéne belezni a gépet, sőt az egy teljesen új gépet jelentene. Arról nem is beszélve, hogy egy jóféle kórkettő még mindig nem mondható túl olcsónak.

És egy jóféle kórkettő valahol 6300-nál kezdődik. Most szépen hódít, de hamarosan azokat is cserélni kell a 4magosokra meg DDR3-ra :D AMD-nél az AM2 is kifutó megoldás, jön a Phenom. Jól és főképp olcsón döntöttünk, hogy maradtunk a 939-es rendszernél.

#246 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 07:50

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 8:12

Az igaz, hogy a DC Optimizer nem működik együtt a Cool n Quiettel? Valahol mintha ezt olvastam volna.

Nekem tökéletes volt.  :cool:

#247 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 07:53

Idézet: Warton - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 8:13

3000+ után nyílván gyorsabb, de a 3 gigás Sandi után már kevésbé. Tesóm is megkapta a kétmagost(szintén Sandi után), és semmi gyorsulásról nem számolt be...

Amúgy nekem is kórkettőm lesz ma, de csak azért mert, melóhelyre akartam egy gyors és stabil gépet végre. Leviszem a mostanit, otthonra meg lesz a kór.  :smoker:

#248 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 08:28

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 8:53

3000+ után nyílván gyorsabb, de a 3 gigás Sandi után már kevésbé. Tesóm is megkapta a kétmagost(szintén Sandi után), és semmi gyorsulásról nem számolt be...

Amúgy nekem is kórkettőm lesz ma, de csak azért mert, melóhelyre akartam egy gyors és stabil gépet végre. Leviszem a mostanit, otthonra meg lesz a kór.  :smoker:

Egyelőre én se láttam nagy különbséget a 3200+-hoz képest, de még a win-t nem raktam újra.

#249 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 21. 10:16

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 13:58

ezek nem értem miért ne mennének 7950-en :confused:

/Off
Az első kettőnél én sem értem miért nem mennek. 3 féle NV driverrel próbáltam két külön gépen.

Pontosabban elindulnak, de 
a Pariah egy adott pályarésznél ha jobbra fordulok csak feketeséget mutat, ha balra akkor ok - így egy kicsit nehéz a jobbról jövő ellennel szemben.
A COD - United Off. az pedig azt csinálja, hogy véletlenszerű "ellenörzőpontoknál" (= feladat teljesítve)  bármit csinálsz nem megy tovább, ott állhatsz egy helyben és nézelődhetsz max.
Shrek (régebbi UT motor) az a dual core gépeknél "negative delta time" hibával nem indul. Itt a javasolt megoldás szerint egy maghoz kell kötni - pl. MS setaffinity segédprogrammal, de az NV kártyánál ezután "Dr Watson" hibával leáll.

Az Ati kártyával pedig ugyanazon a gépen nincsenek a fenti hibák.
Ez valamilyen driver gond legvalószínübben, az is lehet hogy valamely általam használt programmal, ... akad össze az NV driver.

#250 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 11:12

Idézet: Michell - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 11:16

/Off
Az első kettőnél én sem értem miért nem mennek. 3 féle NV driverrel próbáltam két külön gépen.

Pontosabban elindulnak, de 
a Pariah egy adott pályarésznél ha jobbra fordulok csak feketeséget mutat, ha balra akkor ok - így egy kicsit nehéz a jobbról jövő ellennel szemben.
A COD - United Off. az pedig azt csinálja, hogy véletlenszerű "ellenörzőpontoknál" (= feladat teljesítve)  bármit csinálsz nem megy tovább, ott állhatsz egy helyben és nézelődhetsz max.
Shrek (régebbi UT motor) az a dual core gépeknél "negative delta time" hibával nem indul. Itt a javasolt megoldás szerint egy maghoz kell kötni - pl. MS setaffinity segédprogrammal, de az NV kártyánál ezután "Dr Watson" hibával leáll.

Az Ati kártyával pedig ugyanazon a gépen nincsenek a fenti hibák.
Ez valamilyen driver gond legvalószínübben, az is lehet hogy valamely általam használt programmal, ... akad össze az NV driver.

Itt sztem win reinstall kéne, és mindenből a legfrissebb driverekkel. Ilyenfokú inkompatibilitás nem jellemző a GF kártyákra.

#251 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 15:53

Na teszteltem a HL2DM coop map-ot. :)

A fás részleget nem tudtam tesztelni, nem találtam melyik pályán fekszik az erdő. :rolleyes: Mindegy, a füves részlegnél viszont valóban nincs lag! :respect: Csak minimális visszaesést produkált, végre tökéletesen lehet játszani.

A tenger részleget is teszteltem, ott sajnos kevésbé hatásos az X2 alatt viszont a füven járkálni hatásosabb X2-nél!

Szóval van különbség. ;)

Majd tesztelem a C&C 3-at. :Đ
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#252 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 18:19

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 9:28

Egyelőre én se láttam nagy különbséget a 3200+-hoz képest, de még a win-t nem raktam újra.

Szvsz új windózzal sem lesz jobb a helyzet (én lapot is cseréltem alatta és 1 hétig lusta voltam újrahúzni a win-t, majd miután megtettem a CPU nem lett gyorsabb) Alaphangon nem is lesz nagy ugrás egyszálas dolgok alatt, max az vehető észre, hogy x alkalmazás(ok) elindításával nem lassúl be a rendszer...többszálon futó alkalmazásoknál meg bőven van kölönbség (nálam még 1 szálon is mert egy S754-es A64 3000+-t cseréltem AM2-es X2 4600+-ra)
Pl ingyenesen letölthető a Cellfaktor nevü gém, ami Ageia féle fizikai gyorsítót használ és több processzormagot, nem nagy szám, de Ageia kártya nélkül 2 pálya is kipróbálható...mondjuk ezt össze lehetne vetni sima A64 és X2 procikkal
3DMarkokban a 2400-as X2 kb 1-2%-al ment jobban mint a 2450-re húzott A64, kivéve a '06-ost mert ott 10%-ot javúlt az eredmény...vagy a HL2 Lost Coast video stress test-jében a 2GHz-es A64+7600GT kombó ~70fps-el végzett míg ugyanez 2,4-es X2-vel 105fps lett!
Szintetikus CPU tesztekben, amik több szálon futnak (winrar, Cinebench, Crystal, SiSoft stb) jól látszik az alaposan meghízott eredmény...de pl futtattam egyszerre egy Super Pi-t és egy CPU Mark 99-et és ugyanúgy végeztek mintha külön futottak volna.  :up:

#253 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 22. 11:11

C&C 3 teszt:

Korábbi beállítások a sima 3200+ miatt, és X2 mást szólt, így full ultrahigh grafikai beállításra módosítottam, brutálisra fokoztam az AI csapattársaimat és ellenségeit, mégsem akadt össze egy időre, pl. kijelölöm az ellenségeit és sokáig kellett várni mire reagálni végre, ismerős? X2-n az nem látszik! Csak 1 tizedmásodpercre állt meg és kezét csókolom, a sima egymagos proci mellett akár 1 percet vehet igénybe, hiába kattintgattam régen. :mad: Csodálatos, végre leesett a kő a szívemről, hogy nem kell c2d-re cserélni egy időre. Picsába, majdnem mindenütt optimalizálva vannak a játékprogramok a kétmagosra?

Remélem elegendő tesztet írtam, mint tudjátok hogy az X2-re csere valóban megéri, természetesen elégnek tűnik az X2 4200+ az ár miatt, de én több cachet akartam és így lett. Pápá topik. ;)  :respect:

Szerkesztette: bolic system 2007. 09. 22. 11:13 -kor

#254 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 17:28

Azt figyeltem meg, hogy az évek alatt az alaplap kicsit meghajlott a zalman hütöventi sulya alatt. Ebböl nem lesz gond? Bár a régi 6-7 éves celeronos gépemben is meghajlott, még jobban is és megy tökéletesen a gép. Ezek szerint kibirják a ventik nagy súlyát ezek a lapok?

#255 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 18:27

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 18:28

Azt figyeltem meg, hogy az évek alatt az alaplap kicsit meghajlott a zalman hütöventi sulya alatt. Ebböl nem lesz gond? Bár a régi 6-7 éves celeronos gépemben is meghajlott, még jobban is és megy tökéletesen a gép. Ezek szerint kibirják a ventik nagy súlyát ezek a lapok?

Felszerelted a fém  vagy műanyag alátétet is, azaz alaplap hátsó oldalát rögzít?

Mafia teszt: érdekes hogy a film akadozik... :think: Egyébként semmi különös különbséget nem fedeztem fel.

#256 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 18:50

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 19:27

Felszerelted a fém  vagy műanyag alátétet is, azaz alaplap hátsó oldalát rögzít?

Mafia teszt: érdekes hogy a film akadozik... :think: Egyébként semmi különös különbséget nem fedeztem fel.

A hátoldalon fent van a Zalman által adott fekete műanyag. nem tudom ez nem-e gyengébb, mint a gyári fém? másnak nem hajlott meg a lap? egyébként teljesen a leírás alapján tettem fel a ventit, le kellett anno szerelni a gyári proci keretet meg a fém hátlapot.

#257 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 21:05

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 19:50

A hátoldalon fent van a Zalman által adott fekete műanyag. nem tudom ez nem-e gyengébb, mint a gyári fém? másnak nem hajlott meg a lap? egyébként teljesen a leírás alapján tettem fel a ventit, le kellett anno szerelni a gyári proci keretet meg a fém hátlapot.

Nem tudom, MSI K8N SLI Platinum alaplapom van, azon soha nem hajlított meg, többször át lett nézve. :)

#258 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 21:16

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. szept. 23., vasárnap - 22:05

Nem tudom, MSI K8N SLI Platinum alaplapom van, azon soha nem hajlított meg, többször át lett nézve. :)

Lehet hagyni kellett volna a gyári Asus hátlapot, kicsit hajlékony a Zalman-féle műanyag. Az biztos, hogy a következő konfigomra nem veszek ekkora baromi nagy hűtést. Bár a régi Celeronos gépemen ennél sokkal jobban meg van hajolva a lap, 6-7-8 éve tökéletesen megy. Sőt, az abban lévő GF4 Abit kártya nyákja is meghajlott (gyárilag!) az azon lévő hűtéstől, és az is megy :)

Az MSI-n lehet máshol van a procifoglalat, azért nem hajlik. Ennek a felső csavarja 2 cm-re van a lap tetejéről, szerintem a zalman és ac freezeresnek ugyanez a problémája mint nekem, hogy a súly beljebb húzza a lapot.

Szerkesztette: Balintka 2007. 09. 23. 21:19 -kor

#259 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 24. 06:25

Mióta feltettem a dual core optimizer nevű izét, azóta 3-ból 2x boot után fél percen belül elfeketedik a monitorom és csak a reset segít. A progi telepítése óta induláskor vagy tuctnyi eddig nem látott exe kezd el pattogni a memóriában. Eddigi megfigyeléseim alapján egy 8K.exe az, amitől behal a gépem ha nem lövöm ki indulása utáni 3 másodpercen belül ... van valakinek tippje, hogy ez mitől van???  :think:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#260 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 07:52

Nem a DCO-tól az biztos.

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12