HWSW Informatikai Kerekasztal: -=NVIDIA GeForce 8800GTX/GTS=- III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

-=NVIDIA GeForce 8800GTX/GTS=- III. G80 Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   Zotyó 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 10. 14:02

Idézet: Engar - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 13:43

Jah lehet hogy akkor nem dual viewnek hivjak hanem extended desktop fene tudja most nincs előttem, de en mindig igy hasznaltam.
A jobb klikk a desktopon es ott a beallitasok kozott megnezed hogy az egyik monitor hol helyezkedik el amasikhoz kepest (pl bal felső sakraban van)

Elinditod a video lejatszot pl púderdvd, aztan a megjelenitett kepet kattint-húz  :cool: módszerrel athúzod a montior-ról a TV képre  ;) (mondjuk közben erdemes a lejatszast megallitani mert erzekelni fogja hogy masik megjelenitore kerult es megakadhat).

A TV-n meg ugyan úgy ki tudod majd rakni full-screen-re minth a a monitoron jatszana le.
Vagy ha akarod ablakban is maradhat es akkor tobb filmet is tudsz nezni egyszerre  :Đ

Úgy emlékszem a megjelenítők konfigurálásánál  csak 3 mód van: single, clone, meg dualview.  :think:
Abit IP-35, Intel Core2 Duo 6420@ 3.4 GHz, Inno3D 8800GTS 320MB 650/1900, 2x1 GB Kingmaxx DDRII 1066, SB Audigy2

#782 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 16:28

Idézet: Zotyó - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 15:02

Úgy emlékszem a megjelenítők konfigurálásánál  csak 3 mód van: single, clone, meg dualview.  :think:

Én mondtam jól csak ezek bezavartak  :Đ
Dualview az.

#783 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 17:20

Idézet: arn - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 11:06

rivatuner kiirja osdre

Lehet én vagyok a :lama: de sehol se találtam a Rivatunerben ilyen funkciót :D
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#784 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 17:32

Idézet: GAI - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 9:59

Azt nem mondanám, hogy nem számít a pénz, de most épp megtehetném, hogy váltok. Ha tuti lenne, hogy szaggatásmentesen fognak futni a játékok 1920x1200-ban, akkor nem is gondolkodnék, csak éppen nem látom bizonyítottnak, hogy az Ultra elég lesz. Ezért vagyok szomorú, hogy az előzetes pletykákkal ellentétben nem jön az új csúcskártya most Karácsonyra. Ezt a GTS-t csak túlélőkártyának szántam, de úgy néz ki, hogy nagyon sokáig túl kéne élni vele, ahhoz pedig kevés a teljesítménye. SLI sajnos nem jöhet szóba, mert micro ATX-es LGA775 SLI lapot nem gyártanak valami általam teljesen felfoghatatlan ok miatt (ugyanis AMD-hez létezik), egykártyás rendszerből meg a 8800 Ultra a csúcs.

1920x1200-ra szerintem SEMMI nem elég.
Tuti soha nem lesz, hogy szaggatásmentesen fut minden, amíg egy varázsütésre meg nem változik a pc-s játékipar és nem kezdenek optimalizálatlan szarok helyett, "programokat" írni. Márpedig úgy tűnik, hogy nem változik (illetve folyamatosan változik, de kárára).

Szóval ha engem kérdezel, akkor szerintem tuti lenne csalódásod ilyen felbontásban egy Ultrával (meg kettővel) is. :( Sőt, ha megvárod valószínűleg ugyanez lesz a köv. generációval is rövid időn belül. Az elején, amíg jó, addig meg "kárpótolnak" majd a drv szívások.

Idézet: GAI - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 10:26

TFT monitornál ha nem natív felbontásban játszol, akkor iszonyatosan csúnya lesz a kép. Alapvető, hogy TFT-t csak natívban hajtok.

Hülye ötlet, de egy próbát megér...
Mi van, ha fele felbontást használsz? 960x600-at. Custom módnak be lehet lőni és akkor talán a játékok jó része is látni fogja. Felezett felbontásban nem látszik a TFT zavaró elmosása.
És talán a pixelméret sem lesz túl nagy, ha 32 colos TV-re is elég az 1360x768. Cserébe mehet rá 8xAA :)

#785 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:04

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 18:32

Hülye ötlet, de egy próbát megér...
Mi van, ha fele felbontást használsz? 960x600-at. Custom módnak be lehet lőni és akkor talán a játékok jó része is látni fogja. Felezett felbontásban nem látszik a TFT zavaró elmosása.
És talán a pixelméret sem lesz túl nagy, ha 32 colos TV-re is elég az 1360x768. Cserébe mehet rá 8xAA :)

Volt ilyen felbontás a felajánlottak között, így nem kellett customolni, de sajnos nagyon homály :(

#786 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:08

hát beszarás :D bekapcsolás után még 5percel 48fok volt a GTS :D
most meg felment 50fokra idle :D
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#787 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:16

Idézet: butabi - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 10:33

Nekem jó nem natívban is :) Szerintem nem sokkal csúnyább. De persze ízlések és pofonok. De ha ennyire ragaszkodsz az 1920-hoz, akkor nincs több mese, perpill az Ultra-nál nincs jobb választás, az a te embered.

SLi-ben. mATX és 19xx felbontás nem fog menni a büdös életben sem, ezt már elébb megbeszéltük GAI...

Szerkesztette: Omega 2007. 09. 10. 18:16 -kor

#788 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:18

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 18:32

1920x1200-ra szerintem SEMMI nem elég.
Tuti soha nem lesz, hogy szaggatásmentesen fut minden, amíg egy varázsütésre meg nem változik a pc-s játékipar és nem kezdenek optimalizálatlan szarok helyett, "programokat" írni. Márpedig úgy tűnik, hogy nem változik (illetve folyamatosan változik, de kárára).

Szóval ha engem kérdezel, akkor szerintem tuti lenne csalódásod ilyen felbontásban egy Ultrával (meg kettővel) is. :( Sőt, ha megvárod valószínűleg ugyanez lesz a köv. generációval is rövid időn belül. Az elején, amíg jó, addig meg "kárpótolnak" majd a drv szívások.

Ez az igazság, igen. :up:

#789 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:19

Idézet: Omega - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 19:16

SLi-ben. mATX és 19xx felbontás nem fog menni a büdös életben sem, ezt már elébb megbeszéltük GAI...

Az AMD-sekkel miért kivételeznek? Vagy úgy is kérdezhetném: miért az AMD (azaz legnagyobb riválisa) seggét nyalja az nVidia?

Kép

Szerkesztette: GAI 2007. 09. 10. 18:20 -kor

#790 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:20

Idézet: Danika123 - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 19:08

hát beszarás :D bekapcsolás után még 5percel 48fok volt a GTS :D
most meg felment 50fokra idle :D

Nekem az Ultra 52°C-os 4 üzemóra után. 21°C van. :) :rolleyes:  :Đ  :cool:

#791 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:22

Idézet: GAI - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 19:19

Az AMD-sekkel miért kivételeznek? Vagy úgy is kérdezhetném: miért az AMD 8azaz legnagyobb roiválisa) seggét nyalja az nVidia?

[IMG]http://pics.computer...3/0/4/6/2_m.jpg[IMG]

Nem értem, miért nincsen Intel alá NV-s vagy akármilyen SLi-s lap, 2db 2900-zal nagyobb hőtermelés jelentkezik. Passz. De akkor sem raknék a 'mikródba' SLi-t, mint ahogyan kutyát sem tartanék panelben. ;)
Nem arra való, érted...

#792 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:22

Idézet: GAI - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 19:19

Az AMD-sekkel miért kivételeznek? Vagy úgy is kérdezhetném: miért az AMD (azaz legnagyobb riválisa) seggét nyalja az nVidia?

Kép

Mert az AMD alá való chipsetekból nagyobb lóvé folyik be, mint Intel oldalról. :)
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#793 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:23

Idézet: Omega - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 19:20

Nekem az Ultra 52°C-os 4 üzemóra után. 21°C van. :) :rolleyes:  :Đ  :cool:

Órás DiRT-özés után 66°C. :respect: Most hogy emberi hőmérsékletek vannak, igen kiérezni a HR03-Plust és a hűtésemet, klassz.

#794 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:24

Idézet: Omega - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 19:22

De akkor sem raknék a 'mikródba' SLi-t, mint ahogyan kutyát sem tartanék panelben. ;)
Nem arra való, érted...

Azt bízzák csak rám, hogy rakok-e :D De a lehetőséget mindenképp meg kéne adni.

#795 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:24

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 19:22

Mert az AMD alá való chipsetekból nagyobb lóvé folyik be, mint Intel oldalról. :)

Mert többen veszik vagy mi? :think: Ez túl egyszerű magyarázat, támaszd alá. :)

#796 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:31

Idézet: GAI - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 19:24

Azt bízzák csak rám, hogy rakok-e :D De a lehetőséget mindenképp meg kéne adni.

Egyetértek, attól függetlenül nem raknék mATX-be és cipősdobozba SLi-t sem meg Crossfire-t sem. De nem ismétlem magam.

GAI, egyébként sem egyszerű házba raknék. Gyári hűtőt lendületből dobom a p*csába, Ultra-m hűtője 0 km-es. Szóval nem átlagos ház kell ahhoz sem, hogy egy SLi-s lapon elférjen 2 8800 egy házban.

Olyan lapot szeretnék látni, aminek nagyobb a nyákja. Szeretnék egy eATX-et (extended-ATX). Ahol a PCI-E foglalatok megfelelően távol vannak egymástól egy brutális hűtő felszereléséhez (illetve kettőhöz), az alsó alatt így a PCI foglalatok messzebb kezdődnek. Ehhez eATX házakat, átgondolt hűtéssel. Ezzel és egy kissé lassított, átgondolt fejlesztéssel jobban járna mindenki.*
Lehetne programokat optimalizálni, kisebb csíkszélességgel, átgondoltabb architektúrával, kisebb fogyasztással jönnének ki a hardverek, valódi változásokkal, normális driverekkel.

*na persze dehogyis, minden kell az újabb-újabb, pörögjön a piac, adjátok a zsét hamagyorsan. De hamár így van, akkor sztem döntened kell, mit akarsz.

#797 Felhasználó inaktív   Zotyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:32

Idézet: Engar - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 17:28

Én mondtam jól csak ezek bezavartak  :Đ
Dualview az.

Na, megvan, működik, köszi. Már csak az érdekel, hogy lehet-e különböző felbontást adni a 2 megjelenítőnek, vagy ez a kettő kvázi egy desktopnak számít.  :think:
Abit IP-35, Intel Core2 Duo 6420@ 3.4 GHz, Inno3D 8800GTS 320MB 650/1900, 2x1 GB Kingmaxx DDRII 1066, SB Audigy2

#798 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:36

Idézet: Omega - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 19:31

GAI, egyébként sem egyszerű házba raknék. Gyári hűtőt lendületből dobom a p*csába, Ultra-m hűtője 0 km-es. Szóval nem átlagos ház kell ahhoz sem, hogy egy SLi-s lapon elférjen 2 8800 egy házban.

Tudom én, hogy a kicsiségnek ára van. Méghozzá a forróság. Tőlem járhatnának 100 fokon, amíg nem hibáznak. Ha meg szétmegy, megy gariba. Még akár azt is vállalnám, hogy nem húzom :D Csak férjen be kettő. Vagy mégjobb: csináljanak egy dualgpu-s 8800-at (mint a 7950gx2 volt). Erről is volt szó, de aztán valahogy ez is eltőnt a semmiben.

#799 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:45

Nem csodálom...  :Đ

#800 Felhasználó inaktív   Engar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 19:10

Idézet: GAI - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 18:20

Lehet én vagyok a :lama: de sehol se találtam a Rivatunerben ilyen funkciót :D

Fölteszed a tunert  ;)  az bekonfigolja magat, ekkor mondjuk jobb ha minden defaultban van a vidkarin, majd ha betoltott kozepen van egy ilyen resz:

G80 jobb szelen CUSTOMIZÉ attól jobbra HW MONITOR (nagyito ikon)  :cool:

ezutan detektal és ha ugyes mar lathatsz is egy csomo cumot

na itt meg aztan minden szart beallithatsz amire szukseged van hogy figyelje (SETUP gomb)
es itt a lényeg!!!!! figyelj!!!  :reklamacio:

PLUG in RÉSZ  :omg:
:up: nyertél, add be az összes plugint, ott lesz kozotte a memora hasznalat is - KÚÚL MI?  :Đ

aztan ha van kedved ki si bigaraszhatod hogy melyik plugin kell es akkor csak azt altod amit kijelolsz

:smoker:

Téma megosztása:

• (86 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.