Portforward probléma Naná h smcvel (WBR14-G2EU-V2)
Elküldve: 2007. 07. 15. 17:29
Elküldve: 2007. 07. 15. 22:30
megszereztem a FIFA 07-es adatokat:
TCP/IP 80
443 TCP/IP
13500-13599 TCP/IP
32300-32399 TCP/IP
3658 UDP
9570 UDP
De fogalmam sincs, hogy ezeket, hogyan állítsam be
Elküldve: 2007. 07. 16. 10:32
Idézet: allstars - Dátum: 2007. júl. 1., vasárnap - 19:02
hát win tűzfalon is van olyan, h UPNp keretrendszert belehet adni kivételnek! de mind1 kikapcsoltam a tűzfalat, van a routerben hátha azis jó valamire
Nekem ugyanilyen routerem van (WBR14G2), s simán megy a portforward. UPnP ki van kapcsolva. Majd linkelek képet. A kezdő kép jónak tűnik.
Elküldve: 2007. 07. 16. 18:53
Segítségeteket előre is köszönöm!
Elküldve: 2007. 07. 17. 09:38
Idézet: Hamis - Dátum: 2007. júl. 15., vasárnap - 23:30
megszereztem a FIFA 07-es adatokat:
TCP/IP 80
443 TCP/IP
13500-13599 TCP/IP
32300-32399 TCP/IP
3658 UDP
9570 UDP
De fogalmam sincs, hogy ezeket, hogyan állítsam be
Érdekes. Biztos, hogy a 80-as és 443-s tcp portok kellenek hozzá? Azok ugyanis http/https szolgáltatások. Nem hinném, hogy a játék ezeken kommunikál. Rákerestem a google-n, s mást találtam, képpel együtt:
Portforward for FIFA2007
ps.: a példában a 10400-10499-es TCP és a 3658-as UDP port van beengedve. Csak meg kell adni a NAT nenü "virtual server" pontja alatt, hasonlóan mint a képen. A lényeg, hogy a public port, s a private port (tehát a külső, s a belső port) is ugyanaz legyen (10400-10499, ill. 3658). Tehát 2 szabályt kell létrehozni; 1-et a TCP tartománynak, egyet pedig az UDP portnak.
Konkrétan:
No.: 1
LAN IP: 192.168.2.100 (ez a belső gép IP-címe, amin fut a játék)
Protocol Type: TCP
LAN Port: 10400-10499
Public Port: 10400-10499
Enable: "pipa"
ADD <---- erre hozzáadja a szabályt. Látni fogod az eredményt.
No.: 2
LAN IP: 192.168.2.100
Protocol Type: UDP
LAN Port: 3658
Public Port: 3658
Enable: "pipa"
ADD
Innen már be KELL tudni állítanod, maximum nem jók a port-értékek.
Szerkesztette: Warrior 2007. 07. 17. 09:52 -kor
Elküldve: 2007. 07. 17. 09:57
Idézet: Hamis - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 19:53
Segítségeteket előre is köszönöm!
Hálókártyát nem nagyon kell cserélgetni, főleg, ha mondjuk XP van. Ha a forgalom lelassul, meg kell nézni, mikor, mennyire lassul le, mert egyáltalán nem biztos, hogy a hálókártya miatt, sőt szinte biztos, hogy nem amiatt.
Elküldve: 2007. 07. 17. 10:50
De felementem a portforward.com-ra, és nem tudtam megcsinálni azt a static IP-t.... Valaki tudna ebben segíteni? (Asszem ott a hiba, h nemtudom a Chello DNS címeit) meg nemtudom h mit kell új alapértelmezett átjárónak beírni...
Elküldve: 2007. 07. 20. 19:18
Idézet: Hamis - Dátum: 2007. júl. 17., kedd - 11:50
De felementem a portforward.com-ra, és nem tudtam megcsinálni azt a static IP-t.... Valaki tudna ebben segíteni? (Asszem ott a hiba, h nemtudom a Chello DNS címeit) meg nemtudom h mit kell új alapértelmezett átjárónak beírni...
Ha meg nem tudod.
Ha dinamikus kiosztassal megy a neted, akkor:
1. start-> futtatas-> ide beirod, hogy ipconfig /all , majd enter.
2. A kapott adatok kozott megkeresed a DNS szerverek cimeit es a router IP cimet (atjaro cime)
Ezutan johet a statikus:
Beallitod az IP cimet (a routeren beallitott tartomanyba kell esni), illetve a subnet maskot, ha nem jo az alapertelmezett. Az atjaro cime a router cime lesz. Ha jol emlekszem (fejbol nem megy.
Talan ennyi, de egyszerubb beallitani, mint leirni!
Elküldve: 2007. 07. 22. 17:12
Elküldve: 2007. 07. 22. 17:42
Idézet: Hamis - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 18:12
Mert maga a router DNS is, amúgy azt kézzel is be lehet írni a Winnek, külsőt jól. Esetleg ha a routermenüjében átírod, akkor azt fogja használni.
Elküldve: 2007. 07. 22. 19:01
Idézet: Hamis - Dátum: 2007. júl. 22., vasárnap - 18:12
Ha dinamikus cim kiosztasnal a router cimevel megy a net, akkor statikusnal is mennie kell, ha nem igy van, akkor valamit nem jol allitottal be (Nem ismerem ezt a routert. Talan a menujeben van olyan, hogy statikus eseten is o a DNS.).
Van meg ket lehetoseg a Chello tenyleges DNS cimeit megtudni:
1. Routert kiiktatva kozvetlenul hasznalod a chellot es kiadod az ipconfig /all parancsot.
2. Felhivod a Chello tamogatasat es elaruljak neked.
Ha megtudod, akkor ezeket kell hasznalnod a halokartya DNS cimeinel.
Elküldve: 2008. 07. 30. 10:41
WarCraft 3-mal jatszom eleg gyakran, megpedig custom game-eket (jatekosok altal keszitett jatekmodok, palyak stb.). Hostolni is szoktam ami persze elsore nem sikerult de aztan olvastam hogy egy portot kell forwardolnom hogy mukodjon a dolog. Nos mivel az internal (LAN) IP mindig valtozik (foleg, hogy ket gep van csatalakoztatva a NetGear routerhez) amikor ki/be kapcsolom a gepeket ezert beallitottam egy statikus IP-t az egyik PC-hez majd annak beallitottam egy rule-t ami forwardolja a 6112-es portot.
Azt addig ertem, hogy ez miert kellett. Hogy csatlakozni tudjanak kulso gepek (a jatekosok) a belso IP-re (a gep, amirol hostolok) meg kell adni a hasznalando portot mivel alapbol minden port le van zarva. A statikus IP meg azert kell mert kulonben a router nem tudja hogy melyik gepnek kuldje az adatokat es ahelyett hogy elkuldene mindkettonek, nem csinal semmit (furcsa logika de igy olvastam).
Rendben, szoval a ket dolog amit nem sikerult megertenem abbol a 10+ port forwarding leirasbol amit olvastam:
1) Megis minek kell a statikus IP? Miert nem kepes a router minden internal (belso) IP-re lekuldeni az adatokat aztan majd az a gep ertelemezi amelyik varakozik ra, a masik meg figyelmen kivul hagyja.
2a) Ha ahhoz kell a port megnyitasa hogy kivulrol csatlakozni lehessen (viszonylag) kozvetlenul a gephez akkor hogy a francba tudok letolteni egy fajlt az inernetrol mikor nincs megnyitva, csak a 6112-es port a War3-nak? Miert nem kell kulon portot nyitogatnom a bongeszeshez vagy a torrentezeshez? Ha online jatszom valamivel ott van bejovo adat is, nem? Akkor miert tudok barmilyen szerveren jatszani anelkul, hogy megadnam hogy melyik porton kuldje be az adatait es melyik belso IP-nek cimezze? 2b) Hogyhogy ezek alapbol mukodnek es statikus IP hijan megis tudja a router (vagy NAT) hogy melyik gepnek kell kuldeni az adatokat? Ezzel az 1)-es pont felborulni latszik.
Elore is koszonom a valaszokat
Elküldve: 2008. 07. 30. 11:21
Idézet: N.M.I. - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 11:41
1) Megis minek kell a statikus IP? Miert nem kepes a router minden internal (belso) IP-re lekuldeni az adatokat aztan majd az a gep ertelemezi amelyik varakozik ra, a masik meg figyelmen kivul hagyja.
2a) Ha ahhoz kell a port megnyitasa hogy kivulrol csatlakozni lehessen (viszonylag) kozvetlenul a gephez akkor hogy a francba tudok letolteni egy fajlt az inernetrol mikor nincs megnyitva, csak a 6112-es port a War3-nak? Miert nem kell kulon portot nyitogatnom a bongeszeshez vagy a torrentezeshez? Ha online jatszom valamivel ott van bejovo adat is, nem? Akkor miert tudok barmilyen szerveren jatszani anelkul, hogy megadnam hogy melyik porton kuldje be az adatait es melyik belso IP-nek cimezze? 2b) Hogyhogy ezek alapbol mukodnek es statikus IP hijan megis tudja a router (vagy NAT) hogy melyik gepnek kell kuldeni az adatokat? Ezzel az 1)-es pont felborulni latszik.
Elore is koszonom a valaszokat
Ne bonyolítsd, egyébként jó kérdések, akkor jöjjön néhány válasz:
1. Nem kell statikus IP. A router nem broadcast-ol, ezért router. Nem HUB.
A portforward-ot csakis megadott belső IP-című kártyára (azaz gépre) lehet konfigurálni, ráadásul csakis EGY darabra, mivel egy csomagot nem fog broadcast-olni, hiszen ez router, semmi érdeke. Meg semmi értelme sem lenne, ugyanis ha 2 belső gép figyelne a csomagokra, oszt a router beszórná közéjük, akkor elég nagy kavalkád lenne, hogy most melyiknek is szól melyik, főleg, ha az egyik mondjuk az egyik csomagra válaszolna, mígeközben a másik pedig egy másikra. Gondold el, mi lenne, hiszen a küldő nem tud erről semmit...
Tehát portforward csakis 1 IP-re lehetséges.
Statikusnak azért ajánlott belőni, hogy ne a másikra menjenek a csomagok. Egyébként ha dhcp szerver routeren MAC alapján ossza az IP-t, akkor attól, hogy dhcp, még fix IP-je lesz egy adott gépnek. Persze ez routerfüggő. Tehát azért kell statikus IP, hogy tutira csakis a megadott gépnek legyen továbbítva a megadott portra bejövő csomag.
Nyilván ettől függetlenül ha olyan gép kapja, ami nem "vár" arra a csomagra, attól az simán eldobja, figyelmen kívül hagyja, ahogy írtad.
2. A géphez való csatlakozást jól mondod, de keverted a már FELÉPÜLT kapcsolatban befelé jövő "válaszcsomagokkal".
Más dolog, ha belülről kezdeményezek kapcsolatot, illetve más, ha valaki kintről akar kapcsolódni hozzám. A kérdésre a korrekt válasz egyébként valami ilyesmi: a routeren valószínűleg a bentről kifelé irányuló olyan kapcsolatok engedélyezve vannak. Ezért tudsz te kapcsolódni valakihez.
Be lehet állítani azt is, hogy pl. CSAK a 80-as porton lehessen "kimenni" a netre, akkor pl. egyszerűbb oldalakat böngészhetnél csak. De default az otthoni routerben, hogy bentről kifelé MINDENT enged, kintről meg azt, amit beállítasz.
Egyébként a torrenthez, ha "aktív" módban akarod használni KELL nyitni portot. Méghozzá épp azért, hogy valaki hozzád tudjon kapcsolódni (mármint a torrent klienshez, ami a router mögött van).
A NAT pedig a következőket csinálja, a routeren: ha bentről jön csomag, s kifelé megy, akkor a fejlécében a forrás IP-t lecseréli a router külső IP-jére, s a forrást bejegyzi a NAT táblába. <--- ez elég csúnya, de elég ahhoz, hogy értsd: "honnan tudja".
Tehát a routerről netre kimenő csomagok már a router külső IP-jét fogják tartalmazni, mint feladó címet. Ezért van az, hogy bárki, aki NAT mögül küld netre csomagokat, úgy látszik, mintha egyazon IP-ről jönnének a csomagok. (nopersze statikus NAT-ról van szó).
Ha netről bejön egy válaszcsomag, a router meg tudja a tábla alapján állapítani, hogy melyik belső IP-re kell továbbítania azt.
ps.: játékszerverhez, ha kapcsolódsz, nem kell megadni, milyen porton küldje be hozzád a válaszokat, ugyanis azon portokon NEM kapcsolatfelvétel fog történni. Nos, jó homályosan írhattam, bocsi, nem volt sok idő.
Szerkesztette: Warrior 2008. 07. 30. 11:45 -kor
Elküldve: 2008. 07. 30. 12:25
Par dolog azert nyitott maradt elottem - bar ez mar lehet, hogy kukacoskodas.
Ezek szerint olyat lehet hogy megnyitom a 6112-es portot de nem adok meg neki internal IP cimet? Igy nem tudja asszocialni es elkuldi az egyik gepnek, aztan ha az nem tudja hogy mi az es visszadobja akkor elkuldi a masiknak is? Vagy mindig ugyanarra az IP-re dobalja a requestet (pl. az alacsonyabb szamu belso IP cimre)? Ez sokkal egyszerubb megoldasnak tunik mint dupla annyit dolgozni a ket gep miatt.
Hogy a belulorol kifele iranyulo request miatt tudok netezni: En is hasonlora gondoltam, olvastam valami port triggeringrol is ami ugyan hasonlo es biztonsagosabb is mint a forwarding de pont nem jo szervereknek mert eloszor belso eleresre var es csak utana nyitja meg a szamara megadott portot. Ami furcsa volt hogy a mezei port forwardingnal sehol nem irtak olyat hogy ez az egesz a kivulrol indulo csomagok miatt kell, a belulrol indulo requestet siman atengedi. Sz4r dokumentaltsag? Mindenestre te leirtad, koszi.
Torrent-nel nem nyitottam portot "minek hiszen igy is mukodik" de utananezek hogy akkor van-e ennek valami ertelme (mondjuk en aztan baromira gyakran torrentezem :Đ).
Egy dolog ami nem tiszta: ha hostolok miert nem nyit alapbol, belulrol egy 6112-es portot a War3 hogy ne kelljen mindenkinek a forwardinggal szorakoznia? Miert kussol es var kizarolag kulsore? Hiszen ha nyitna egyet akkor kivulrol mar tudnanak csatlakozni es nem lenne ez a keveres.
Arra gondolok hogy ez talan azert van (vagyis azert nincs) igy mert nincs hova megnyitni a portot: egy jatekos sincs csatlakozva ezert nincs cim amire lehetne kuldeni belulrol egy requestet.
De... ha hostolok akkor a jatek server browsere latja mi tortenik mivel megjeleniti a szerverlistaban a hostolt jatekot. Ekkor a gepem elkuldhetne az adatokat a 6112-n hogy az nyitva maradjon, a jatekosok meg megkapnak a 6112-es portot a jatek browserebol amire IP:6112 formaban csatlakozni tudnanak. Gondolom ha ezt meg lehetne oldani akkor nem lenne port forwarding a vilagon... bar nem ltom hogy hol benne a hiba.
Elküldve: 2008. 07. 30. 13:27
Utorrent TCP portját szeretném forwardolni, de egyszerűen nem megy. (A portteszt mindig "failed" -et ír.)
A router egy Linksys WRT54GL Tomato Victek mod firmware-rel. Tűzfal NIS 2007.
Íme egy kép:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Portforward.com-ot olvasgattam, nem sok sikerrel. Két gép lóg a routeren, címek DHCP-vel kiosztva a 192.168.2.99-192.168.2.100 tartományban, és MAC cím alapján Address Resolution Protocol Binding -el "összekötve" így tehát mindig ugyanúgy van kiosztva a két IP. (Ez gondolom megfelel annak mintha statikus lenne.)

Ha kell csinálok a router összes beállításáról screenshotokat, csak segítsen már valaki!
P.S.: UPnP-vel is próbáltam, az utorrentben és a routerben is engedélyezve volt, szintén nem működött.
Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.
Köpött a maci, fújt a bőrgyár.
Elküldve: 2008. 07. 30. 14:03
A subnetet, gatewayt meg DNS-t is ellenorizd le. Enyemet az utobbinal csesztem el (felcsereltem a preferred es a secondaryt mert azt hittem hogy lehet olyat).
Elküldve: 2008. 07. 30. 14:04
Ugyanez a router, ugyanez a firm, utorrent nálam is, az UPNP bekapcsolva, és remekül működik minden...
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s
Elküldve: 2008. 07. 30. 14:27

Súgó
A téma zárva.