DVD, Cd olvasók, fej és elektronika Hibadiagnosztika, javítási tippek.
Elküldve: 2007. 07. 02. 18:26
A szervizek általában az új árhoz hozzámérhető fejcserés javítási költséget mondanak.
Próbáltam információkat, kapcsolási rajzokat találni a hálón, lehet, ügyetlen vagyok, de nem találtam.
Amúgy, elektronikához konyító gépész vagyok, akit mélységesen bosszant a fogyasztói társadalom használd, és (lehetőleg rövid idő után) dobd el szemlélete.
Kérem, akinek van javítási tapasztalata, valami segédanyaga jelentkezzen.
Elküldve: 2007. 07. 02. 18:48
Ugyanez érvényes számítógéptápokra is. Időnként nem árt beléjük nézni, kifújni a port, és végignézni a kondenzátorokat. Én épp a napokban cseréltem a sajátomban ki egy elkót, mert kezdett púposodni.
Elküldve: 2007. 07. 02. 23:34
CD/DVD eszközökben nem halnak az elkók, nagyon régóta polikarbon dívik bennük, meg jellemzően nem hibaok az ilyesmi. A asztali gépek, az más dolog, ott igen

Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 07. 03. 09:23
Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2007. júl. 2., hétfő - 19:26
Rengeteg videomagnó, audio cucc és tévé foglalkozás körében elkövetett javítása után nem mennék a szomszédba egy kis hozzáértésért, de én se nagyon tudok mást kezdeni ezekkel, mint tisztítás vagy kuka.
Elküldve: 2007. 07. 05. 23:18
Elküldve: 2007. 07. 06. 11:37
Idézet: Robi19 - Dátum: 2007. júl. 5., csütörtök - 23:18
Köszönöm, írásodat.
A fejen levő trimmerekkel is játszadoztam.
Egy, a vérnyomásmérő pumpájához hasonló gumi "labda" végére aplikált csövecskén keresztül szoktam a belsejét fujkálni, elég gyér eredménnyel.
Azt nem tudom, direkt a lencsetisztítására való levet hol tudnék beszerezni. CD tisztítónak a levével próbálkoztam, de az elég hígacska valami.
A működésről szeretnék többet megtudni, szerintem elég egy sémára mennek, még ha a bekötés változik is.
Hol, milyen jeleket kellene mérni.
Ha szemre működik, akkor honnan lehetnék biztos benne, h fej, ha nincs cserém.
Arra is gondoltam, h ha tudom a bekötését, akkor idegen fejet is lehetne berakni (mondjuk, egy fillérekért kapható számgépes olvasóból, bár az LG-m gyalázatosan hamar feldobta a talpát). Egy erősítős hangrendszerrel rendelkező szerkezetbe esetleg még egy íróból is érdemes lenne átrakni.
Egy régi Sony olvasófejét szétszedtem, és tisztogatás után (patikai alkohol) sikerrel összeraktam.
Szerintem, a lencseszervó rugalmas működése miatt, ha a párhuzamosság biztosítva van, a többi pozíció nem igazán érdekes.
Elküldve: 2007. 07. 06. 11:46
Elküldve: 2007. 07. 06. 12:01
Idézet: Robi19 - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 11:46
Én az a marha vagyok, aki érdeklődésből foglalkozik minden hülyeséggel.
Szkópom ősidők óta van (ugyan nem szuper kétsugaras, csak egy orosz kocka), ezenkívül egy erősítős bemenetű (nagyimpedanciás) digiműszer.
Ja, meg betegségem, útálok bármit is, a szemétbedobni, pláne egy filléres primitív hiba miatt.
Elküldve: 2007. 08. 02. 11:51
Elküldve: 2007. 08. 03. 01:06
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2007. 08. 10. 11:21
sajna nincs a SINI-nél illetve a HQ-nál sem ésa neten sem találtam, tud valaki ebben segíteni??

Elküldve: 2007. 08. 10. 11:47
Idézet: deniss_ - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 12:21
sajna nincs a SINI-nél illetve a HQ-nál sem ésa neten sem találtam, tud valaki ebben segíteni??

Nem kell bele új fej:
http://www.adrian-kingston.com/images/SL-P...nt%20Manual.pdf
Ezalapján állítsd be a 20 potméterét és dolgozni fog tovább.
Pár kondit is érdemes kiszórni beállítás előt, a tápegység és a szervo panel, valamint az órajelek és az analóg terület kondijait is érdemes górcső alá venni.
Szerkesztette: didyman 2007. 08. 10. 11:51 -kor
Elküldve: 2007. 08. 10. 15:39
Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 11:47
http://www.adrian-kingston.com/images/SL-P...nt%20Manual.pdf
Ezalapján állítsd be a 20 potméterét és dolgozni fog tovább.
Pár kondit is érdemes kiszórni beállítás előt, a tápegység és a szervo panel, valamint az órajelek és az analóg terület kondijait is érdemes górcső alá venni.
Kösz, próbálkozom majd....

Elküldve: 2007. 08. 13. 23:08
Idézet: didyman - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 11:47
Nálam hever pár készülék olvasási képtelenséggel, látszólag működő ekektronikával. Kérlek áruld el,
mit tennél velük.
Eltax DV-153 ment 1év 2 hónapot.
Matsui MATDV 505E Ment fél évet. (ajándék volt, papírjait eltüntették)
Dimarson DM-R400
Brothers BR6832 Olvasási nehézség: időnként megáll, levált.
(van pár darab ATX táp is a szemétdombomon. Van ami nem indul, van ami készenlétből nem vált fel, van amelyik nem kapcsol ki)
Elküldve: 2007. 10. 11. 15:07
Nekem kene egy eleg nagy segitseg! Pioneer 111 illetve 112 es dvd irokrol lenne szo! A dvd-ket tokeletessen olvasa es irja de a cd-ket nem! Jo par darab van amit meg kene szerelnem mert viszacserelni mar nem tudom!
Segitseget elore is koszonom!
Elküldve: 2008. 02. 01. 01:30
Idézet: Bl00d - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 15:07
Nekem kene egy eleg nagy segitseg! Pioneer 111 illetve 112 es dvd irokrol lenne szo! A dvd-ket tokeletessen olvasa es irja de a cd-ket nem! Jo par darab van amit meg kene szerelnem mert viszacserelni mar nem tudom!
Segitseget elore is koszonom!
Javallok egy firm frissítést.
Elküldve: 2009. 09. 09. 12:29
Van egy nagy hozzá nem értési problémám. Van két dvd lejátszóm, amit sikerült összeraknom. A probléma orvosolható volt, de a mechanika szétszerelésével. Azóta sajnos a két dvd lejátszónak fej pozícionálási hibája van. Azt gondolom, hogy lehet meg kéne valahogy mutatni neki egy "0" pontot. De nem tudom hogyan. Bekapcsolás után a fej kimegy végállásba, nem a végálláskapcsoló felé, hanem a másik irányba, és ott kattog. Majd kiírja, hogy nincs benne lemez. Kérek segítséget!
Köszönöm előre is.
Elküldve: 2009. 09. 12. 08:28
Idézet: perjeszoltan - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 12:29
Ebben a szakmában sokat számítanak a különböző apró részletek, körülmények, előzmények, okok és kölcsönhatások, szóval ha elintézed röviden annyival, hogy a valamilyen "probléma orvosolható volt", rutinosabb szaki szerintem óhatatlanul arra gondolhat, hogy persze, elcsesztél valamit, rosszul raktad össze. Azt meg ki tudhatná, rajtad kívül?
Hozzáteszem, ilyen optikai cuccokat én aránylag keveset javítottam, de például videomagnót és hasonlókat annál többet, ezért nem vagyok teljesen illetéktelen a témában. Viszont például a típust is hiába kérdezném (ami általában szintén nem mellékes), magam részéről szerintem még csak típushibát sem tudnék mondani.
Elküldve: 2010. 01. 11. 01:22
Elküldve: 2010. 01. 11. 07:54
Idézet: kryst - Dátum: 2010. jan. 11., hétfő - 1:22
Vélhetően az. De elébb meg kéne pucolni.