Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 10:58
Tegyünk már különbséget a jogi értelemben vett nem törekvés meg a rosszindulatot, hanyagságot feltételező kijelentések közt. Maksi ha jogi értelemben tette volna a kijelentéseit akkor másképp kellett volna fogalmaznia. Ezért írtam, hogy mint az ügy részese amit leír annak súlya van. Aztán lehet majd mentegetőzni ha a cég rágalmazási pert akaszt a nyakába mert úgy nyilatkozott (magánvéleményben) a nyilvánosság előtt, hogy a cég nem tett meg mindent, hogy időben elkészüljön a gépe.
is-is.
az egy jogi allapot, hogy "nem torekedett" es ezert "elallt" a szerzodestol, es tegyuk fel most, hogy jogosan. ez idaig jogi allapot. viszont a jog es a valosag annyiban osszekapcsolodik, hogy a jog mondja ki, hogy kinek van igaza, tehat ha jogosan allt el, akkor a jog azt mondja, hogy igaza volt abban, hogy nem megfelelonek iteli meg a ceg hozzaallasat. szerintem ezt irta le!
en komolyan nem latok okot a ragalmazas kimeritesere (kerdeztem is, ha emlekszel!), maximum a "nem tul szerencses" megfogalmazast. de a tenyszeru megallapiotasok (es a "nem torekedett" ilyen, hiszen jogi ertelemben feltehetoleg igaz) azok gyanitom, hogy meg fogjak allni a helyuket. azaz tevedsz, amikor azt mondja Maksi, hogy a ceg "nem tett meg minden elvarhatot" a javitas erdekeben, az igenis jogi kategoria. a jog az, amelyik kimondja, hogy az ilyen hozzaallast hanyagnak tekinti!
Szerkesztette: bogdan 2007. 08. 19. 10:12 -kor