HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 09:43

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 10:35

Nem, mintha nem történt volna meg. :omg:

Idézet

Cserélni csak ugyanolyan, új készülékre lehet.

Ha elolvastad amit írtam akkor a fenti mire vonatkozik?  :omg:
Mire is értettem én a cserét?  :D

Idézet

Abból, hogy a 40-ik napon még mindig nem keresték az örömteli hírrel, hogy megjavították a készüléket.

Ennek meg mi köze ahhoz, hogy anélkül feltételezi a nem törekvést, hogy ismerné a készülékének átvételét követő dolgokat?

#2002 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 09:45

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 10:35

Nem, mintha nem történt volna meg. :omg:

ervelestechnikai hiba (ez wpepire vonatkozik elsosorban) a masik tevedeseire ugy felhivni a figyelmet, hogy azt nevetseg targyava probaljuk tenni, de ettol meg ha mar egy ilyen info erkezik nem artana ujraolvasni azt a hozzaszolast.

persze wpepi kiemelhette volna, hogy a csere ideiglenes kolcsonkeszuleket jelentett ott.

Szerkesztette: bogdan 2007. 08. 19. 09:49 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2003 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 09:46

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 10:43

Ennek meg mi köze ahhoz, hogy anélkül feltételezi a nem törekvést, hogy ismerné a készülékének átvételét követő dolgokat?

az, hogy nem olvasod figyelmesen, hogy SFIJ mit irt be:
"a joggyakorlatban a konkért nemtörekvés = 30 napon áthúzódó javítás."
a forum ma:

#2004 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 09:51

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 10:42

az, hogy szerinted a 42 nap illetve az informacio hianya nem kelloen alatamasztott, az egy maganvelemeny!

Maksi az ügybe tett minden nyilvános kijelentése az ügy menetét befolyásolhatja. Innentől kezdve a magánvéleménye is az ügy tekintetében döntő ha ezt nyilvánosan teszi.

#2005 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 09:53

ezt nem tudom, hogy igy van-e.
de hogy jott ez ide? en a Te velemenyedrol irtam, hogy maganvelemeny!

Szerkesztette: bogdan 2007. 08. 19. 09:54 -kor

a forum ma:

#2006 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 09:58

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 10:46

az, hogy nem olvasod figyelmesen, hogy SFIJ mit irt be:
"a joggyakorlatban a konkért nemtörekvés = 30 napon áthúzódó javítás."

Tegyünk már különbséget a jogi értelemben vett nem törekvés meg a rosszindulatot, hanyagságot feltételező kijelentések közt. Maksi ha jogi értelemben tette volna a kijelentéseit akkor másképp kellett volna fogalmaznia. Ezért írtam, hogy mint az ügy részese amit leír annak súlya van. Aztán lehet majd mentegetőzni ha a cég rágalmazási pert akaszt a nyakába mert úgy nyilatkozott (magánvéleményben) a nyilvánosság előtt, hogy a cég nem tett meg mindent, hogy időben elkészüljön a gépe.

#2007 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 10:53

de hogy jott ez ide? en a Te velemenyedrol irtam, hogy maganvelemeny!

Ja, most esett le  :omg:  :D

#2008 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 10:58

Tegyünk már különbséget a jogi értelemben vett nem törekvés meg a rosszindulatot, hanyagságot feltételező kijelentések közt. Maksi ha jogi értelemben tette volna a kijelentéseit akkor másképp kellett volna fogalmaznia. Ezért írtam, hogy mint az ügy részese amit leír annak súlya van. Aztán lehet majd mentegetőzni ha a cég rágalmazási pert akaszt a nyakába mert úgy nyilatkozott (magánvéleményben) a nyilvánosság előtt, hogy a cég nem tett meg mindent, hogy időben elkészüljön a gépe.

is-is.

az egy jogi allapot, hogy "nem torekedett" es ezert "elallt" a szerzodestol, es tegyuk fel most, hogy jogosan. ez idaig jogi allapot. viszont a jog es a valosag annyiban osszekapcsolodik, hogy a jog mondja ki, hogy kinek van igaza, tehat ha jogosan allt el, akkor a jog azt mondja, hogy igaza volt abban, hogy nem megfelelonek iteli meg a ceg hozzaallasat. szerintem ezt irta le!

en komolyan nem latok okot a ragalmazas kimeritesere (kerdeztem is, ha emlekszel!), maximum a "nem tul szerencses" megfogalmazast. de a tenyszeru megallapiotasok (es a "nem torekedett" ilyen, hiszen jogi ertelemben feltehetoleg igaz) azok gyanitom, hogy meg fogjak allni a helyuket. azaz tevedsz, amikor azt mondja Maksi, hogy a ceg "nem tett meg minden elvarhatot" a javitas erdekeben, az igenis jogi kategoria. a jog az, amelyik kimondja, hogy az ilyen hozzaallast hanyagnak tekinti!

Szerkesztette: bogdan 2007. 08. 19. 10:12 -kor

a forum ma:

#2009 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:11

Eh, ujabb egy oldal szocseples a jogi bikfanyelvrol.

#2010 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:12

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 10:42

de mivel azt tudjuk, hogy a forgalmazonak semminemu informacioja nem volt a javitassal kapcsolatban, igy nyugodtan kijelenthetjuk, hogy nem torekedett a 15 napon beluli javitasra! teljesen fuggetlenul attol, hogy mi tortent a szervizben.

sajnos eztsem tudjuk, eztis csak vélelmezzük.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2011 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:15

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 9:58

A hibás teljesítés nem rosszindulat, a nem törekvés sem rosszindulat. De mindkettő jogi szankcióval jár és mivel ez egy jogvita, így nem az a lényeg, hogy ki milyen görény, vagy sem. :) (Szerintem egyébként egyik fél sem az!)

#2012 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:17

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 8:45

ervelestechnikai hiba (ez wpepire vonatkozik elsosorban) a masik tevedeseire ugy felhivni a figyelmet, hogy azt nevetseg targyava probaljuk tenni, de ettol meg ha mar egy ilyen info erkezik nem artana ujraolvasni azt a hozzaszolast.

persze wpepi kiemelhette volna, hogy a csere ideiglenes kolcsonkeszuleket jelentett ott.

Jóindulatúan feltételeztem, hogy nem ideiglenes kölcsönkészülékről beszél, mert az teljesen irreleváns a téma szempontjából. Azt a szemére hányni, hogy nem kért olyan dolgot, amire nincs jogalapja, miközben azt, amire meg van, nem elismerni, hát eléggé kétszínűség.

#2013 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:18

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 11:11

is-is.

az egy jogi allapot, hogy "nem torekedett" es ezert "elallt" a szerzodestol, es tegyuk fel most, hogy jogosan. ez idaig jogi allapot. viszont a jog es a valosag annyiban osszekapcsolodik, hogy a jog mondja ki, hogy kinek van igaza, tehat ha jogosan allt el, akkor a jog azt mondja, hogy igaza volt abban, hogy nem megfelelonek iteli meg a ceg hozzaallasat. szerintem ezt irta le!

en komolyan nem latok okot a ragalmazas kimeritesere (kerdeztem is, ha emlekszel!), maximum a "nem tul szerencses" megfogalmazast. de a tenyszeru megallapiotasok (es a "nem torekedett" ilyen, hiszen jogi ertelemben feltehetoleg igaz) azok gyanitom, hogy meg fogjak allni a helyuket. azaz tevedsz, amikor azt mondja Maksi, hogy a ceg "nem tett meg minden elvarhatot" a javitas erdekeben, az igenis jogi kategoria. a jog az, amelyik kimondja, hogy az ilyen hozzaallast hanyagnak tekinti!

Idézet: Maksi

Azt meg, hogy feltételezem, hogy nem törekedtek eléggé, arra alapozom, hogy ha nekem kellett volna törekednem hasonló helyzetben, akkor minden valószínűség szerint hamarabb lett volna kész a gép.

Szerinted ez jogi értelembe vett nem törekvés?  :D
Ha visszatekintesz sok ehhez hasonló "magánvélemény" van Maksi részéről.

#2014 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:19

SFIJ: szerintem az, hogy semminemu informaciot nem tud adni a vevonek a javitas allapotarol es varhato elkeszulesi idejerol igenis azt jelenti, hogy neki sem volt megfelelo informacioja rola.

legalabbis a birosag elott nehezkesnek tunik az a vedekezes, hogy "mi mindent tudtunk, de juszt sem arultuk el a kedves vevonek"! :D

Szerkesztette: bogdan 2007. 08. 19. 10:22 -kor

a forum ma:

#2015 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:23

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 11:17

Jóindulatúan feltételeztem, hogy nem ideiglenes kölcsönkészülékről beszél, mert az teljesen irreleváns a téma szempontjából. Azt a szemére hányni, hogy nem kért olyan dolgot, amire nincs jogalapja, miközben azt, amire meg van, nem elismerni, hát eléggé kétszínűség.

szerintem tévedésben vagy. minek után a közelezett közölte hogy akár 3 hétig is elfog húzódni a javítás és a 15 nap elteltével a törvények szerint lehet kérelmezni a kölcsönkészülék biztosítását az ügy talán mindkét fél számára legjobb rendezése lett volna, ha a panaszos azonnal igényli a kölcsönkészüléket és azt a kötelezett a száméra biztosítja is.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2016 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:24

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 11:17

Jóindulatúan feltételeztem, hogy nem ideiglenes kölcsönkészülékről beszél, mert az teljesen irreleváns a téma szempontjából.

rosszul tetted, raadasul ez arrol arulkodik, hogy nem olvastad figyelmesen a topicot.

ezen folyt a vita, hogy kellett volnap-e kolcsonkeszulekrol erdeklodnie, vagy sem. tehat a tema (ez a topic) szempontjabol nem irrelevans.
a forum ma:

#2017 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 11:23

szerintem tévedésben vagy. minek után a közelezett közölte hogy akár 3 hétig is elfog húzódni a javítás és a 15 nap elteltével a törvények szerint lehet kérelmezni a kölcsönkészülék biztosítását az ügy talán mindkét fél számára legjobb rendezése lett volna, ha a panaszos azonnal igényli a kölcsönkészüléket és azt a kötelezett a száméra biztosítja is.

az a regi szabalyozas volt! ott 15 nap, vagy cserekeszulek eseten 30 nap.

most nincs ilyen.
a forum ma:

#2018 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:25

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 11:19

szerintem az, hogy semminemu informaciot nem tud adni a vevonek a javitas allapotarol es varhato elkeszulesi idejerol igenis azt jelenti, hogy neki sem volt megfelelo informacioja rola.

És ha tudja bizonyítani, hogy ő pedig törekedett az információ megszerzésére meg arra, hogy vissza tudja szállítani a gépet megjavítva? Persze el lehet marasztalni, hogy nem értesítette a vevőt, meg nem adott korrekt dokumentumokat.

#2019 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:27

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 11:18

Idézet: Maksi

Azt meg, hogy feltételezem, hogy nem törekedtek eléggé, arra alapozom, hogy ha nekem kellett volna törekednem hasonló helyzetben, akkor minden valószínűség szerint hamarabb lett volna kész a gép.

Szerinted ez jogi értelembe vett nem törekvés?  :D
Ha visszatekintesz sok ehhez hasonló "magánvélemény" van Maksi részéről.

hat, ha jogaszkodunk, akkor ez egy nem jol megalapozott jogi megallapitas. de ettol meg igaz. :p
a forum ma:

#2020 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 10:29

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 8:43

Mi köze hozzá? Sorold már fel kérlek, hogy milyen kötelezettségei vannak a forgalmazónak és a fogyasztónak egy fogyasztói szerződés esetében, amely olyan termékről szól, amire kötelező jótállást kell vállalni! Aztán mondd el, hogy milyen esetben állhat el a szerződéstől a fogyasztó! Rá fogsz jönni, hogy olyan kötelezettsége nincs a fogyasztónak, amit te itt egyfolytában szajkózol.  Ha nem, akkor beszélj ügyvéddel, mert ő se fog mást mondani.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.