HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 23:08

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 23:52

Ki kell ábrándítalak, fogalmam sincs, miről beszélsz.  :confused:

Pedig ahogy nézem egyszerű volt a kérdés, 1 bites.
Make love not Wor.

#2062 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 23:31

Nem kell öszeesküvés elméletet gyártani, mert szó sincs ilyemiről. Legalábbis én nem tudok róla.

Elkezdesz itt fröcsögni, köpködni egy cégre, majd mikor látod a veszélyt behúzod füled-farkad. Ez aztán a korrekt hozzáállás. Most legyen legalább akkora szád, mint az elején.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2063 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 23:58

:think:

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 0:08

Pedig ahogy nézem egyszerű volt a kérdés, 1 bites.
télleg az  :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 20. 00:05 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2064 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 06:14

#2065 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 06:54

Igézet egy másik fórumból (prohardver, it.news) ahol Maksi az alábbiakat írta:

"Mindössze egy gombja nem funkcionált a gépnek, szerintem egy sima szoftverfrissítéssel meg lehetett oldani a problémát."

"A gondot az jelenti, hogy nem küldik a gépemet a szervizbe másnap, ahogy leadtam, hiszen akkor ''sokba'' kerülne nekik a szállítás postán, futárcéggel, hanem inkább várnak 1-2 hetet, amíg összegyűlik jónéhány javításra szoruló gép, és együtt postázzák őket.. Persze ezt eljátsszák visszafelé is, plusz még hozzájön a szervízben eltöltött idő. Ha törekednének, akkor nem szarakodnának a postaköltséggel, hanem mindent idejében feladnának, és követelnének vissza."

"Ha csupán 5 napig ül rajta, már abból is látszik, hogy NEM törekedett arra, hogy 15 napon belül megjavíttassa."

Szintén Maksi az sg.hu oldalon:

"Én azt nem tudom felfogni ésszel, hogy ha miért nem értik meg a kereskedők, miért nem érik fel ésszel, hogy ha szarul teljesítenek, és köcsögök a vevőkkel, akkor azok NEM mennek többé hozzájuk vásárolni, és másokat is lebeszélnek erről."

Az Index-ről kitiltották :D

Szerk:
A fogyasztovedelem.com oldalon már egy kicsit visszafogott hangnemben írt (ugyan nem Maksi néven hanem Trysii néven de ez lényegtelen)

"Mivel fogalmam sincs róla, hogy hol, s mennyit pihent a javításra beadott digitális fényképezőgépem 52 napon keresztül, már gondolkoztam rajta, hogy elmegyek az üzletbe és megkérem őket, hogy mutassák meg a szállítási jegyzéket, a bizonylatokat a szervizben töltött időről, a hiba okáról, és annak kijavításához szükséges alkatrész leszállításának idejéről, de kötve hiszem, hogy nem röhögnének a pofámba, és azt sajnos nem tudom, hogy nekem, mint fogyasztónak jogomban állhat-e, hogy ilyesmire kötelezzem őket.
Bár nem is hiszem, hogy foglalkoznának velem akár egy percet is.

Amúgy meg szinte biztos vagyok benne, hogy egyáltalán nem törekedetek a 15 napon belüli kijavításra, és még azt is el tudom képzelni, hogy minden teljesítésről szóló irataik "véletlenül" elkallódnának, ha én kérném tőlük ezeket bizonyításként, hogy ők bizony törekedtek-e, s nem a bíróság. Mert ugye, ha előkerülne egy olyan papír, mely szerint a forgalmazó 5-10 nappal azután adta postára a javításra váró gépet, ahogy a fogyasztó leadta, vagy akár még később, az elég egyértelműen bizonyítaná, hogy egyáltalán nem törekedett arra, hogy a hibát "legfeljebb 15 nap alatt kijavítsa".

Kíváncsi lennék a véleményetekre, illetve arra, létezik-e jogszabály arra, hogy ezeknek utána járhasson a fogyasztó, vagy ha ő nem is jogosult erre, AKKOR KI LEHET AZ, aki ezt megteheti?
Köszönöm a válaszokat!
"

Azért a rosszindulatúságnak a jeleit itt is lehet látni:

"Amúgy meg szinte biztos vagyok benne, hogy egyáltalán nem törekedetek a 15 napon belüli kijavításra, és még azt is el tudom képzelni, hogy minden teljesítésről szóló irataik "véletlenül" elkallódnának, ha én kérném tőlük ezeket bizonyításként, hogy ők bizony törekedtek-e, s nem a bíróság. Mert ugye, ha előkerülne egy olyan papír, mely szerint a forgalmazó 5-10 nappal azután adta postára a javításra váró gépet, ahogy a fogyasztó leadta, vagy akár még később, az elég egyértelműen bizonyítaná, hogy egyáltalán nem törekedett arra, hogy a hibát "legfeljebb 15 nap alatt kijavítsa"."

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 20. 07:00 -kor

#2066 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 07:49

wpepi: Engem az érdekelne, hogy mire megy ki ez az egész részetekről. Az elejétől kezdve vannak itt páran, akiknek nem volt más a lényeg, csak mindenbe belekötni. Most meg úgy nézem, hogy valamilyen kiábrándító lejáratás vette kezdetét.

#2067 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 07:53

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 23:31

Elkezdesz itt fröcsögni, köpködni egy cégre, majd mikor látod a veszélyt behúzod füled-farkad. Ez aztán a korrekt hozzáállás. Most legyen legalább akkora szád, mint az elején.

Vannak akik bizony így szeretik beállítani a dolgokat, a fröcsögés és köpködés, az itt éppen azon pár embertől tapasztalható, akiknek nem tetszik semmilyen jogszabály, mert azt nem lehet betartani.

Kibicnek mellesleg semmi sem drága!

#2068 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 07:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 21:36

Maksi csak egy rővíd offtopic kérdés.
ugye a Cg.01-09-720775 cégjegyzékszámú cégről beszélünk?

SFIJ: Mi folyik itt?

#2069 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 07:58

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 8:53

Vannak akik bizony így szeretik beállítani a dolgokat, a fröcsögés és köpködés, az itt éppen azon pár embertől tapasztalható, akiknek nem tetszik semmilyen jogszabály, mert azt nem lehet betartani.

Kibicnek mellesleg semmi sem drága!

ezt a fórumrecenziók után is tarod?

#2070 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 07:59

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 8:56

SFIJ: Mi folyik itt?

majd te elmondod. ez ugyanis egy egyszerű eldőntendő kérdés. nem kevesebb - nem több.

#2071 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:24

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 8:49

wpepi: Engem az érdekelne, hogy mire megy ki ez az egész részetekről. Az elejétől kezdve vannak itt páran, akiknek nem volt más a lényeg, csak mindenbe belekötni. Most meg úgy nézem, hogy valamilyen kiábrándító lejáratás vette kezdetét.

Nem tudom, hogy te miként állsz az ilyen dolgokhoz de engem mélységesen felháborít ha valaki csak azért mert 42/52 nap volt a javítási idő rosszindulatú, hitelrontásos kinézettel ír olyan dolgokat melynek az igazságtartalmát még ő sem ismeri. Én elhiszem, hogy Maksinak kellemetlen volt az a 42/52 nap de ez nem jogosítja fel arra, hogy pusztán csak az elképzeléseire hagyatkozva a cég ellen lejáratókampányba kezdjen.
Persze ez nem jelenti azt, hogy én Maksi ellen lennék. Mint vásárló teljes mértékben megértem a felháborodását de azért ne essünk már át a ló túloldalára. Természetes, hogy Maksi a sérelmére gyógyírt keresvén a nyilvánossághoz fordult de maradnia kellett volna a jóhiszeműségnél hiszen a rosszhiszeműséget nem tudja bizonyítani mert az, hogy 42/52 nap meg az, hogy nem hívták fel nem jelent egyből rosszhiszeműséget. Maksi által leírtakban halvány szikráját sem látom az együttműködési kézségnek ami az ügyét ugyebár előbbre lendíthette volna még az elállás előtt.
Az pedig, hogy utólag töröltet olyan dolgokat amit kifogásolni lehet az nem szép cselekedet. Ha már leírta akkor vállalja is fel és írja le utólag, hogy bocs hülye voltam elragadtattam magam.

#2072 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 7:59

majd te elmondod. ez ugyanis egy egyszerű eldőntendő kérdés. nem kevesebb - nem több.

SFIJ: Éppenséggel a válaszra csak úgy lehet választ adni, ha az ember tudja azt, illetve ha érti a kérdést. :) Én nem értem a kérdésedet!

#2073 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:30

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 0:31

Lesz még nagyobb is a szám, hidd el, ha eljön az ideje. :)
Engedd meg, hogy eldöntsem, mi helyes, és mi nem az!

#2074 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:36

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 8:24

Nem tudom, hogy te miként állsz az ilyen dolgokhoz de engem mélységesen felháborít ha valaki csak azért mert 42/52 nap volt a javítási idő rosszindulatú, hitelrontásos kinézettel ír olyan dolgokat melynek az igazságtartalmát még ő sem ismeri. Én elhiszem, hogy Maksinak kellemetlen volt az a 42/52 nap de ez nem jogosítja fel arra, hogy pusztán csak az elképzeléseire hagyatkozva a cég ellen lejáratókampányba kezdjen.
Persze ez nem jelenti azt, hogy én Maksi ellen lennék. Mint vásárló teljes mértékben megértem a felháborodását de azért ne essünk már át a ló túloldalára. Természetes, hogy Maksi a sérelmére gyógyírt keresvén a nyilvánossághoz fordult de maradnia kellett volna a jóhiszeműségnél hiszen a rosszhiszeműséget nem tudja bizonyítani mert az, hogy 42/52 nap meg az, hogy nem hívták fel nem jelent egyből rosszhiszeműséget. Maksi által leírtakban halvány szikráját sem látom az együttműködési kézségnek ami az ügyét ugyebár előbbre lendíthette volna még az elállás előtt.
Az pedig, hogy utólag töröltet olyan dolgokat amit kifogásolni lehet az nem szép cselekedet. Ha már leírta akkor vállalja is fel és írja le utólag, hogy bocs hülye voltam elragadtattam magam.

Éppenséggel, amennyiben az adott kijelentésről bebizonyosodik, hogy a hitelrontás vádja megáll, akkor így is, úgy is el kell tüntetni, tehát nem maradhat fenn. Ha bebizonyosodik, hogy valamilyen kijelentésével hitelt rontott, akkor a bíróság úgy is kötelezni fogja a tartalomszolgáltatót a jogsértő tartalom eltávolítására. Ezt, a tartalomszolgáltatónak is tudnia kell.
Ennek fényében azt hiszem, ha annyira szajkózod, hogy márpedig hitelrontás történt - bár ezt senki sem tudta eddig bizonyítani - akkor nem értem miért baj, ha ezeket a kijelentéseket megpróbálja eltüntetni?! Ha ez a cég szerint és szerinted is a cég hitelét rontja, akkor neked éppaz az érdeked, hogy ezek eltünjenek! Vagy neked az is baj, ha sapka, az is, ha nincs?

Maksi pedig a jogain túl nem terjeszkedett, az együttműködést pedig mi sem példázza jobban, hogy megpróbálja polgári peren kívül mediáció útján megoldani az ügyet.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 20. 08:41 -kor

#2075 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:46

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 9:36

Éppenséggel, amennyiben az adott kijelentésről bebizonyosodik, hogy a hitelrontás vádja megáll, akkor így is, úgy is el kell tüntetni, tehát nem maradhat fenn. Ha bebizonyosodik, hogy valamilyen kijelentésével hitelt rontott, akkor a bíróság úgy is kötelezni fogja a tartalomszolgáltatót a jogsértő tartalom eltávolítására. Ezt, a tartalomszolgáltatónak is tudnia kell.
Ennek fényében azt hiszem, ha annyira szajkózod, hogy márpedig hitelrontás történt - bár ezt senki sem tudta eddig bizonyítani - akkor nem értem miért baj, ha ezeket a kijelentéseket megpróbálja eltüntetni?! Ha ez a cég szerint és szerinted is a cég hitelét rontja, akkor neked éppaz az érdeked, hogy ezek eltünjenek! Vagy neked az is baj, ha sapka, az is, ha nincs?

Honnan vetted, hogy én állítom a hitelrontás tényét? Nem jelentettem ki, hogy hitelrontás történt. Annyit jelentettem ki, hogy Maksi feltételezéseinek az igazságtartalma nem ismeretes. Ezek a vádak pedig lehetnek akár hitelrontóak is hiszen most már ha keresek a keresőkkel vásárlási szándékkal fényképezőgépet akkor lépten nyomon Maksi megapixeles rosszindulatú feltételezéseibe botlom.
Azt pedig el kell ismerned, hogy ezek a megalapozatlan vádat nem vetnek jó fényt Maksi ügyére.

Szerk:

Idézet

akkor nem értem miért baj, ha ezeket a kijelentéseket megpróbálja eltüntetni?!

Nagyot kell akkor benned csalódnom ha nem érted, hogy mi a gond az eltüntetéssel. Ugye nem kell elmagyaráznom, hogy egy utólagos eltüntetés és egy helyreigazító, elnézést kérő nyilatkozat között mi a különbség?

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 20. 08:49 -kor

#2076 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:50

Nos, mivel úgy látom, hogy a fórumban az ügyre vonatkozóan semmiféle segítő szándék nincs meg az idelátogatókban, majd mindenkitől az ellenséges indulatok, támadások fröcsögnek felém, úgy döntöttem, hogy a továbbiakban tartózkodok a további fejlemények nyilvánosságra hozatalától.
Nyugodtan pereljetek, ha megsértettem a személyiségi jogaitokat e kijelentésemmel.  :)

A hw-sw-nek meg természetesen nem érdeke, hogy az egyik legpörgősebb, több mint 2000 hozzszólást produkáló topicot törölje, másrészt a modik se látnak hitelrontásra okot adó kijelentéseket.

Idézet

Továbbra sem látok okot a törlésre. Mindkét fél elmondta a véleményét/álláspontját, az önjelölt jogi szakértők meg a sajátjukat. Az, hogy egy cég állítólagos képviselője leírja, hogy (idézem): "Az hogy hitelrontásért indítunk-e feljelentést majd elválik", nem jelenti azt, hogy meg is teszi, és ha megteszi sem valószínű, hogy megáll jogilag. Esetleg ha nagyon kötekszünk, a nyitó hozzászólásod vastaggal szedett első része lehet kérdéses. Amennyiben hozzájárulsz, azt kiszerkesztem, a többit nem látom problémásnak.

További kellemes veszekedést, egymás fikázását, és hasonlókat mindenkinek!
A tanácsokat adknak pedig köszönöm a segítséget!

Üdv.

Maksi

#2077 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:54

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 8:46

Honnan vetted, hogy én állítom a hitelrontás tényét? Nem jelentettem ki, hogy hitelrontás történt. Annyit jelentettem ki, hogy Maksi feltételezéseinek az igazságtartalma nem ismeretes. Ezek a vádak pedig lehetnek akár hitelrontóak is hiszen most már ha keresek a keresőkkel vásárlási szándékkal fényképezőgépet akkor lépten nyomon Maksi megapixeles rosszindulatú feltételezéseibe botlom.
Azt pedig el kell ismerned, hogy ezek a megalapozatlan vádat nem vetnek jó fényt Maksi ügyére.

Szerk:

Nagyot kell akkor benned csalódnom ha nem érted, hogy mi a gond az eltüntetéssel. Ugye nem kell elmagyaráznom, hogy egy utólagos eltüntetés és egy helyreigazító, elnézést kérő nyilatkozat között mi a különbség?

wpepi: Mi az, amit ebben a témában te nem vontál eddig a fogyasztó részéről kétségbe?

#2078 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:00

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 9:50

Nos, mivel úgy látom, hogy a fórumban az ügyre vonatkozóan semmiféle segítő szándék nincs meg az idelátogatókban, majd mindenkitől az ellenséges indulatok, támadások fröcsögnek felém, úgy döntöttem, hogy a továbbiakban tartózkodok a további fejlemények nyilvánosságra hozatalától.
Nyugodtan pereljetek, ha megsértettem a személyiségi jogaitokat e kijelentésemmel.  :)

A hw-sw-nek meg természetesen nem érdeke, hogy az egyik legpörgősebb, több mint 2000 hozzszólást produkáló topicot törölje, másrészt a modik se látnak hitelrontásra okot adó kijelentéseket.

További kellemes veszekedést, egymás fikázását, és hasonlókat mindenkinek!
A tanácsokat adknak pedig köszönöm a segítséget!

Üdv.

Maksi

Nem kell ám megsértődni. Szerintem, ha egy kicsit is visszafogod magad és figyelsz arra amit leírsz akkor nem lennének gondok. Ha valóban az emberek tájékoztatása volt a cél a topic indításával akkor nem kellett volna belevenni olyan dolgokat melyek csak elképzelések. Vagy ha ilyeneket le is írsz akkor ki kell emelni, hogy lehetséges, hogy az elképzeléseim és a valóság között nincs kapcsolat.

#2079 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:05

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 9:28

Én nem értem a kérdésedet!

Mivel fogyasztói jogban járatos emberként exponáltad magad ebben a topikban, aki kellő ismerettel rendelkezik többek között a jótállás és ehhez kapcsolatos dokumentumok alakiságát tekintve, ez felettébb sajnálatos. :) Én csak a kötelezett jogalanyiságát igazoló azonosítóra kérdeztem rá. :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 20. 09:06 -kor

#2080 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:15

Szerintem bogdant, Captain Crash-t, Csaba_20-at most sértetted meg.

ez akkor történhetett volna csak meg, ha IDENT státusú nikkek lennénk.

szerintem nem kellene a HWSW-t kabátlopási perbe keverni. lehet hogy azsem előnyös, hogy sértegeted a fórum tulaját, amikor az semmiben sem korlátozott téged, hogy a panaszodat elénk tárd.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 20. 09:17 -kor

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106