HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 25. 11:22

Sajnos, tapasztalatlanságomnak, és jóhiszeműségemnek köszönhetően vásároltam e cégnél egy Canon 350D készüléket 187.500 forintért. Apró hibája lett az idők során, ezért visszavittem garanciális szervízbe. A törvény előírja, hogy a javításnál törekedniük kell arra, hogy legfeljebb 15 nap alatt megjavítsanak bármilyen készüléket. Ez az időtartam igen hosszan elhúzódott, és mikor 42 napnál jártunk, úgy döntöttem, hogy elállok a szerződéstől, vagyis nem tartok igényt a mindaddig javítatlan készülékre, hanem követelen, hogy fizessék vissza a teljes vételárat. Ez idő alatt semmilyen tájékoztatás nem kaptam, hogy is áll a javítás. A 49/2003-as GKM rendelet 5§ értelmében átvételi elismervényt sem adtak a gépről, ami szabálysértésnek minősül:

"Javításra az árut elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított árut átveheti."

Az üzlet dolgozói nemcsak, hogy nem ismerik a rájuk vonatkozó törvényeket, de még meg is akarják magyarázni, hogy annak, aki már olvasta azt, nincs igaza. Nem mintha, nekik, mint alkalmazottaknak bármi érdekük is fűződne ahhoz, hogy a vásárlónak igaza van-e a céggel szemben, vagy sem? Ők csak kötözködnek.

Rá 10 napra, hogy ezen szándékomat közöltem a DigitalZoom Kft-vel írásban, s időközben kénytelen voltam vásárolni egy másik, hasonló kategóriájú fényképezőgépet, mert az előzőt nem javították meg időben, felhívtak, hogy kész a gép, s mehetek érte. 52 nappal a javításra beadott időponttól számítva, holott 15 nap alatt kellene törekedniük erre.
Azóta sem vettem át az "állítólagosan" megjavított gépet, írtam a Vásárlók Könyvébe, beszéltem a tulajdonossal aki lekezelően beszélt velem, és közölte, hogy felőle bíróságra is mehetünk, és hagyjam már békén ezzel a dologgal, mert esze ágában sincs foglalkozni a panaszommal.

A moderátor megjegyzése: A topicindító kérésére és beleegyezésével a hozzászólás szerkesztve lett 2 esetlegesen kifogásolható bekezdés törlésével.

Szerkesztette: Drummaster 2007. 08. 19. 12:06 -kor

#2 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 12:09

Elismervény, munkalap nélkül miért is hagytad ott a készüléket?

Idézet

A törvény előírja, hogy a javításnál törekedniük kell arra, hogy legfeljebb 15 nap alatt megjavítsanak bármilyen készüléket

"PTK 1959. évi IV. törvény
306. § (2) A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
"

Én itt nem látok sehol 15 napot. Te hol találtál konkrét előírást arra, hogy 15 napon belül meg kell javítani vagy ki kell cserélni egy hibás garanciális készüléket?

Idézet

kénytelen voltam vásárolni egy másik, hasonló kategóriájú fényképezőgépet, mert az előzőt nem javították meg időben,

Ha nem volt átvételi elismervény, munkalap, stb. amin a várható elkészülési idő szerepel akkor mi alapján következtettél arra, hogy nem javították meg időben?
Felvetted a szervizzel a kapcsolatot az elkészülés időpontjának egyeztetése végett? Kértél munkalapot melyen fel van tüntetve a hibás készülék leadásának és a várható elkészülés dátuma?

Szerk:

Idézet

Ez az időtartam igen hosszan elhúzódott, és mikor 42 napnál jártunk, úgy döntöttem, hogy elállok a szerződéstől, vagyis nem tartok igényt a mindaddig javítatlan készülékre, hanem követelen, hogy fizessék vissza a teljes vételárat.

Mi alapján is követelted vissza a vételárat? Esetleg a készülék nem volt javítható és a csere nem volt lehetséges?
Tudomásom szerint ha nem lehetséges a javítás akkor első a csere és csak akkor van vételár visszafizetés ha a készülék nem cserélhető ki egy ugyanolyanra (ha tévedek igazítsatok ki).

Idézet

Nagyon remélem, hogy mások nem esnek bele ebbe a hibába

Szerintem mások nem esnek ilyen hibába mivel ha egy készüléket garanciális vagy éppen nem garanciális javításra szerviznek átadnak kérnek munkalapot vagy valamilyen elismervényt melyen fel van tüntetve az átvétel időpontja, a várható elkészülési dátum, a hibajelenség, stb.

"306. § (1) Hibás teljesítés esetén a jogosult

a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
"

Szóval nem csak úgy döntök, hogy elállok a szerződéstől hanem csak akkor járhatok így el ha a szerviz se a javítást se cserét nem vállalja. A te esetedben pedig ez egyáltalán nem következett be hiszen megjavították.

Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 25. 12:35 -kor

#3 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 12:15

"törekedni kell hogy 15 nap alatt meg legyen"
ez nem jelent semmi konkrétat sajnos.

lehet hogy a fent nevezett cég nem a legkedvesebb/legrendesebb, de a törvény valójában semmire se kötelezi őket ezzel a "törekedni kell" kifejezéssel, szóval azt szídd aki a törvényt hozta. (nem politikai célzással írom, szóval ne is keverjétek bele, asszem EU jogharmonizáció következménye)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#4 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 12:45

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 13:09

Elismervény, munkalap nélkül miért is hagytad ott a készüléket?

"PTK 1959. évi IV. törvény
306. § (2) A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.
"

Én itt nem látok sehol 15 napot. Te hol találtál konkrét előírást arra, hogy 15 napon belül meg kell javítani vagy ki kell cserélni egy hibás garanciális készüléket?

Ha nem volt átvételi elismervény, munkalap, stb. amin a várható elkészülési idő szerepel akkor mi alapján következtettél arra, hogy nem javították meg időben?
Felvetted a szervizzel a kapcsolatot az elkészülés időpontjának egyeztetése végett? Kértél munkalapot melyen fel van tüntetve a hibás készülék leadásának és a várható elkészülés dátuma?

Szerk:

Mi alapján is követelted vissza a vételárat? Esetleg a készülék nem volt javítható és a csere nem volt lehetséges?
Tudomásom szerint ha nem lehetséges a javítás akkor első a csere és csak akkor van vételár visszafizetés ha a készülék nem cserélhető ki egy ugyanolyanra (ha tévedek igazítsatok ki).

Szerintem mások nem esnek ilyen hibába mivel ha egy készüléket garanciális vagy éppen nem garanciális javításra szerviznek átadnak kérnek munkalapot vagy valamilyen elismervényt melyen fel van tüntetve az átvétel időpontja, a várható elkészülési dátum, a hibajelenség, stb.

"306. § (1) Hibás teljesítés esetén a jogosult

a) elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
b) ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
"

Jegyzőkönyvet írtak róla, ami az átvételi elismervény mellett szintén kötelességük. azon megvannak a szükséges adatok, kivéve azt, hogy mikorra lesz kész a gép, és mikor vehetem át azt javítva.

a 49/2003-as GKM rendelet értelmében:

4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.

(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

5. § Javításra az árut elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított árut átveheti.

Éppen ilyen jegyzőkönyvet kaptam:

A jegyzőkönyv másolatot a fogyasztónak a forgalmazó köteles átadni.

JEGYZŐKÖNYV
a fogyasztó kifogásáról a 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet alapján

Fogyasztó neve:
Fogyasztó címe:
A fogyasztási cikk azonosító adatai, megnevezése:

A fogyasztási cikk vételára:
A vásárlás időpontja:
A hiba bejelentésének időpontja:

A hiba leírása:

A fogyasztó által érvényesíteni kívánt igény:*

A kifogás rendezésének módja:
Ha a kifogás rendezésének módja eltér a fogyasztó igényétől, akkor ennek indoklása:
Ha a forgalmazó a bejelentéskor a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről nem tudni nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb 3 munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót. Nyilatkozata e jegyzőkönyv mellékletét képezi.

Forgalmazó neve, címe, bélyegzője,

jegyzőkönyv aláírója                             Fogyasztó aláírása

*Hibás teljesítés esetén a jogosult
- elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget,
- ha sem a kijavításra, sem a kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül nem tud eleget tenni – választása szerint megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Természetesen több alkalommal is hívtam a szervázt, 3-4 héttel a leadást követően, de még akkor sem tudták megmondani, hogy mikor lesz kész a gép. Azt ígérték, hogy visszahívnak. Újabb két hetet vártam, és nem történt semmi, ezért döntöttem úgy, hogy elállok a szerződéstől, mivel jelentős kényelmetlenséget okoztak az időntúli javítással /42 nap telt el a 15 helyett/, és a jövőbeni teljesítés is bizonytalanná vált, vagyis fogalmuk sem volt róla, hogy mikor lesz kész a gép. Nekem meg szükségem volt egy gépre sürgősen.

Bármelyik fogyasztói jogodat gyakorolhatod akár már az első alkalommal is, amikor meghibásodik az általad vásárolt dolog. Kérhetsz rögtön kicserélést, vagy elállhatsz akár a szerződéstől is, feltéve, ha ez nem eredményez a forgalmazónak jelentős többletköltséget. Nem vagy arra kötelezve, hogy javíttasd a gépet, sem pediglen arra, hogy kicseréltesd ugyanolyanra, ha x alkalommal nem tudták megjavítani.

#5 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 12:59

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 13:45

......

Értsd meg, hogy nincs semmilyen 15 nap javítás/csere kötelezettség és nincs olyan, hogy te csak úgy döntesz, hogy elállsz és követeled a vételárat. A törvény egyértelműen kimondja, hogy mikor lehetséges az elállás. Ez nem olyan, hogy otthon megálmodom, hogy holnap elállok. Ezt csak akkor teheted meg ha nem vállalják a javítást vagy a cserét.
A 15 nap csak egy iránymutató melyet semmilyen törvény nem ír konkrétan elő és mivel 52 nap alatt megjavították nem állhatsz el és nem követelheted a vételárat.
A türelmetlenséged miatti másik készülék vásárlása helyett inkább kérhetted volna a szervizt, hogy mivel láthatóan hosszúra nyúlik a javítás biztosítsanak a javítás idejére csere készüléket.

Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 25. 12:59 -kor

#6 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 13:33

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 13:59

Értsd meg, hogy nincs semmilyen 15 nap javítás/csere kötelezettség és nincs olyan, hogy te csak úgy döntesz, hogy elállsz és követeled a vételárat. A törvény egyértelműen kimondja, hogy mikor lehetséges az elállás. Ez nem olyan, hogy otthon megálmodom, hogy holnap elállok. Ezt csak akkor teheted meg ha nem vállalják a javítást vagy a cserét.
A 15 nap csak egy iránymutató melyet semmilyen törvény nem ír konkrétan elő és mivel 52 nap alatt megjavították nem állhatsz el és nem követelheted a vételárat.
A türelmetlenséged miatti másik készülék vásárlása helyett inkább kérhetted volna a szervizt, hogy mivel láthatóan hosszúra nyúlik a javítás biztosítsanak a javítás idejére csere készüléket.

Épp itt olvashatod, hogy igenis joga van a fogyasztónak elállni a szerződéstől, amennyiben jelentős kényelmetlenséget okoznak neki a hibás teljesítéssel /vagyis, ha nem javítják meg ésszerű határidőn belül"

"Hibás teljesítés esetén a jogosult

-    ha sem a kijavításra, sem a kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül nem tud eleget tenni – választása szerint megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől."

#7 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 25. 13:40

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 14:33

ha a kötelezett a kijavítást, illetve kicserélést nem vállalta,

De a kötelezett vállalta, hogy megjavítja. Majd, eccer.

Amúgy ezért kell venni 10 rugóval drágábban, Canon hungáriás garileveles terméket, aztán kész. Néha szoktam mondani, jó ez az EU, meg a szürkeimport, de ja.
Make love not Wor.

#8 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 07. 25. 13:42

"vagyis fogalmuk sem volt róla, hogy mikor lesz kész a gép."

Neked van fogalmad arról hogy egy szervíz hogyan működik? Mert nincs. Legelső hogy a garanciális feltételek le vannak írva és azt a vevő nem veheti figyelmen kívül és nem támaszthat más feltételeket nem ebben hanem semelyik üzletben. A szervízben nem állnak stószokban az alkatrészek tízezer számra hanem rendelnek ha épp arra van szükség. Azt nem tudhatják előre hogy mikor kapják meg, tehát nem rajtuk múlik a javítás. A szervíz megrendelte az alkatrészt és akkor te el akarsz állni a szerződéstől, a helyükben te mit csinálnál?

Szerkesztette: ottokar 2007. 07. 25. 13:49 -kor

#9 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 13:46

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 14:33

Épp itt olvashatod, hogy igenis joga van a fogyasztónak elállni a szerződéstől, amennyiben jelentős kényelmetlenséget okoznak neki a hibás teljesítéssel /vagyis, ha nem javítják meg ésszerű határidőn belül"

"Hibás teljesítés esetén a jogosult

-    ha sem a kijavításra, sem a kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül nem tud eleget tenni – választása szerint megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől."

Látom nem érted.
Elállni csak akkor állhatsz el ha nem teljesíthető azaz ha pld. nem javítható, alkatrész beszerzési gond miatt nem vállalják, a csere nem lehetséges, stb.

Szerk:
Van nekünk egy Lexmark nyomtatónk mely a vásárlást követő 4. héten 30 lap nyomtatása után állandóan lefagyott. A Lexmark szerviz közel 2.5 hónap alatt készült el a nyomtatóval mert a gyártó cseszett azt az alkatrészt küldeni amit megrendeltek. A 2.5 hónap alatt 4 alkalommal volt nálunk a szervizes és egyik alkalommal sem tudta megmondani, hogy mikor lesz megjavítva a nyomtató (nem a szerviz töktelensége miatt hanem a Lexmark ügyintézése miatt).

Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 25. 13:52 -kor

#10 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 13:51

Hozzáteszem a megapixel pont az az üzlet amelyik a edigital mellett szürkeimportos gépeket árusít és amelyeket nem magyarországon szervizelnek és ilyenformán a szerviz időtartama tipikusan meg szokta haladni az egy hónapot. Mondjuk aki olcsón akar gépet venni és tisztában van azzal mi a különbség a ch gari és az eu gari között (amihez nem mellesleg pl a megapixel is hozzácsap plusz egy évet) ennek tudatában vásárol gépet. Aki meg tájékozatlan az most a fórumon is kimutatja tájékozatlanságát, és még hőzöng is. :) (no offense, de szépen menj vissza, vedd át a gépet, mert utolsó érvként azt mondom ami már valószínűleg  benned is megfogalmazódott - Ha az üzlet vezetője olyat mert mondani, hogy menj nyugodtan perelni stb, akkor tisztában van a lehetőségeiddel és tudja hogy ez maximum neked fog pénzbe kerülni. Kíméld meg magad ettől a pluszkiadástól, hűtsd le az önérzeted és főleg ne szemeteld tele a fórumot a kövérbetűs sorokkal)

#11 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 07. 25. 13:56

Mellesleg nincs általános garanciás feltétel, tehát nagy hülyeség egy forgalmazónál másik forgalmazó garanciás szövegét idézni.

#12 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 14:00

Az a baj, hogy ezekben az előírásokban sincs semmi konkrét dolog. Törekedni kell a 15 napra, de azt nem lehet bebizonyítani, hogy nem törekedtek. Azt fogják mondani, hogy törekedtek rá, de ezért meg azért csak 52 nap alatt tudták megcsinálni.
Viszont ott van a jegyzőkönyvben, hogy 3 napon belül értesíteniük kell, hogy mi újság, mikor lesz kész, de Neked nem szóltak. Ezzel talán lehet kezdeni valamit, mert nem hívtak 3 napon belül.
Szerintem ezt a dolgot sajnos bebuktad, mert végülis kész lett a gép, csak több ideig tartott a javítás. Korrekt boltban ilyenkor nem szívóznak, hanem próbálnak midnenki számára előnyös megoldást találni (adnak egy ajándék memóriakártyát, stb.), de van ilyen bolt is, ahol nem fontos, hogy a vevő elégedett legyen.

#13 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 14:01

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 12:33

Épp itt olvashatod, hogy igenis joga van a fogyasztónak elállni a szerződéstől, amennyiben jelentős kényelmetlenséget okoznak neki a hibás teljesítéssel /vagyis, ha nem javítják meg ésszerű határidőn belül".....

....ha sem a kijavításra, sem a kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül nem tud eleget tenni – választása szerint megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől."

"jogosult által elvárható rendeltetésére megfelelő határidőn belül"
Nem vagyok jogász, de amíg nincsen pontosan meghatározva és törvénybe "öntve" az ésszerű határidő, addig ezzel nem tudsz mit csinálni...Kinek mi az ésszerű? A vásárlónak persze 1-2 nap, a szervíznek és a boltnak hónapok... :D
Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy a magyar "szakszervíz" is megcsinálta volna 1 hét alatt...Lehet, hogy nem 54 nap, de lehet, hogy ott is elhúzódott volna 1 hónapig. Ha neked nagyon fontos a gari minden szempontból, akkor drágábban kell megvenned a gépet magyar garival. Ezt vásárláskor kell eldöntened neked mi a fontosabb.

#14 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 14:02

Mindannyiótoknak igaza van. Csak én vagyok helikopter.
Vásároljatok csak nyugodtan náluk mindent, aztán ha károsult fogyasztókká váltok, akkor jöhettek teleszemetelni a fórumot, miközben a Megapixel röhög a markába, hogy ő bizony feddheteten a "fogyasztókkal" szemben.
Amíg ilyen a fogyasztók hozzáállása a garanciális javításokhoz, addig nem is lesz másképp.

#15 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 07. 25. 14:06

"PTK 1959. évi IV. törvény" :think:

#16 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 14:07

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 13:02

Vásároljatok csak nyugodtan náluk mindent, aztán ha károsult fogyasztókká váltok, akkor jöhettek teleszemetelni a fórumot, miközben a Megapixel röhög a markába, hogy ő bizony feddheteten a "fogyasztókkal" szemben.
Amíg ilyen a fogyasztók hozzáállása a garanciális javításokhoz, addig nem is lesz másképp.

Nem kell besértődni...
1. szürkeimport: 2 év EU gari, olcsóbb a gép -> gari intézése hosszasabb
2. magyar garis: 1 év gari, drágább a gép -> gari intézése rövidebb

Ezen mit nem értesz?  :omg:

Szerk.: Mint fentebb írtam: Te döntesz...döntöttél, de akkor ne hőzöngj...

Szerkesztette: mtubi 2007. 07. 25. 14:08 -kor

#17 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 14:10

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 15:02

Megjavították? Igen.
Az, hogy vásárláskor nem figyelsz ill. amikor beadod a szervizbe képes vagy úgy otthagyni, hogy nem kapsz semmilyen javítási munkalapot amin ugyebár rajta kell lennie egy vállalási időnek no meg a beadás idejének és hiba leírásának az a te saját tudatlanságod és nem az üzlet/szerviz visszaélése.

Szerk:
És igen ha csak EU-s gar levél van akkor az nem magyarországi javíttatást jelent ami ugyebár sokkal hosszabb procedúra szokott lenni mint a hazai javíttatás. Ezt pedig csak és kizárólag neked kell mérlegelned, hogy azért a pár százalék árcsökkenésért bevállalsz-e ennyit vagy sem.

Szerkesztette: wpepi 2007. 07. 25. 14:15 -kor

#18 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 14:13

Nem sértődtem be.

Ezek szerint rájuk nem érvényesek a hatályos jogszabályok, és törvények, mert szürkeimportból származó gépeket árulnak.

Mellesleg a Canon Hungary garjegyet is megsüthetitek, mert a camera Kft sem arról híres, hogy 15 nap alatt teljesíti a javítási kötelezettségeit.

#19 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 14:14

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 15:02

Nem erről van szó, csak nem vagy teljesen képben, hogy ez hogy megy máshol.
PH-n is írtam, hogy pl. az Olympus hivatalos szervize legközelebb Lengyelországban van, oda küldenek ki minden gépet (akár náluk vetted, akár a Megapixelben), és nem egyenként küldik ki, hanem gondolom hetente 1x.
Így 3-4 hét a szerviz a szoftverfrissítéstől kezdve a teljes optika cseréig!

Ebbe vagy beletörődsz, vagy kiviszed magad Lengyelo.-ba, vagy nézegeted a nem működő géped...