Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 17., csütörtök - 12:55

qrvara utalom ha csukloztatnak, de itt van az asztalomon egy HP L1940T es egy HP L1955. mindketto sxga es mindketto 4:3 olalaranyu, ha ugy teccik anamorf. es volt dologom vagy 3 ilyen ag neovoval is.
 [OFF]Azt hiszem ezt nem csak a magam nevében kérhetem, hogy faragj a stílusodon. Próbáltam én is kellő finomságú hitetlenkedéssel tálalni, ha meg személyes sértésnek veszed tájékozatlanságom, akkor reklamációdat - mások zavarását elkerülve - küldd el nekem magánban. Köszönöm.[/OFF]
HP L1940T: 1280x1024-es felbontás, ami akárhogyis, de 5:4 arányú felbontás. De 
itt legalább írják a képernyő aspect ratio-ját.
Namost, ha 4:3 oldalarányba zsúfolsz be 5:4-es mennyiségi arányú pixelt, akkor a pixelek kiterjedése, vagyis egy pixel oldalaránya nem 1:1 lesz, hanem függőlegesen lapítottabb. Ez ok. Ilyen létezhet is. Igazából a kérdésem erre vonatkozott: ez a monitor valóban ilyen lenne? Valami szoftver oldja meg a skáláztást, hogy egy kör rajzolása esetén ne egy lapított ellipszis, hanem valódi egysúgarú _kör_ rajzolódjon a képre? Vagy hogyan?
Kérlek, hogy személyeskedés nélkül próbálj meg felvilágosítani, mert annak ellenére, hogy bevallottan tájékozatlannak tartom magam, ha ilyen LCD valóban létezik kommersz forgalomban, addig te elég modortalanul reagálsz.
Mégegyszer, előre is köszi a türelmed és a tájékoztatásod.