HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#2661 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 25. 20:44

Idézet: Ironjesus - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 16:49

Ez a kategóriában a csúcs ezen vitatkoznak a fiúk ezt érdemes megvenni ennyiért: Philips brillance 200WPES
20' S-IPS, vagy S-PVA, vagy valami ilyesmi, de nagyon jó.
Ha nincs ennyid, akkor szvsz ez is kellemes: Samsung 205BW
Esetleg a 206BW. Az még szebb.  smile2.gif

HY all. Megnéztem a linkelt motyókat és hát nem tudom de nem nagyon bizalom gerjesztő mert elég kicsi a kontrasztaránya és a válaszidő is sok. Bár nem tudom hogy ezek már mennyire fontosak a monitornál de én soknak találom. Azért köszönöm a segítséget. :respect:

samsung 205nw
Ugye 50k alatti 20' monitor kellett, akkor ~ 38500 Ft-ért a samu egész jó vétel.
A Philipsről én nem is írok semmit.
Drágábban tudok néhány alternatívát... Pl. Samsung 226CW (WCG)
Asztalravissza!

#2662 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 09. 25. 21:14

Kép

Viszont SmartControl van újabb?

#2663 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 00:17

Fú de ótvarul néz ki ez a vista. Remélem a későbbi win verziókban valami normálisabb kinézet lesz  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2664 Felhasználó inaktív   Yany 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 08:29

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 23:17

Fú de ótvarul néz ki ez a vista. Remélem a későbbi win verziókban valami normálisabb kinézet lesz  :cool:

:rolleyes: Az első windows, aminek a telepítése után nem a skin leszedésével kezdtem...
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 | Intel Core i5 2500K @ 4.5GHz | 2x4 GB Kingston HyperX DDR3-1600/CL9 | ThermalRight Archon 140mm | Cooler Master Real Power M620 | Cooler Master RC-690 KWN1 | 128 GB Samsung 830 / 500 GB Western Digital SE16 | Pioneer 212D DVD | Sapphire Radeon HD7870 @ 1150/5400 | 24" Dell U2412M | Windows 7 Pro x64

Logout.hu blog

#2665 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 09:37

szvsz a kinezete a legnagyobb erenye... amugy talan a leggazabb win a win31 ota (korabbit nem probaltam). en nem vagyok egy alternativ oprsz fan (sose hasznaltam oket), de amikor az ember kiprobalja pl az ubuntut vagy az osxet elcsodalkozik, hogy megint a hulyeknek van penzuk.

Szerkesztette: arn 2008. 09. 26. 09:37 -kor

#2666 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 01:32

Hát mondjuk az osx legalább normálisan néz ki. És még ráadásul faszányos a memória kezelése, és a multitaszk is százszor jobban működik, mint bármelyik ringyózón. Pedig én aztán nagyon nem vok macfan.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#2667 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 07:54

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. szept. 27., szombat - 2:32

Hát mondjuk az osx legalább normálisan néz ki. És még ráadásul faszányos a memória kezelése, és a multitaszk is százszor jobban működik, mint bármelyik ringyózón. Pedig én aztán nagyon nem vok macfan.

nezz meg egy ubuntut is  ;) win ala is felmegy.

#2668 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 19:32

Sikerült végre eladnom a SyncMaster 172x monitoroma, így elkezdtem nézegetni a monitor árlistákat. Úgy néz ki, hogy ismét Samsung monitor mellett döntök majd.

Egy 2253WB-t és 2253LW-t néztem ki. Mi a különbség a kettő között? A termékek honlapja szerint azonos paraméterekkel rendelkeznek, sőt ugyanúgy is néznek ki.

Vagy ott van még a 2232WB pár ezer forinttal drágábban. Erről azt írják, hogy támogatja a gyors reakcióidőt. Ez vajon sokat számít? Igazság szerint nekem a gyors válaszidő nem is biztos, hogy kell. Nem játszom és nem nézek filmet a gépen. Én már a 172x 12-es válaszidjével is meg voltam elégedve.

Szóval még nem tudom mi legyen. Segítsetek dönteni!

#2669 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 22:49

Samsung monitorok esetén kb. mennyi esélye van annak, hogy egy monitor pixel hibás legyen?

Azon gondolkozom ugyanis, hogy a monitort házhoz szállíttassam. Persze szólnék előtte, hogy nézzék meg minden rendben van-e vele, mert csak olyan monitort veszek meg ami a pixelek tekintetében hibátlan. Nem tudom, hogy mennyire bízhatok meg egy ilyen vásárlásban. Ezzel kapcsolatban van valami tapasztalatotok?

#2670 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 07:27

nekem csak rossz tapasztalatom van.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2671 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 09:00

Ok Gemini.

Közben rájöttem, hogy mi a különbség a 2253LW és 2253BW monitorok között. Az LW 21,6"-os a BW 22"-os.

Illetve találtam valakit aki a 2253LW-ről az alábbiakat írta:

"# Minél alacsonyabbra veszem a fényerejét, annál hangosabban zúg. Nem túl zavaró, elviselhető.
# Kikapcsolt állapotban elkezd villogni a led, és a led bekapcsolt állapotában magasfrekvenciás hangon sípol! Ez rendkívül zavaró, emiatt ki kell húznom a fali csatlakozóból, az nem segít ha csak kikapcsolom! Először azt hittem a vinyóm kezdett el sípolni, azok szoktak ilyen hangot adni."

Ugyanez a valaki magyarázza később:

"bekapcsolt állapotban olyan hangja van mintha egy ventillátor menne benne, magas fényerőnél szinte egyáltalán nem hallani, csak alacsonynál. kikapcsolt állapotban magas hangon sípol, mint egy rossz vinyó."

Ezt cáfolni vagy megerősíteni tudjátok?

#2672 Felhasználó inaktív   mindfreak 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 30. 09:28

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 9:00

Ok Gemini.

Közben rájöttem, hogy mi a különbség a 2253LW és 2253BW monitorok között. Az LW 21,6"-os a BW 22"-os.

Illetve találtam valakit aki a 2253LW-ről az alábbiakat írta:

"# Minél alacsonyabbra veszem a fényerejét, annál hangosabban zúg. Nem túl zavaró, elviselhető.
# Kikapcsolt állapotban elkezd villogni a led, és a led bekapcsolt állapotában magasfrekvenciás hangon sípol! Ez rendkívül zavaró, emiatt ki kell húznom a fali csatlakozóból, az nem segít ha csak kikapcsolom! Először azt hittem a vinyóm kezdett el sípolni, azok szoktak ilyen hangot adni."

Ugyanez a valaki magyarázza később:

"bekapcsolt állapotban olyan hangja van mintha egy ventillátor menne benne, magas fényerőnél szinte egyáltalán nem hallani, csak alacsonynál. kikapcsolt állapotban magas hangon sípol, mint egy rossz vinyó."

Ezt cáfolni vagy megerősíteni tudjátok?

Nem mindegyik rossz, de sajnos nagy számban előfordul! Nem csak ezeknél a modelleknél, hanem mindegyik Samsungnál. Az enyém is visszament garanciába, mert pixelhibás volt meg búgott is...
Sokat olvastam már erről, valahol azt írták, hogy a tekercsek búgnak, valahol meg a háttérvilágításra fogják. Egy biztos: nem normális jelenség, és k*rvára idegesítő! A 10+ éves katódsugárcsöves TV-k szoktak néha sípolni meg búgni, de nem a zsír új TFT-k!

Ha a következő is sz@r lesz, cserélek LG-re és soha többé Samsung...  :mad:

#2673 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 09:55

Köszi a választ Mindfreak.

Amikor zúg, búg vagy sípol egy monitor, akkor azt is cserélik garaciális úton?

#2674 Felhasználó inaktív   mindfreak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 10:25

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 9:55

Köszi a választ Mindfreak.

Amikor zúg, búg vagy sípol egy monitor, akkor azt is cserélik garaciális úton?

Erre nem tudok egyértelmű választ adni. Két Samsung szervizzel is beszéltem. Az egyikben azt mondták, hogy ez függ a zúgás zajszintjétől. Ha ezt a tűréshatárt átlépi, akkor igen. Ismerve a magyar kereskedők/szervizek mentalitását ezt nemleges válasznak értelmeztem...
A másik szervizes viszont azt mondta, hogy ez nem üzemszerű működés jelensége, mindenképp cserélik.

A kellemetlenségek elkerülése végett érdemes ezt letisztázni a bolttal, ahonnan veszed a monitort. Így nem érhet meglepetés.  :rolleyes:

#2675 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 11:17

Idézet: mindfreak - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 11:25

A kellemetlenségek elkerülése végett érdemes ezt letisztázni a bolttal, ahonnan veszed a monitort. Így nem érhet meglepetés.  :rolleyes:

Ez a tervem. Illetve azongon gondolkozom, hogy talán mégiscsak személyesen kellene érte elmennem. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne hazahozatni.

Egyébként ilyen vásárlások esetén nyolc napon belül vissza lehet küldeni a termékeket - függetlenül bármilyen meghibásodástól - akár indok nélkül is.

#2676 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 11:27

ipon-tól rendeltem 223bw-t (azt hiszem) és talán a harmadik lett elfogadható. (nem pixelhibamentes, de csak egy subpixelhibája van és az is a sarokban)
hiába a garancia, ha vissza kell küldözgetni, amit mondjuk nem áll az online bolt, akkor a végén sokba kerül majd a monitor....
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2677 Felhasználó inaktív   mindfreak 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 11:47

Idézet

Egyébként ilyen vásárlások esetén nyolc napon belül vissza lehet küldeni a termékeket - függetlenül bármilyen meghibásodástól - akár indok nélkül is.

Erről már hallottam, de csodálkoznék, ha a magyar kereskedő szó nélkül visszavenné. Előbb kitalál mindenféle mentséget...
És ez amúgy csak az első megvásárolt termékre igaz, vagy ha már a sokadik hibásat kapom is élhetek ezzel a jogommal?

Idézet

hiába a garancia, ha vissza kell küldözgetni, amit mondjuk nem áll az online bolt, akkor a végén sokba kerül majd a monitor....

Így van, de IPON vállalja.  ;)

Idézet

nem pixelhibamentes, de csak egy subpixelhibája van és az is a sarokban

Én nem törődtem volna bele, mert halálra idegesítene, hogy nem tökéletes monitort kaptam a pénzemért.  :reklamacio:

Szerkesztette: mindfreak 2008. 09. 30. 12:00 -kor

#2678 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 11:47

Én is éppen az iPon-t nézte ki. Bár - a honlapjuk szerint - ha tőlük kiszállítással rendelsz meg egy terméket, akkor a szállítás költsége magában foglalja az úgynevezett GaranciaFutár szolgáltatásukat, mely keretében a futáraik inegyenesen hozzák és viszik a garanciális rossz termékeket.

Ezzel együtt hajlok egyre inkább affelé, hogy elmegyek majd személyesen a monitorért. Majd meglátom...

#2679 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 11:53

Idézet: mindfreak - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 12:47

Erről már hallottam, de nem hiszem, hogy a kereskedő visszavenné...  :think:

Magától talán nem is. De ha beírsz a panaszkönyvbe és utána segítséget kérsz a fogyasztóvédelmi hatóságoktól, akik először majd felhívják őket telefonon és a konfliktus felől érdeklődnek, akkor majd talán eleget tesznek a kötelességüknek pusztán csak azzal, hogy betartják a szabályokat - ha egyáltalán hajlandóak idáig elmenni.

#2680 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 12:10

Idézet: gemini - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 12:27

ipon-tól rendeltem 223bw-t (azt hiszem) és talán a harmadik lett elfogadható. (nem pixelhibamentes, de csak egy subpixelhibája van és az is a sarokban)

Nem tudom, hogy ez ilyen vásárlásokra is vonatkozik-e, de elvileg 1-2 éve még volt olyan, hogy 10kg felett a boltnak kell állnia a garanciális szállításokat.  :think:

8meg a másik, hogy melyik monitor van 10kg felett. CRT-re még jó volt. :D)

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.