HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3081 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 12. 16:50

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 13:23

nézd, szerintem sem éri meg, 22 colos 1920-as felbontással... jójózni fog a szemed tőle. Nekem nem kellene ingyen sem ...

Kivancsisagbol, probaltad mar egyaltalan? A nem kellene ingyen sem szoveg eleg durva...
macbook air 2014

#3082 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 17:48

Idézet: evone - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 16:45

5ms monitoron mar nem latsz utanhuzast. ( persze latsz ha a rogeszmedde valik es csak azt nezed, de amugy egyaltalan nem eszrevehto jatek kozben )

Szerintem már 8ms-nél sem volt probléma ezzel, legalábbis számomra [bár nem sok tapasztalatom van TFT-vel]. Nem ezért írtam, csak most tűnt fel, hogy 2ms-es valójában félig-meddig (Grey to Grey).

Szerkesztette: sadam 2009. 01. 12. 17:59 -kor

[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#3083 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 18:00

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 13:23

nézd, szerintem sem éri meg, 22 colos 1920-as felbontással... jójózni fog a szemed tőle. Nekem nem kellene ingyen sem ...

Süket duma, ne mondj véleményt olyanról amit ki sem próbáltál, azt meg, hogy kinek jojózik a szeme a használatától azt lehetőleg ne Te döntsd már el. Nekem fél éve nem jojózik, az átszokás meg 1-2 nap volt a 19-os CRT-ről. Akinek meg szar a szeme, annak a 24"-oson is túl apró lesz az 1920x1200. Ennyi...
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#3084 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 18:09

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 18:00

Süket duma, ne mondj véleményt olyanról amit ki sem próbáltál, azt meg, hogy kinek jojózik a szeme a használatától azt lehetőleg ne Te döntsd már el. Nekem fél éve nem jojózik, az átszokás meg 1-2 nap volt a 19-os CRT-ről. Akinek meg szar a szeme, annak a 24"-oson is túl apró lesz az 1920x1200. Ennyi...

:up:

Nekem 30"on 2560x1600-tol sem jojozott a szemem, teljesen fasza volt, barmikor 1 perc alatt megbirnam szokni, foleg azt hogy rengeteg ablak fer ugy el egymas mellet.
macbook air 2014

#3085 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 20:34

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 7:50

Nos megvolt a próba és nem lett LCD monitorom. Egy 20"-os PVA paneles modellt próbáltam ki és gonosz módon összehasonlítottam (egymás mellé tettem) a jól bevélt samu 959NF-el. Mit mondjak... elkeserített a látvány. PVA panel ide vagy oda színekben, homogenitásban sajnos ez a panel a közelébe sem tudott szagolni a diamondtron képcsőnek. :(
Egyrészt ott csillogott rajta a kristálycukor, de ami ettől is zavaróbb volt, hogy maga az asztal héttérkénén lévő fotómon, ahol az NF minden részletet visszaadott pl.: füst minden árnyalata és színátmenet, ott az LCD sajnos egy színnel ábrázolta az egészet (próbáltam kontrasztot, fényerőt, színcsaptornákat állítani, hogy visszajöjjenek a részletek, de nem adta magát). Ez sajnos nekem nagyon kevés. :(

Innentől két dologban bízhatok:
1. idővel a LED háttérvilágításosaknak jobb lesz a színlefedettségük
2. ez az LCD egy technológiai zsákutca és bekéne már látni ezt a gyártóknak és inkább a SED, OLED, illetve lézer TV-s technológia felé kéne fordulni. De ez mikor következik be? :(

Majd azután, hogy beállítottad, azután mondj véleményt. Az enyémen minden egyes árnyalatot külön látni, ha egymás mellett van. Mondjuk nekem jó szemem van. Csak a 252 feletti és a 4 alatti szürkeárnyalatokat nem tudom megkülönböztetni a monitoromon. Nyomdai proofhoz állítva pedig egész jó a színhelyesség is.

Télleg a bentit még ki se próbáltam. :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3086 Felhasználó inaktív   HJani 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 12. 23:39

Sziasztok!

Egy 22"-os monitor vásárlását tervezem, s max 60eFt-ig a lehető legjobb monitort szeretném megvenni.
Mindenképp olyat akarok, amin legalább van D-Sub és DVI is.

Ezeket néztem ki:
Samsung 2233BW
LG W2252V, W2252TQ
BenQ E2200HD

Főként munkára, netezésre használnám a monitort, ritkábban filmek nézésére, s még ritkábban játékra.

Olvasgattam teszteket, de nem tudok dönteni. Kérlek segítsetek a választásban vagy ajánljatok egy másik típust, ha szerintetek az jobb, mint az általam felsoroltak. Kérlek azt is írjátok meg, hogy az adott típus miért lenne jobb választás.

Előre is köszönöm.

Üdv,
hjani

#3087 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 01:23

Szerintem Samsung, de rám ne hallgass, mert bármilyen monitorokat sorolnál fel én a Samsungot mondanám. :Đ
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#3088 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 07:55

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 14:23

Igen ez a túl nagy felbontás zavar a legjobban, valószínűleg nehéz olvasni. Meg ha nagy ritkán játszanék, akkor se tudom ekkora felbontáson meghajtani.
Mindenesetre az idő nekem dolgozik.  :Đ

Mondjuk ingyen azért nagyon elfogadnám.

Szerkesztette: sebgutkopf 2009. 01. 13. 07:56 -kor

My photos

#3089 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 08:03

Idézet: sadam - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 15:23

Az miből derül ki, hogy ezt tudja egy monitor?
22" Samsung 2253LW LCD 5ms 300cd/m 8000:1 16:10 DVI      40 350      48 420      36hó

Úgy döntöttem várok őrá. ^^ :)
[5 ms, 2 ms (GTG): ráadásul tudja a 2ms válaszidőt, mindenben tökéletes.]

Néztem prohardveren teszteket 1280 x 1024 és 1680 x 1050-as felbontásban, meg se kottyan 4850-nek, alig pár fps-el lassabb. :)

Sajnos sok esetben a gyártók lényeges funkciókról nem nyilatkoznak, hogy tudja vagy sem. Van olyan monitor, amelyik magától felismeri, hogy a kapott felbontás milyen képarány és nem bizergálja. Az LG-nél viszont van külön gomb a 4:3 képarányra átkapcsolásra és ők ezt nem titkolják.
Ha "titok" ennek ismerete, akkor ki kell próbálni sajnos jobbat nem tudok.
My photos

#3090 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 08:12

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 8:03

Sajnos sok esetben a gyártók lényeges funkciókról nem nyilatkoznak, hogy tudja vagy sem. Van olyan monitor, amelyik magától felismeri, hogy a kapott felbontás milyen képarány és nem bizergálja. Az LG-nél viszont van külön gomb a 4:3 képarányra átkapcsolásra és ők ezt nem titkolják.
Ha "titok" ennek ismerete, akkor ki kell próbálni sajnos jobbat nem tudok.

A google viszont tudja. :D

Idézet: Ipon Fórum

ÜDv
szinte semmi külömbség nincs köztük asszem van teszt is olvasd el smile.gif
igen amelyik játéknál belehet állitani cod 2 nél már lehet ott 1680*1050 ben játszasz ,és minden király ,ha nemtod beállitani akk se lesz torz csak nem fut teljes képernyöben Tehát a "széle" fekete és 4:3 as nagyságú képe lesz

Köszi az információt, ilyet sem láttam még. Gyakorlatilag hibátlan, így még widescreenel sem lehet gond. :)

#3091 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 09:20

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 7:55

Igen ez a túl nagy felbontás zavar a legjobban, valószínűleg nehéz olvasni. Meg ha nagy ritkán játszanék, akkor se tudom ekkora felbontáson meghajtani.
Mindenesetre az idő nekem dolgozik.  :Đ

Mondjuk ingyen azért nagyon elfogadnám.

Annyira nem vészes, ha jó a szemed. Felbontás pedig, ha kevés a videókártyában a kraft, még mindig tolhatod negyedakkora képpontmennyiséggel. :cool:

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3092 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 09:37

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 7:53

Én játszom olyan gamával, aminek nincs wide felbontása. Viszont vannak olyan wide LCD-k, amiknek van 4:3 módja, tehát nem húzzák szét a képet, hanem bal és jobb oldalt lesz fekete csík, és a képed tökéletes lesz.

Ha a vga driver támogatja akkor a monitornak nem kell.
Digitális kimeneten nv és ati alatt is lehet állítani, hogy ha a kiküldött kép nem natív felbontású, akkor skálázatlanul vagy a vga által különböző aránykban skálázva jelenjen meg.

Mondjuk ati-n nekem nem működik rendesen, de nv-n ment. Ha skálázatlan volt beállítva akkor minden felbontás pixelhelyesen jelent meg a megfelelő fekete csíkokkal.

#3093 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 14:16

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 10:20

Annyira nem vészes, ha jó a szemed. Felbontás pedig, ha kevés a videókártyában a kraft, még mindig tolhatod negyedakkora képpontmennyiséggel. :cool:

Hát épp ez az, nem olyan jó a szemem. Szemüveget csak TV nézéshez, feliratos filmekhez, illetve hosszú távú vezetéshez hordok, de az átlag használathoz nem akarok továbbra se szemüvegelni.
My photos

#3094 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 14:29

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 10:37

Ha a vga driver támogatja akkor a monitornak nem kell.
Digitális kimeneten nv és ati alatt is lehet állítani, hogy ha a kiküldött kép nem natív felbontású, akkor skálázatlanul vagy a vga által különböző aránykban skálázva jelenjen meg.

Mondjuk ati-n nekem nem működik rendesen, de nv-n ment. Ha skálázatlan volt beállítva akkor minden felbontás pixelhelyesen jelent meg a megfelelő fekete csíkokkal.

Ez is valami, bár én jelenleg ati tulaj vagyok.

Van egy olyan érzésem, hogy én még néhány hónapot itt fogok ebben a topicban nyűglődni. Ha már untok szóljatok!  :Đ

Amúgy már egész vad dolgok is megfordultak a fejemben.
Pl.: nem szórakozok a megfelelő drága panel keresgélésével, hanem veszek egy 22-es wide-ot 1680-as felbontással aztán azon mehet a gama, net, film, szövegszerkesztés és amikor meg a fényképeket dolgozom fel, akkor meg bekapcsolom a CRT-t. Végülis ma már elmegy egy videókarin 2 monitor.
Mondjuk ez meg sajnos hely szempontjából nem egy jó verzió.

Kisebb méretben nézelődve már monitornak tekinthető az Eizo S2031WH-BK, ez az elektronikában 10bites színcsatornákkal dolgozik a szebb színátmenetek érdekében.

Szerkesztette: sebgutkopf 2009. 01. 13. 14:52 -kor

My photos

#3095 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 17:06

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 14:29

Ez is valami, bár én jelenleg ati tulaj vagyok.

Azért egyszer ők is kijavíthatják még. :)
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy létezik a driverekben ilyen feature és így teljesen független a dolog a monitortól, nem kell ilyet vadászni...

Idézet

Van egy olyan érzésem, hogy én még néhány hónapot itt fogok ebben a topicban nyűglődni. Ha már untok szóljatok!  :Đ

Amúgy már egész vad dolgok is megfordultak a fejemben.
Pl.: nem szórakozok a megfelelő drága panel keresgélésével, hanem veszek egy 22-es wide-ot 1680-as felbontással aztán azon mehet a gama, net, film, szövegszerkesztés és amikor meg a fényképeket dolgozom fel, akkor meg bekapcsolom a CRT-t. Végülis ma már elmegy egy videókarin 2 monitor.
Mondjuk ez meg sajnos hely szempontjából nem egy jó verzió.

Kisebb méretben nézelődve már monitornak tekinthető az Eizo S2031WH-BK, ez az elektronikában 10bites színcsatornákkal dolgozik a szebb színátmenetek érdekében.

Én is egy Diamondtron-os Iiyamáról váltottam, ami a maga nemében ugye sokkal jobb volt, mint az az átlag PVA-s Acer, amit megvettem helyette. Mondjuk én nem vagyok ilyen allergiás a színekre, csak általánosan vagyok igényes. :) Először abszolút nem tetszett, de aztán megszoktam.

Meg ugye van ennek a cserének egy másik oldala is. Nem csak a TFT technológiának vannak hátulütői, hanem a CRT-nek is. Sajnos tökéletes nincs, illetve iszonyú drágán, szóval halandóknak marad a kompromisszum. Mikor visszagondoltam, hogy az Iiyama előtt mennyit szívtam a CRT cserékkel (akkor már igencsak hígult a felhozatal azok között is, vittem vissza Samsungot, LG-t és egy LG-t ott is hagytam a boltban, amit cserébe ajánlottak - pedig közel sem a legolcsóbb modellek voltak...), geometriai torzítás, konvergencia, fókuszhiba, stb, stb... akkor rájöttem, hogy ennek a cserének is vannak előnyei. No meg ugye a képcső hiánya sem hátrány a szemnek. A hely vagy a fogyasztás is előnyös tulajdonság. Úgyhogy belenyugodtam, tökéletes megoldás helyett jó lett ez is. :)

Szerkesztette: vipisrac 2009. 01. 13. 17:07 -kor

#3096 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 10:59

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 14:16

Hát épp ez az, nem olyan jó a szemem. Szemüveget csak TV nézéshez, feliratos filmekhez, illetve hosszú távú vezetéshez hordok, de az átlag használathoz nem akarok továbbra se szemüvegelni.

Pedig az avatarodon jónak tűnt  ;)

Szvsz pont a gépezéshez nem lenne akkor hülyeség szemüveget használnod, hogy kíméld a szemed, és minél tovább ellegyél szemüveg nélkül, amikor mást csinálsz.  :)

Idézet

#3097 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 13:48

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 11:59

Pedig az avatarodon jónak tűnt  ;)

Szvsz pont a gépezéshez nem lenne akkor hülyeség szemüveget használnod, hogy kíméld a szemed, és minél tovább ellegyél szemüveg nélkül, amikor mást csinálsz.  :)

Persze, mert az avataromon egyszemű vagyok :D

Komolyra fordítva a szólt az előző hsz-emben említett Eizo-ról mi a véleményetek?
My photos

#3098 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 13:57

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 18:06

Azért egyszer ők is kijavíthatják még. :)
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy létezik a driverekben ilyen feature és így teljesen független a dolog a monitortól, nem kell ilyet vadászni...

Én is egy Diamondtron-os Iiyamáról váltottam, ami a maga nemében ugye sokkal jobb volt, mint az az átlag PVA-s Acer, amit megvettem helyette. Mondjuk én nem vagyok ilyen allergiás a színekre, csak általánosan vagyok igényes. :) Először abszolút nem tetszett, de aztán megszoktam.

Meg ugye van ennek a cserének egy másik oldala is. Nem csak a TFT technológiának vannak hátulütői, hanem a CRT-nek is. Sajnos tökéletes nincs, illetve iszonyú drágán, szóval halandóknak marad a kompromisszum. Mikor visszagondoltam, hogy az Iiyama előtt mennyit szívtam a CRT cserékkel (akkor már igencsak hígult a felhozatal azok között is, vittem vissza Samsungot, LG-t és egy LG-t ott is hagytam a boltban, amit cserébe ajánlottak - pedig közel sem a legolcsóbb modellek voltak...), geometriai torzítás, konvergencia, fókuszhiba, stb, stb... akkor rájöttem, hogy ennek a cserének is vannak előnyei. No meg ugye a képcső hiánya sem hátrány a szemnek. A hely vagy a fogyasztás is előnyös tulajdonság. Úgyhogy belenyugodtam, tökéletes megoldás helyett jó lett ez is. :)

Igazából engem is a hely, fogyasztás és a szemem miatt vonz egy lapos monitor. Minden másban jobb a CRT-m. Lehet szerencsém volt vele, de a geometriát szuperül be tudtam lőni minden sarokban, jól van trapézolva, hordósításmentesítve. A fókuszt, moire, konvergencia, mindent szépen be tudtam hangolni a monitor menüjében a megfelelő segédábrákkal, majd a színeket. Pont ezért geometria téren sem érzem a TFT előnyét.
Vajon meddig megy el dong nélkül egy ilyen moncsi? Már 6 lassan 7 éve nyúzom.

Azzal azért nem vádolhattok, hogy nem vagyok nyitott az újabb technológiára különben nem szenvednék itt. :)
My photos

#3099 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 16:56

http://prohardver.hu/hir/led-es_hattervila..._a_samsung.html

Na, ez jó, és jobb lehetne 100x, ha pva paneles lenne.  :up:
macbook air 2014

#3100 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 17:47

Idézet: evone - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 17:56

http://prohardver.hu/hir/led-es_hattervila..._a_samsung.html

Na, ez jó, és jobb lehetne 100x, ha pva paneles lenne.  :up:

Ez számomra teljesen érthetetlen. Nem tudom miért pont a TN paneleknél kezdik el előbb használni a LED háttérvilágítást. Pont a minőségre éhesebbek várják ezt jobban. A napokban jelentette be a DELL-is a led-es monitorait szintén TN panellel. Gyanús, hogy UA samu panelokról van szó mint itt.
My photos

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.