HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3341 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 11. 00:06

AZ tuti mert az én TFT-nek is ez a natívja és mutatja is hogy 1280x1024(LCD).
Ergo van benne ilyen felbontás és tényleg csak azokat mutatja mait támogat a monitorod.
Én első körben azt nézném meg hogy fel van e telepítve a monitor drivere.

#3342 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 07:55

Idézet: sadam - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 20:00

Gyors kérdés: Samsung T220 vagy Samsung 2233BW? (az árkülönbözetet figyelmen kívül hagyva.)
2233BW-ről tényleg jókat írnak. Egyelőre a T220 mellett vagyok. :)

T220
Asztalravissza!

#3343 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 11. 07:58

Idézet: sadam - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 22:00

Gyors kérdés: Samsung T220 vagy Samsung 2233BW? (az árkülönbözetet figyelmen kívül hagyva.)
2233BW-ről tényleg jókat írnak. Egyelőre a T220 mellett vagyok. :)

Játékosok a T220-at jobban szeretik. Amúgy a feketéje elismerten nem az igazi, ami mondjuk filmeknél zavaró, de játékra jó monitor.
My photos

#3344 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 07:29

Sziasztok.

Új gép lesz összerakva így a monitor is cserélődik. Ebben szeretném a segítégeteket kérni.
Felhasználás: játék, film, net, hobbi vágás és hobbi fotószerkesztés.
Keret: 40k körül.
Méret: 19"-22"
Eddig úgy néz ki egy 9600GT adja majd a jelet.
Nem szeretném elkapkodnia vásárlást. Mostani monitorom 4-5 éve hurbolom, valszeg az újat is ennyire venném.

#3345 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 12:29

Idézet: Aragorn - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 8:29

Sziasztok.

Új gép lesz összerakva így a monitor is cserélődik. Ebben szeretném a segítégeteket kérni.
Felhasználás: játék, film, net, hobbi vágás és hobbi fotószerkesztés.
Keret: 40k körül.
Méret: 19"-22"
Eddig úgy néz ki egy 9600GT adja majd a jelet.
Nem szeretném elkapkodnia vásárlást. Mostani monitorom 4-5 éve hurbolom, valszeg az újat is ennyire venném.

Az általad megjelölt felhasználási területek közül egyedül a fotószerkesztés a kényes téma. Az összes többire simán lehet találni az árcélodnak megfelelő TN panelt, ami azokra a célokra megfelel.

Fotó szerkesztésre viszont egy TN panel minden csak nem megfelelő választás.
Vagy lejjebb adod az igényeidet, a fotókat hanyagolod és akkor beleférsz a keretedbe, vagy tudomásul veszed, hogy egy fotó szerkesztésre is alkalmas panellel szerelt monitor (*VA, IPS panel aminek van színhelyessége és normális 178 fokos betekintési szöge) az általad megjelölt keretnek minimum a duplájába kerül. Persze egy ilyen panelnek a képe egy teljesen más élmény.
A többi felhasználásra megfelelő a mostani samu és lg féle akár 22"-os kedvelt TN paneles modelljei. (jó mondjuk a filmnél szintén jó egy bevilágítás mentes és rendes feketével rendelkező *VA panel, de ennek hiányát még túl lehet élni állítólag) :)

Először ezt döntsd el, utána lehet monitor típusról beszélni.
My photos

#3346 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 14:08

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 13:29

Először ezt döntsd el, utána lehet monitor típusról beszélni.

Teljes konfig up van ezért sajna a keret elég határos, kicsit lehet mozgatni fel, le de a duplázás nem fér bele. Így aztán ha tetszi ha nem a fotós hobbim sínyli meg ezt a monitorvásárt.

Eddig vagy két alkalommal használtam gamepartyn kölcsönbe Samsung 17" monitort (modelre nem emlékszem de már pár éve meg van a havernak) és nem volt semmi olyan, ami zavart volna benne (sőt jól elvoltunk több óra játék után is). Viszont egyetem alatt lakótársnak volt egy Philips 17" ami kimondottan zavarta a szemem még azidő alatt is amig beállítgattam a gépet, nemhogy több órát üljek előtte.

Szal eddig samsungnak van egy jó pontja. Szerintem ebből már ki is indulhatunk.

Szerkesztette: Aragorn 2009. 03. 12. 14:09 -kor

#3347 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 08:14

Idézet: Aragorn - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 15:08

Teljes konfig up van ezért sajna a keret elég határos, kicsit lehet mozgatni fel, le de a duplázás nem fér bele. Így aztán ha tetszi ha nem a fotós hobbim sínyli meg ezt a monitorvásárt.

Eddig vagy két alkalommal használtam gamepartyn kölcsönbe Samsung 17" monitort (modelre nem emlékszem de már pár éve meg van a havernak) és nem volt semmi olyan, ami zavart volna benne (sőt jól elvoltunk több óra játék után is). Viszont egyetem alatt lakótársnak volt egy Philips 17" ami kimondottan zavarta a szemem még azidő alatt is amig beállítgattam a gépet, nemhogy több órát üljek előtte.

Szal eddig samsungnak van egy jó pontja. Szerintem ebből már ki is indulhatunk.

Ami fontos, hogy a DVI csati meglétéről ne legyél hajlandó lemondani. Kicsit felülről közelítve a témát elég népszerű modell pl.: a samu 2233bw-je (vagy konkurense az LG 2252tq). A 3 napos teljes körü egyetlen subpixelre is vonatkozó gari miatt érdemes samu illetve LG termékek közül választani. Így vásárolni is olyan helyen célszerű ahova te magad vissza tudod vinni és nem kell futárra költeni, mert akkor igen drága lehet a monitor.
Optimális esetben elsőre hibátlan monitort kap az ember, de nem ritka, hogy csak a 2. 3. sőt akár csak a 4. lesz a pixel hiba mentes (samunál előfordul). :( Ez persze ne rettentsen el ezért van a 3 napos teljes pixel gari. Ha teheted olyan boltot válassz ahol a helyszínen ki lehet próbálni, akkor ott helyben még elhozás előtt rendezhető a csere stb...
My photos

#3348 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 15:09

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 9:14

Ami fontos, hogy a DVI csati meglétéről ne legyél hajlandó lemondani. Kicsit felülről közelítve a témát elég népszerű modell pl.: a samu 2233bw-je (vagy konkurense az LG 2252tq). A 3 napos teljes körü egyetlen subpixelre is vonatkozó gari miatt érdemes samu illetve LG termékek közül választani. Így vásárolni is olyan helyen célszerű ahova te magad vissza tudod vinni és nem kell futárra költeni, mert akkor igen drága lehet a monitor.
Optimális esetben elsőre hibátlan monitort kap az ember, de nem ritka, hogy csak a 2. 3. sőt akár csak a 4. lesz a pixel hiba mentes (samunál előfordul). :( Ez persze ne rettentsen el ezért van a 3 napos teljes pixel gari. Ha teheted olyan boltot válassz ahol a helyszínen ki lehet próbálni, akkor ott helyben még elhozás előtt rendezhető a csere stb...

Ahogy nézem a 40eFt-s keretbe nem fér bele a 22" monitor. Sőt az amelyiknek van DVI csatlakozója abból a 20"-ak is van ára. Így ránézésből a Samsung SM 2043NW (Wide, 20'' TFT, 1680x1050) volt szimpatikus, de ennek meg nincs DVI csatlakozója.

Egy-két buta kérdés (nem röhögni): ez a DVI csatlakozoó micsoda? ezen jön a digitális jel? miért is fontos nekem a DVI?

#3349 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 01:38

Idézet: Aragorn - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 16:09

Ahogy nézem a 40eFt-s keretbe nem fér bele a 22" monitor. Sőt az amelyiknek van DVI csatlakozója abból a 20"-ak is van ára. Így ránézésből a Samsung SM 2043NW (Wide, 20'' TFT, 1680x1050) volt szimpatikus, de ennek meg nincs DVI csatlakozója.

Egy-két buta kérdés (nem röhögni): ez a DVI csatlakozoó micsoda? ezen jön a digitális jel? miért is fontos nekem a DVI?

Röviden miért jó a DVI:
A vga kari a képet digitálisan hozza lérte. Egy TFT monitor igazából digitálisan képezi le az infót, tehát neki digit jelre van szükség. A DVI az a digitlális csatoló.  DVI hiányában a vga karid által számolt jelet át kell konvertálni analóg jelre, amit d-sub-on keresztül elküld a monitornak. Az megkapja az analóg jelet, amit a monitor átkonvertál digitális jellé. Nem nehéz belátni, hogy egy direkt kapcsolat helyett 2 teljesen fölösleges jelkonverzió történik meg, ami minőségromlással jár.
Számomra inkább az a bosszantó, hogy a dsub csati megléte igényel több alkatrészt (a visszakonverzió miatt), akkor miért a dvi-s csatival ellátott monitor a drágább? Állítólag valami jogdíj miatt (hdcp kompatibilitás vagy mi).

Amúgy nem tudom milyen időtartamra szoktál monitort venni, ebben mindenki más (nálam minimum 5 év az elvárt üzemidő, de inkább több). Ha legalább 3 évig azt fogod nézni, akkor szerintem inkább várj 1-2 hónapot és az alatt spórolj hozzá a 40-es keretedhez még egy 10-est és akkor már lehet 22"-es DVI-s monitorod. Mégiscsak a saját szemedről és a vizuális élményedről döntesz az elkövetkezendő X évre.
My photos

#3350 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 16:08

Teljesen egyet értek veled. A monitort én is legalább 5 évre veszem/venném. Akkor egyelőre a Samsung 2233BW teszem fel a listára.

Kérdés: a jel konvertálás minőségromlással jár, de mekkor a romlás? Mondjuk százalékban kifejezve vagy két linkelt képen szemléltetve (akár ps-be szimulált képek).

#3351 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 07:56

Idézet: Aragorn - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 17:08

Teljesen egyet értek veled. A monitort én is legalább 5 évre veszem/venném. Akkor egyelőre a Samsung 2233BW teszem fel a listára.

Kérdés: a jel konvertálás minőségromlással jár, de mekkor a romlás? Mondjuk százalékban kifejezve vagy két linkelt képen szemléltetve (akár ps-be szimulált képek).

Százalékos minőség különbséget elég nehéz lenne írni ilyennel inkább nem is próbálkozok. Amit viszont tudok, hogy a felbontás növekedésével egyre nagyobb lesz a minőségi különbség a dvi és d-sub-on jött kép között. Nem feltétlen kell egészen drámai különbségre számítani.

Amikor megvettem a mostani monitoromat február elején, akkor kipróbáltam az érdekesség kedvéért d-sub-on is. Általánosságban mindenki a képélességgel jön mint különbség. Az én tapasztalatom szerint képélességben pont nem volt olyan nagy a különbség, alig észrevehetően némileg lágyabb a kép de ez önmagában számomra se lenne érv a dvi mellett. Igazán nagy különbséget a színekben láttam. Maga az intenzitás azonos volt viszont a természetessége és tónusában elég erős elhajlást tapasztaltam. Nekem amúgy a monitorom dvi kábelen hardveres kalibráción is átesett. Szóval egyes színek telejsen máshogy jelentek meg analóg kábelen keresztül és érezhetően némileg fals lett a monitor színkarakterisztikája. Szintén előny a dvi számára, hogy ott egyértelmű a kép pozicionálása megjelenítése, míg analóg jel esetén a monitornak a kép helyzetét, méretét mind be kell állítania (ez már elég jól megy automatán, de elsősorban idő amíg kapcsolgatja magát).
Azt amúgy nem tudom, hogy a két konverzió miatt tovább nő-e, és ha igen mennyivel a monitor által megjelenített kép késlekedése a valós időhöz képest.

Más: ha még úgyis van időd a vásárlással a gyüjtés alatt szerintem ejts útba egyszer egy "hülye" boltot vagy valami hasonló nagyot, ahol a választott meg más típusokat is meg tudsz nézni. Mégis legyen némi fogalmad róla mit nyújtanak ezek mind színekben, betekintési szögben stb.... szóval pusztán csak az én vagy más ajánlása alapján ne döntsél, lehet valami jobban megtetszik neked. Arra még figyelj, hogy a dinamikus kontraszt és társainak ne dőlj be azt úgyis ki kell kapcsolni, mert egyrészt vakítóan fényes lesz a kép, másrészt össze vissza villogtatja a kijelzőt.
My photos

#3352 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 07:50

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. márc. 16., hétfő - 8:56

Százalékos minőség különbséget elég nehéz lenne írni ilyennel inkább nem is próbálkozok. Amit viszont tudok, hogy a felbontás növekedésével egyre nagyobb lesz a minőségi különbség a dvi és d-sub-on jött kép között. Nem feltétlen kell egészen drámai különbségre számítani.

Amikor megvettem a mostani monitoromat február elején, akkor kipróbáltam az érdekesség kedvéért d-sub-on is. Általánosságban mindenki a képélességgel jön mint különbség. Az én tapasztalatom szerint képélességben pont nem volt olyan nagy a különbség, alig észrevehetően némileg lágyabb a kép de ez önmagában számomra se lenne érv a dvi mellett. Igazán nagy különbséget a színekben láttam. Maga az intenzitás azonos volt viszont a természetessége és tónusában elég erős elhajlást tapasztaltam. Nekem amúgy a monitorom dvi kábelen hardveres kalibráción is átesett. Szóval egyes színek telejsen máshogy jelentek meg analóg kábelen keresztül és érezhetően némileg fals lett a monitor színkarakterisztikája. Szintén előny a dvi számára, hogy ott egyértelmű a kép pozicionálása megjelenítése, míg analóg jel esetén a monitornak a kép helyzetét, méretét mind be kell állítania (ez már elég jól megy automatán, de elsősorban idő amíg kapcsolgatja magát).
Azt amúgy nem tudom, hogy a két konverzió miatt tovább nő-e, és ha igen mennyivel a monitor által megjelenített kép késlekedése a valós időhöz képest.

Más: ha még úgyis van időd a vásárlással a gyüjtés alatt szerintem ejts útba egyszer egy "hülye" boltot vagy valami hasonló nagyot, ahol a választott meg más típusokat is meg tudsz nézni. Mégis legyen némi fogalmad róla mit nyújtanak ezek mind színekben, betekintési szögben stb.... szóval pusztán csak az én vagy más ajánlása alapján ne döntsél, lehet valami jobban megtetszik neked. Arra még figyelj, hogy a dinamikus kontraszt és társainak ne dőlj be azt úgyis ki kell kapcsolni, mert egyrészt vakítóan fényes lesz a kép, másrészt össze vissza villogtatja a kijelzőt.

Valószínüleg az lesz a legjobb, ha megnézek egy dvi és d-sub közti összehasonlítást a valóságban is. A vásárlást amúgy is a gép többi elemével kezdem...

#3353 Felhasználó inaktív   portal0909 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 25. 08:46

Sziasztok!
Szeretnék venni egy 26"-os GERICOM TFT monitort. A vásárlás előtt viszont kíváncsi lennék az esetleges felhasználók, vagy hozzáértők véleményére a vétellel kapcsolatban.
Elsősorban a minőségre, színhűségre, jellemző pixelhibákra vonatkozó információk érdekelnének.
Sajnios a gyártó által forgalmazott laptopokról nem sok jót olvasni a neten, valyon így van ez a felső kategóriás monitorjaiknál is? Egyáltalán az anyacég készíti ezeket a atft-ket vagy ez is valamelyik távolkeleti leányvállalatnál készül távolkeleti minőségben?
A válaszokat előre is köszönöm.
Amennyiben nagyon gáz ez a monitor, akkor melyik gyártó, melyik típusát érdemes megvenni?
Az elképzelés 24"-26", TV tuner nélküli TFT.
Mindenkinek köszi a segítséget!

#3354 Felhasználó inaktív   GAMEZ21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 19:51

Helló!
Vki nem tudja véletlenül h az LG 2261V-PF-hez adnak e DVI kábelt?

#3355 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 07:58

Idézet: portal0909 - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 9:46

Sziasztok!
Szeretnék venni egy 26"-os GERICOM TFT monitort. A vásárlás előtt viszont kíváncsi lennék az esetleges felhasználók, vagy hozzáértők véleményére a vétellel kapcsolatban.
Elsősorban a minőségre, színhűségre, jellemző pixelhibákra vonatkozó információk érdekelnének.
Sajnios a gyártó által forgalmazott laptopokról nem sok jót olvasni a neten, valyon így van ez a felső kategóriás monitorjaiknál is? Egyáltalán az anyacég készíti ezeket a atft-ket vagy ez is valamelyik távolkeleti leányvállalatnál készül távolkeleti minőségben?
Amennyiben nagyon gáz ez a monitor, akkor melyik gyártó, melyik típusát érdemes megvenni?

Amit eddig hallottam róla, hogy ez a márka csak bizonyos országokban előrhető jelenleg. Magyarországra talán néhány kereskedő hozza be csak, így a pixelgari rajtuk múlik. Van olyan aki vállalja a teljes garit 1 subpixelre is, van aki nem, az viszont problémás lehet.
Egyértelműen nem lehet pálcát törni felette, mert nem túl ismert típusokról van szó és te se jelöltél meg konkrét modellt.
Ha a jó gari a szempont akkor LG és Samsung közül kell választani, ők mindenképpen adják a 3 nap subpixel garit. Ha valóban prémium monitort nézel, akkor ajánlom az LG w2600HP-t, fasza S-IPS panel van benne és jelentősen olcsóbb a kategóriatársaknál.

Nem beszéllek le egyértelműen a Gericomról, de itthon elég limitáltak az infók, ami némi kockázatot jelent.
My photos

#3356 Felhasználó inaktív   joseszacsmo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 09:58

http://maffiozo.hu/r...blo=joseszacsmo

#3357 Felhasználó inaktív   portal0909 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 11:31

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 7:58

Amit eddig hallottam róla, hogy ez a márka csak bizonyos országokban előrhető jelenleg. Magyarországra talán néhány kereskedő hozza be csak, így a pixelgari rajtuk múlik. Van olyan aki vállalja a teljes garit 1 subpixelre is, van aki nem, az viszont problémás lehet.
Egyértelműen nem lehet pálcát törni felette, mert nem túl ismert típusokról van szó és te se jelöltél meg konkrét modellt.
Ha a jó gari a szempont akkor LG és Samsung közül kell választani, ők mindenképpen adják a 3 nap subpixel garit. Ha valóban prémium monitort nézel, akkor ajánlom az LG w2600HP-t, fasza S-IPS panel van benne és jelentősen olcsóbb a kategóriatársaknál.

Nem beszéllek le egyértelműen a Gericomról, de itthon elég limitáltak az infók, ami némi kockázatot jelent.

Helló!
Köszönöm a tippet, és a segítségedet.

#3358 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 08:46

Idézet: portal0909 - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 9:46

Sziasztok!

Na egy Samsung 2232 lett a vége. Tapasztalatot nem tudok mondani, csak az üzletben láttam müxeni, de ugye ott a sok felé való jelosztás miatt nem az igazi és a sajátom pedig csak egy kis időre volt a laptophoz köteve (próba). Majd ha a gép is meglesz, akkor tudok majd többet is mondani. Eddig tetszik és a 17" crt-m után nem hiszem, hogy az összhatás csalódás legyen. :D

#3359 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 05. 13:30

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 8:58

Ha a jó gari a szempont akkor LG és Samsung közül kell választani, ők mindenképpen adják a 3 nap subpixel garit.

Van némelyik Viewsonic-ra is (Grafikus széria?), de azt rebesgetik fél éven belül a felsorolt gyártok is megszüntetik ezt a null pixeles témát. Talán az Asus nem, de nála meg ugye az nem pici felár ... itthon nem is tudom lehet e pixelgarit venni Asus monitorhoz?
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#3360 Felhasználó inaktív   Del_81 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 04. 05. 19:01

Sziasztok!
Tanácsra volna szükségem. Szeretnék egy olyan monitort, amit alkalom adtán tv-ként is tudok majd üzemeltetni. Mit ajánlanátok?
A válaszokat előre is köszönöm!

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.